Paramı harcayayım mı? Yardım pılis.

Saatin işlevi ne saat göstermek ee başka ne işlevi olacak ki telefon değil ki sen onunla uğraşasın.Takıp çıkıcaksın gün içinde arada bakacaksın belki o kadar.Emin ol ki bazı şeylerin uzak olması daha büyük bir tat veriyor insana alınca bütün hevesin kaçıyor en fazla 1 hafta sonra pişman olursun :) 2 senede o kadar para briktirip sonrada bir anda vermek seni bence üzer...Çeyrek altın en iyisi bu dönemlerde ucuzluycakmış braz bekle düşünce hemen al.Çok yükselince bozdurur başka bir şey alırsın.Hem öğrencisin o para çok daha farklı yerlerde işini görür...

ehehe iphone beni aşar

Gramın işçiliği daha az diyolar ama o da hep düşük satıyo ya en iyisi çeyrek almak tamamdır düşmesini beklicem :))

Altın al gün yapalım 10 aylık bi günümüz olsun hepsinde bana gel sen altın getir ben baklava börek yapayım

Bu kadar sabır ve azimle biriktirmişin ilerde üzüleceğine al hiç olmazsa aklın kalmaz.İleride belki o saatin aynısını bulamayacaksın ya da fırsatın olmayacak almaya bence al.Baktın aldığına pişman oldun almasan ayrı hiç olmazsa aklın kalmaz ilerdede birşey almak istediğinde pişmansan ya da memnunsan kararını verdiğinle ilgili duygunu sen analiz edersin .Bence içinde kalmaması için al.

Hanımlar, bizler değil miyiz ki değmez bir adama aşık olup bütün ömrümüzü harcıyoruz? Konu sahibi aşık olduğu saatine 3000 TL. harcasın çok mu

Mantığımın söylediği; O saate sahip olduktan sonra hiç bir anlam ifade etmeyecek, hevesinizi alana kadar. Bu kadar süredir yemeden içmeden biriktirdiğiniz bir parayı bunun için harcamayın 500-600 tl olsa hiç düşünmeden alın derdim ama ileride iş hayatına atıldığınızda o zaman istediğiniz saati alırsınız. Eğitiminiz için biriktirip yatırım yapmaya devam edin. banka hesabı açın ve gram altın olarak değerlendirin.

duygularımın da söylediği; yarına çıkacağımız belli mi, bu kadar heves edip para biriktirmişsiniz. gönlünüzce harcayın.

Ama mantık her zaman doğruya götürür :)

Bence kesinlikle saati almalisin.sonucta o kadar cefayi saat icin cekmissin sefasini da surmek hakkin.hem cok istedigin bir seye sahip olmus olacaksin bellki diger turlu altinin car cur olacak ilerde keske alsaydim diyeceksin.bu kadar istiyorsan icinde kalacagina kolunda kalsin:)

Bence o saati almalısın..

Sen o parayı o saat için biriktirdin ve şimdi o saati almazsan belki hiçbir zaman alamıcaksın o saati.

Al gitsin, ömür boyu kullanırsın...

Ben olsam asla bir saate o kadar para yatırmazdım ama aklım kalsın da ıstemezdım gider çakmasını arar bulurdum ya da yaptırıdım.
Biriktirdiğim paraylada işlemsiz bileziklerden ya da ata lira alırdım atardım kenara :)

Canım benim de 3 tanecik altınım vardı bugün gittim bankaya altın hesabı açtım, bi de bireysel emeklilik yaptım. Elime para gectikce hem hesabıma hem de bireysel emekliliğe para yatırıp geleceğe yatırım yapmayı planlıyorum, ki benim elimdeki para seninkinden cok cok azdı ama bir yerden baslamak lazım.

Bence elindeki parayla altın hesabı veya paranı değerlendirebileceğin bir hesap aç, senin için daha faydalı olur diye düşünüyorum. Ben de -öyle saat takıntım yoktur, kullanmam ama - gecenler de bir ayakkabıya taktım kafayı ama nasıl taktım o benim olmalı diye düşünüyodum, pahalıda bişeydi. Aldım sonra puuff içimdeki heves sönüverdi.Şimdi pek giyesim yok mesela.. Elde edince değeri kaçıyor sanırım..

Son düzenleme:
Bence o saati almalısın..

Sen o parayı o saat için biriktirdin ve şimdi o saati almazsan belki hiçbir zaman alamıcaksın o saati.

Al gitsin, ömür boyu kullanırsın...

Aynı cevabı verecektim ama verilmiş bile
Yarın ne olacağımız belli mi??o saat için dondurma bile yememişsin kıyamam..
Al,güle güle de kullan bence arkadaşım

Aaa yok yok ilk gelen yorumlardan sonra kararı verir vermez UNUT diye kağıda yazdım başucuma koydum.

Şimdi kalbime güvenip alsam annem bi laf eder kesin saatimde bi haftaya kalmaz kırılır çizilir eminim hadi o zaman bişey olmadı sonuçta eskiyecek bir gün.

O parayı da öyle tutamam babam gelir bi 20 ver ay sonunda ödicem der ödemez abim gelir bi 10 luk atıver der ne zaman verdiğimi hatırlamaz.

Altın yapıcam en mantıklısı bu. Her zaman karda olurum pişman olmam. Hem ben izin vermediğim sürece kimse altınlarıma dokunamaz. İlerde evlenirken lazım olacak. O zaman daha büyük hayallerim olur onlara harcarım en azından.

Örgüden bilezik yapıp hatıra diye onu saklarım artık :)

bireysel emekliliğe hiç girmeseydiniz keşke, ilk başlarken bir sürü vaadler ama yıllar geçtikçe hiç bir ilerleme yok aksine ana paradan bile biraz eksilmiş oluyor. Ayrıca uzun yıllar devam etmez çıkarsanız paranızdan kesinti yapılıyor. atıyorum 2.000 ise 300 tl gibi bir kesinti. ben ehhh dedim ve çıktım. tabi parayı kestiler ama altın yapıp kenara koysaydım çok daha karlı olacaktım.

Ben derim ki..

Saati al ve koluna tak.

Senin şartlarında imkansıza yakındı o saati almak.

Ama karar verdin, iradeni kullandın ve sabrettin.

Bu senin kendine ödülün olmalı.

Ne zaman insanlar sana herhangi bir konuda başaramazsın dese kolundaki saate bak.

O sadece zamanı değil senin gücünü gösterecek...

tamam tamam unuttum gitti bu arada o kadar bakmama rağmen markası hiç dikkatimi çekmemişti

Annemi dinlicem altın alcam, çeyrek mi gram mı kararsızım

2 yıldır almak için para biriktirdiğin saatin markasını bilmiyorsun yani hiç girip nette bakmadın araştırmadın? sonra iki yıl biriktirdin saat için, kk foruma geldin, daha önce ailenin ısrarla mantıksızlığını söylemesine rağmen buradaki 3-5 tane alma yorumundan sonra iki yıllık hevesin yok oldu? :)

ek: 1200 biriktirdiğine göre saati alabilmen için 2-3 yıl daha beklemen gerek.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…