- Konu Sahibi eSmerimSin
Keske o parandan hic bahsetmeseydin.. kene ya
ne bileyim, acik olalim istedim en bastan birbirmize.. gizli sakli olmasin dedim..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Keske o parandan hic bahsetmeseydin.. kene ya
çalışmasına rağmen neden parası yok. Asıl bunu sorgulaman gerek. Çok mu savurgan? Kumar mı oynuyor? Ailesine mi veriyor? Napıyor da hiç birikmiyor parası
Neden paranın olduğunu söyledin? Erkek milletine para söylenmez cüzdan verilmez... Maaş Verilmez..Parayı bitcoin de batırdığını söyle bence![]()
Sekiz ay sonraki düğüne niye ev bakılıyor?
Evlilik birlikte adım atacağınız bir şey. Şimdiden senin param benim param olayına girdiyseniz hayır geleceğini düşünmüyorum o evlilikten.
İlişkisine hakim değilim konu sahibinin, bilemem. 8 ay sonraki evlilik için ev bakmak pek akıllıca görünmüyor bir sebebi yoksa. Ev tadilatı, düğün, mutfak vs. için kredi çektik, eşyaları elden taksitle aldık, beyaz eşya eşimin bekar evinden geldi oldu bitti.Ama paranız yoksa da planlamanız akıllıcadır diye düşünüyorum.
Nişanlıda o da yok gibi.
Olsaydı neden güvenmesi gerektiğini anlatırdı.
Para falan biriktirmiyor, ömrünün sonuna kadar senden geçinecek, o biriktiriyor diye sen mi harcamak zorundasın. Biriktiriyorsa biriken miktarı sana da söylüyordur, bu ay şu kadar attım köşeye, şu kadar paramız oldu diye, hiç böyle bir bilgi verdi mi sana. Nişanlıysanız keseniz birdir. Senin birikimini biliyorsa sen de onunkini bilme hakkına sahipsin. Söylemiyorsa, bana hesap mı spruyorsun diyorsa at yüzüğü kaç, bir caxık olmaz o adamdanhemen konuya giriyorum:
nisanlimin kenarda kurusu yok yinede evlilik yoluna girdildi bana güven diyerek seneye martda nikah ve minik bir eglence olacak, suan ev bakiliyor..
benim kenarda birikmisim var ve nisanlim bunu biliyor ve sanirim bu paraya güveniyor.. sinir olmaya basladim
mesala para ödenecegi zaman kendisini geri cekmesi, yada su sekilde konusmasi: ben halledicem amaa... amaa?? ne ama? paran mi yokk?
evet yok cünkü bizim icin para biriktiriyormus, ev icin, nikah icin, eglence icin, bizim icin iste ama böyle diye diye bütün harcamalar benden bekleniyor.. nasil olsa sende var gibicesine.. bu tavri beni cok sinir ediyor
cözümü varmidir? ne yapmak lazim? tek sorun bu cünkü
Ev dediğiniz alınmayacaksa 1-2 ay önce tutulur maksimum. 6-7 ay boş eve kira mı ödeyeceksiniz paramız yok derken?ev bakiyoruz yavas yavas cünkü vakit dedigin geliyor, gönlümüze göre icimize sinen birseyler bulalim dayamasi dösemesi derken, nikahtan sonra direkt evimize gecelim demistik.. skinti yasamiyalm diye iste
senin paran benim param olayina ister istemez giriliyor cünkü onun yok benim var, ve benden bekleniyor.. hani kenarda varken simdi ben borcami gireyim gibisinden tavirlar... sende varken neden yokmus gibi yapalim.. bende zaten yatirim amacli altin biiriktiriyorum ikimizi icin.. gibi seyler
tamam beraber yuva kuruyoruz falan filan ama bu tavir beni sinir eden sey iste.. yoksa sakindigimdan degl.. acele eden o ama cebinde parasi olmayan yine o..
Kimin neye ne kadar harcadığının ne önemi var ki? Yarın evlenip aynı eve gireceksiniz. Bu kadar yakın olup bu kadar uzak olmak garip geliyor bana.
Şartları bilerek girmişsiniz bu yola. Birbirinizi strese sokmanızın anlamı yok şu an.
Birkaç ay sonra bakarsınız, olmayacak gibiyse ertelersiniz.
Nisanlinizin tavırları hiç hoş gelmesi bana mevzu parasinin olmaması değil size olan tavri. Bakın benim eşim de biz görüşmeye başladığımızda issizdi ufak tefek geçici işlerde çalışıyordu ben ise çalışıyordum para sorunum hiç yoktu. Ama hiçbir buluşmamızda bana hesap odetmedi hiçbir masrafını karsilamama izin vermedi defalarca teklif ettiğim halde benim için sorun olmayacağını söylediğim halde asla maddi bir beklentisi olmadı benden. Sizin nisanlinizin tavırları çok itici. Parası olmamasını değil ama bu tavrını yok sayamazdim ben şahsen. Sizi bankamatik gibi görüyor bence.
Ev dediğiniz alınmayacaksa 1-2 ay önce tutulur maksimum. 6-7 ay boş eve kira mı ödeyeceksiniz paramız yok derken?
Evlilik kararı iki kişiliktir, bir tarafın acele etmesi bir şey değiştirmez. Siz hazır olmadığınızı düşünüyorsanız erteleyeceksiniz.
İşte bu gerginlik ve sinir olmak bana tuhaf geliyor mesela. Evlenmeye, hayatımı birleştirmeye karar verdiysem bir insanla ha ben harcamışım ha o ne fark eder? Sonuçta birlikte yaşayacağımız ev için harcanmıyor mu o paralar? Kimin ne kadar harcadığının ne önemi var?evet hakli bir yorum, az önce de belirttigim gibi para sakinmiyorum sadece tavir hosuma gitmiyor.. sinir oluyorum aramizda gerginlik cikiyor yok yere..![]()