Parası cebine kalsın diye mi

Ben öyle bi şey yazdığımı hatırlamıyorum. Yazdığım şeyler çocuklu boşanmalarda geçerli.

E ben de deidm zaten çocuklu boşanmalarda, nafaka kesinlikle çcocuklar için çocuklarda kalan tarafa ödenmeli, üstüne de 1-5 yıl o kişiye durumuna göre artı para ödenmeli. Naafaka miktarını ben bilemiyorum hukukçu değilim.Nerede anlaşamıyoruz?

Konunun başından sonuna bütün mesajlarınızı okursanız nerede anlaşamadığımızı görürsünüz? Ayrıca nafaka ücretlerini siz belirlemiyorsunuz ama çocuk başı 400 lirayı da (baba hayat standartlarını yükselttiği halde) normal buluyorsunuz verebileceğini veriyor diyorsunuz. Bakın size bir ipucu buradan anlaşamadığımız noktayı bulmanız kolaylaşır.
İyi günler.

Katılmıyorum. Hukukta nafaka artırım talebi var. 400 TL yi normal bulmuyorum, bu konu için söylüyorum yani bu örnek için , adamın verebileceği maksimumu veridğini düşündüğü söylüyorum. Çünkü yazılanlardan bunu anlıyorum. Adam eğer parası varsa, udrumu iyiyse bence çocuk için 2000 lira verse azdır.
İyi Günler.

ya hayır tabi kii..
yani daha rahat edeyim die kim yuvasını yıkar..
ayrıca siz hiç mi tanımadınız bu adamı ?
yapar mı gerçekten ???

Evet asgari ucretle istediğim gibi yaşarım demi
O annesiyle yaşıyo kirası yok
Ben ise neyse siz anlamıcaksınız
Sorun asgari ücret almanız değil bı yerden başlamanız..O onun hayatı bosanmissiniz artık değilmi..bı ise girin sizde çalışın sosyal hayata karısın..
Kendi hayatınıza bakın..böyle yaparak mahvedersiniz kendinizi

Diğer konunuzda siz de annenizle yaşadığınızı söylemişsiniz konu sahibi.Asla başka eve çıkmam demişsiniz.Şimdi çıktınız mı başka eve?

Yine başka bir konusunda, neden benden boşanmıyor ki diye soruyor, burada ise ben boşanmak istemedim diyor.
Ayrıca orada sorusuna hanımlar, nafaka vermemek için idye cevap veriyor, bu kişinin cevabı ise ' parası az ki, nafaka verebilsin' diyor.
ben muallak!?

Aynen onu ben de okudum.Zaten kendisi söylüyor adamın parası olmadığını.Türkiye şartlarına göre, az parası olan bir adamın verebileceği en maksimum parayı veriyor zaten adam anladığım kadarıyla.Üstelik şartlar da eşit görünüyor.İki tarafta annesiyle yaşıyor, ama bir taraf maaşının yarısından fazlasını diğer tarafa veriyor yine.Birazda adil olmak, adil düşünmek gerekiyor.Adam da çocuklarından ayrı yaşıyor sonuçta, onunda ne hissettiğini bilemeyiz.Diğer konusunda da sormuşlar konu sahibine, çocukları yük gibi mi görüyorsunuz, öyle bahsetmişsiniz diye, yok yük görmüyorum ama pek anaç biri de sayılmam demiş, kafası fazlaca karışık sanırım ama, üç yıl sonunda hala kafası karışıksa bir profesyonel destek alması iyi olur.

başka bir yorumda da yazdım, bizler karıştırıyoruz olayı, mahkemede hakim velayeti kim istiyor diye sorarken aslında çocuklar kimin yanında kalsın istiyorsunuz demiyor sadece.Çocukların maddi manevi çoğu sorumluluğunu almaya hanginiz adaysınız diye soruyor.Ben alırım diyen tarafa veriyor velayeti.Aslında ben alırım derken de bir sorumluluk üstlenilmiş oluyor.Diğer tarafa da yasalar imkanın ölçüsünde katkı yapacaksın diyor.Ama hem sorumluluğu gönül rızasıyla alıp hem de bundan sürekli başkalarını sorumlu tutmak pek adil bir davranış değil.

Annesinin yaninda yasamasi gununu gun ettigini gostermez. Yasam standartlari artmis nihayetinde. Araba almis, yanlis hatirlamiyorsam ev almis. Annede kalmasi muhtemelen camasirlarini yikatip yemegini yaptirmak icin. Annede kalmak acinacak durum degil. Bu onun yasam standartlarinin azaldigini gostermez. Verebileceginin maksimiminu verdigini nereden biliyorsunuz? Kanunda nafaka maasin 1/4 unu gecemez diyor. 3/4u adamin kendisinde kaliyor.
Bu durumu bilip maasini dusuk gosteren o kadar cok erkek var ki....

Konu sahibinin diğer konusuna bakarsanız, adamın çok bir para almadığını yazmış kendisi.Çok bir parası yok ki mahkeme zaten çok az bir nafaka bağlar demiş.Muhtemelen ailesinin aldığı arabaya binen bir adam var karşımızda.Ayrılır ayrılmaz devasa bir boyuta yükselmemiştir sonuçta maaşı.Konu sahibi ayrılığa adapte olamamış, sorun verilen para değil bence.Sürekli karşılaştırmalarla yaşıyor.Adamın anne babası araba almışsa adam da bu arabaya biniyorsa yapabileceği pek bir şey varmış gibi görünmüyor.Ayrıca diğer konulara bakınca ben durumu da anlayamadım tam, şuan boşanmadık diyor, diğer konuda boşandık diyor.Daha net yazsa daha iyi olur.

Konu sahibi çok değil ortalama geliri var, evliyken de ucu ucuna geçinirdik diyor eşi için. Ortalama gelir ülkemiz şartlarında 2500-3000 aralığı değil midir, ben mi yanlış biliyorum? Bahsettiğiniz nafaka oranı tek çocuk için geçerli yanılmıyorsam, bir hukukçu daha net bilgi verecektir.
En yüksek orandan düşünürsek adamın maaşı 3000 ve yarısına yakınını (1400lira) nafaka olarak veriyor. Konu shaibinin de 1600 lira geliri var 3000 civarı bir miktar giriyor evine. Evet üç çocuklu bir ev için çok değil ama bu gelire dahi sahip olmayan çocuklu aileler var. Geçinilmeyecek, aç yatılacak, 15 kilo verilecek bir gelir düzeyi değil. Konu sahibi biraz duygu sömürüsü yapmış bence bu konuda.

Ek olarak; konu sahibi durumdan müzdaripse çözüm arar. Boşanmak için dava açar, tazminat ve nafaka konusunda adamı zorlar. Hem adam evlenmesin diye boşanmamak hem de ağlamak çok mantıklı değil malesef.

Başka eve çıkması mümkün de mezarda ki babasını bu konuda diriltti O zor olmustur
o noktayı kaçırmışım. Bir de kilo vermeye çalışıyormuş sanırım kendisi, herkese bu kadar kiloyu vermeyi nasıl başardın diye filan sorup duruyor.Sonunda kendisi de başarmış ama nedense bunun sorumluluğu da adamın üstüne kalmış.

tecrübe ile para artar
maaşı artmış olabilir
çoğu arkadaşım işi iyice öğrenince farklı şirkete geçip aldıklarının 2 katı maaşını aldı

bazı kadınları anlamıyorum. madem boşanıyorsun eski eşinle hiçbir diyaloğunun hiçbir kıskançlığının kalmaması gerek.boşandığınız eşiniz psikopat değilse zaten çocuklarını özlüyordur. çocukları da almışsınız. eşinizden nafakad a alıyorsunuz. ama hayır bunlar yetmiyor egolarınıza. istiyorsunuz ki adamların elinde avucunda ne varsa size versin adamlar aç sefil yaşasınlar siz ise bu şekilde intikamınızı almış olun.
adam bir şekilde yaşamına devam ediyorsa ve üstüne üstlük ikinci kez evlenmişse vay haline. hayatını mahvetmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. madem nafaka az geliyor verin üç çocuğunuzu babasına . babası baksın. sizde hayatınızı yaşayın. Zulmetmeyin ki siz de zulüm görmeyin.

Ben de bunu anlatmak istedim ama topa tutuldum.

' Çocukların maddi manevi çoğu sorumluluğunu almaya hanginiz adaysınız diye soruyor.' Bu satırla sen benim anlatmak istediğimi demişsin.
Bir de not düşmek isterim. bu konuda kendisi hayır annemlerle yaşamıyorum dedi. Yani bence durumlar karışık. Dolayısı ile ben diyeceğimi dedim bundan sonra yazmak istemiyorum.
Daha önce de böyle fikirlerimi diyince çoğu arkadaşım tarafından erkekleri haklı gören kadın düşmanı kadın durumuna düştüm. Öyle bir niyetim yok. İş dünyasında bir sürü zorlukla karşılaşan, otobüste tacize uğrayan, mobbing gören bir kadınım. Yaşım 26. Bu yaşta bile benden 2-3 yaş büyük ve benim yaşımda boşanan kadın arkadaşlarım oldu. Konuştuğumuzda, iğneyi kendine hiç batırmadan adamın donuna kadar alacağım diye atıp tutan kin güden hemcinslerimi görünce, ya dedim kendi kendime, bir yandan çocuk da yaparım kariyer de, eşitiz diyoruz bir yandan da adamlardan boşandığı halde geçinmeye çalışıyoruz oldum. Boşanma konusunu kafamda irdeledim. Boşanmak nedir? Boşanmak iki tarafın artık hayatlarını kesiştirmek istememesi bağlantı kalmaması demektir dedim. Sonra düşündüm, ya adam boşanıyor (bakın bu nokta çok önemli , kusur olmadan boşanmayı kastediyorum, aldatma, şiddet olmadan yani) ama nafaka veriyor çocuk bile yokken hem de çok uzun süreler... ne kadar çıldırtıcı bir durum düşünebilir misiniz? Adam bağlantım kalmasın diye ayrılıyor ama aksine borçlu kalıyor.
Dolayısı ile, çatışıyorum hemcinslerimle bazı yerlerde ne yazık ki.

boşanma durumunda kişilerin gerçek kişilikleri çıkıyor. parazit olmaktan oldukça hoşnut olan hemcinslerimiz var. bu olay için söylemiyorum ama çocuğu olmadığı halde eşinden nafaka alan ve çalışmayıp üstüne üstlük sevgili edinen kadınlar var. Aldığı para helal mi onu da düşünmekten yoksun. istiyorki boşandımmutsuzum beni boşayan da mutsuz olsun sürekli bana para yollasın. ben bekar bir kadınım. çalışıyorum. İğrendiğim , nefret ettiğim bir erkekten boşansam onun kirli parasına tenezzül dahi etmem. Büyük konuşmak istemiyorum ama para için seviyesiz hareketlere girmek bir kadının değerini düşürüyor.

Keske devlet sorsa,dese ki gelirin ne kadar,3 cocuk senin neyine dese. Erkege de kadina da gecerli bu soylemim. Cocuk sahibi olurken yarin obur gun hayatta yalniz kalabilecegimiz ihtimalini neden dusunmuyoruz? Her zamanki gibi cocuklara oluyor olan.
Çok güzel bir iş sahibiyken 10 yıl önce meslekten kovulan biri var tanıdığımız. Adam mesleğini yapamadığı için karısıyla beden gerektiren işlerde çalışıyor. Derken eşi 4. Çocuğu doğuruyor. Küçük bir evleri var, 4 çocuk aynı odada... Derken gecen sene de 5.'yi doğuruyorlar. Hala bir gelirleri yok...
Çocuk başına maaş aldıkları bir sosyal devlette yaşasalar belki anlayabilirim ama bunca fakirlikte dördüncü beşinci cocugu anlayamıyorum , hem de büyük şehirde...

Konuya gelirsek: adamın verdigi nafaka miktarı size uygun mu?
Eğer uygun değilse yılbaşından sonra az çok zam yapılır herkese. Birkaç ay bekleyin, zamlardan sonra 'bu para bize yetmiyor' diye nafaka arttırımı talep edin.
Ama adamın kalan parasıyla ne yaptığı sizi hiç ilgilendirmez ki. Ailesinin evinde masrafı yoktur,eve katkı vermiyordur. Aldigiyla kredi çekip araba almıştır.
Ya da çocuğundan ayrıldığı yuvası dağıldığı için moral bozuklugunu- basaramama duygusunu alışveriş yaparak atmaya çalışıyordur. İnsanlar bunu yaparlar çünkü, ayrılıktan sonra alışverişe giderler. Duygusal boşluğunu dolap doluluğuyla kapatmaya çalışırlar.
Ama bu saatten sonra ister kıyafet alır,ister araba,ister yeniden evlenir size yaşattığı mutsuzluklardan ders alır kadına prenses gibi davranır...
Ne olursa olsun bunlara bakmamayi, kendi hayatınıza odaklanmayi öğrenmeniz gerekiyor.
Bu saatten sonra eşinizin yaptığı ve sizi ilgilendiren iki şey var
1) nafakasını ödüyor mu
2) aldığı zaman yavrularimla kaliteli zaman geçiriyor mu, onların duygusal dünyasına iyi gelecek şeyler yapıyor mu, evlatlarına iyi bir rol model mi
Bu kadar..
Geri kalan hiçbir şey (acı ama) sizi hiç ilgilendirmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…