Parasal konularda anlaşmazlık

serh koyduramıyormusum onun da imzası gerekmiş ancak dava ile olurmuş araştırdım arabayı nikahtan bi gün önce aldı sanırım onda da hak iddia edemiyorum benim de bilgim yok bu konuda çok bilen varsa cevaplarsa sevinirim
Ortak yaşadığınız eve notere giderek koydurabiliyorsunuz.Bir dilekçeye bakar.Eşinizin haberi olur yalnız

Yatırım yaptığı hesaplara erişebiliyormusunuz?
malesef
İş arkadaşımın eşi boşanma davası açtığı gün evlilik sonrası aldıkları evlerine satılamaz şerhi koydurdu.
Eş imzası falan gerek olmadı, ama eşine mesaj geldi.
İsminize olan gayirmenkule satılamaz şerhi konmuştur diye.
Onlarda da krediyi erkek çektiği için ev arkadaşımın üzerindeydi.
Bence iyice araştırın siz bu konuyu.
Avukatınızın söylediği doğru diyelim, boşanma aşamasında olan kaç adam satılmaz şerhi için imza verir ki?
zaten kredi çekerken benim imzamı aldı banka .noterden oluyorsa eğer bu benim için iyi bir haber

En başta nasıl anlaştınız parasal konuları? Yani sen ben ayrımı bastan mi böyleydi ? Ortak hesap bana guvensizlik gibi gelir ama şu durumda ortak hesaptan her seyi halletmeniz daha dogru olur gibi geldi. Para mevzuuna girdi mi çıkilmiyor. Çocugunuz varmis bir de rabbim acısinı göstermesin baska sorunlarınız yoksa boşanma işini biraz erteleyip çözüm için ugrasabilirsiniz. Bir de memleketleriniz farkli mi öyleyse siz onun memleketine gidebilecek misiniz ?

Merhaba ben 4 yıllık evliyim. Karı koca memuruz.3 yaşında çocuğumuz var.kreşe gidiyor. Maaşlarım ayrı. Şöyle ben kendi maaşımdan kızımın kreş parası pazar ihtiyacı market kızımın kıyafet ihtiyaçlarımi ve kendi kıyafet ihtiyaçlarimi hallediyorum. Eşim ise faturalar ev kirası arabanın vergisi gazı benzini vs. Hallediyor.bu arada iki tane evimiz var .Birini evli iken aldık. Diğerini eşim bekarken almış.kiralarda esime geliyor .sorun şu ki eşim benden onca ihtiyaçları görmeme ragmen birikim yapıp kendisine para göndermemi istiyor.benim maasim düşük. Kendisi benim 2 katim maaş alıyor ayrıca kira vs .mesela ay sonu para artırdımi gidip altin alıyor. Bana sormuyor.yani evin Bi ihtiyacı var mi bak ben ona göre altin alacağım falan.mesela geçen gün kızımın kulaklarını dedirelim altin kupe alalım dedim sen al onu dedi .sen bana çocuğun ihtiyaçlarını karşılıyorum diye para vermiyorsun onu da kendin al dedi .Ya diyorum benim aldığım maaş belli diyorum. Düşük yani .almadı.yani mutfağa TV alacağız hayır diyor.ne gerek var. O sana gelen kırlarda benim de söz hakkım var diyorum yok senin söz hakkın diyor o ev alınırken ben altınları mi vermiştim. Üstüne kredi çektik krediyi babası ölünce miras kaldı onunla kapattı o ev benim diyor. O altınların senin değil diyor .Ben gidip de karı kıza yedirmiyorum diyor .Ben se ev var araba var birikim yapmak yerine gezelim diyorum hiç sosyal hayat yok.zaten hafta içi çalışıyoruz hayat zaten monoton geçiyor. Bir yere gidelim desem ne gerek var yok lux hayat istiyorsun .Bi hediye almaz .bıktım yani bu huylarından. Soğudum. Bana diyor ki evleri ben aldım araba benim senin söz hakkın yok diyor .
Yolarım öyle kocayı, net

eve sen harca kızımın eksiklerini karşıla, ben maaşımı birlikteyim senin gibi dediniz mi, tepkisi ne oldu? Mantıklı olan en başta her şeyin ortak olmasıydı da, bu insanla o iş zor...

Son düzenleme:
memleket aynı ikimizin.evet çirkin konular malesef. ben hep dedim bana ek kart çıkart bana ordan takip harcamalarımı oralı olmadı hiç.
En başta nasıl anlaştınız parasal konuları? Yani sen ben ayrımı bastan mi böyleydi ? Ortak hesap bana guvensizlik gibi gelir ama şu durumda ortak hesaptan her seyi halletmeniz daha dogru olur gibi geldi. Para mevzuuna girdi mi çıkilmiyor. Çocugunuz varmis bir de rabbim acısinı göstermesin baska sorunlarınız yoksa boşanma işini biraz erteleyip çözüm için ugrasabilirsiniz. Bir de memleketleriniz farkli mi öyleyse siz onun memleketine gidebilecek misiniz ?

Başka sorum yok.
Birikim yaptığı hesaba ulaşamiyorsanız o birikim sizin için değildir.
Kendinizi enayı yerine koydurmak zorunuza gitmiyorsa bile çocuğunuzun rızkı var o parada, onun hatrına sahip çıkın bari
evet neden ortak değil benim katkım yokmuş ondan ortak hesaba o yüzden kendi biriktiriyormuş halbuki ben evin ihtiyaçlarını karşılıyorum onun üstünden yük alıyorum ki sayemde biriktiriyor gerçekten iğrendim varlık için de yokluk benim ki

evet neden ortak değil benim katkım yokmuş ondan ortak hesaba o yüzden kendi biriktiriyormuş halbuki ben evin ihtiyaçlarını karşılıyorum onun üstünden yük alıyorum ki sayemde biriktiriyor gerçekten iğrendim varlık için de yokluk benim ki
Onun size davrandığı gibi siz ona davransanız emin olun şimdiye kadar çoktan boşamıştı sizi.
1 ev 1 arabada evlilikten önce alındığı için hakkınız yok ama diğer evde boşanma olursa 50% hak sahibisiniz, tabii kurnaz eşiniz o evi başkasının üzerine yapmadıysa yada yapmazsa.

Valla ohhh ne ala memleket ya evlilik ortaklıktır bir olmaktır bunun neresi ortaklık sadece bencillik.
Hani durumunun olmazsa biriktirilir de evinizde varmış gezmek en doğal hakkınız pardon da ne yapacakmış parayı sordunuz mu.

Vallahi planli hayat sigortasi yaptırıp para almak icin,bence yine planli evlendigi hamile esini kayaliklardan atan pislikten sonra,hicbir seye yok ya demem.
Bu adam da kendi dunyaligini yapiyor,evlilik degil bu,baska bir sey var...
nikahtan bir gün önce araba alması da tesadüf olamaz

medeni kanuna göre KADINLARIN da boşanma hakkı var biliyor musunuz. Hemde sizdeki gibi şiddet varsa daha çok oluyor bu hak. hani bilmiyorsanız diye.
gerçekten memur musunuz. bildiğin yuksek puanlarla atanılan kpss memurlarından

Köye ev yapacağına sizin hakkınız olan altınlarınızı yapsın bir tek bu adamın mı hayalleri var?Altınlar sizin hukuken ve dinen niye bu kadar pasifsiiniz adam sizin elinizden alıp duruyor senin hakkın yok diyor boşansanız neler olabilir hiç düşündünüz mü? Ya cidden bazen anlayamıyorum şu adam ne diye evde tutulur kapıya paspas olmaz insan evladını sevse biraz olsa para harcamaz mı mutlu etmek için ?
evet mesela avm oyun alanına gidiyoruz cocuk oyuncaklara binecek kart dolduracak ona bile eli gitmiyor sorguluyor biner mi hepsine falan diye

evet mesela avm oyun alanına gidiyoruz cocuk oyuncaklara binecek kart dolduracak ona bile eli gitmiyor sorguluyor biner mi hepsine falan diye
Ay siz komikmisiniz ya
Sabahtan beri adamı anlatıyorsunuz şunu dedi bunu yaptı
Sanki başkasının kocasından bahsediyorsunuz, başkasının hayatını anlatıyorsunuz
Bu yapılan size yapılıyor, huhuuu bu sizin hayatınız farkındamısınız???

Valla ohhh ne ala memleket ya evlilik ortaklıktır bir olmaktır bunun neresi ortaklık sadece bencillik.
Hani durumunun olmazsa biriktirilir de evinizde varmış gezmek en doğal hakkınız pardon da ne yapacakmış parayı sordunuz mu.
işte kredi öderken kenara 4 bin atıyormuşuz şimdi niye atamıyormuşuz kenara para.biri bizden borç istese verecek paramız yokmuş.nereye gider bu paralar kafayı yicem diyor

Ay siz komikmisiniz ya
Sabahtan beri adamı anlatıyorsunuz şunu dedi bunu yaptı
Sanki başkasının kocasından bahsediyorsunuz, başkasının hayatını anlatıyorsunuz
Bu yapılan size yapılıyor, huhuuu bu sizin hayatınız farkındamısınız???
farkındayım ben.bugüne kadar elimden geleni yaptım ama borç bitti hala benim evin yükünü yüklenmemi görmezden geldiği için boşanmaya karar verdim kuru kuruya sevgi olmaz ki.

işte kredi öderken kenara 4 bin atıyormuşuz şimdi niye atamıyormuşuz kenara para.biri bizden borç istese verecek paramız yokmuş.nereye gider bu paralar kafayı yicem diyor
Ama atamamanız normal değil mi her şey yerinde saymıyor ki her şey pahalandı doğal değil mi.
Bide niye borç verilecekmiş birilerine borç verelim diye mi birikim yapıyoruz

farkındayım ben.bugüne kadar elimden geleni yaptım ama borç bitti hala benim evin yükünü yüklenmemi görmezden geldiği için boşanmaya karar verdim kuru kuruya sevgi olmaz ki.
Boşanırmısınız bilemem ama verdiklerinizi kurtarmaya bakın
Altınlarınız gitmiş en başta
Yıllarca emeğiniz var
Ortak aldığınız evin tapusu eşinizin üzerinemi gibi bisürü soru olurdu benim kafamda şu durumda
Dımdızlak ortada kalırsınız benden söylemesi

Back
X