Parasal konularda anlaşmazlık

Markete en son ne zaman girip alisveris yapti, cocuga en son ne zaman alisveris yapti, fiyatlardan haberi yok galiba, bu derece cimrilik hayatimda duymadim büyük konusmak iatemiyorum ama ben o adami yolardim, burdan sinirim bozuldu seni düşünemedim
Yapıyor bazen büyük başları aldırtiyorum. Ona çay şeker yağ deterjan gibi işte sırf onları aldığı için bile Bi sürü laf ediyor onları da ben alacakmışim ben her iş çıkışı markete uğrarım günlük 70 80 belki daha fazlası harcarım o onları görmez eve gelir yerleştirirm en sen ne alıyorsun ki marketten sadece ekmek diyor.ya bunun sütü var yoğurt var bakliyat var var da var

Maaşlar ortak.olsa egerki kendi maaşımdan fazlasını harcasam neler derdiki

Yapacaginiz sey belli, mutfak ihtiyacini falan almiyorum ver kredi kartini her seyi sen odeyeceksin diyeceksiniz. Adam kiralari da topluyor, sizden ustune para istiyor bir de deli mi ne?? Paranizi vermeyin derim cocuga ve kendinize harcayin. Para mara yok isteme benden, yoksa atarim tekmeyi kendin yerlesirsin memleketine diyeceksiniz. Boyle hasta olursunuz, calis cabala ama 1 kurus harcayama, dahasi cocuguna 1 oyuncak alama yazik degil mi size? Bu adama kolelik icin mi calisiyorsunuz?

Nere ki bu adamin memleketi Buckingham Palas falan mi, Yozgata yerlesmek icin varlik icinde yokluk cekmiyorsunuzdur umarim.

Yapıyor bazen büyük başları aldırtiyorum. Ona çay şeker yağ deterjan gibi işte sırf onları aldığı için bile Bi sürü laf ediyor onları da ben alacakmışim ben her iş çıkışı markete uğrarım günlük 70 80 belki daha fazlası harcarım o onları görmez eve gelir yerleştirirm en sen ne alıyorsun ki marketten sadece ekmek diyor.ya bunun sütü var yoğurt var bakliyat var var da var
Onlari da alma, sorarsa ben de para biriktiriyorum ,senin gelirin benimkinin 3 kati sen benim üstüme dag gibi masrafi bindirmeye utnmiyosan ben de artik almiyorum, para biriktiriyorum kendi adima de

34 yaşlar aynı. Evet cimri malesef .geçen gün yerel bir markete girdik barbie vardı alalım kıza dedim 35 tl ye pahalı dedi .Ben onun gibi nice oyuncak aldım.
Ayrıca dinen sizin paranız sizindir. Dokunamaz eşiniz. Sizinle ilgilenmek zorunda. Ama şu devirde elbette çalışan bir kadın ailesine destek olur. Demek istediğim, siz ben paramı vermek istemiyorum deseniz bunda en ufak bir beis yoktur.
Şuan çalışmıyorum ama çalışırken eşim maaşıma hiç dokunmazdı. Allah bin kere razı olsun, o senin hakkın, ev benim sorumluluğumda Kendine bir şey al, Kardeşlerine gönder nasıl istersen öyle kullan derdi. Ben kıyamazdım eve destek olurdum. O zaman bile kırk defa hakkını helal et derdi.
Kadının kendi haklarını bilmesi gerekli ama daha önemlisi erkeğin hem dinen hem de sosyal-hukuki olarak kadın haklarını bilmesi bence.

Bir erkeğin evler de benim araba da benim, senin bir hakkın yok deyip eşine çocuğuna masraf etmeyip üstüne üstlük eşine senin maaşın da benim olmalı baskısında bulunması bana hiç iyi niyetli gelmiyor

Konuşup anlaşıp bu durumu aşamıyprsanız kendi üzerinize bir yatırıma başlayın. Hem kendiniz için bir güvence olsun hem de ortada isteyeceği bir para kalmasın. Eşiniz hiç güven uyandırmıypr maalesef
Arada bir de bu çocuğu pazardan almadığınızı öz babası olarak masraflarını üstlenmesinin görevi olduğunu hatırlatın
Evet mesela bazen hiç param kalmıyor ondan istiyorum o da küçük meblağa 200-250 arası ona da laf ediyor Bi kadın kocasından istemeyecek de kimden isteyecek para acaba. Bir de hem bana para verme hem de benden para iste diyor

Yapacaginiz sey belli, mutfak ihtiyacini falan almiyorum ver kredi kartini her seyi sen odeyeceksin diyeceksiniz. Adam kiralari da topluyor, sizden ustune para istiyor bir de deli mi ne?? Paranizi vermeyin derim cocuga ve kendinize harcayin. Para mara yok isteme benden, yoksa atarim tekmeyi kendin yerlesirsin memleketine diyeceksiniz. Boyle hasta olursunuz, calis cabala ama 1 kurus harcayama, dahasi cocuguna 1 oyuncak alama yazik degil mi size? Bu adama kolelik icin mi calisiyorsunuz?

Nere ki bu adamin memleketi Buckingham Palas falan mi, Yozgata yerlesmek icin varlik icinde yokluk cekmiyorsunuzdur umarim.
Ay de ki guneye yerleştiler, bu adam burayi benim paramla aldik, kira ver der 3 gun sonra 😅

Merhaba ben 4 yıllık evliyim. Karı koca memuruz.3 yaşında çocuğumuz var.kreşe gidiyor. Maaşlarım ayrı. Şöyle ben kendi maaşımdan kızımın kreş parası pazar ihtiyacı market kızımın kıyafet ihtiyaçlarımi ve kendi kıyafet ihtiyaçlarimi hallediyorum. Eşim ise faturalar ev kirası arabanın vergisi gazı benzini vs. Hallediyor.bu arada iki tane evimiz var .Birini evli iken aldık. Diğerini eşim bekarken almış.kiralarda esime geliyor .sorun şu ki eşim benden onca ihtiyaçları görmeme ragmen birikim yapıp kendisine para göndermemi istiyor.benim maasim düşük. Kendisi benim 2 katim maaş alıyor ayrıca kira vs .mesela ay sonu para artırdımi gidip altin alıyor. Bana sormuyor.yani evin Bi ihtiyacı var mi bak ben ona göre altin alacağım falan.mesela geçen gün kızımın kulaklarını dedirelim altin kupe alalım dedim sen al onu dedi .sen bana çocuğun ihtiyaçlarını karşılıyorum diye para vermiyorsun onu da kendin al dedi .Ya diyorum benim aldığım maaş belli diyorum. Düşük yani .almadı.yani mutfağa TV alacağız hayır diyor.ne gerek var. O sana gelen kırlarda benim de söz hakkım var diyorum yok senin söz hakkın diyor o ev alınırken ben altınları mi vermiştim. Üstüne kredi çektik krediyi babası ölünce miras kaldı onunla kapattı o ev benim diyor. O altınların senin değil diyor .Ben gidip de karı kıza yedirmiyorum diyor .Ben se ev var araba var birikim yapmak yerine gezelim diyorum hiç sosyal hayat yok.zaten hafta içi çalışıyoruz hayat zaten monoton geçiyor. Bir yere gidelim desem ne gerek var yok lux hayat istiyorsun .Bi hediye almaz .bıktım yani bu huylarından. Soğudum. Bana diyor ki evleri ben aldım araba benim senin söz hakkın yok

Maaş kartımı istedi evlilik ilk yıllarında vermedim. Ben memur olmak için neler çektim dedim .verse idim yanmistim .Bir de çalışan kadınla evlendiğini pişmanmiş. Ben de diyorum ben çalışmasam acaba seni üzerinden bazı yukleri almasam sen rahat rahat birikim yapabilir miydin
Evinize aile konutu şerhi koydurun sizden habersiz satamasin!Boyle bir adama asla guven olmaz.Bastan ipi kaçırmışsınız.Bit sekilde kenara 3,5 para atın yoksa bu saygısızlıkta bir adam sizi ortada bırakır.Ben olsam kendim onu bırakırım o ayri

Ayrıca dinen sizin paranız sizindir. Dokunamaz eşiniz. Sizinle ilgilenmek zorunda. Ama şu devirde elbette çalışan bir kadın ailesine destek olur. Demek istediğim, siz ben paramı vermek istemiyorum deseniz bunda en ufak bir beis yoktur.
Şuan çalışmıyorum ama çalışırken eşim maaşıma hiç dokunmazdı. Allah bin kere razı olsun, o senin hakkın, ev benim sorumluluğumda Kendine bir şey al, Kardeşlerine gönder nasıl istersen öyle kullan derdi. Ben kıyamazdım eve destek olurdum. O zaman bile kırk defa hakkını helal et derdi.
Kadının kendi haklarını bilmesi gerekli ama daha önemlisi erkeğin hem dinen hem de sosyal-hukuki olarak kadın haklarını bilmesi bence.
Evet ben de araştırdım kadın erkeğe yardim etmek zorunda değil erkek ona bakmak zorunda imiş dinen .Bana teşekkür edeceğine üzerinden yükünü aldım diye gördüğüm muamele kötü yanı kuaför ihtiyacı hepsini kendim karşılıyorum. Ücretsiz izinde iken kredi kartımı oderdi elime belirli harçlık verirdi .ama şimdi ne oldu bilmiyorum benim parama göz dikti

Bir de böyle bir erkek tipi türedi, maaşlı kadın arıyorlar, evlenince eşşek yüküyle kredi çekip 2 3 ev alıyorlar sonra her gün evde bebelere makarna yediriyorlar. O cinsten bir kuzenim var, evlenen kıza cidden hayret ediyorum karı koca beyin uçmuş gitmiş. Oyuncakçıya gitmişler, küçük çocukları var oyuncağa sarılmış kaçırmış öyle ödemek zorunda kalmışlar yazık artık bebeye nasıl gözü dönmüşse ... çocuklara yazık, bu varyemezlerin elinde büyüyorlar.

Tam tersi maaşlı kadınla evlendiği için pişman benden maddi yardım görmüyor ya kendini parçalıyor şu an bu konuda

Ben böyle bir erkeği döverim. gerçekten döverim yani çıkarırım apartmanın önüne veririm sopayı. Bazı kadınlar nasıl böyle yumuşakbaşlı, adamın en saçma isteğine bile evet diyor anlayamıyorum. Vallahi okurken bile cinlendim siz hiç sinirlenmediniz mi bu adama?

Evet ben de araştırdım kadın erkeğe yardim etmek zorunda değil erkek ona bakmak zorunda imiş dinen .Bana teşekkür edeceğine üzerinden yükünü aldım diye gördüğüm muamele kötü yanı kuaför ihtiyacı hepsini kendim karşılıyorum. Ücretsiz izinde iken kredi kartımı oderdi elime belirli harçlık verirdi .ama şimdi ne oldu bilmiyorum benim parama göz dikti
Alın karşınıza konuşun bütün samimiyetinizle. Aile olduğunuzu, dünya güzeli evladınızın ve sizin ona emanet olduğunuzu, ne kadar emek verdiğinizi, güzel güzel anlatın. Daha da olmazsa sert bir şekilde tavır koyun. Harcamayın paranızdan. Çalıştığınızı unutsun.
Başta güzellikle anlatın dememin sebebi size bir şey diyecek yer bulamasın. Eğer işe yaramazsa güzellikle söyledim olmadı bundan sonra böyle dersiniz.

Bencil eş ve ayrı gayrı hesaplar. :duduk:
Biz eşimle maaş yattığı gün maaşları bir hesapta toplardık. Tek kart. Kim ne istiyorsa ordan kullanır. Para lazımsa çekerdi. Birlik olunca işin bereketi de oluyor. Ay sonu kalan parayı aynı hesapta dolara aktarır eşim. Şuan çalışmıyorum ama sistem hala aynı. Son kuruşa kadar ortak.

Bir de böyle bir erkek tipi türedi, maaşlı kadın arıyorlar, evlenince eşşek yüküyle kredi çekip 2 3 ev alıyorlar sonra her gün evde bebelere makarna yediriyorlar. O cinsten bir kuzenim var, evlenen kıza cidden hayret ediyorum karı koca beyin uçmuş gitmiş. Oyuncakçıya gitmişler, küçük çocukları var oyuncağa sarılmış kaçırmış öyle ödemek zorunda kalmışlar yazık artık bebeye nasıl gözü dönmüşse ... çocuklara yazık, bu varyemezlerin elinde büyüyorlar.
Vallahi öyle ya. Herkesin durumu farklıdır tabi. Kimsenin malında gözümüz yok ama. Mesela etrafımda evlenirken kredi çekip ev alan çok oldu. Biz ev almayı hayal bile etmiyoruz. Bir kere gelmişiz şu dünyaya zaten gelir sınırlı, niye kendimize zehir edelim diye düşünüyoruz. Mesela bir arkadaşım ev aldı yeni evli. Kredi ödemesi zorluyor. Her ay bizden borç ister. Düzgün beslenmezler, vs vs. Ne gerek varsa. Tamam har vurup harman savurmayalım iktisatlı olalım ama kefenin cebi yok ki.

Ev, araba, altın benim diyor da çocuk benim demiyor. 35 tlilik bebek nedir yahu, onu bile almıyor çocuğuna😒
Şimdi 35 liraya 1 kilo peynir yok yahu nedir yani. Çocuğunun gönlünü etmekten daha güzeli var mı? Milletin evladı bin küsur liralık oyıncaklar için ağlıyor.

Karı koca arasında benim param senin paran varsa o evden hayır gelmez bence. Demedi demeyin, ücretsiz izne ayrilsaniz bu adam size de bakmaz.
Benim arkadaşım da böyle alman usulü yaşıyor evde. Herkes marketten canının istedigini alıyor, "eşim için şunu alayım" yok, "madem canın cekti markettten gelirken al" var.a.. Kız dogumdan sonra çalışmadı bir süre. Eşi(!) dolaptaki eti bile kistı kızcağızdan.
Neden? Çünkü eş olarak görmüyor eşini.
Çok üzücü

Tam tersi maaşlı kadınla evlendiği için pişman benden maddi yardım görmüyor ya kendini parçalıyor şu an bu konuda
Böyle adamlara çalışmayan , gezen, tozan , kasmayan , çatır çatır yiyen kadınlar denk gelecek ki görecek..

Back
X