- 20 Aralık 2017
- 9.841
- 32.126
- 548
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Çocuklarına maddi manevi her türlü desteği sağlayıp boşanmış bir baba olsa konudaki kişi sizi anlayacağım. Ama bu kadın maddi ve manevi her bakımdan muhtaç durumda. Üstüne karşıdaki kişi hayatını daha iyi şekilde devam ettiriyor. Ayrıca bir anne için çocuklarını yanına almak bir seçim değildir. 100 anneye sorun 99 u çocuklaırm olmadan asla diyecektir. Çocukların velayetinde sen bunu seçtin sonuçlarına da katlanacaksın gibi bir durum olamaz
Zaten belirlenen nafakalar aşırı komik miktarlar, üstüne parayı verince işinin bittiğini sanan babalar, çocuklarını bırakmaya gönlü el vermeyen annelerin her şeyi çekmesi gerektiğini düşünen kadınlar...Erkekler kadınların analarını daha çooook ağlatır.
Ben diyorum evet. Etrafına bak, çalışmak isteyen kadın çalışıyor. ben çalışıyorum. ben iç anadoluyum, orada da çalışan çok akrabamız var. İsteyen çalışır. Bu forumda az önce yazısını gördüm, gece çalışan kahraman kadınlarımız da var. Buyrun çalışın.Şu çalışmayan kadına nafaka verilmemesi gerek diyenler Norveç'te mi yaşıyor İsviçre'de mi? Normalini söylüyorsunuz pekala da biz Ortadoğudayız bilmem farkında mıısınız?
Şu çalışmayan kadına nafaka verilmemesi gerek diyenler Norveç'te mi yaşıyor İsviçre'de mi? Normalini söylüyorsunuz pekala da biz Ortadoğudayız bilmem farkında mıısınız?
Bu kafayla da ortadoğuda kalırız zaten. Hiç bir şeyi iyileştirmek için çaba göstermeyelim, kadınları eğitmeyelim, ondan sonra yazık ortada kalmış kadın eski kocası ona bakmakla yükümlü diyelim. Olması gerekenleri dile getirmezsek (sadece bu konuda değil her konuda) nasıl çıkacağız ortadoğu karanlığından?
Kin duyabilir ben de duyardım. Bu yüzden adamın bana verdiği kadari ile yetinmezdim. 3 cocukla asgari ücretle geçinmeye çalışmaz adamın donuna kadar almaya çalışırdım. İntikam böyle alınır. Boşanmamak intikam değil adamın işine gelen bir şey.Psikolojisi normal olmasa gerek.Hangi insan kendisini 3 çocukla bırakıp gitmiş üstüne gününü gün eden bir adama kin duymaz? Konu sahibi de (yanlış olsa da) intikamını bu şekilde alıyor kendince. Umarım bir an önce bu intikam duygusundan vazgeçer.
Ama bu durum burada yazılanları değiştirmiyor. Herkes adamın kendi hayatı artık karışamazsınız yazmış. Peki kadının kendi hayatı? 3 çocukla çalışmak ne kadar kolay olabilir?
Bir de adam annesiyle yaşıyormuş vah vah! Bunun duyarını da gördüm ya ne desem boş
Bence de... Ve katılmıyorum da yazılanlara. Kadın diyelimki evdne çıktı evlendi. Ev hanımı oldu çalışmadı.. Tamam.
E bir de şunu düşünün kadın babasının evinde hiç kimseyle evlenemedi. Yok kısmet. Napacaktı ölene kadar babasından mı geçinecek?
Benim çevremde çalışan geceli gündüzlü, namusu ile, emeği ile çalışan kadın çok. Hiç bir erkeğe de muhtaç değiller. Eşit şartlardalar. Bu ülkeyi adam edecek kişi de biz kadınlarız yine.
Doğuda da kahramanca çalışan hayatını kazanan mücadele eden kadınlar var. Yaparız yapabiliriz.
Herkes yasamak ister. Herkes iyi kosullarda yasamak ister. Ancak hicbir anne de cocuklarini yasamak icin bile olsa birakamaz. Arada secim yapmak luzumunda kaldiginda da kendinden vaz gecer, cocuklarini yanina alir. Cunku bilir ki cocuklari babaya biraksa baba yine hayatini yasarken cocuklara babaanne falan bakacaktir, cocuklar sefil olacaktir. Cunku hickimse anne kadar ozverili degildir. Bunlar olmasa da cocuklarin fiziksel bakimini bir baba anne gibi yapamayacaktir. Bu yuzden velayeti babaya biraksin diye kestirip atmak bazilari icin cok kolay.Haklısınız, o zaman velayeti kadın almayabilir eğer yaşamak istiyorsa istediğini...
Sürekli peşinde konusu da, ben yazan kişinin diğer mesajlarını da okudum ve buradaki ilk mesjaından da anladığım admaın hayatını sürekli izliyor. Piskolojisi için de kötü bence. İzlemesin.
ben nerede nafaka gereksiz dedim?
Aaa siz taaa ilk baştaki mesajıma takılmışsınız.
İyi okuyun ben orada çocuk yok ise gereksiz dedim.
Çocuk var ise, çocuk için elbette gerekli deidm velayeti kimde ise ona ödenmeli dedim ve, bir süre 1-5 yıl arası kişi için de ödenmeli dedim. Ama ben yine diyorum sürekli nafakaya ( kiş iiçin) karşıyım..
Bence de. Nafakasını ödüyor adam, daha ne? (Nafakasını da çocuk var ise ödüyor sanırım, çocuk yoksa ve nafaka ödüyorsa daha da ne?)
ben cevap bekledim yazan kişiden ama gelmedi.
Ben yine topa tutulacağım ama, ben açıkçası çocuk yoksa kimsenin diğer tarafa nafaka vermesini desteklemiyorum.
Bir kaç örnek verip topa tutulmaya hazırlanacağım=)
vereceğim örneklerde herhangi bir kişide kusur aramıyorum, hepsinde ayrılma nedeni geçimsizlik, sevgi ve saygı bitmesi ki bu normal.(Aldatma ve büyük bir kusur yok)
1- Evli kişilerden erkek tarafı çalışıyor, kadın ev hanımı. Bir süre evli kalınıyor. Daha sonra geçimsizlik nedeni ile ayrılıyorlar. Çocuk yok. ben bu durumda erkeğin kadına nafaka vermesine karşıyım. Bir kadın olarka bunu diyorum.
2- Evli kişilerden her iki tarafda çalışıyor. Çocuk yok. Nafakaya tamamen karşıyım bu durumda.
3- Evli kişilerden her iki tarafda çalışıyor. Çocuk var ve boşanılıyor. Çocuğun kaldığı tarafa bence öbür taraf çocuk reşit oluncaya kadar nafaka vermelidir. Üstüne de bence, az bir miktar çocuğa bakan taraf için nafaka vermelidir ama bu süresiz olmamalıdır. Belki 1-5 yıl arası. Zaten iyi bir anne-baba nafakaya gerek kalmadan çocuk için para verecektir.
4- Evli kişilerden bir taraf çalışıyor diğer çalışmıyor ve çocuk var. Çalışan taraf 3.maddedeki gibi nafakalar vermelidir. Ama bence yine çocuk için değil kişi için verilen nafaka süreli olmalıdır ve o süreden sonra bitmelidir.
Şimdi bir kadın olarak neden kadının nafaka almasına karşıyım? Çünkü hemcinslerimin çoğu şu kafada 'bana bakmak zorunda'. Hayır değil. Boşanmak da tam da bu yüzden icat edilmiştir. Adam (ve ya kadın) sizinle iletişimini koparmak bağlantı kalmaması için boşanmak istiyor. Neden kendi hayatınızı kuramıyorsunuz? Evet evlenirken ömür boyu beraber diyoruz da, olmadı işte. Bazı hemcinslerim, işte kadın evde oturdu iş kuramadı bağlantı kuramadı diyor. Bence zaten onu nöyle de bir isteği yoktu. Bağlantı kuaracka iş hayatını tanıyacak bir kadın zaten bence evlenmeden önce de kurar evliyken de. Kusura bakmayın hanımlar, hayatınızı adama endekslemeyin, kimse kimseye boşandıktan sonra bakmak zorunda değil.
Size bazı maddelerde katılmıyorum. Bizim yaşadığımız toplum her ne kadar son zamanda yeni nesil ile birlikte biraz daha açık fikirli olmaya başlasa da, genel olarak ataerkil bir yapıda. Kadınlara iş yerinde yapılan mobbingin, taciz gibi olayların erkeklere yapılandan daha fazla olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bir de tabii ki, kadına şiddetin son derece yüksek oranlarda olduğu bi ülkeyiz.
İki “medeni” insanın ilişkilerindeki saygı ve sevgi bitmişse, evet karşı taraf nafaka vermeyebilir. Vermemesi de gerekir. Bunu desteklerim.
Bunun bir de “medeni” olmayan tarafı var. Ülkede o kısım daha fazla. Zorla evlendirilen, kocası tarafından parası elinden alınan, yıllarca kocasının şiddetine maruz kalmış kadınların ve belki çalışmak istediğinde kocası tarafından engellenen dayak yiyen kadınların, boşandığında “bu evden gelinliğinle çıktın anca kefeninle dönersin” diye zorla evlendirilip ailesinden destek göremeyip yine şiddete maruz kalan kadınların boşandıktan sonra kocalarının pisliklerine, şiddetine karşılık nafaka almalarını çok yerinde buluyorum.
hatta o kadınlar, yaşadıkları onca zorluktan sonra kendi başlarına ayağa kalkmaya çalışıyorlar. Nafaka da verilsin öyle kadınlara en azından toparlanmaları için destek olur.
Boşandıktan sonra toplum tarafından “dul kadın” diye hoş gözle bakmayacak olan cahil ve lümpen insanların bakışlarını kaldırmanın bence maddi bi değeri bile olamaz, özellikle küçük şehirlerde.
O yüzden nafaka bence kadınların evlenme durumları, evlilik içindeki davranışlarına göre belirlenip de verilmeli.
Herkes yasamak ister. Herkes iyi kosullarda yasamak ister. Ancak hicbir anne de cocuklarini yasamak icin bile olsa birakamaz. Arada secim yapmak luzumunda kaldiginda da kendinden vaz gecer, cocuklarini yanina alir. Cunku bilir ki cocuklari babaya biraksa baba yine hayatini yasarken cocuklara babaanne falan bakacaktir, cocuklar sefil olacaktir. Cunku hickimse anne kadar ozverili degildir. Bunlar olmasa da cocuklarin fiziksel bakimini bir baba anne gibi yapamayacaktir. Bu yuzden velayeti babaya biraksin diye kestirip atmak bazilari icin cok kolay.
Ben konu sahibinin adami surekli takip ettigini hic okumadim. Siz bunu nereden cikardiniz onu da anlamadim.
Konu sahibinin psikolojik olarak yipranmis olmasi da dogal. 3 cocuk ve asgari ucretle yasam mucadelesi arti ayrilik travmasini yasamak kolay degil. Insanlar sevgililerinden ayrilip ayrilik acisi cekerken olayi bu kadar basite indirgemek bana cok gaddarca geldi.
Nafakalar konusuna gelince. Nafakalar o kadar da ahim sahim degil. Bosanma devam ederken odenen tedbir nafakasi 200 tl. Bosanma bittikten sonra ise bu meblag 400-500 tl. Bu gun bir ayakkabinin bile bu meblagdan fazla oldugu gunumuz kosullarinda, ustelik egitimi devam eden, buyudukce de masraflari artan, surekli buyume caginda ayakkabi numarasi bile degisen bir cocuk icin odenen nafakalar cok cok komik. Bekarken ben bu konuyu okusaydim sizinle ayni gorusu paylasirdim ancak bosanmis bir anne olarak yassdiklarimdan biliyorum ki lgs sinavina girecek bir cocuk icin sadece bir test kitabi bile 60 tl. Varin hesaplayin 300-400 tl nafaka alan cocugun iyi bir egitim almasi icin bu meblag yeterli mi? Dersanelerin ucretinden bahsetmiyorum bile. Bunun univrrstite sinavi da var. Cocuklar icin odenen nafaka yeterli degil bu inkar edilemez bir gercek, anneye odenen de oyle ve o da zaten anneye kalmiyor bile. 1-5 yil siniri disaridan bakilan bir goz icin makul gibi gorunse de bossnmis asgari ucretle uc cocuk yetistiren bir anne icin cok acimasiz.
Diyeceksiniz ki 3 cocuk yapmasaydi. Bunun tartismasi cok uzun surer. Gecmisi de artik konu sahibi degistiremez. Su durum icin bizden akil ve manen destek istiyor, gecmiste olan birseyi artik degistiremez. Ve ben burada destek icin acilan konularda hic o acilari yasamamis insanlarin acimasiz elestirilerini okurken uzuluyorum. Ne zaman empati yapmayi unuttuk biz? Ne zaman bu kadar bencillestik? Konu sahibi sadece yasadigi travmadan kendini ifade edememis. Birazcik empati yapsaydik eminim ki acilarini biraz hafifletecektik.
Herkes ayni sartlarda olamayabiliyor ama. Siz sansli kesimdensiniz. Egitim seviyesi bulundugu sartlar vs gozonune alinmali. Haklisiniz calismak isteyen illa ki is bulur bir sekilde ancak birde insani calisma kosullari diye bir gercek var ozetle Allah kimseyi gordugunden asagi etmesin.Ben diyorum evet. Etrafına bak, çalışmak isteyen kadın çalışıyor. ben çalışıyorum. ben iç anadoluyum, orada da çalışan çok akrabamız var. İsteyen çalışır. Bu forumda az önce yazısını gördüm, gece çalışan kahraman kadınlarımız da var. Buyrun çalışın.
Herkes ayni sartlarda olamayabiliyor ama. Siz sansli kesimdensiniz. Egitim seviyesi bulundugu sartlar vs gozonune alinmali. Haklisiniz calismak isteyen illa ki is bulur bir sekilde ancak birde insani calisma kosullari diye bir gercek var ozetle Allah kimseyi gordugunden asagi etmesin.
cız etti..Biz eşimle ayrıyız
Beraberken tek maaşla zar zor geçinirdik
Fakir fukara değilseydikte tek onun maaşı ancak kira fatura yeme içme ve temel giysi ihtiyacını karşılıyodu ailemiz için
Yani aldığı maaş eve gidiyordu
Şimdiyse sadece nafaka ödüyo Az bi rakam gerisi cebinde
Kendine harcıyo herşeyin yenisini alıyo arabayı yeniledi telefonu yeniledi goruyorum
Kıyafet falan o biçim
Bu adam bizi para içinmi bıraktı acaba diye düşünüyorum. Sizce sebep bu olabilirmi?
Memlekette zaten kadın istihdamı had safhada ve boşanmış kadınlar sırf onlara kocaları baksın diye çalışmıyor. Size pembe dünyanızda mutluluklar.Ben diyorum evet. Etrafına bak, çalışmak isteyen kadın çalışıyor. ben çalışıyorum. ben iç anadoluyum, orada da çalışan çok akrabamız var. İsteyen çalışır. Bu forumda az önce yazısını gördüm, gece çalışan kahraman kadınlarımız da var. Buyrun çalışın.
Memlekette zaten kadın istihdamı had safhada ve boşanmış kadınlar sırf onlara kocaları baksın diye çalışmıyor. Size pembe dünyanızda mutluluklar.
Ortadogu karanlığından çıkmak için n de yeni nesil eğitilmeli. Ama zamanında okutulmamış çalışmasına engel olmuş kadınlar için şuan ne yapacaksınız? Çocukla çalışmak bu ülkede kolay mı? Boşanmış bir kadın çocuğuna bakacak kimsesi yoksa nasıl çalışacak? Ki kkda görüldüğü üzere aileler boşanmış kızlarına çocugunu bırak gel diyolar.
Ben öyle bi şey yazdığımı hatırlamıyorum. Yazdığım şeyler çocuklu boşanmalarda geçerli.Ben neyi savunduğunuzu anlayamıyorum. Peki deidğinizde haklısınız. Kadın babasının evinde iken bir admala evlendi diyelim. Admala 2-3 yıl evli kaldı. Anlaşamadılar çocuk yok iken boşandılar. Bitirdiler, bu durumda adam kadına ömür boyu baksın mı istiyorsunuz ben anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?