Parası cebine kalsın diye mi

B
Ne sebeple ayrıldınız ki böyle düşünüyorsunuz yok muydu başka problemleriniz

Yazdıklarımı okuyun bence sonra yorum yapın.
Adamın nasıl yaşadığı bence ilgilendirmemeli. Yazıldığına göre 1200-1400 arası nafaka veriyor çocuklar için adam. Adamın durumunu biliyor muyuz? Elbette daha çok vermeli ama ben şahsen yazılanlardan kendi düşüncem, adam da verebildiğini veriyor. Yazdım yine yazacağım, adam annesinin yanında yaşıyor. Hangi erkek o yaşta annesinin yanında yaşamak ister? Eğer durumu da iyiyse ayrılır bir eve geçer, kendi hayatını yaşar gününü gün eder...
Benim anladığım yazan arkadaşımızın geliri 3000 civarı kendi maaşı ile.Daha boşanma da resmileşmemiş, adam kendisi ayrılmak istemiş, ama kadın ayrılmak istememiş.
Yine diyorum, bence adam verebildiğini veriyor şu anda. benim anladığım bu. Ama ben ondan bir baba olarka şunu yapmasını beklerdim, nafakayı vermeli, üstüne de çocukları ile manevi olarak zaman geçirmeli, gerekitğinde de maddi olarka yapabildiği kadar nafaka haricinde direk çocuklarının da ihtiyacını karşılamalıydı.

bizim bi tanıdık ta boşandı gerekçe olarakta eşine ;

evlilik bana göre değilmiş , maaşım hep size gidiyo (eşi ve oğluna) , boşanıp kendi hayatımı yaşamak istiyorum ,çocuğa nafaka veririm ,senin ailenin durumu zaten iyi sana da onlar bakar demiş

sonuç ne adam motor kulübüne yazıldı 100 milyar tl civarında motor aldı geziyo yazın cadır kamplarında festivallerde doya doya hayatın tadını çıkarıyo

o bar senin bu konser benim yaşıyo valla

Hayır efendim verebileceğini vermiyor. Bu kadın aç yatıyormuş çocukları doysun diye 15 kilo vermiş adam arabasını değiştiriyor telefonunu değiştiriyor.
Üç çocukla kirada asgari ücretle geçinmeye çalışan bir kadın varken babanın bu derece pervasız davranmasını normal görebiliyorsanız vah size
Benim iki çocuğum var 3.ye hamileyim eğer insan gbi yaşamak istiyorsanız mutfak masrafınız 1500ün altına imkansız düşmez. Bu çocukların okul giderleri var. Sadece kızım okula gidiyor aylık 300 civarı okula gidiyor. Hastalığını falan katmadım bile. Okula giden 3 çocuğa 1200 yeter diyorsanız (kendi her şeyini yenilerken hem de) sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum

Adamın nasıl yaşadığı niye ilgilendirmesin. Siz bile sonunda demissiniz çocuklarıyla manevi olarak ilgilenmeli diye... Bir erkek istediği gibi yaşarken kadın 3 cocuga bakıp üzerine çalışıyorsa kendine ayıracak vakti kalmaz. Kadına nafaka bunun için verilmeli belki de hem de fazlasıyla. Boşanınca erkek copsuz üzüm gibi kalıyor ama kadın bir sürü şeyle hatta bir sürü lafla uğraşıyor. Sonra neymiş nafaka gereksiz. Normal durumda bence de gereksiz ama böyle durumlarda adam yüzde elli sini vermeli hatta eski eşine.

Çocuğa nafaka ödüyo bana nafaka ödemiyo ödemezde halbuki bana da ödemeli cunku evlilik annelik dolayısıyla kariyer yapamayan ben oldum
Ona bisey olmadı tamam
çocuk olması çalışmana engel değil bir sürü anne var çalışan sende isteseydin çalışabilirdin her zamanda kadının çalışması taraftarıyım bi kadının erkeğe bağlı yaşaması çok onursuzca bence

Yahu, boşanma nedir sizce? Aynısını kadın için düşünür müsünüz? Diyelimki boşandınız, ama adam peşinizi bırakmadı, nasıl yaşadığınızı, kimle yaşadığınız ve gezdiğinizi sürekli kontrol ediyor ve hatta taciz ediyor, erkek arkadaşları ile sürekli konuşup kritize eidyor hoşunuza gider mi? Ben söyleyeyim gitmez. Burada demek istediğim, adam haklı demiyorum, yazan arkadşaımızı gerekiz eleştiri yapıyor. Yapacğaı açık, bir avukatla dava açacak, alacak gerekli paralarını. Bu kadar basit..

Ben diyorum ki, adamın öocukları ile iligilenmesi konusu dışında adamın kimle ne zaman neyle meşgul olduğu ilgilendirmez... Ben en çok şu sözü beğenmedim. Annesi ile yaşıyor para biriktiriyor.. eee?? İsterse başaksı ile yaşar kime ne? Boşanmışlar yahu...

Para konusunda bir şey diyemiyorum tekrardan. Adamın kazancı anladığım, orta düzeyde , arkadşaımızın dediği gibi...

İşte adam istediği kişi ile yaşayabilir ama kadın 3 çocuğu ile yapamaz bunu. Ki yapmasa daha iyi yani..adam için yeni bir hayat başlıyor kadın için de öyle ama çok çok daha zoru. Haliyle adamın harcadığı para batar. Sürekli peşinde olduğu ile ilgili bir şey de okumadım ben. Adam boşanmak istiyorsa çocuklarını da alıp bosansaydi istediğini yapsaydı bakalım görseydik. Ben sizi anlıyorum istediğini yapar diyorsunuz ama kadın yapamıyorsa bunu boşanmak kadınla erkeğin aynı şekilde etkilemez demektir. Onun için nafaka gereksiz sayılmaz.

Emeklerime senelerime kendime cocuklarıma acıyorum
Evlenemesin kimseyle diye acmıyorum bende
Bitiren o gitsin o acsın
Peki şu durumda adam başka biri ile evlenmesin diye boşanmamanız ne kadar mantıklı? Adam evlenmez her gün bir sevgili yapar. Bosanmamak onun hayatını yaşamasına engel değil şu durumda. Siz dava açın çocuklarınız için de yüklü bir nafaka isteyin. Sonra siz de hayatınıza bakın geçmişi unutmaya çalışın.

Haklısınız, o zaman velayeti kadın almayabilir eğer yaşamak istiyorsa istediğini...
Sürekli peşinde konusu da, ben yazan kişinin diğer mesajlarını da okudum ve buradaki ilk mesjaından da anladığım admaın hayatını sürekli izliyor. Piskolojisi için de kötü bence. İzlemesin.
ben nerede nafaka gereksiz dedim?
Aaa siz taaa ilk baştaki mesajıma takılmışsınız.
İyi okuyun ben orada çocuk yok ise gereksiz dedim.
Çocuk var ise, çocuk için elbette gerekli deidm velayeti kimde ise ona ödenmeli dedim ve, bir süre 1-5 yıl arası kişi için de ödenmeli dedim. Ama ben yine diyorum sürekli nafakaya ( kiş iiçin) karşıyım..

bence de

Kadın istemiyor ki. Adam başkası ile evlenmesin diye boşanmıyor bile. Çocuklarının hakkını almaya çalışmıyor.

Çocuğa nafaka ödüyo bana nafaka ödemiyo ödemezde halbuki bana da ödemeli cunku evlilik annelik dolayısıyla kariyer yapamayan ben oldum
Ona bisey olmadı tamam
Sizi evlenmek ve hatta anne olmak için zorladi mi ?
Zorladiysa evet onun sucu. Ama zorlamadiysa bu sizin çalışmamak için bahaneniz

Kadın istemiyor ki. Adam başkası ile evlenmesin diye boşanmıyor bile. Çocuklarının hakkını almaya çalışmıyor.
Psikolojisi normal olmasa gerek.Hangi insan kendisini 3 çocukla bırakıp gitmiş üstüne gününü gün eden bir adama kin duymaz? Konu sahibi de (yanlış olsa da) intikamını bu şekilde alıyor kendince. Umarım bir an önce bu intikam duygusundan vazgeçer.
Ama bu durum burada yazılanları değiştirmiyor. Herkes adamın kendi hayatı artık karışamazsınız yazmış. Peki kadının kendi hayatı? 3 çocukla çalışmak ne kadar kolay olabilir?

Bir de adam annesiyle yaşıyormuş vah vah! Bunun duyarını da gördüm ya ne desem boş

Dediğinizi bir kadın oalrka tamamen anlamakla beraber, çocukların velayetine ( anne olarak tabiki vazgeçemiyor) sahip çıktığı için seçim bence onun... Anne olmanın ağırlığı... benim de çocuğum olsa ben de vazgeçemem ama her seçimin de bir sonuc uvar ne yazık ki...

Boşanma durumunda 1200 tl den daha az nafaka bağlanabilir, eğer adamın maaşı 10000 falan değilse..

Avukatım söylemişti, 4000-5000 arası maaş alan polise 300 tl nafaka bağlamış hakim çocuk için..

Benim avukat arkadaşım bana şunu demişti. Kadın sigortalı ve resmi olarak çalışıyorsa, alacğaı nafaka daha az olur demişti ama bunu çocuklar için mi kendi için mi demişti hatırlamıyorum. benim hatırladığım bazı hakimler çalışan kadına nafaka bağlamayabiliyor artık, çocuk için sadece.

Çalışan kadına neden nafaka bağlansın ki? Hatta çalışmayan kadına da bağlanmasın. Çocuklar için bağlansın sadece. Evlilik birliği bozulduktan sonra kimse kimseye bakmakla yükümlü değilki.

Son düzenleme:
Çocuklarına maddi manevi her türlü desteği sağlayıp boşanmış bir baba olsa konudaki kişi sizi anlayacağım. Ama bu kadın maddi ve manevi her bakımdan muhtaç durumda. Üstüne karşıdaki kişi hayatını daha iyi şekilde devam ettiriyor. Ayrıca bir anne için çocuklarını yanına almak bir seçim değildir. 100 anneye sorun 99 u çocuklaırm olmadan asla diyecektir. Çocukların velayetinde sen bunu seçtin sonuçlarına da katlanacaksın gibi bir durum olamaz

Zaten belirlenen nafakalar aşırı komik miktarlar, üstüne parayı verince işinin bittiğini sanan babalar, çocuklarını bırakmaya gönlü el vermeyen annelerin her şeyi çekmesi gerektiğini düşünen kadınlar...Erkekler kadınların analarını daha çooook ağlatır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…