Parasal konularda anlaşmazlık

Çocuğunuzun masrafları dışında oda eşinizin cimriliğinden etkilenmesi diye hiç bir kuruş harcamayın. Çivi çiviyi soker cimri insanla baş etmenin tek yolu cirkeflik uyum sağlarsanız yada laflarindan etkilenip bütün paranızı yedirirseniz yine de yaranamadsiniz

insanlar boyle evlilikler yasayabilirler, normalleri bu olur,

benim de (yabanci) bir cift arkadasim vardi, tamamen cepleri ayri idi. Ama sorun etmiyorlardi.

Bizim kulturumuze biraz uzak normalde ama yine de iki kisi boyle tercih ediyorsa olabilir.

Ama siz bu sistemi sanki sadece esiniz yuzunden kabul etmissiniz gibi. Bu durumda da esiniz dudugunu otturuyor haliyle.
Cok da icinize sinmemis, ayrica merhametsiz de buluyorsunuz.

Bosanmak yillarca bunu cekmekten kesinlikle daha iyidir.

evet mesela avm oyun alanına gidiyoruz cocuk oyuncaklara binecek kart dolduracak ona bile eli gitmiyor sorguluyor biner mi hepsine falan diye
boşanır mısınız bilmem de şu an adam sadece kendi üzerinde para biriktiriyor ev araba onun üzerinde ortak ev de size verecek gözü yok dişli bir avukat mı bulursunuz kendiniz mi dişinizi çıkrırsınız ama bir şekilde haklarınızı alın

farkındayım ben.bugüne kadar elimden geleni yaptım ama borç bitti hala benim evin yükünü yüklenmemi görmezden geldiği için boşanmaya karar verdim kuru kuruya sevgi olmaz ki.

Madem boşanmaya karar verdiniz naçizane bir kaç önerim olacak.

İlk önce birikim yapalım diyerek kaptırdığınız altınları geri isteyin ya da altınlarınızı ev almak için verdiğinizi belgeleyin bi şekilde..
Sonrasında oturduğunuz eve tapudan şerh koydurun ki hiç bir şekilde satamasın..
Diğer evin borcu ödenmesi durumunda ya da araba alım zamanında ödeme yaptıysanız onları da belgeleyin.

Elinizi de sağlam tutmadan boşanacağım diye söylemeyin..

Son düzenleme:
Madem boşanmaya karar verdiniz naçizane bir kaç önerim olacak.

İlk önce birikim yapalım diyerek kaptırdığınız altınları geri isteyin ya da altınlarınızı ev almak için verdiğinizi belgeleyin bi şekilde..
Sonrasında tüm evlere ya da diğer mülklere tapudan şerh koydurun ki hiç bir şekilde satamasın..
Evin borcu ödenmesi durumunda ya da araba alım zamanında ödeme yaptıysanız onları da belgeleyin.

Elinizi de sağlam tutmadan boşanacağım diye söylemeyin..

ben de ayni oneriyi yazacaktim ama emin olamadim,

aile konutu olmayan bir eve de serh koydurabilir mi konu sahibi?

ben de ayni oneriyi yazacaktim ama emin olamadim,

aile konutu olmayan bir eve de serh koydurabilir mi konu sahibi?

onu yanlış yazmışım hemen düzenledim

yazlık ev, yayla evi, dağ evi gibi ikinci nitelikteki konutlar aile konutu olarak sayılmamaktadır.

insanlar boyle evlilikler yasayabilirler, normalleri bu olur,

benim de (yabanci) bir cift arkadasim vardi, tamamen cepleri ayri idi. Ama sorun etmiyorlardi.

Bizim kulturumuze biraz uzak normalde ama yine de iki kisi boyle tercih ediyorsa olabilir.

Ama siz bu sistemi sanki sadece esiniz yuzunden kabul etmissiniz gibi. Bu durumda da esiniz dudugunu otturuyor haliyle.
Cok da icinize sinmemis, ayrica merhametsiz de buluyorsunuz.

Bosanmak yillarca bunu cekmekten kesinlikle daha iyidir.
Düdüğüne🤐🤐🤐

Tehditlerine neden göz yumuyorsunuz. Alma arabana yakıt o zaman sen bilirsin de.
Yada at anahtarı yüzüne ver altınlarımı ben kendime araba alacağım de.
Yada her gün beni işe bırak, çocuğu da al kreşinden araba sende kalsın diye ver anahtarı eline.
Konfor alanınızı bozmadan, atara atar yapmadan bu adamı yola getiremezsiniz.
Ömür boyu çeker, yaptıklarını kaldıramayacak kadar dolduğunuzda da kafanızı taşlara vurursunuz.

Bugün boşansan evlilik sonrası alınan evin yarısı senin, üstüne birde çocuğun için nafaka alırsın.
Siz bu adamı seviyor musunuz? Boşanma fikriniz olmadı mı hiç?
O kadar çirkefki ben dedin madem ver altınlarını benim bugünkü değeri ile nerdne baksan 200 bin yapar dedim e o zaman annemevimizin kredisini kapattı onun parası da değerlendi diyor bana ki tl ile kapattı krediyi .Yani anlamadığım şu ki eger altınları vermesem asla ev alınmayacaktı peşinat olarak verdim de öyle aldık öyle kredi çekti

Merhaba ben 4 yıllık evliyim. Karı koca memuruz.3 yaşında çocuğumuz var.kreşe gidiyor. Maaşlarım ayrı. Şöyle ben kendi maaşımdan kızımın kreş parası pazar ihtiyacı market kızımın kıyafet ihtiyaçlarımi ve kendi kıyafet ihtiyaçlarimi hallediyorum. Eşim ise faturalar ev kirası arabanın vergisi gazı benzini vs. Hallediyor.bu arada iki tane evimiz var .Birini evli iken aldık. Diğerini eşim bekarken almış.kiralarda esime geliyor .sorun şu ki eşim benden onca ihtiyaçları görmeme ragmen birikim yapıp kendisine para göndermemi istiyor.benim maasim düşük. Kendisi benim 2 katim maaş alıyor ayrıca kira vs .mesela ay sonu para artırdımi gidip altin alıyor. Bana sormuyor.yani evin Bi ihtiyacı var mi bak ben ona göre altin alacağım falan.mesela geçen gün kızımın kulaklarını dedirelim altin kupe alalım dedim sen al onu dedi .sen bana çocuğun ihtiyaçlarını karşılıyorum diye para vermiyorsun onu da kendin al dedi .Ya diyorum benim aldığım maaş belli diyorum. Düşük yani .almadı.yani mutfağa TV alacağız hayır diyor.ne gerek var. O sana gelen kırlarda benim de söz hakkım var diyorum yok senin söz hakkın diyor o ev alınırken ben altınları mi vermiştim. Üstüne kredi çektik krediyi babası ölünce miras kaldı onunla kapattı o ev benim diyor. O altınların senin değil diyor .Ben gidip de karı kıza yedirmiyorum diyor .Ben se ev var araba var birikim yapmak yerine gezelim diyorum hiç sosyal hayat yok.zaten hafta içi çalışıyoruz hayat zaten monoton geçiyor. Bir yere gidelim desem ne gerek var yok lux hayat istiyorsun .Bi hediye almaz .bıktım yani bu huylarından. Soğudum. Bana diyor ki evleri ben aldım araba benim senin söz hakkın yok diyor .
Maalesef karı koca olamamışsınız, siz aynı evde yasayan iki arkadaş olabilmişsiniz, eşiniz hem bencil hemde cimri...

Senin paran benim maaşım muhabbetlerine girdiyseniz geçmiş olsub en sinir olduğum şey bu evlilikte herşey ortaktır arkadaş. Kendi kafasına göre harcayamaz kimse parayı. Önce evin çocuğun ihtiyaçları sonra birikim. Eşinize tavrınızı net bi şekilde koyun
Vallahi şuan ben de boşanıyorm. Eskiden bende sizin gibi düşünürdüm, sinir olurdum senin paran benim param diyenlere, evlenirken çok altın isteyenlere, evi olsun arabası olsun ve vs diyenlere amaaaa şuan en iyisini onlar yapıyor diyorum.

Vallahi şuan ben de boşanıyorm. Eskiden bende sizin gibi düşünürdüm, sinir olurdum senin paran benim param diyenlere, evlenirken çok altın isteyenlere, evi olsun arabası olsun ve vs diyenlere amaaaa şuan en iyisini onlar yapıyor diyorum.
Evet es dediğim kişinin arkadaş vardı ailecek görüşüdük yeni evli idiler kız benden belki on yas küçük ama gözü acitki Bi kaç kere ayrılma noktasına geldiler altınları alıp alıp gitti. Oglan gitti aldi geldi şimdi kul köle yoluna oğlan. Ev eşyası aldılar oğlan ekside kaç bin TL borç var kız altınları bozdurmadi esya konusunda ben kistim iyisine gitmedim o ev hanımı en iyisini aldırdı öylesi yaraniyor

Evet es dediğim kişinin arkadaş vardı ailecek görüşüdük yeni evli idiler kız benden belki on yas küçük ama gözü acitki Bi kaç kere ayrılma noktasına geldiler altınları alıp alıp gitti. Oglan gitti aldi geldi şimdi kul köle yoluna oğlan. Ev eşyası aldılar oğlan ekside kaç bin TL borç var kız altınları bozdurmadi esya konusunda ben kistim iyisine gitmedim o ev hanımı en iyisini aldırdı öylesi yaraniyor
Bende asla benim param hesabı yapmadım, benim arabam demeidm. Çok altınim olsun demedim ama sonuçta boşanıyorm ve sadece bekarken aldığım arabam kaldı elimde. Kendi parası olsa, mali mülkü olsa beni soymazdi.

Merhaba ben 4 yıllık evliyim. Karı koca memuruz.3 yaşında çocuğumuz var.kreşe gidiyor. Maaşlarım ayrı. Şöyle ben kendi maaşımdan kızımın kreş parası pazar ihtiyacı market kızımın kıyafet ihtiyaçlarımi ve kendi kıyafet ihtiyaçlarimi hallediyorum. Eşim ise faturalar ev kirası arabanın vergisi gazı benzini vs. Hallediyor.bu arada iki tane evimiz var .Birini evli iken aldık. Diğerini eşim bekarken almış.kiralarda esime geliyor .sorun şu ki eşim benden onca ihtiyaçları görmeme ragmen birikim yapıp kendisine para göndermemi istiyor.benim maasim düşük. Kendisi benim 2 katim maaş alıyor ayrıca kira vs .mesela ay sonu para artırdımi gidip altin alıyor. Bana sormuyor.yani evin Bi ihtiyacı var mi bak ben ona göre altin alacağım falan.mesela geçen gün kızımın kulaklarını dedirelim altin kupe alalım dedim sen al onu dedi .sen bana çocuğun ihtiyaçlarını karşılıyorum diye para vermiyorsun onu da kendin al dedi .Ya diyorum benim aldığım maaş belli diyorum. Düşük yani .almadı.yani mutfağa TV alacağız hayır diyor.ne gerek var. O sana gelen kırlarda benim de söz hakkım var diyorum yok senin söz hakkın diyor o ev alınırken ben altınları mi vermiştim. Üstüne kredi çektik krediyi babası ölünce miras kaldı onunla kapattı o ev benim diyor. O altınların senin değil diyor .Ben gidip de karı kıza yedirmiyorum diyor .Ben se ev var araba var birikim yapmak yerine gezelim diyorum hiç sosyal hayat yok.zaten hafta içi çalışıyoruz hayat zaten monoton geçiyor. Bir yere gidelim desem ne gerek var yok lux hayat istiyorsun .Bi hediye almaz .bıktım yani bu huylarından. Soğudum. Bana diyor ki evleri ben aldım araba benim senin söz hakkın yok diyor .
Çok kötü ne demek onlar benim kocamın aldığı her kuruş benim de param. Aile gelirini ay başlarında içinden harçlık alıp ortak bir hesaba aktarsaniz. Ödemeler harcamalar vs oradan olmasa belki böyle düşünmez.
Ben çok pis sorun çıkartıp kocam böyle derse.

Bu konuda da haksızlık yapan kadınmış o zaman. Çalışmıyorsan eşinin gücü neye yetiyorsa o kadarıyla yaşarsın. O eş karısının yoluna kul köle değil, sizin gibi bastırıldığı için pasifleşen kişidir.

Bir ilişkide ne kurban rolündeki olunmalı nede zalim.
Hakkınızı yedirmeyin ama hak da yemeyin bu kadar basit.

Back
X