Paramı harcayayım mı? Yardım pılis.

Canım bence bi saate o kadar para vermek bi süre sonra sana da koyacaktır

İnsanız sonuçta nelerden sıkılmıyoruz ki.

Yaşında küçük anladığım kadarıyla fikrin değişebilir ilerde, beğenmemeye başlayabilirsin.

Altın olarak yatırım yapmak en güzeli, çünkü para olarak bir yerde durursa çarçur edersin o parayı.

Canım bence o kadar para verme. İnsan bir şeye takılınca başka güzel şeyleri görmüyor. Bir arkadaşımız ben evlenmeden önce genç kızların içinde bir şey kalmasını istemem demiş. Ben de o mantıkla evlenene kadar istediklerimi almaya çalışıyorum Ama her şeyin de bir ederi var bence. O kadar pahalı saat alma canım. 3000 lira diyorsun 5000 versen doğan görünümlü şahin alırsın Ailenin durumu iyiyse başka makul saatlere bak, bir tane al, geri kalana başka bir şey al ya da koy kenara başka zaman istediğin bir şeyi alırsın. Ailen orta halliyse koy kenara biriksin

Ben de vermem bir saate o kadar para, hele de ogrenci paramlaysa bu. Alt tarafi saat yani, araba degil ki binip gidesin, saat gostermekten baska bir ise yaramayan bir varlik. Hani alan alir da yemeden icmeden keserek degil... O parayi vermek kesesine zarar vermeyen adam bir cirpida alir takar. Yani o kadar pahali seyler bence seni asar, maddi durumun olmasi gerekir. Su kadar sene para biriktirip aldiktan sonra 3 kere takarsin, kaybolacagi, kirilacagi tutar, sonra kufredersin bunun icin miydi o kadar ugras diye. Isin gucun olunca maasinla alirsin ille almak istiyorsan. Altin al bence de. Super bir yatirim. Ben de altin alip biriktirmeyi dusunuyorum.

bbebegm senı en ıyı ben anlarım boyle takı fln çok severım ben tutana aşk olsun.bi saat beğendm nyse fiyat 650 öle beğene aldım o saatı boyle taşlı faln 1 hafta evın içnde uyurken her yerde taktm elımı yıkarken çıakryorum kıyamyıorum falan snra yavaş yavaş evde takmayı bırktm dışarı çıakrken takıyorum bı tek yavaş yavaş o da geçtı çıkarken takmayı unuttum takıalrmla uymadı bılmem ne derken
benm saat kolumdan çok kutuda bebegğim.nası pışmanm o paraya neler alırdm ben.hele de sen 2 bın cıvarı dıyosun yapma etme

Bir saate o kadar para verilirmi canım ya.Hem kuyumcunun önünde dakikalarca kendini bakmaktan alıkoyamadığın saatin resmini çekip paylaş bizimle valla merak ettim yani.
Ailemin sözünü dinle bence.En karlı yatırım hemen bozdurmayacaksan gram altın.

Ben saat kullanmaktan pek zevk almam, doğal olarak bir saate o parayı vermem, ama liseli halimle kalkıp o kadar para biriktirmişsem de kimsenin biriktirdiğim parayı nasıl değerlendireceğime karışmasına izin vermem.

Marka hakkında pek bilgim yok. Sadece o kuyumcuda gördüm anneme almak istediğimi söyledim ben napayım biriktir al dedi abimde sen o kadar parayı biriktiremezsin iki güne harcarsın dedi ciddi olduğumu söyleyince güldü bende hırs yaptım o saati kolumda göreceksin dedim o hırsla biriktirirken o saate daha da bağlandım aslında ahım şahım bir saat değil dikkat çekicide değil ama o benim olacak ya abime göstericem benimde biriktirebildiğimi, kafaya koydum bi kere.

Zamanla paranın arttığını görünce ve onu biriktirmek için çabalarım aklıma gelince beni caydırmak için birinin bana akıl vermesi gerekiyordu. Ailem pek takmıyo zaten beni. Onun için buraya sordum.

Beni ikna etmeleri için 30 sayfa yazı girmeleri gerekmiyordu ilk yorumlar olumsuz olunca tamamdır dedim bunu daha hayırlı işlere vermeliyim yatırım yapmalıyım. Yani kararsızdım ve doğru yolu bulduğuma inanıyorum.

o beğendiğin saat zaten artık yoktur,ya satılmıştır yada başka yere gönderilmiştir..

ama azmine

bence o kadar birikim yapmışsın eften püften şeylere harcama yapma bu kadar emeğini boşa götürme.. annenin dediği gibi geleceğinde zor zamanında sana destek olması açısından altına yatırmanda fayda var..

Bir hedef var ortada.
Ve o hedef için birçok şeyden vazgeçilmiş.
Bunca çabadan sonra kararınızdan vazmı geçeceksiniz.
Bence gidin ve o saati alın.
Kararlı olun.
Hedeflerinizi belirledikten sonra mutlaka başarın.

Ben olsam verırırdım ama kendı paramı kazanıyorsam verırdım aıleden gelen parayla bole bır sey yapmazdım
Bu durum senı tatmın edıcekse al
Ama sana tawsıyem sosyete pazarında bıre bır ımıtasyonncok kımsede anlmaıyor :)))))))
Kendı bırıktırdıgın parayla olmaz canım bu ısler :) bende ılk ıse basladım ılk maasımla saat almıstım :)))))))
Bence sımdı dusunme.
Ayrıca bırnsye alıcaksan bır kac saatcıye sor
Mesela dun ben bı saat begendım 5000 tl cıvarında pazarlıgını yap bı cok yere sor geze geze ındırım fılan derkenn 3600 kadar taksıtlı cektırler fıyatı
Aynı satı baska bır fırma 4000tl cektı
-pazarlık sünnettir :))))))))
2500 tl ıse ben sana dıyım 1400-1500 ceker o fıytaııı
Ama altınsa bır sey dıyemem bılmıyorum :)

eğer gerçekten o saati isteseydin burada yazılanlar ve ailenin söyledikleri asla seni kararından vazgeçiremezdi..
hemen altın alcam dedin bile, ki en mantıklısı bu bence de..
evleneceğin zaman çeyizin için harca.. ah ahh o zamanlar para o kadar çok lazım oluyo ki...

Son düzenleme:
tüketici çılgınlığı işte. böyle biz "fakirlerin" aklını çeliyorlar. ona o değeri veren nedir? sadece ismi. markası adam onu daha ucuza üretip bize satıyor. sakın böyle bir aptallık yapma. o parayla gez toz, yemek ye daha iyi olur inan. hem eğer inancın varsa tabi ama onun öteki dünyadaki hesabını nasıl vereceksin. birazını harca ve sakada ver daha hayırlı olur. müthiş zengin olsan anlarım ama diğer türlü sadece kandırlıyoruz biz canım

bence al..
niye içinde kalsın ki...
zaten onun için yememişsin içmemişsin biriktirmişsin..

Gerçekten istiyorsam ve uzunca bir süre onun için para biriktirmişsem alırdım ama bozulduğunda da sanırım ağıt yakardım :))))))

Altın yapmak bence en saçma seçenek.Ya git saati al ya da tl de kalsın bari bir hesap açtır.Altın benim en son seçeneğim olurdu.

Kaç yaşındasınız?
Merak ettim,ama bravo,insan isteyince herşeyi yapıyormuş demek
Bana kalırsa da altın almanız sizin yararınıza

Bence saat alma canım.Benzerini bulabilirsen onu al zaten hevesin gecer.Ya bankada kalsin ya da altin al.Elinde beklettigin surece dedigin gibi evdekiler para isteyebilir az az.Benim ailem de oyle ben veriyorum sana para ne gerek var diyorlar.Bu sene birikim yapıp altın yapcam kararlıyım. :)

ilk düşündüğümde ama çok pahallı alma diyecektim kii. aklıma yanımda duran telefona verdiğim para geldi utandım... telefona bakınca aşık olmuştum. çalıştığım halde içim acıyarak ama çok isteyerek aldım telefonu.. mutluyumm... telefonu seviyorum. çok işimi görüyor..

bana göre saat için pahallı... öğrenciymişsin.. paranın nasıl kazanıldığını anlayınca alışveriş kolay olmayacak...

altın almak istediğini yazmışsın. istiyorsan al ama bence bir kısmını ihtiyaçların doğrultusunda harca derim... saati unutman için iyi gelir belki...

aldıktan sonra hevesin geçicektir yüksek ihtimal. Ben bu kadar parayı boşuna vermişim diyeceksin. Ben birşey alırken hep başka birşeyle karşılaştırırım. Kendim için konuşuyorum ,mesela o kadar para biriktirsem yurtışında çok görmek istediğim bir yere giderdim. Yaşın kaç bilmiyorum ama evlenirkende lazım oluyor, evlenirken hiç sıkıntı çekmeden borçsuz evlendik mesela.

sneın gıbı cıcı bır kıza kuyumcuda gordugu bol sarılı taslı bır saat yakısırmı hıc yahu
bız evlıyız bız bıle modern takılıyoruz
o kadar parayı verme derım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…