Paranın bereketli olmasi icin

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Arkadaşlar paranızın bereketli olması için

Eksiye dusuyoruz surekli.. Öyle savurgan insanlarda degiliz. Bi akıl verin kızlar

Son düzenleme:
Kalem kalem giderlerinizi yazmanız lazım, alışverişe giderken liste yapın ve belli günlerde gidin mesela, hergün markete girip iki üç parça birşey alınca bile dünya kadar para tutuyor, eşim savuRgan değil diyorsun ama illa biryere gidiyordur o para? Hesap yapmıyor musunuz oturup?

Aslında çok detaylı olmasa da yapıyoruz ama bilmiyorum. Bizden daha az maaş alanları görüyorum. Çok iyi geciniyolar birde para biriktiriyolar üstüne onlara özenir oldum..

Aslında çok detaylı olmasa da yapıyoruz ama bilmiyorum. Bizden daha az maaş alanları görüyorum. Çok iyi geciniyolar birde para biriktiriyolar üstüne onlara özenir oldum..
O zaman oturup detaylı bir hesap yapın önce, eve ne kadar giriyor faturalar nedir, market manav kasap yol ne tutuyor, kısabileceğiniz yerler var mı gb, önünüze kağıt kalem alın tek tek yazın ciddiyim her ay yapın bunu düzen oturtana kadar. Ev kendinizinse artı kira parasının cebinizde olması lazım en azından. Eşin ailesine ya da arkadaşlarına para yedirmiyorsa bir şekilde hallolur

Tam bu konudan muzdaribim konum da var. Benim altimda calisan kizlar 250 tl lik parfum aliyor ben almiyorum. Asgari ucretli kuzenler surekli tatilde. Yani benim yapamadigimi onlar nasil yapiyor buna takiliyorum. Tabii allah arttirsin kimsenin parfumunde gezmesinde degil gozum. Ama ben nerde hata yapiyorum?

Kac kisisiniz? Cocuklar??

Ya bizde de aynı sorun. Belki gelen maaşa güvenip fazla harcama yapılıyor olabilir. On lira beş lira diyip ucuz ucuz alışveriş yapıyoruz. Biz ay sonunda şok kredi kartlarını fazla kullanmayın derim. İsraf ettiren genelde o oluyor bizde. Asgari maaşla hesaplı bir şekilde geçinen aile ler var. Malesef biz bunu beceremiyoruz

Bismillah i bolca kullan paranın bereketi olmaz evin yiyecekler in bereketi olur örnegin 3 kaşık çay atıyorsun hepsinde bismillah de birde ne alırsan al birine para ver markete mağazaya girdim çıktım kapıda ihtiyaç sahibi olduğunu düşündüğüm birine gücümün yetiği kadar para veririm bu bir lirada olabilir 200 kirada daha fazlasıda ama her aldığım şeye bir şey veririm kapıya geleni boş çevirme inançlı biri için döngü şudur verki bereketlensin..misafir çok etkili birde ettehüyatu duası bu herşeyin yetmesine gerçekten yarıyor

Gunaydın, bence de çok güzel bir konu olmuş...

Ben de kendimce düşündüklerimi ve yaptıklarımı yazayım...

Bence namaz en öncelikli geliyor.Sadece para bereketi açısından değil, iç huzur, bereket, evin muhabbeti -huzuru açısından çok etkili olduğuna inanıyorum.

Sabah namazından sonra 7 inşirah süresini okuyun, 308 defa ya rezzak , 71 defa ya fettah, 100 defa subhanellilvebihamdihi tesbihlerini düzenli çekiyorum.
Her gün yasin okuyorum. , her ay bir cüz. Fetih ve vakia süreleri sıkça okumaya çalışıyorum.

Her ay dört çocuğa burs veriyoruz. Sadakayı bolca vermeye gayret ediyoruz.

Ve tabii ki çokca savurmuyoruz: ) Kredi kartı kullanmamaya gayret ediyoruz, büyük mobilya beyaz eşya alışverişi dışında kullanmayaya çalışıyoruz. Keşke banka ile tüm ilişkimizi bitirebilsek, faize bulaşmasak eminim daha da bereketlenir. Rabbim o günleri de göstersin inş.

Sadaka vermenizi öneririm.
Ben verdikçe çoğalır a inananlardanim.

yorumunuza katılıyorum malı bereketlendirir.. fazla fazla olanı değil hemde işin özü az sadak çok belayı def eder malı bereketlendirir..

vakıa suresi maddi manevi bolluk verir.. faziletlerini internette araştırablirsiniz..

birde özellikle ekmek israf ediyor musunuz?

bayat ekmekleri çöpe atmayın kurumuş ekmekleri ıslatıp kuşlara verebilirsiniz.. ya da kurutup rondodan geçirip buzluğa koyup köfte yapmak için kullanabilirsiniz..

sebze meyve ekmek vb. gıdaların israf olup olmadığına dikkat edin büyükler israf olursa bereket kalmaz der..

bildiklerim bu kadar inşallah faydası olur..

dini yorum yapmak yasak diye yazmayayım dedim ama çok büyük eşya mobilya falan almayacaksanız kredi kartı kullanmamaya çalışın veya vadeli hesapları kullanmayın bende yatırımımı altına çevirdim vadeli hesaptan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…