Paramı harcayayım mı? Yardım pılis.

Ben bir saate o kadar para vermezdim.

Giymeyi, gezmeyi, yemeyi, içmeyi seviyorum ama bir saate o kadar para vermem.

Bence altın düşükken altın alabilirsin, almazsan bile sakın nasıl olsa saatten vazgeçtim deyip harcama biriktir.

Eğer altın alırsanda sana özel bişey al ki sıkıştığında vs. bozdurmak aklına gelmesin.

Mesela çayrek alırsan sıkışırsan vs. kolay bozdurursun, eğer künye vs. alırsan da zarar edersin bilemedim şimdi.
 
Paranızı altın yapmaya karar vermişsiniz en dogru seçim olmuş şuan fiyatları uygunken almanızı öneririm ilerde çok daha güzel hayaller için harcayacaksınız o birikimi yaptıgınız için daha çok mutlu olacaksınız tecrübeyle sabit
 

Eğer cıkarsam 150 tl ödeyeceğim ya ben zaten öğrenciyim hani cok büyük bir beklentim yok her ay 60 tl gibi cüzi bir miktar ödemeyi düşünüyorum şimdilik bakalım çok sıkıntı olursa 150 tl cok bir rakam değil öder cıkarım , iyi olacağını düşündüm umarım pisman olmam :)
 

Bireysel Emeklilik çok iyi bir şey bence. Her ay kenara belli bir miktar atamıyorsanız veya atıp her durumda kullanma meyilindeyseniz çok mantıklı bir sistem. Faiz getirip getirmemesi bence o kadar önemli değil. Ana parayı koruduğu sürece sroun yok sonuçta toplu para 10 yıl sonra o ufak birikimler çok büyük iyi bir sonuç getiriyor. Bende BES'teyim her ay 200 TL gibi bir para kesiliyor maaşımdan şirket katkısı da var 10 sene sonra toplu para olarak kullabilcem. Bence bu konuda çok iyi yapmışsınız :)
 

ama para biriktikçe, o değerde yükseliyor sanırım. benim öyle olmuştu:) eşim bana bıraktı ama işletilen param krş kazandırmadığı için daha fazla kullanmalarını ben istemedim. elimdeki dekontların toplamı daha fazla çıkıyordu. nedenide benim adıma satın alınan bir fonun değer kaybetmesiymiş miş yani anaparamda eksilme vardı. inşallah pişman olmazsınız.
 
Son düzenleme:


Yok ya 3 sene dokunmicam paraya 3 sene sonunda devlet katkısının %15 ini alabilirim ama daha uzun vadeli düsünmekteyim ben 6-10 sene gibi.. 10 seneyi doldurunca 56 yasında 2. emeklilik hakkı elde ediyormusum zaten, 5 sene sonra iş hayatına atılacağım kısmetse bir o emeklilik bir de diğer emeklilik benim icin iyi bir yatırım olur cok uzun yıllar sonra kısmetse, Allah yüzümü kara cıkarmasın ne deyim insallah pisman olmam , sağolun:)


Sizin paranız deger kazanmamıs ya ne zaman yaptırdınız BES sistemini ? gecen sene 29 mayısta yeni sistemle devlet yatırdıgınız her paraya %25 katkı veriyor, hani 100 tl yatırdıysanız 25 tl devlet veriyo ama bunu alabilmek için sistemde minimum 3 sene durmak ve içerdeki meblağı cekmemek gerekiyor
 
Benim o kadar param olcak hepsini saate vericem sacmalamaaaa bershka koton zara neler var bence kiyafet al bi kismiyla bi kismini altin yap bi kismiylada gez toz. Saat alicaksin sonra hevesin kacicak hatta uzulceksin neden bu kadar para verdim diye iste kimisi begendigi anda sak diye alir kimiside aylarca para biriktirir bende bi
tane elbiseye asik olmustum ama cok pahaliydi her gun okul cikisi avmye gider bakardim duruyo mu diye biriktirdim aldim bi dugunde giydim bi dahada giyemedim her dugunde giyilmez diye
 

benim 3 yıl olmuştu, 1 yıl önce felanda çıktım. devletten katkı payı ödemesi var ise iyiymiş. en azından ana paradan kayıp olmaz, eklenir. bende öyle bişey yoktu.
 
saat değilde başka bir takı da alabilirsin
topladığın paranın çektiğin cefanın hatırası olurlar :)
150-200 liraya çok güzel kolyeler küpeler bileklikler bulabilirsin elindeki paraya 3 farklı takı seti bile yaparsın
 

bende öyle bi saat beğenmiştim baya zaman saate aşık yaşadım ki normalde saat kullanan biri de değilim sonra bi gun giitim denedim şu an eşim o zaman sevgilim de yanımdaydı nişanda falan aldırcaktım yani :) ama bi taktım bana hiçç yakışmadı ya bilekler de kalın biraz ııh o an soğudum saaten :)
sen de evde takıcam dışarda kıyamam diyosan hiç alma canım ya yazık parana
 
konuyu okuyunca 2 yıl önce çeyrek altınlarımı bozdurup bir telefona 2000 tl verdiğim geldi aklıma,gerçi hakkını yemeyelim 2 yıl tıkır tıkır çalıştı ama ne oldu biliyormusun 2 ay önce çalındı ne oldu heveslerde emeklerde uçtu gitti
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…