Parası cebine kalsın diye mi

Yüzde 100 katılıyorum.

Yazik gunah o evlatlara.

Ben bu konuda konu sahibinin esinde soyle bir durum hissettim. Genc yasta evleniyor adam,yarin yokmus gibi üreyerek bir noktaya geliyor. Evin icinde 3 cocuk,calismayan bir hanim. Bunalmis ve kacmis gibi geldi bana. Ha adamin yaptigini kesinlikle desteklemiyorum,hakli da gormuyorum. Adam cocuklari basindan atmis ,verebildigi nafakayi verecek ve simdi elbette keyfine bakacak. Ne yapsin,nefes almaktan mi vazgecsin? Bu durum bir yana, Bu devirde verilen hicbir nafaka 3 cocugun bakimina yetmez. Maddiyati bir yana sirf sorumluluguna paha bicilemez. O da ayri konu elbette.

Anladim. Sanirim daha dava devam ediyor. Bosanma bitmemis.

Konu sahibi su anda sanirim bosanma evresinde. Dava devam ediyor. Bosanma bitmemis ve anladigim kadariyla travma yasiyor. Her ayrilikta yasanilan travma. Daha atlatamamis. Bu arada eskki konularini ustun koru hatirliyorum. Amacim sadece bosanmis kadinlarin aldiklari nafakalarin oyle ahim sahim rakamlar olmadigini soylemekti. Nafaka diger esin 1/4 unu gecmeyecek sekilde baglaniyor.

bütün yorumları okumadım ama bende şunu önerecektim size çocukların velayetini babaya verin o zaman görsün bakalım 3 çocukla nasıl uğraşılıyormuş (işin maddi olayına hiç girmedim bile) o zaman anlar koşa koşa ayaklarınıza gelir çocukları al gerekirse maaşımın yarısını veririm diye

Ya gerçekten sinirleniyorum artık, tek maaşla niye 3 çocuk? Gelir belli, sıkışacağınız belli....

Bizde de var bir çalışan, eşi çalışmıyor, 2. çocuğu yaptı isteyerek, öyle ki adam tüm gün çalışmak yerine bebek konuşuyor, bebek doğdu şimdi sigaraya başladım stresten, bez parası çok pahalı diyor. E bunu öngöremedin mi? Oturup bir gelir gider tablosu çıkaramadın mı? Bir bebeğin maliyeti ne kadar az çok bilmiyor musun?

Hem eşim çalışmasın, hem istediğim kadar çocuk yapayım, ondan sonra kafayı yiyeyim...Niye böyle bizim insanımız ya.

Benim konu sahibinin konularından anladığım, ortada dava ve boşanma yok. Üç senedir ayrı yaşayan bir çift var sadece, iki taraf da dava açmıyor. İki taraf da annesiyle yaşıyor. Üç sene (bazı yerlerde üç buçuk demiş) boşanma travmasını atlatmak için uzun bir süre aslına bakarsanız. Konu sürüncemede kaldığı, konu sahibi adam her an dönecekmiş gibi beklediği için kendi hayatını düzene sokamıyor. İçinde bulunduğu durumu kabullenip bir adım atsa çözülecek bana kalırsa.
Evet nafakalar düşük ama boşanmayı göze alan ya da mecbur kalan insanlar bunu göze almak ve kabullenmek zorunda değil mi? Evet düzeltilsin, düzeltilmesi için çaba harcayalım hep birlikte ama bunu evini, çocuklarını terk etmiş adamlara saydırarak yapamayız ki.

“Yarin yokmus gibi üreme” sendromu. Geri kalmis toplumlara ozgu bence. Ben tek cocuga acaba bakabilir miyiz acaba isteklerini karsilayabilir miyiz diye korkarken millet her sene bir tane doguruyor ben yetisemiyorum artik

“Yarin yokmus gibi üreme” sendromu. Geri kalmis toplumlara ozgu bence. Ben tek cocuga acaba bakabilir miyiz acaba isteklerini karsilayabilir miyiz diye korkarken millet her sene bir tane doguruyor ben yetisemiyorum artik

Aynen ya, bu sendroma bir dur denilmeli artık. Bir çok zengin aile tek çocukla kalıyor, niye geliri az vatandaşlarımız 2-3-4...allah ne verdiyse ürüyor...Niye???

İyi de evliyken de tek maaşla ucu ucuna yaşıyormuşsunuz. Adam az-orta para alıyor ve size 1200 lira veriyor diyorsunuz. Ee daha ne yapsın? Anasının maaşını da gönderecek hali yok ya. Daha önce de yazmıştım, bakıp sinirinizi bozmayın.

Siz bu mesajı kendinize yakıştırıyorsanız ben başka bir şey söylemeyeceğim :) O

Kızlar ne yüklendiniz kadına yaa hayret ediyorum artık. Yok niye doğurdun yok niye üredin yok niye nafaka istiyorsun ? Kadın aç susuz kalıyorum 55 kiloya düştüm diyor tek başına hayat mücadelesi veriyor,içim acıdı bu laftan sonra hala ne diyorsunuz siz ya . Hepiniz hatasız mükemmel kullarsınız yapmayın yahu. Düşene bir tekme de siz vuruyorsunuz,elinden tutup kaldırmaya çalışın bırakın zaten yaşadıkları yetmiştir ona . Siz de kadınsınız o da kadın yarın siz de 3 çocukla ortada kalabilirsiniz neyin garantisini verdiler size.

İste ortada kalmamak icin cevremizdekileri uyarmaya calisiyoruz. Sadece konu sahibini elestirmedik,cogumuz toplumsal bir konuyu tartisiyoruz ve dikkat ederseniz hem kadini hem de adami elestiriyoruz.

Kadin hayat mucadelesi veriyor mu tartisilir. Esinin maasini bilmiyoruz. Adam 1200-1400 araliginda bir para veriyor cocuklari icin,kadin da calisiyor. Hic bir maddi guc 3 cocugun manevi yonden bakimi icin yeterli gelmez. Ama konu sahibinin elinde kendi maasi da dahil ortalama 3000 lira para var. 4 kisilik aileye az mi evet. Lakin esiyle ayni evdeyken de durum farksizdi,o zaman tek maaslardi. Durumda bir degisiklik yok maddi acidan.

Kadının eline geçen 3 binin 1i zaten kiraya gidiyordur kalanı da faturaydı çocukların masraflarıydı. Hayat cok zor arkadaşım 3 çocuklu evi kira geliri 3 bin lira. Aç kalıyorum demiş kadın var mı ötesi içim parçalandı. Suç adamın tabiki sahip çıkamayacağı çocukları yapıp anneleriyle beraber sokağa salmayacaktı. Annenın de hataları var böyle bir adama 3 çocuk verilmez ama çok üstüne gitmeyelim üzüldüm kadın bunalımda zaten. Adam gününü gün ediyor .

Hayat zor farkindayim ama konu sahibinin nerede yasadigi da muallak su anda. Once aileyle kalmis,babasi vefat etmisken su anda yasiyor,neyin dogru oldugunu bilmiyorum. Bir tutunacak dali olmayan 3 cocuk yapmasin lutfen diye yalvariyoruz resmen.

Konu sahibi eskiden calismiyordu simdi calisiyor,25 kilo da vermis iyi olmus bence cunku kilosu cok fazlaymis zaten. Calismak kolay degil,3 cocukla calismak hic kolay degil. Ama biraz da aklini kullanmali insan. İbret olsun genclere,okusunlar,meslek sahibi olsunlar,kendi kaderlerini ve cocuklarinin kaderlerini erkeklerin eline teslim etmesinler.

Haklısın hayatım ama olan olmus artık olmuşla ölmüşe çare var mı yok. Bu kadını o hayata da o koca zorlamış , kadının nöyle çaresiz kalması da onun suçu. Kocalık yapamayacakları kadınları almasınlar madem. Öyle elini yıkayıp kirini atar gibi 3 tane çocuğu ve yıllardır emek veren kadını ortada bırakanlardan nefret ediyorum.

+1000
Şu forumda okuduğum ennn mantıklı yorumlardan birisi.
Süresiz nafaka kadar adaletsiz zalim bişey zor bulunur.
Birisi var bildiğim, eşinden boşanmış bir adam, sanırım bir yıl bile evli kalmadılar, belli bir sorunlarıda yokken bir hafta ailemle kalıp döneceğim diye gidiyor kadın, ve gidiş o gidiş... Adam sonra başkası ile evlendi çocukları oldu, altı sene geçti üzerinden, tam altı sene, ve adam halen çoluğunun çocuğunun rızkını götürüp yüzünü bile unuttum dediği bir kadının hesabına yatırıyor. Şimdiki eşi ilede hayatını etkilemeye başlamış üstelik. Bu haktan revamı şimdi...

Bu konu icin tabii olan olmus artik. Sadece kamu spotu maiyetinde tavsiyeler verebiliyoruz okuyan genclere o kadar.
Nafakasi bir yana,bende tek cocuk var,tek cocuga 1400 lirayi vereyim de baksinlar valla benim yerime gobek atarim. Annelik vs bir yana,kesinlikle cocukla ilgilenmek dunyanin en zor seyi

Aynen oyle hayatım çok zor gercekten. Bende 2 tane var ikisi de küçük kimseye güvenip emanet edemiyorum ,çalısmak zaten büyüyene kadar hayal. Bakıcılar 2 cocuga en az 2,300 istiyor burada nerdeee 1,400 :) Aslında atacak çocukları babasının başına görecek o adam dünyanın kaç bucak olduğunu. 3 çocuğa tek başına baksın da görelim onu. Buradaki konular yuzunden erkeklerden tiksindim iyice.

Ya cidden samimiyetle soruyorum, konuda benim kaçırdığım bir nokta mı var? Adam nasıl elinin kiri gibi atmış? Bu hayata zorlamış derken ne yapıp zorlamış? Konu sahibi iki yıllık fakülte bitirmiş, iyi derecede yabancı dili olan bir üye.Cahil bir insan değil anladığım kadarıyla.Başta bir anlaşma yapılıyor sözlü ya da sözsüz evliliklerde. Tamam konu sahibi çalışmak istememiş veya kocası da istememiş olsun, üç çocuk yapalım kararını da vermişler, bu kararlar verildi diye, tanrı kelamı mı bu sözleşme? Yani artık sonsuza dek ayrılamayacaklarının bir göstergesi mi? Adamın ayrılmak istemeye hakkı yok mu? Verdiği nafaka eski eşin maaşına göre az bir nafaka değil büyük ihtimalle maaşının yarısı ya da yarısına yakını.Mahkemede konu sahibi velayeti almak istediğini söylemiş, çocuklarla yaşamak ve ilgilenmek isteyen kendisi, babaya vermek istiyorsa veredebilir sonuçta.Ayrıca konu sahibinin geçmiş konularından gördüğüm baya kilosu varmış, hatta insanlara nasıl verebilirim, siz nasıl verdiniz diye danışmış.Elli kilodan otuz kiloya düşmüş halde sürünmüyor.Kullanılıp atıldığı noktayı ben anlayamadım gerçekten.Evlilikler ömürlük olmak zorunda mıdır?İnsanların ayrılma hakları ortadan mı kalkıyor üç çocuk olunca?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…