- 6 Mart 2016
- 917
- 2.321
- 113
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Kir
Çok güzel bir iş sahibiyken 10 yıl önce meslekten kovulan biri var tanıdığımız. Adam mesleğini yapamadığı için karısıyla beden gerektiren işlerde çalışıyor. Derken eşi 4. Çocuğu doğuruyor. Küçük bir evleri var, 4 çocuk aynı odada... Derken gecen sene de 5.'yi doğuruyorlar. Hala bir gelirleri yok...
Çocuk başına maaş aldıkları bir sosyal devlette yaşasalar belki anlayabilirim ama bunca fakirlikte dördüncü beşinci cocugu anlayamıyorum , hem de büyük şehirde...
Konuya gelirsek: adamın verdigi nafaka miktarı size uygun mu?
Eğer uygun değilse yılbaşından sonra az çok zam yapılır herkese. Birkaç ay bekleyin, zamlardan sonra 'bu para bize yetmiyor' diye nafaka arttırımı talep edin.
Ama adamın kalan parasıyla ne yaptığı sizi hiç ilgilendirmez ki. Ailesinin evinde masrafı yoktur,eve katkı vermiyordur. Aldigiyla kredi çekip araba almıştır.
Ya da çocuğundan ayrıldığı yuvası dağıldığı için moral bozuklugunu- basaramama duygusunu alışveriş yaparak atmaya çalışıyordur. İnsanlar bunu yaparlar çünkü, ayrılıktan sonra alışverişe giderler. Duygusal boşluğunu dolap doluluğuyla kapatmaya çalışırlar.
Ama bu saatten sonra ister kıyafet alır,ister araba,ister yeniden evlenir size yaşattığı mutsuzluklardan ders alır kadına prenses gibi davranır...
Ne olursa olsun bunlara bakmamayi, kendi hayatınıza odaklanmayi öğrenmeniz gerekiyor.
Bu saatten sonra eşinizin yaptığı ve sizi ilgilendiren iki şey var
1) nafakasını ödüyor mu
2) aldığı zaman yavrularimla kaliteli zaman geçiriyor mu, onların duygusal dünyasına iyi gelecek şeyler yapıyor mu, evlatlarına iyi bir rol model mi
Bu kadar..
Geri kalan hiçbir şey (acı ama) sizi hiç ilgilendirmiyor
Yazik gunah o evlatlara.Kir
Çok güzel bir iş sahibiyken 10 yıl önce meslekten kovulan biri var tanıdığımız. Adam mesleğini yapamadığı için karısıyla beden gerektiren işlerde çalışıyor. Derken eşi 4. Çocuğu doğuruyor. Küçük bir evleri var, 4 çocuk aynı odada... Derken gecen sene de 5.'yi doğuruyorlar. Hala bir gelirleri yok...
Çocuk başına maaş aldıkları bir sosyal devlette yaşasalar belki anlayabilirim ama bunca fakirlikte dördüncü beşinci cocugu anlayamıyorum , hem de büyük şehirde...
Konuya gelirsek: adamın verdigi nafaka miktarı size uygun mu?
Eğer uygun değilse yılbaşından sonra az çok zam yapılır herkese. Birkaç ay bekleyin, zamlardan sonra 'bu para bize yetmiyor' diye nafaka arttırımı talep edin.
Ama adamın kalan parasıyla ne yaptığı sizi hiç ilgilendirmez ki. Ailesinin evinde masrafı yoktur,eve katkı vermiyordur. Aldigiyla kredi çekip araba almıştır.
Ya da çocuğundan ayrıldığı yuvası dağıldığı için moral bozuklugunu- basaramama duygusunu alışveriş yaparak atmaya çalışıyordur. İnsanlar bunu yaparlar çünkü, ayrılıktan sonra alışverişe giderler. Duygusal boşluğunu dolap doluluğuyla kapatmaya çalışırlar.
Ama bu saatten sonra ister kıyafet alır,ister araba,ister yeniden evlenir size yaşattığı mutsuzluklardan ders alır kadına prenses gibi davranır...
Ne olursa olsun bunlara bakmamayi, kendi hayatınıza odaklanmayi öğrenmeniz gerekiyor.
Bu saatten sonra eşinizin yaptığı ve sizi ilgilendiren iki şey var
1) nafakasını ödüyor mu
2) aldığı zaman yavrularimla kaliteli zaman geçiriyor mu, onların duygusal dünyasına iyi gelecek şeyler yapıyor mu, evlatlarına iyi bir rol model mi
Bu kadar..
Geri kalan hiçbir şey (acı ama) sizi hiç ilgilendirmiyor
Anladim. Sanirim daha dava devam ediyor. Bosanma bitmemis.Konu sahibinin diğer konusuna bakarsanız, adamın çok bir para almadığını yazmış kendisi.Çok bir parası yok ki mahkeme zaten çok az bir nafaka bağlar demiş.Muhtemelen ailesinin aldığı arabaya binen bir adam var karşımızda.Ayrılır ayrılmaz devasa bir boyuta yükselmemiştir sonuçta maaşı.Konu sahibi ayrılığa adapte olamamış, sorun verilen para değil bence.Sürekli karşılaştırmalarla yaşıyor.Adamın anne babası araba almışsa adam da bu arabaya biniyorsa yapabileceği pek bir şey varmış gibi görünmüyor.Ayrıca diğer konulara bakınca ben durumu da anlayamadım tam, şuan boşanmadık diyor, diğer konuda boşandık diyor.Daha net yazsa daha iyi olur.
Konu sahibi su anda sanirim bosanma evresinde. Dava devam ediyor. Bosanma bitmemis ve anladigim kadariyla travma yasiyor. Her ayrilikta yasanilan travma. Daha atlatamamis. Bu arada eskki konularini ustun koru hatirliyorum. Amacim sadece bosanmis kadinlarin aldiklari nafakalarin oyle ahim sahim rakamlar olmadigini soylemekti. Nafaka diger esin 1/4 unu gecmeyecek sekilde baglaniyor.Konu sahibi çok değil ortalama geliri var, evliyken de ucu ucuna geçinirdik diyor eşi için. Ortalama gelir ülkemiz şartlarında 2500-3000 aralığı değil midir, ben mi yanlış biliyorum? Bahsettiğiniz nafaka oranı tek çocuk için geçerli yanılmıyorsam, bir hukukçu daha net bilgi verecektir.
En yüksek orandan düşünürsek adamın maaşı 3000 ve yarısına yakınını (1400lira) nafaka olarak veriyor. Konu shaibinin de 1600 lira geliri var 3000 civarı bir miktar giriyor evine. Evet üç çocuklu bir ev için çok değil ama bu gelire dahi sahip olmayan çocuklu aileler var. Geçinilmeyecek, aç yatılacak, 15 kilo verilecek bir gelir düzeyi değil. Konu sahibi biraz duygu sömürüsü yapmış bence bu konuda.
Ek olarak; konu sahibi durumdan müzdaripse çözüm arar. Boşanmak için dava açar, tazminat ve nafaka konusunda adamı zorlar. Hem adam evlenmesin diye boşanmamak hem de ağlamak çok mantıklı değil malesef.
Konu sahibi su anda sanirim bosanma evresinde. Dava devam ediyor. Bosanma bitmemis ve anladigim kadariyla travma yasiyor. Her ayrilikta yasanilan travma. Daha atlatamamis. Bu arada eskki konularini ustun koru hatirliyorum. Amacim sadece bosanmis kadinlarin aldiklari nafakalarin oyle ahim sahim rakamlar olmadigini soylemekti. Nafaka diger esin 1/4 unu gecmeyecek sekilde baglaniyor.
“Yarin yokmus gibi üreme” sendromu. Geri kalmis toplumlara ozgu bence. Ben tek cocuga acaba bakabilir miyiz acaba isteklerini karsilayabilir miyiz diye korkarken millet her sene bir tane doguruyor ben yetisemiyorum artikYa gerçekten sinirleniyorum artık, tek maaşla niye 3 çocuk? Gelir belli, sıkışacağınız belli....
Bizde de var bir çalışan, eşi çalışmıyor, 2. çocuğu yaptı isteyerek, öyle ki adam tüm gün çalışmak yerine bebek konuşuyor, bebek doğdu şimdi sigaraya başladım stresten, bez parası çok pahalı diyor. E bunu öngöremedin mi? Oturup bir gelir gider tablosu çıkaramadın mı? Bir bebeğin maliyeti ne kadar az çok bilmiyor musun?
Hem eşim çalışmasın, hem istediğim kadar çocuk yapayım, ondan sonra kafayı yiyeyim...Niye böyle bizim insanımız ya.
“Yarin yokmus gibi üreme” sendromu. Geri kalmis toplumlara ozgu bence. Ben tek cocuga acaba bakabilir miyiz acaba isteklerini karsilayabilir miyiz diye korkarken millet her sene bir tane doguruyor ben yetisemiyorum artik
OEvlenip 3 cocuk yaptıktan sonra da hak adalet bu oylemi
Cocuklarıyla ilgilenmiyo bile ben tüm yükün altında ezilirken maddi manevi neresi hak neresi adalet
Siz gibilerin yorumuna ihtiyacım yok
Baska konulara gidin benim konumda sizi ilgilendirmiyor
Nickiniz de tam isabet
İste ortada kalmamak icin cevremizdekileri uyarmaya calisiyoruz. Sadece konu sahibini elestirmedik,cogumuz toplumsal bir konuyu tartisiyoruz ve dikkat ederseniz hem kadini hem de adami elestiriyoruz.Kızlar ne yüklendiniz kadına yaa hayret ediyorum artık. Yok niye doğurdun yok niye üredin yok niye nafaka istiyorsun ? Kadın aç susuz kalıyorum 55 kiloya düştüm diyor tek başına hayat mücadelesi veriyor,içim acıdı bu laftan sonra hala ne diyorsunuz siz ya . Hepiniz hatasız mükemmel kullarsınız yapmayın yahu. Düşene bir tekme de siz vuruyorsunuz,elinden tutup kaldırmaya çalışın bırakın zaten yaşadıkları yetmiştir ona . Siz de kadınsınız o da kadın yarın siz de 3 çocukla ortada kalabilirsiniz neyin garantisini verdiler size.
Kadının eline geçen 3 binin 1i zaten kiraya gidiyordur kalanı da faturaydı çocukların masraflarıydı. Hayat cok zor arkadaşım 3 çocuklu evi kira geliri 3 bin lira. Aç kalıyorum demiş kadın var mı ötesi içim parçalandı. Suç adamın tabiki sahip çıkamayacağı çocukları yapıp anneleriyle beraber sokağa salmayacaktı. Annenın de hataları var böyle bir adama 3 çocuk verilmez ama çok üstüne gitmeyelim üzüldüm kadın bunalımda zaten. Adam gününü gün ediyor .İste ortada kalmamak icin cevremizdekileri uyarmaya calisiyoruz. Sadece konu sahibini elestirmedik,cogumuz toplumsal bir konuyu tartisiyoruz ve dikkat ederseniz hem kadini hem de adami elestiriyoruz.
Kadin hayat mucadelesi veriyor mu tartisilir. Esinin maasini bilmiyoruz. Adam 1200-1400 araliginda bir para veriyor cocuklari icin,kadin da calisiyor. Hic bir maddi guc 3 cocugun manevi yonden bakimi icin yeterli gelmez. Ama konu sahibinin elinde kendi maasi da dahil ortalama 3000 lira para var. 4 kisilik aileye az mi evet. Lakin esiyle ayni evdeyken de durum farksizdi,o zaman tek maaslardi. Durumda bir degisiklik yok maddi acidan.
Hayat zor farkindayim ama konu sahibinin nerede yasadigi da muallak su anda. Once aileyle kalmis,babasi vefat etmisken su anda yasiyor,neyin dogru oldugunu bilmiyorum. Bir tutunacak dali olmayan 3 cocuk yapmasin lutfen diye yalvariyoruz resmen.Kadının eline geçen 3 binin 1i zaten kiraya gidiyordur kalanı da faturaydı çocukların masraflarıydı. Hayat cok zor arkadaşım 3 çocuklu evi kira geliri 3 bin lira. Aç kalıyorum demiş kadın var mı ötesi içim parçalandı. Suç adamın tabiki sahip çıkamayacağı çocukları yapıp anneleriyle beraber sokağa salmayacaktı. Annenın de hataları var böyle bir adama 3 çocuk verilmez ama çok üstüne gitmeyelim üzüldüm kadın bunalımda zaten. Adam gününü gün ediyor .
Haklısın hayatım ama olan olmus artık olmuşla ölmüşe çare var mı yok. Bu kadını o hayata da o koca zorlamış , kadının nöyle çaresiz kalması da onun suçu. Kocalık yapamayacakları kadınları almasınlar madem. Öyle elini yıkayıp kirini atar gibi 3 tane çocuğu ve yıllardır emek veren kadını ortada bırakanlardan nefret ediyorum.Hayat zor farkindayim ama konu sahibinin nerede yasadigi da muallak su anda. Once aileyle kalmis,babasi vefat etmisken su anda yasiyor,neyin dogru oldugunu bilmiyorum. Bir tutunacak dali olmayan 3 cocuk yapmasin lutfen diye yalvariyoruz resmen.
Konu sahibi eskiden calismiyordu simdi calisiyor,25 kilo da vermis iyi olmus bence cunku kilosu cok fazlaymis zaten. Calismak kolay degil,3 cocukla calismak hic kolay degil. Ama biraz da aklini kullanmali insan. İbret olsun genclere,okusunlar,meslek sahibi olsunlar,kendi kaderlerini ve cocuklarinin kaderlerini erkeklerin eline teslim etmesinler.
+1000Bence de. Nafakasını ödüyor adam, daha ne? (Nafakasını da çocuk var ise ödüyor sanırım, çocuk yoksa ve nafaka ödüyorsa daha da ne?)
ben cevap bekledim yazan kişiden ama gelmedi.
Ben yine topa tutulacağım ama, ben açıkçası çocuk yoksa kimsenin diğer tarafa nafaka vermesini desteklemiyorum.
Bir kaç örnek verip topa tutulmaya hazırlanacağım=)
vereceğim örneklerde herhangi bir kişide kusur aramıyorum, hepsinde ayrılma nedeni geçimsizlik, sevgi ve saygı bitmesi ki bu normal.(Aldatma ve büyük bir kusur yok)
1- Evli kişilerden erkek tarafı çalışıyor, kadın ev hanımı. Bir süre evli kalınıyor. Daha sonra geçimsizlik nedeni ile ayrılıyorlar. Çocuk yok. ben bu durumda erkeğin kadına nafaka vermesine karşıyım. Bir kadın olarka bunu diyorum.
2- Evli kişilerden her iki tarafda çalışıyor. Çocuk yok. Nafakaya tamamen karşıyım bu durumda.
3- Evli kişilerden her iki tarafda çalışıyor. Çocuk var ve boşanılıyor. Çocuğun kaldığı tarafa bence öbür taraf çocuk reşit oluncaya kadar nafaka vermelidir. Üstüne de bence, az bir miktar çocuğa bakan taraf için nafaka vermelidir ama bu süresiz olmamalıdır. Belki 1-5 yıl arası. Zaten iyi bir anne-baba nafakaya gerek kalmadan çocuk için para verecektir.
4- Evli kişilerden bir taraf çalışıyor diğer çalışmıyor ve çocuk var. Çalışan taraf 3.maddedeki gibi nafakalar vermelidir. Ama bence yine çocuk için değil kişi için verilen nafaka süreli olmalıdır ve o süreden sonra bitmelidir.
Şimdi bir kadın olarak neden kadının nafaka almasına karşıyım? Çünkü hemcinslerimin çoğu şu kafada 'bana bakmak zorunda'. Hayır değil. Boşanmak da tam da bu yüzden icat edilmiştir. Adam (ve ya kadın) sizinle iletişimini koparmak bağlantı kalmaması için boşanmak istiyor. Neden kendi hayatınızı kuramıyorsunuz? Evet evlenirken ömür boyu beraber diyoruz da, olmadı işte. Bazı hemcinslerim, işte kadın evde oturdu iş kuramadı bağlantı kuramadı diyor. Bence zaten onu nöyle de bir isteği yoktu. Bağlantı kuaracka iş hayatını tanıyacak bir kadın zaten bence evlenmeden önce de kurar evliyken de. Kusura bakmayın hanımlar, hayatınızı adama endekslemeyin, kimse kimseye boşandıktan sonra bakmak zorunda değil.
Bu konu icin tabii olan olmus artik. Sadece kamu spotu maiyetinde tavsiyeler verebiliyoruz okuyan genclere o kadar.Haklısın hayatım ama olan olmus artık olmuşla ölmüşe çare var mı yok. Bu kadını o hayata da o koca zorlamış , kadının nöyle çaresiz kalması da onun suçu. Kocalık yapamayacakları kadınları almasınlar madem. Öyle elini yıkayıp kirini atar gibi 3 tane çocuğu ve yıllardır emek veren kadını ortada bırakanlardan nefret ediyorum.
Aynen oyle hayatım çok zor gercekten. Bende 2 tane var ikisi de küçük kimseye güvenip emanet edemiyorum ,çalısmak zaten büyüyene kadar hayal. Bakıcılar 2 cocuga en az 2,300 istiyor burada nerdeee 1,400 :) Aslında atacak çocukları babasının başına görecek o adam dünyanın kaç bucak olduğunu. 3 çocuğa tek başına baksın da görelim onu. Buradaki konular yuzunden erkeklerden tiksindim iyice.Bu konu icin tabii olan olmus artik. Sadece kamu spotu maiyetinde tavsiyeler verebiliyoruz okuyan genclere o kadar.
Nafakasi bir yana,bende tek cocuk var,tek cocuga 1400 lirayi vereyim de baksinlar valla benim yerimegobek atarim. Annelik vs bir yana,kesinlikle cocukla ilgilenmek dunyanin en zor seyi
Ya cidden samimiyetle soruyorum, konuda benim kaçırdığım bir nokta mı var? Adam nasıl elinin kiri gibi atmış? Bu hayata zorlamış derken ne yapıp zorlamış? Konu sahibi iki yıllık fakülte bitirmiş, iyi derecede yabancı dili olan bir üye.Cahil bir insan değil anladığım kadarıyla.Başta bir anlaşma yapılıyor sözlü ya da sözsüz evliliklerde. Tamam konu sahibi çalışmak istememiş veya kocası da istememiş olsun, üç çocuk yapalım kararını da vermişler, bu kararlar verildi diye, tanrı kelamı mı bu sözleşme? Yani artık sonsuza dek ayrılamayacaklarının bir göstergesi mi? Adamın ayrılmak istemeye hakkı yok mu? Verdiği nafaka eski eşin maaşına göre az bir nafaka değil büyük ihtimalle maaşının yarısı ya da yarısına yakını.Mahkemede konu sahibi velayeti almak istediğini söylemiş, çocuklarla yaşamak ve ilgilenmek isteyen kendisi, babaya vermek istiyorsa veredebilir sonuçta.Ayrıca konu sahibinin geçmiş konularından gördüğüm baya kilosu varmış, hatta insanlara nasıl verebilirim, siz nasıl verdiniz diye danışmış.Elli kilodan otuz kiloya düşmüş halde sürünmüyor.Kullanılıp atıldığı noktayı ben anlayamadım gerçekten.Evlilikler ömürlük olmak zorunda mıdır?İnsanların ayrılma hakları ortadan mı kalkıyor üç çocuk olunca?Haklısın hayatım ama olan olmus artık olmuşla ölmüşe çare var mı yok. Bu kadını o hayata da o koca zorlamış , kadının nöyle çaresiz kalması da onun suçu. Kocalık yapamayacakları kadınları almasınlar madem. Öyle elini yıkayıp kirini atar gibi 3 tane çocuğu ve yıllardır emek veren kadını ortada bırakanlardan nefret ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?