- 6 Mart 2016
- 917
- 2.321
- 113
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Ben öyle bi şey yazdığımı hatırlamıyorum. Yazdığım şeyler çocuklu boşanmalarda geçerli.
Konunun başından sonuna bütün mesajlarınızı okursanız nerede anlaşamadığımızı görürsünüz? Ayrıca nafaka ücretlerini siz belirlemiyorsunuz ama çocuk başı 400 lirayı da (baba hayat standartlarını yükselttiği halde) normal buluyorsunuz verebileceğini veriyor diyorsunuz. Bakın size bir ipucu buradan anlaşamadığımız noktayı bulmanız kolaylaşır.E ben de deidm zaten çocuklu boşanmalarda, nafaka kesinlikle çcocuklar için çocuklarda kalan tarafa ödenmeli, üstüne de 1-5 yıl o kişiye durumuna göre artı para ödenmeli. Naafaka miktarını ben bilemiyorum hukukçu değilim.Nerede anlaşamıyoruz?
Konunun başından sonuna bütün mesajlarınızı okursanız nerede anlaşamadığımızı görürsünüz? Ayrıca nafaka ücretlerini siz belirlemiyorsunuz ama çocuk başı 400 lirayı da (baba hayat standartlarını yükselttiği halde) normal buluyorsunuz verebileceğini veriyor diyorsunuz. Bakın size bir ipucu buradan anlaşamadığımız noktayı bulmanız kolaylaşır.
İyi günler.
Biz eşimle ayrıyız
Beraberken tek maaşla zar zor geçinirdik
Fakir fukara değilseydikte tek onun maaşı ancak kira fatura yeme içme ve temel giysi ihtiyacını karşılıyodu ailemiz için
Yani aldığı maaş eve gidiyordu
Şimdiyse sadece nafaka ödüyo Az bi rakam gerisi cebinde
Kendine harcıyo herşeyin yenisini alıyo arabayı yeniledi telefonu yeniledi goruyorum
Kıyafet falan o biçim
Bu adam bizi para içinmi bıraktı acaba diye düşünüyorum. Sizce sebep bu olabilirmi?
Sorun asgari ücret almanız değil bı yerden başlamanız..O onun hayatı bosanmissiniz artık değilmi..bı ise girin sizde çalışın sosyal hayata karısın..Evet asgari ucretle istediğim gibi yaşarım demi
O annesiyle yaşıyo kirası yok
Ben ise neyse siz anlamıcaksınız
Diğer konunuzda siz de annenizle yaşadığınızı söylemişsiniz konu sahibi.Asla başka eve çıkmam demişsiniz.Şimdi çıktınız mı başka eve?
Aynen onu ben de okudum.Zaten kendisi söylüyor adamın parası olmadığını.Türkiye şartlarına göre, az parası olan bir adamın verebileceği en maksimum parayı veriyor zaten adam anladığım kadarıyla.Üstelik şartlar da eşit görünüyor.İki tarafta annesiyle yaşıyor, ama bir taraf maaşının yarısından fazlasını diğer tarafa veriyor yine.Birazda adil olmak, adil düşünmek gerekiyor.Adam da çocuklarından ayrı yaşıyor sonuçta, onunda ne hissettiğini bilemeyiz.Diğer konusunda da sormuşlar konu sahibine, çocukları yük gibi mi görüyorsunuz, öyle bahsetmişsiniz diye, yok yük görmüyorum ama pek anaç biri de sayılmam demiş, kafası fazlaca karışık sanırım ama, üç yıl sonunda hala kafası karışıksa bir profesyonel destek alması iyi olur.Yine başka bir konusunda, neden benden boşanmıyor ki diye soruyor, burada ise ben boşanmak istemedim diyor.
Ayrıca orada sorusuna hanımlar, nafaka vermemek için idye cevap veriyor, bu kişinin cevabı ise ' parası az ki, nafaka verebilsin' diyor.
ben muallak!?
Annesinin yaninda yasamasi gununu gun ettigini gostermez. Yasam standartlari artmis nihayetinde. Araba almis, yanlis hatirlamiyorsam ev almis. Annede kalmasi muhtemelen camasirlarini yikatip yemegini yaptirmak icin. Annede kalmak acinacak durum degil. Bu onun yasam standartlarinin azaldigini gostermez. Verebileceginin maksimiminu verdigini nereden biliyorsunuz? Kanunda nafaka maasin 1/4 unu gecemez diyor. 3/4u adamin kendisinde kaliyor.benim yaptığım bencillik değil. Benim yaptığım olaya yorumumu katmak.
Ben yine söylüyorum ben yazılanalrdan anladığım adamın verebildiğinin maksimumu veriyor olduğu.
Söylenenlerden de admaın gününü gün ettiğini görmüyorum. Annesinde yaşıyor yahu. Villaya geçmemişki bu adam.
Konu sahibinin diğer konusuna bakarsanız, adamın çok bir para almadığını yazmış kendisi.Çok bir parası yok ki mahkeme zaten çok az bir nafaka bağlar demiş.Muhtemelen ailesinin aldığı arabaya binen bir adam var karşımızda.Ayrılır ayrılmaz devasa bir boyuta yükselmemiştir sonuçta maaşı.Konu sahibi ayrılığa adapte olamamış, sorun verilen para değil bence.Sürekli karşılaştırmalarla yaşıyor.Adamın anne babası araba almışsa adam da bu arabaya biniyorsa yapabileceği pek bir şey varmış gibi görünmüyor.Ayrıca diğer konulara bakınca ben durumu da anlayamadım tam, şuan boşanmadık diyor, diğer konuda boşandık diyor.Daha net yazsa daha iyi olur.Annesinin yaninda yasamasi gununu gun ettigini gostermez. Yasam standartlari artmis nihayetinde. Araba almis, yanlis hatirlamiyorsam ev almis. Annede kalmasi muhtemelen camasirlarini yikatip yemegini yaptirmak icin. Annede kalmak acinacak durum degil. Bu onun yasam standartlarinin azaldigini gostermez. Verebileceginin maksimiminu verdigini nereden biliyorsunuz? Kanunda nafaka maasin 1/4 unu gecemez diyor. 3/4u adamin kendisinde kaliyor.
Bu durumu bilip maasini dusuk gosteren o kadar cok erkek var ki....
Annesinin yaninda yasamasi gununu gun ettigini gostermez. Yasam standartlari artmis nihayetinde. Araba almis, yanlis hatirlamiyorsam ev almis. Annede kalmasi muhtemelen camasirlarini yikatip yemegini yaptirmak icin. Annede kalmak acinacak durum degil. Bu onun yasam standartlarinin azaldigini gostermez. Verebileceginin maksimiminu verdigini nereden biliyorsunuz? Kanunda nafaka maasin 1/4 unu gecemez diyor. 3/4u adamin kendisinde kaliyor.
Bu durumu bilip maasini dusuk gosteren o kadar cok erkek var ki....
Başka eve çıkması mümkün de mezarda ki babasını bu konuda dirilttiDiğer konunuzda siz de annenizle yaşadığınızı söylemişsiniz konu sahibi.Asla başka eve çıkmam demişsiniz.Şimdi çıktınız mı başka eve?
Başka eve çıkması mümkün de mezarda ki babasını bu konuda dirilttiO zor olmustur
Aynen onu ben de okudum.Zaten kendisi söylüyor adamın parası olmadığını.Türkiye şartlarına göre, az parası olan bir adamın verebileceği en maksimum parayı veriyor zaten adam anladığım kadarıyla.Üstelik şartlar da eşit görünüyor.İki tarafta annesiyle yaşıyor, ama bir taraf maaşının yarısından fazlasını diğer tarafa veriyor yine.Birazda adil olmak, adil düşünmek gerekiyor.Adam da çocuklarından ayrı yaşıyor sonuçta, onunda ne hissettiğini bilemeyiz.Diğer konusunda da sormuşlar konu sahibine, çocukları yük gibi mi görüyorsunuz, öyle bahsetmişsiniz diye, yok yük görmüyorum ama pek anaç biri de sayılmam demiş, kafası fazlaca karışık sanırım ama, üç yıl sonunda hala kafası karışıksa bir profesyonel destek alması iyi olur.
başka bir yorumda da yazdım, bizler karıştırıyoruz olayı, mahkemede hakim velayeti kim istiyor diye sorarken aslında çocuklar kimin yanında kalsın istiyorsunuz demiyor sadece.Çocukların maddi manevi çoğu sorumluluğunu almaya hanginiz adaysınız diye soruyor.Ben alırım diyen tarafa veriyor velayeti.Aslında ben alırım derken de bir sorumluluk üstlenilmiş oluyor.Diğer tarafa da yasalar imkanın ölçüsünde katkı yapacaksın diyor.Ama hem sorumluluğu gönül rızasıyla alıp hem de bundan sürekli başkalarını sorumlu tutmak pek adil bir davranış değil.
Çok güzel bir iş sahibiyken 10 yıl önce meslekten kovulan biri var tanıdığımız. Adam mesleğini yapamadığı için karısıyla beden gerektiren işlerde çalışıyor. Derken eşi 4. Çocuğu doğuruyor. Küçük bir evleri var, 4 çocuk aynı odada... Derken gecen sene de 5.'yi doğuruyorlar. Hala bir gelirleri yok...Keske devlet sorsa,dese ki gelirin ne kadar,3 cocuk senin neyine dese. Erkege de kadina da gecerli bu soylemim. Cocuk sahibi olurken yarin obur gun hayatta yalniz kalabilecegimiz ihtimalini neden dusunmuyoruz? Her zamanki gibi cocuklara oluyor olan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?