Paranın p sini duymak istemiyorum

İstifa değil karşılıklı fesih yoluyla çıktı.
Büyük bir şirket olduğu için dediğiniz gibi olabilir.
Bir çok kişiyle yolları ayrıldı.
Şuan 1 ayı dolmak üzere en yakın zaman da iş bulması lazım :KK43:
market işini konuştunuz mu
eşinizin mesleği ne normalde?

35 yaşını aşmadıysa marketlerde en az 2000 tl maaşa çalışır
ayıp değil günah değil normalde ne iş yapıyor eşiniz?

Ayıp ya da günahtır demedim zaten sadece 15 yıllık iş tecrübesini kenara atmak istemiyor.

bu arada Allah yardımcınız olsun
market işini konuştunuz mu
eşinizin mesleği ne normalde?

Araç filo sorumlusu eşim.
Otomotiv mezunu yıllardır da bu işi yapmış.
Teşekkür ederim.

İstifa değil karşılıklı fesih yoluyla çıktı.
Büyük bir şirket olduğu için dediğiniz gibi olabilir.
Bir çok kişiyle yolları ayrıldı.
Şuan 1 ayı dolmak üzere en yakın zaman da iş bulması lazım :KK43:
Umarım hakkında hayırlısı olur belli olmaz belki Allah daha hayırlı bir kapı açar kim bilir...

Karşılıklı fesih yoluyla çıkardılar eşimi. Yani sgk dan çıkış olarak öyle görünüyor. Parasını tazminatını tam alacak ama işsizliğe başvuru yapamıyor çünkü iş yeri çıkarmış değil de karşılıklı fesih olarak gösterdiler çıkışını.
Keske konussaydi esiniz boylece 20bine yakin alirdiniz issizlik devletten sirketi etkilemiyordu nasilsa
Yeniyse duzeltebilirler

Keske konussaydi esiniz boylece 20bine yakin alirdiniz issizlik devletten sirketi etkilemiyordu nasilsa
Yeniyse duzeltebilirler
Butun msjlari ikuyunca msjimi sacma buldum :) altinlariniz dursun simdilik tazminatla size gore acilleri kapatin
Duze cikarsiniz inşallah
Hepimizin var gecim dertleri sukredip iyiye odaklanip cokca da istemek lazim diye dusunuyorum ben de sizin gibiyim biraz
Durumumuz da benzer esim ayrilmak istiyor ama tazminat vermek istemiyorlar malesef oyle eli bos gitsin diye ugrasiyorlar hayirlisi bakalim dua edicem size de
Yakinda rahatlarsinjz hersey gecici sagliginiza bisey olmasin

Butun msjlari ikuyunca msjimi sacma buldum :) altinlariniz dursun simdilik tazminatla size gore acilleri kapatin
Duze cikarsiniz inşallah
Hepimizin var gecim dertleri sukredip iyiye odaklanip cokca da istemek lazim diye dusunuyorum ben de sizin gibiyim biraz
Durumumuz da benzer esim ayrilmak istiyor ama tazminat vermek istemiyorlar malesef oyle eli bos gitsin diye ugrasiyorlar hayirlisi bakalim dua edicem size de
Yakinda rahatlarsinjz hersey gecici sagliginiza bisey olmasin

Umarım hepimiz kurtuluruz borçlarımızdan.
Ben aslında kendimden daha kötü durumda olan insanları görünce çok üzülüyorum halime şükrediyorum.
İnsanlarda ne sorunlar var, buda sorun mu diyorum kendim için.
Ama daha sonra 3 günlük dünya diyorum, gelmişiz niye sıkıntı içinde yaşıyoruz, keşke her şey daha güzel olsa.
İnsanoğlu işte hep daha fazlasını istiyoruz.
Param olsaydı belki de mutlu bir evliliğim, iyi bir eşim olmayacaktı diyorum kendime.
Dert etmemeye çalışıyorum çünkü bu ekonomide insanların hayatlarını devam ettirmesi o kadar zor ki.
Bizler çok şükür yine ayaktayız.
Bugün yoksulluk sınırı 6.725 lira olmuşken insanlar 2.020 liraya kira da oturup, çocuk okutuyor :(
Ben evde tasarruf yapmaktan artık içim şişti :KK70:
Diyorum ya Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Sevgili konu sahibesi bu günlerde geçer demeye geldim, sabır ve umut olsun sadece.
Biz evlendikten kısa süre sonra eşim iflas etti, hastalandı. Bir sürü borç ile öylece kaldık.
O sırada ben de yeterlilik sınavlarına hazırlanıyordum. Kendimi tamamen dis dünyaya kapatıp sınava odaklandım. O zaman aldığım maaşın yarisi ev kırasına gidiyordu. Bir sürü kredi ve kk borcu vardı. Bu para ile hicbirsey olmaz diyip sınava asildim.
Çok şükür ilk sınavda verdim 7 dersi.
Çok faiz ödedik, bir karttan çekip diğerine yatırdık, bir sürü tedavi masrafı ödedik. Kaç yıl boyunca kendimize bir don dahi alamadık, bırak gezip tozmayi. Beş yılda bir ev parası borç ödedik şirket borçları da vardı içinde.
Çok şükür kimseye muhtaç olmadık ama manevi olarak çoktuk resmen.
Zamanla benim maaşım arttı, eşim çalışmaya başladı, borçlar ödendi, biraz birikim yaptık.
1,5 yıl önce evimizi aldık, kredi ödüyoruz.
Yine eşimin hastalığı basgosterdi, şu an tedavi nedeniyle yine çalışmıyor.
Ama benim maaşım ev kredisi, kk, ev giderlerini karşılayacak seviyeye geldiği için çok da bunalmadan hesap kitap yapıp harcayarak bunalmadan hayatımıza devam ediyoruz
Tatilimizi de yapiyoruz, dışarıda da yiyoruz, gezip tozuyoruz da.
Yani demem o ki bu sınav senin geleceğin, şu an para borçtan ziyade ona yonel ki ileride çok daha iyi gelirin olsun.
Borç ve altın olayını iyice hesap yapıp karar verebilirsin.
Birkaç ay eşinin tazminatı ile standart yasantina devam edebiliyorsan bozma kalsın, ama mumkun mertebe borç kapatmaya yönelik hesap yap. Küçük borçları sıfırla mesela. Çok yere borç kafayı çok meşgul eder. Ödeme yaptığın yerlerin sayısını düşür. Bu arada da ufak bir rakam belirleyip her ay biraz kenara birşey at. Bu birikimin ile de borç kapatırsin ya da acil durum parası tutarsın.
İnsanız herşey bizler için, dört mevsim kış olmaz.
Herşey geçer gider.
Rabbim içine ferahlık ve dogru düşünüp karar alma kuvveti versin.

Sevgili konu sahibesi bu günlerde geçer demeye geldim, sabır ve umut olsun sadece.
Biz evlendikten kısa süre sonra eşim iflas etti, hastalandı. Bir sürü borç ile öylece kaldık.
O sırada ben de yeterlilik sınavlarına hazırlanıyordum. Kendimi tamamen dis dünyaya kapatıp sınava odaklandım. O zaman aldığım maaşın yarisi ev kırasına gidiyordu. Bir sürü kredi ve kk borcu vardı. Bu para ile hicbirsey olmaz diyip sınava asildim.
Çok şükür ilk sınavda verdim 7 dersi.
Çok faiz ödedik, bir karttan çekip diğerine yatırdık, bir sürü tedavi masrafı ödedik. Kaç yıl boyunca kendimize bir don dahi alamadık, bırak gezip tozmayi. Beş yılda bir ev parası borç ödedik şirket borçları da vardı içinde.
Çok şükür kimseye muhtaç olmadık ama manevi olarak çoktuk resmen.
Zamanla benim maaşım arttı, eşim çalışmaya başladı, borçlar ödendi, biraz birikim yaptık.
1,5 yıl önce evimizi aldık, kredi ödüyoruz.
Yine eşimin hastalığı basgosterdi, şu an tedavi nedeniyle yine çalışmıyor.
Ama benim maaşım ev kredisi, kk, ev giderlerini karşılayacak seviyeye geldiği için çok da bunalmadan hesap kitap yapıp harcayarak bunalmadan hayatımıza devam ediyoruz
Tatilimizi de yapiyoruz, dışarıda da yiyoruz, gezip tozuyoruz da.
Yani demem o ki bu sınav senin geleceğin, şu an para borçtan ziyade ona yonel ki ileride çok daha iyi gelirin olsun.
Borç ve altın olayını iyice hesap yapıp karar verebilirsin.
Birkaç ay eşinin tazminatı ile standart yasantina devam edebiliyorsan bozma kalsın, ama mumkun mertebe borç kapatmaya yönelik hesap yap. Küçük borçları sıfırla mesela. Çok yere borç kafayı çok meşgul eder. Ödeme yaptığın yerlerin sayısını düşür. Bu arada da ufak bir rakam belirleyip her ay biraz kenara birşey at. Bu birikimin ile de borç kapatırsin ya da acil durum parası tutarsın.
İnsanız herşey bizler için, dört mevsim kış olmaz.
Herşey geçer gider.
Rabbim içine ferahlık ve dogru düşünüp karar alma kuvveti versin.

Kendi hikayemi okuyor gibi oldum :)
İnşallah zorlu yollardan geçip bizde iyi yerlere geleceğiz.
Sabır olmadan, zorluk çekmeden insan iyi yerlere gelmiyor maalesef bende bunu yaşayarak öğrendim.
Eşinize çok geçmiş olsun, sizi de çok tebrik ederim.
İnşallah sınavı bende kazanırım ve o mesleği elime alır, kendi hayatımda büyük bir başarı atmış olurum.
Şuan borçları baya bir toparladık, eşim bir işe girsin gerisini de hallederiz diye düşünüyorum.
Allah sağlık versin hepsi olur.
Düşünmeyi kenara attım artık başka türlü olmuyor.
Dilerim sizin içinde bunlar son kötü şeyler olsun.
Rabbim huzurunuzu bozmasın :KK200:

Kendi hikayemi okuyor gibi oldum :)
İnşallah zorlu yollardan geçip bizde iyi yerlere geleceğiz.
Sabır olmadan, zorluk çekmeden insan iyi yerlere gelmiyor maalesef bende bunu yaşayarak öğrendim.
Eşinize çok geçmiş olsun, sizi de çok tebrik ederim.
İnşallah sınavı bende kazanırım ve o mesleği elime alır, kendi hayatımda büyük bir başarı atmış olurum.
Şuan borçları baya bir toparladık, eşim bir işe girsin gerisini de hallederiz diye düşünüyorum.
Allah sağlık versin hepsi olur.
Düşünmeyi kenara attım artık başka türlü olmuyor.
Dilerim sizin içinde bunlar son kötü şeyler olsun.
Rabbim huzurunuzu bozmasın :KK200:
Ben de filmin devaminda güzel şeyler olabilir gör istedim ondan yazdım yoksa benim yerim ekonomi topikleri :)
Varlıklı ailelerde yetiştik ikimiz de hiç sıkıntı cekmemistik ve ilk parasız kaldigimizda üstüne de sağlık sorunu gelince anladım ki hayatta en önemli şey sağlık. Hem fiizksel hem ruhsal.
O kadar herkesin karşı çıktığı bir evlilikti ki bizimki hic kimseye de birşey soyleyemiyordum. Seni okuyunca film şeridi gibi gözümün önünden geçti o yıllar.
Dusunmeyi bırakmakla çok iyi yapmışsın, genel bir plan yap ve sınava odaklan.
Gelecek güzel günleri düşün, çok bunaldiginda hep yarın yeni bir gün olacak diye hatırlat kendine.
Ve ne olursa olsun meslegin altın bileziğin koluna bir an evvel tak. Belki iki yıl, üç yıl zorluk yaşarsın ama hepsi tecrübe ve çok kıymetli.
Sınavda ve hayat mucadelende yolun hep açık olsun.

Ben de filmin devaminda güzel şeyler olabilir gör istedim ondan yazdım yoksa benim yerim ekonomi topikleri :)
Varlıklı ailelerde yetiştik ikimiz de hiç sıkıntı cekmemistik ve ilk parasız kaldigimizda üstüne de sağlık sorunu gelince anladım ki hayatta en önemli şey sağlık. Hem fiizksel hem ruhsal.
O kadar herkesin karşı çıktığı bir evlilikti ki bizimki hic kimseye de birşey soyleyemiyordum. Seni okuyunca film şeridi gibi gözümün önünden geçti o yıllar.
Dusunmeyi bırakmakla çok iyi yapmışsın, genel bir plan yap ve sınava odaklan.
Gelecek güzel günleri düşün, çok bunaldiginda hep yarın yeni bir gün olacak diye hatırlat kendine.
Ve ne olursa olsun meslegin altın bileziğin koluna bir an evvel tak. Belki iki yıl, üç yıl zorluk yaşarsın ama hepsi tecrübe ve çok kıymetli.
Sınavda ve hayat mucadelende yolun hep açık olsun.

Pazartesi gününün tüm olumsuzluğuna rağmen harika bir mesaj okudum ve gerçekten içimi ısıttınız.
Çok teşekkür ederim. :KK200:
18 yaşından beri çalışan ve hayatını hep belirli bir ekonomide yöneten biri için buda bir sınav diyorum kendime.
Bu günler de geçecek, en azından sağlıklıyız ve çok şükür iyi bir eşim var.
Bir kapı kapanır, bin kapı açılır hepimiz için.
Sizin adınıza çok sevindim zorlukları aşmışsınız. :KK200:
İnşallah son olur hiç sıkıntı yaşamazsınız.
Şu sınavı kazanırsam her şey çok daha güzel olacak, iyi dilekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.
Sağlıcakla kal:KK200:

Onuda yapabilir mi bilmiyorum ki hiç böyle düşünmedik

Siz bu kadar bunalmis sıkılmısken, her taraftan sıkışmışken her ihtimali degerlendiriyor olmaniz gerekmez mi?

Karsilikli fesih durumunu neden kabul etti?

Zor konular allah yardimciniz olsun ama kendi kendinize set cekiyor gibisiniz.

Siz bu kadar bunalmis sıkılmısken, her taraftan sıkışmışken her ihtimali degerlendiriyor olmaniz gerekmez mi?

Karsilikli fesih durumunu neden kabul etti?

Zor konular allah yardimciniz olsun ama kendi kendinize set cekiyor gibisiniz.

Set çekmek derken?
Bir mesaj da yazdım.
Eşim sözleşme önüne gelene kadar işten çıkarılacak diye biliyordu ama son dakika şirket karşılıklı fesih olarak ayıracağız dediler.
Kabul etmek zorunda kaldı.
Kabul etmeseydi tazminat hakkı olmayacaktı hiç bir şekilde.
Eşimin 15 yıllık kariyeri varken adama her şeyi çöpe at git ne iş olursa olsun yap mı diyeceğim?
Ayrıca onları da düşünüyoruz fakat ileri de ev alacağız, işinin sağlam olması lazım.

Back
X