Parasal konularda anlaşmazlık

Konu sahibi bu adama ne yap biliyor musun, ortak aldığınız eve, arabaya , banka hesabına sessizce serh koydur , aç boşanma davasını bir de cocuk için iyi bir nafaka iste .
Konu sahibinde o yürek var mı sizce?
Adamın yeni evler alıp kiralarını biriktirmesine yardımcı olmak için bu düzeni ömür boyu devam ettirir . Yapacağı tek şey bu.

En sinir oldugum insan modeli..
Ben calisiyorum ben kazanıyorum ben aldim..
Bence oturup guzelce konusmaniz lazim.. boyle söylediğin zaman cok üzülüyorum kırılıyorum deyin..
Sizin maasiz surekli tuketenen seylere harcanıyor elde birsey olmuyor.. onun maasi ile tasinmaz mallar aliniyor oda zannediyor ki kendi aliyor..
Siz evin eksiklerini gidermesiniz nasil alacak pardon..
Valla ne diyeyim asiri antipatik geldi esiniz..
Kendine ceki düzen vermesi gerekiyor..

Nereden buluyorsunuz böyle adamları. Aile olamamışsınız ki siz. Ayrıca mahkeme kararıdır, evlenirken takılan altınlar geline aittir. Ben olsam ömrümü böyle bir adamla heba etmezdim. O evde de, o evden kirada da çatır çatır hakkınız var. Madem kızınızın ihtiyaçlarını zaten siz karşılaşıyorsunuz. Açın davanızı. Alın evin yarısını ve o güne kadar alınan altınlarin yarısını. Üstüne de nafakayı... görsün eşten, evlattan para kaçırmayı.

Merhaba ben 4 yıllık evliyim. Karı koca memuruz.3 yaşında çocuğumuz var.kreşe gidiyor. Maaşlarım ayrı. Şöyle ben kendi maaşımdan kızımın kreş parası pazar ihtiyacı market kızımın kıyafet ihtiyaçlarımi ve kendi kıyafet ihtiyaçlarimi hallediyorum. Eşim ise faturalar ev kirası arabanın vergisi gazı benzini vs. Hallediyor.bu arada iki tane evimiz var .Birini evli iken aldık. Diğerini eşim bekarken almış.kiralarda esime geliyor .sorun şu ki eşim benden onca ihtiyaçları görmeme ragmen birikim yapıp kendisine para göndermemi istiyor.benim maasim düşük. Kendisi benim 2 katim maaş alıyor ayrıca kira vs .mesela ay sonu para artırdımi gidip altin alıyor. Bana sormuyor.yani evin Bi ihtiyacı var mi bak ben ona göre altin alacağım falan.mesela geçen gün kızımın kulaklarını dedirelim altin kupe alalım dedim sen al onu dedi .sen bana çocuğun ihtiyaçlarını karşılıyorum diye para vermiyorsun onu da kendin al dedi .Ya diyorum benim aldığım maaş belli diyorum. Düşük yani .almadı.yani mutfağa TV alacağız hayır diyor.ne gerek var. O sana gelen kırlarda benim de söz hakkım var diyorum yok senin söz hakkın diyor o ev alınırken ben altınları mi vermiştim. Üstüne kredi çektik krediyi babası ölünce miras kaldı onunla kapattı o ev benim diyor. O altınların senin değil diyor .Ben gidip de karı kıza yedirmiyorum diyor .Ben se ev var araba var birikim yapmak yerine gezelim diyorum hiç sosyal hayat yok.zaten hafta içi çalışıyoruz hayat zaten monoton geçiyor. Bir yere gidelim desem ne gerek var yok lux hayat istiyorsun .Bi hediye almaz .bıktım yani bu huylarından. Soğudum. Bana diyor ki evleri ben aldım araba benim senin söz hakkın yok diyor .
okurken aşırı daraldım bu ne bencillik,kendini bilmezlik,yazık ölümlü dünya bu kadar kıyımsızlık ne götüreceğiz ahirete insan evliyse ailesine,çocuğuna değer vermeli //“Her kim nefsinin cimriliğinden korunursa, işte o kimseler kurtuluşa erenlerdir.” Haşr Sûresi, âyet 9// ayetlerde de belirtilmiş daha ne diyim.

sinirlenmez olur muyum hiç.dün iş çıkışı ağzını yaya yaya e bu ay kaç para göndereceksin bana dedi.ben de ne parası bekliyorsun dedim evin her ihtiyacını ben karşılıyorum dedim.benim harcamalarımı görmezden geliyor.dalga geçti benimle.ben de kiralar sana geliyor ya sen yap birikim dedim .tabi bana gelecek senmi aldın dedi ben de evet birini bekarken kendin almışsın ama diğerini ben bilezikleri verdim dedim.hakkım var dedim hakkım yüzde otuzmuş kalan krediyi ailesi kapattı diye.verse bile bana belli meblağısını verirmiş.yani ben sadece kıza bir tane küpe alalım dedim 500 kusur tl oda onun için çıktı kavga neden o alıyormuş ben alacakmışım çünkü ben ona hiç para vermiyormuşum o yüzden evin ihtiyaçlarını karşılamam bi hiç kuaförüm kıyafetim evin tabağı çanağı almaz asla .hepsi bende ya çocuk kıyafet alınacak falan ayakkabısı botu
Mide kaldırmaz bir tip.
Kredi çekin 1+1 de olsa ev alın kendinize.

Konu sahibi bu adama ne yap biliyor musun, ortak aldığınız eve, arabaya , banka hesabına sessizce serh koydur , aç boşanma davasını bir de cocuk içim iyi bir nafaka iste .

Yani sizde bu saçma evliliği sürdürüp devam edecesiniz heyoo adam evlere arabaya çökmüş çocuğunu siz bakıyorsunuz çatır çatır para biriktirip köyüne ev yapacak altınlara da çökmüş siz burda sömürülen işçisiniz eş değil ayakta dolandırıyor sizi
ona da bir kılıf bulmuş malesef ben kiraları senden ayrı yemiyorum kumarda içkide onlarla geleceğimiz için yatırım yapıyorum diyor

Sizin ve kızınızın adınıza çok üzüldüm bütün gün evde yatip koca parasıyla israf eden lüks arabalarla gezen kadınlar da var eşiniz şükretmek yerine birnde üstüne sizden para istiyor. Ama ben de arkadaşlar gibi düşünüyorum evden tamamen elinizi çekin bir kuruş harcamayın evi geçindirmek onun görevi. Biraz dik durun taviz vermeyin alistirin cimri nadamla baş etmek zordur. Ama eninde sonunda alışır. Sonraki asamaniz da kızınızın tüm masraflarını da babasına yüklemek olmalı bence.Gerekirse harçlığınizi ayırın kuaför kıyafet vs gibi özel ihtiyaçlariniz için,gerisini ortak hesap yaptırın böyle ayrı gayrı olmaz.
evden tüm masraflardan elimi ayağımı çekersem o da ben kirayı ödemem arabaya gaz almam diyecek bununla tehdit edecek beni

ona da bir kılıf bulmuş malesef ben kiraları senden ayrı yemiyorum kumarda içkide onlarla geleceğimiz için yatırım yapıyorum diyor
Köye ev yapacağına sizin hakkınız olan altınlarınızı yapsın bir tek bu adamın mı hayalleri var?Altınlar sizin hukuken ve dinen niye bu kadar pasifsiiniz adam sizin elinizden alıp duruyor senin hakkın yok diyor boşansanız neler olabilir hiç düşündünüz mü? Ya cidden bazen anlayamıyorum şu adam ne diye evde tutulur kapıya paspas olmaz insan evladını sevse biraz olsa para harcamaz mı mutlu etmek için ?

E siz çalışmazsanız sizin şu an harcadıklarınızı o harcamak zorunda kalacak, bu nasıl zeka yahu?

Ay resmen sinirden geberdik.

Boşannnnnnnnn
evet ben de diyorum ben çalışmasam evin bütün yükü sen de olacaktı diyorum .olsaydı keşke diyor bana faydan yoksa çalışma diyor yani ona para göndermezsem ne anlamı varmış çalışmanın zihniyet bu

evden tüm masraflardan elimi ayağımı çekersem o da ben kirayı ödemem arabaya gaz almam diyecek bununla tehdit edecek beni
Anladık siz de düzeninizden olmak istemiyorsunuz. Hiç olmazsa kira vermiyorum diyorsunuz belli ki. Ev arkadaşınızla mutluluklar.

Sizden daha çok sinir olduk.

İlerde memlekete yerleşmek için hayali var onun içinmiş.tamam yapmasın demiyorum ama kıt kanaat ayın ucunu zor getirdiğim maaşına da göz dikip benden istiyor.3 yaşındaki çocuğumuza doğdu doğalı bir tane bile oyuncak almadı oyuncakciya girdiğimiz de almadan çıkar hep fiyatları görünce
Kızımın bütün ihtiyaçlarını ben alıyorum
Adamın hayali için mi çalışıyorsunuz siz de? Sizin hiç hayaliniz yok mu? Ne demek evler benim, senin hakkın yok. Asla asla para vermeyin. Zaten bir çok ihtiyacı siz karşılıyormuşsunuz. Adamın 3 geliri var daha bir de para mı istiyor? Bu erkeklerin memleket sevdası da beni deli ediyor. Gaza getirmek istemem de tam boşayıp evlerin yarısını almalıkmış kocanız.

Anladık siz de düzeninizden olmak istemiyorsunuz. Hiç olmazsa kira vermiyorum diyorsunuz belli ki. Ev arkadaşınızla mutluluklar.

Sizden daha çok sinir olduk.
boşanmak istiyorum ben artık kızıma olan tavrı bana olan tavrı hadi ben el kızı belki onun gözünde ama çocuğuna da bu kadar kısması zoruma gidiyor artık.alt tarafı altın küpe ya

Valla mal paylaşımında öyle bir alırsınız ki, öyle eşinizin ev senin değil demesiyle olmuyor. Söylediniz mi hiç mesela hukuksal olarak hakkınız olduğunu ne tepki verdi?

Ay sinir oldum ne leş muhabbet ev benim, para benim bu muhabbetler öğrenci evinde bile bu kadar olmuyor. Hele çocuğuna oyuncak almaması.. peki ne yapmayı düşünüyorsunuz? Değişmeyecek neticede?
serh koyduramıyormusum onun da imzası gerekmiş ancak dava ile olurmuş araştırdım arabayı nikahtan bi gün önce aldı sanırım onda da hak iddia edemiyorum benim de bilgim yok bu konuda çok bilen varsa cevaplarsa sevinirim

okumak kpps ye çalışmak iyi bir puan alıp bu devirde yerleşmek kolay olan şeyler değil. belli bir zeka ya da akıla ihtiyaç var ama verdiğiniz cevaplar koyunden dışarı çıkmamış ,yer yurt bilmeyen, okuma yazması olmayan(caresizlikten ya da olmayan imkanlardan bahsediyorum asla bir aşağılama söz konusu olamaz) girdiğin evden kefenle çıkarsın mantığıyla büyüyen , kocaya hizmet hakka hizmet mantığındaki insanlar var ya onlar gibi.
niyetiniz ne ne yapmak istiyorsunuz diye defalarca soruldu es geçiyorsunuz. Memurken bu kadar korkmayın hayattan. Ama yok ben bi asalak beslemezsem yaşayamam diyorsanız buyrun devam edin. Bzen hakkaten kadınlarımız hakediyor haa

evet ben karşılıyorum kendi ihtiyacım pazar parası cocuğun ihityaçları kıyafeti ayakkabısı oyuncak bezi sütü.arada onu aldırsam birini hem çocuğuna bez kıyafet ya da oyuncak falan hemen tırnaklarını çıkarıp e hem bana para koklatma hem de bana çocuk için birşeyler aldır diyor aldığı da öz çocuğu yani alsa ne olur ki. neden almıyorsun gönlünden bu çocuğa birşey diyorum sen çocuğun ihtiyaçlarını karşılıyorum diye bana birikim için para göndermedin diye diyor
Ayy para da para para da para adamın ağzından başka laf çıkıyor mu? Başka sohbetiniz var mı? İçim sıkıldı valla, şener şen gibi çatıdan para atasım geldi.

Etsin tehdit sıkıysa ödemesin bakalım siz hiç üzerinize almayın. Bu zamana kadar sizi bu tarz söylemlerle çok rahat yönetmiş sizden para isteyecek duruma gelmiş bakın bu adamda cimrilik var sizin çalışmanız bunu tetiklemiş hesabı ortak yapıp sözünüzü geçirin bu adama çocuğun evin gazın benzinin kiranın ödemesi hep ortak hesaptan olsun. Sen ben diye ayrım yapılmasi işine gelmiş adamin.Bir de çalışanla evlenmeseydim diyormuş madem öyle beni çalışmıyor say evi tamamen sen geçindir diyeceksin aslında böylesine.

Valla sırf para kaçırmak için ailesinin adına da yapmış olabilir. O ihtimal aklıma geldi.
Kıtıpiyozların cebinde akrep olduğundan ailesi adına da bir şey yapmaz🤣 tek garantör kendisi

Back
X