Paramı harcayayım mı? Yardım pılis.

kismetmisnapcan

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2013
152
4
16
İstanbul
Merhaba arkadaşlar özet geçicem benim iki seneden beri almak istediğim bir saat var ve bu biraz pahalı 2.500-3.000 civarı. Kuyumcuda görür görmez tutuldum bu benim olmalı dedim.

o günden beri bunu alabilmek için para biriktiriyorum kantinde bile harcamadım yazın dondurma almadım abur cuburu kestim elime geçeni kumbaranın içine attım hiç harcamadım ve iki senede 1.256 lira para biriktirdim

abim benimle dalga geçiyo sen aklını parayla bozmuşsun git o parayı altın yap ilerde lazım olacak o saati alsan satamicaksın para etmez diyo

e ben zaten satmak için almicam çok istediğim için almak istiyorum aklımı parayla değil o saatle bozdum gösteriş içinde almicam sadece çok güzel bir saatti, beni büyüledi o kolumdayken sabrımı hissedicem ve bana güven verecek mutlu edecek

Annemde o kadar para verdirtmem bir saate altın yapalım onları düşünce diyo

Ya ben yemedim içmedim bunun için biriktirdim babam bile dalga geçti bana ver sen dolar yapayım dedi bi tek ailem ve siz biliyorsunuz bunu napmalıyım yani

İnsan gereksiz ama mutlu olacağı bir şeye para harcamamalı mı? Hata yapmak istemiyorum kararsızım.
GÜNCELLEME;
Tüm paramı çeyrek altına yatırdım, no prob.

Son düzenleme:
senin kararın tabi ama, bence o parayı verme.

çalışıp bol bol para kazandığında inşallah, o zaman alırsın :)

bencede verme canım bi saate o kadar para vermem ben şahsen. Hemde ne zorluklarla biriktirmişsin 1-2 kere takacaksın hevesin gidecek. Anneni dinle
çakmasını yaptır

Valla benim de okurken aklımdan,4 tane altın alsa diye geçti.Tipik anne düşüncesi işte:)

Bir taraftan çok istediğin birşeye sahip olmak için para biriktirmişsin.

Ama ne var biliyor musun ? Ben mesela şu 6000 tl lik çantaları beğeniyorum.
Ama benim o çantayı takmam için ayakkabımın kıyafetimin de en az 2-3000 tl lik olması lazım.
Düşünsene mesela kotondan giyinmişim ama çantam prada...

valla ben asla o kadar parayı birr saate vermem veremem :) ama sen bilirsin ne kadar sıkıntı çekerek biriktirdiğine göre senin için önemli seni mutlu edicek belli ki ama yine de iyi düşün bence çook para bi saat için

Ben olsam vermem 500-600ede çok güzel saatler var onlardan alır kalan paraylada başka şeyler alırım.Ama çok beğendim illede taktım diyosun eğer gerçekten böyle vurulduysan al çok düşünme düşünürsen alamazsın

Ben olsam almazdım.
Hevesini aldıktan sonra sende böyle düşünebilirsin ama geri dönüşün olmaz.
Nakit paranın zararı gelmez dursun bi köşede

:)))) Aslında ben gençlerin evlenmeden içlerinde bir şey kalmadan canları ne isterse almalarından harcamalarında yanayım.Evlenince zaten 40 kere düşüneceksin.Ben de zamanında şartlarımı baya zorlayıp baya pahalı bir saat almıştım.Aldığım gün taktım ve annemle dolaşmaya çıktık.Karşıdan karşıya geçerken annem acele ediyorsu ve eli koluma çarptı.Tek taşı saatin ortasındaki camı cırt diye derinden oydu geçti.Başımdan aşağı kaynar sular döküldü ve anneme bağırdım neden dikkat etmiyorsun diye.Yüzüme öyle hüzünlü baktı ki ne yapayım yani dercesine, o an kalbime bi ok saplandı.Sarıldım özür diledim saati çıkartıp çantama attım.Hala öyle arada bir çizik mizik takarım....Bu olayı hatırladım birden.Canım benim bence almayı düşündüğün saat çok pahalı, bir kere daha düşün.Paranı annene, babana....dolara, altına yatırma.Belli sen daha küçüksün ...Bence biriktirdiğin parayla çık bi gün çarşıya parça parça daha makul fiyatlarla kendine bir sürü şey al.Güzel de bir saat.Unutma giydiklerin ya da taktıkların seni değiştirmez, hislerini yönlendirmez, değerini artırmaz.Sen güzel bi insan ol, her şey sana yakışır o zaman

Hani kolumda olsun ev içinde takarım dışarı çıkacaksam eğer ben onu gömleğimin içine ittiririm başkalarıyla paylaşamam onu başkasına gösteremem ben orda olduğunu bileyim o bana mutluluk verecek eminim

kuyumcunun önünden geçerken bi 10 dakika kilitli kalıyorum saate bakmak bile mutluluk veriyor 2 senedir bıkmadıysam hala ilk günkü gibi heyecanlanıyorsam bence bu geçici bir heves değil

Amaaa..
dünya malı işte.

Doğru söylüyorsunuz bi kırdım mı gitti o kadar para.

Kuyumcunun vitrininde daha güzel duruyor diye ikna edeceğim kendimi.

Tamam öyleyse altın alıyorum. Gram mı alayım çeyrek mi hangisi daha karlı

aylardır bir saat almak için para biriktirilir mi

ev mi bu

yazık sakın alma
marka sadece imkanı olanların alması gereken seyler bence
canta saat ayakkabı cep telefonu bunlara aylarca para biriktirip veren genclere cok üzülüyorum

Bir saate 500-600 liradan fazlasını vermem ben açıkçası ki çok şükür alabilecek maaşım olmasına rağmen. Siz sanırım daha öğrencisiniz kantinde filan hiç bir şey almadım diyorsunuz 3000 liralık saat öğrenci biri için aile filan çok zengin değilse aşırı bir lüks bence.

Son düzenleme:
Saatin resmini ekleyebilirsen çakmasını bilen yardımcı olur belki 50 100e kapatırsın işi

bence al seve sevede tak baktıkça mutlu olursun gülee güle kullan

bence alma. ama sen bu saate aşık olmuşsun resmen
madem boğazından bile kestin, içinde kalmasın
al da bari kurtul bu istekten. gerçi bu bitse başka isteklerın başlayacak. sana kalmış.
bu kadar pahalı isteklerin olmasın. aslında o parayla güzel kıyafet alışverişi yapılır

canım bence o saati al. sen o parayı onun için biriktirmişsin. kendin emek vermişsin. içinin istediği şeyi yap. şu an o saat senin için çok değerli, parayı da onun için biriktirdin. amacına ulaşmana az kalmış al bence. sonra bir ömür içinde kalır. hevesin geçsede hatıra olarak saklarsın. istediğin bir şeyi yapabilmenin simgesi olur senin için. kolay değil 2 sene amacı için çalışmak.

Bi 5 dakika önce döndüm o yoldan :)
O kadar parayı biriktirsem hepsini birden vermeye gönlüm elvermezdi başta kolay gözüktü ama kuruş kuruş biriktirirken o kadar da kolay olmadığını anladım. İleride bunların hepsi bir saat için miydi diye kızarım kendime en iyisi altın yapmak :)

Git Iphone 5 al

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…