Inanın çok acı içinde oluyorlar ve bir süre sonra beyin size bunu otomatik olarak sunuyor .Ben de çok üzülüyorum
Eskiden intihar edenlerin bencil olduğunu düşünürdüm, şimdi ise bildiğim tek şey insanın en değerli varlığı kendi canı, intiharla kendi canından vazgeçmeyi göze alan kişi ise tarifsiz bir acı içinde olmalı...
Ben de hemfikirim . Yargılamıyorum . Sadece o anki acısını biliyorum , görüyoruz da zaten . O acı beni kahrediyor . Dilerim ölüm sonrası gerçekten onun için huzur olmuşturBen insanların tercihi olarak görüyorum.Yargılamaya hakkım olduğunu da düşünmüyorum.Kimse yaşamak istemek zorunda değil.Belki bu şekilde huzur bulacağını düşündü,belki gerçekten buldu,kimse bilmiyor.
Herkesin derin empati kurma secimi kendine ait elbette . Karakterimize dünyaya bakışımıza göre şekilleniyor.Benim çocuklarla ilgili haberlerde ruhum parçalanıyor. O yüzden hiç bakmıyorum, üç maymunu oynuyorum genelde öyle haberlerde. Okusam da kimseye bir faydam yok çünkü. Üzüldüğümle kalacağım. Olan olmuş.
İntihar haberleri de elbette çok üzücü. Ama çocuklarla ilgili haberler gibi etkilemiyor beni.
Öyle tabi. Çocuklarla ilgili hep hassastım ama kızlarım doğduktan sonra, ciğerim sökülürcesine acı çekiyorum çocuklarla ilgili haberlerde, o yüzden bakmıyorum artık.Herkesin derin empati kurma secimi kendine ait elbette . Karakterimize dünyaya bakışımıza göre şekilleniyor.
Bende de çocuklar çok yoğun degil .
Hayvanlar çok çok yoğun ve ruh hastalığı olan hayatına son veren insanlar .
Yüzde yüz haklisiniz ama zaten isim bu acilar uzerine ..Öyle tabi. Çocuklarla ilgili hep hassastım ama kızlarım doğduktan sonra, ciğerim sökülürcesine acı çekiyorum çocuklarla ilgili haberlerde, o yüzden bakmıyorum artık.
Ben genç yaşta ailemi kaybetmiş bir insanım. Yani dibe vurmanın alasını yaşadım, ondan sanırım böyle ölüm haberleri beni çok çok derinden etkileyemiyor. Bir çeşit duyarsızlaşma belki.
Size verebileceğim tek tavsiye, çok derinden etkileniyorsanız, kendinizi böyle haberlere çok fazla maruz bırakmayın. Dünya böyle bir yer; büyük acılar, haksızlıklar var. Savaşabileceğimiz şeylerse, savaşalım ama sadece izleyip, acı çekeceğimiz şeylerse, buna gerek yok. İzlemeyelim daha iyi.
İşinizin bir parçasıyla, bilemem tabi. Maruz kalmamanız imkansız. Belki psikologa gitmelisiniz. Böyle haberlere çok sık maruz kalan bir insanın psikolojisinin normal kalması mümkün değil bence. Yani sadece haber başlıklarını okuduğumda gözlerim yuvalarından fırlayabiliyor ve kaçıyorum.Yüzde yüz haklisiniz ama zaten isim bu acilar uzerine ..
Bide açıkçası sosyal medyayı seviyorum . Güzel hesaplar takip ediyorum bu sabah bu haberi beğendiğim bir hocamın hesabında gördüm mesela . Nasıl maruz kalmam bilmiyorum . Maruz kaldıktan sonrasını donusturmem gerekiyor
Kendi hayatına şükrederek, yaşadığın ve güçlü olduğun sürece belki ucundan kıyısından birilerinin hayatına dokunup değiştireceksin. Belki arkadaşlığınla, belki yolda öylesine yürürkenki gülümsemenle...Maruz kaldıktan sonrasını donusturmem gerekiyor
Cok doğru kendim kişisel problem yaşayınca mutlaka yardım alıyorum ama bu tarz bir şey için yardım almak hic aklıma gelmemişti .İşinizin bir parçasıyla, bilemem tabi. Maruz kalmamanız imkansız. Belki psikologa gitmelisiniz. Böyle haberlere çok sık maruz kalan bir insanın psikolojisinin normal kalması mümkün değil bence. Yani sadece haber başlıklarını okuduğumda gözlerim yuvalarından fırlayabiliyor ve kaçıyorum.
Teşekkür ederim uzun uzun emek vererek yazdığınız yorumunuz için .Günaydın, merhametiniz ve yoğun duygularınız galiba bazı olaylarda öne çıkıyor. Ve belki daha önce sizde acı çektiğiniz için buna benzer duyguları yaşamış olmanız bu gibi kişileri daha fazla anlayıp üzülmenize neden olabilir. Çünkü bende bazı zamanlarda çok çaresizlik içine düştüm. Hiç bir çıkar yol olamayan durumlardı ve sadece acı çektim,Belki bende o acılara son vermek için intiharı düşünebilirdim. Ucundan kıyısından düşünmüşlüğümde olmuştur ama beni tek tutan dalım inançlarımdı, bunun bir şekilde geçeceğiydi, güçlü olmam gerektiğiydi. Çok şükür o günler geçti. Ama ne zaman benim gibi çaresiz bir duruma düşen dağılmış bir insan görsem içim cız eder. Senin dediğin gibi dağılırım ve bir iki günde etkisi üzerimde devam eder. Çünkü aşağı yukarı psikolojisinin ne kadar kötü olduğunu, ne kadar zorda olduğunu anlayabildiğimden sanki onun yerindeki kişi ben gibi hissediyorum. Gerçek empati bu sanırım. Diğer olaylarda üzülsemde bu tarz olaylar beni daha çok etkiliyor. Benim en geçerli metodum analiz etmek ve çokça düşünmek. İnsanların bir davranışı neden yapacağının kökenini düşünmek. Onu oraya kadar neyin getirebileceği. Ben hemen her olayda, olan olayı tartışmam. Bunu niye yaptı, bu niye böyle oldu demekten ziyade, o olayın ortaya çıkmasına neden olan duygu, dürtü, ana sebep nedir diye sorgularım. Çünkü kökünde bir etken vardır ve o etken değişmedikçe ona bağlı belki 1 milyon vaka ortaya çıkabilir. O vakaları düşünüp tartışmak boş gelir bana. Ama insanların çoğu olayları konuşuyor. O onu dedi, bu bunu yaptı vs. Bu haberdeki arkadaşında intihar sebebi asla ırkçılık olamaz. Orada yoğun bir psikolojik bozukluk, bir hayattan kopuş, bir amaçsızlık var. Seninde dediğin gibi o son olayı onda tetikleyici olmuş olabilir, adete tribe girmiş. Sana tavsiyem dıştan görüntüyü bırakarak öze inersen algılarında değişir. Bu metodu kulanman seni kişilik olarak daha güçlü yapar. Çözümleme yeteğinide inanılmaz arttırır. Bu gibi olaylardada dağılmazsın ama insan olarak sadece üzülürsün ki bu da çok doğal.
Ben yazacaktım önce siz yazmışsınız. Neden yani sebep ne?Bu habere dislike’ı atan hanımın neden attığını merak ettim.
Gerçekten cok üzücü ve bu tarz sonlandırmalar toplumun genel ruh halini gözler önüne sürmekte. Allah sevdiklerine sabırlar versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?