parasiz erkek

Ben düğünsüz evlenmiş biri olmama rağmen evlilik çok masraflı bir şey. Daha öngöremediğiniz çok masrafınız çıkacaktır. Bu durumlarda canınız daha çok sıkılabilir. Paranızı altına vs. yatırarak kullanamayacağınızı söyleyebilirsiniz belki. Daha vaktiniz var. Çalışır ödersiniz giderlerinizi.

biz evlenirken eşim işsizdi, ben çalışıyordum. çok ani bir kararla 2 ay içinde evlendik. yıllar boyu çalıştıklarıyla hep başkalarının ihtiyaçlarını karşılamış, beş kuruşu yoktu evlenirken. ben gözümü kararttım evlendim çünkü bana karşı eli hep çok açıktır. ne yapabilirse yapar, atıp tutup kenar çekilmez. parasının olmamasından ziyade hallederiz deyip iş başa düşünce ama demesi sıkıntı. bence siz erteleyin, benim içime o zaman siniyor acele etmek istemiyorum deyin. bu sürede gözlemleyin, parasızlıktan mı genel tavrı mı çözerseniz sorunuza en doğru cevabı bulursunuz.

Sekiz ay sonraki düğüne niye ev bakılıyor?

Evlilik birlikte adım atacağınız bir şey. Şimdiden senin param benim param olayına girdiyseniz hayır geleceğini düşünmüyorum o evlilikten.

ev bakiyoruz yavas yavas cünkü vakit dedigin geliyor, gönlümüze göre icimize sinen birseyler bulalim dayamasi dösemesi derken, nikahtan sonra direkt evimize gecelim demistik.. skinti yasamiyalm diye iste

senin paran benim param olayina ister istemez giriliyor cünkü onun yok benim var, ve benden bekleniyor.. hani kenarda varken simdi ben borcami gireyim gibisinden tavirlar... sende varken neden yokmus gibi yapalim.. bende zaten yatirim amacli altin biiriktiriyorum ikimizi icin.. gibi seyler

tamam beraber yuva kuruyoruz falan filan ama bu tavir beni sinir eden sey iste.. yoksa sakindigimdan degl.. acele eden o ama cebinde parasi olmayan yine o..

Ama paranız yoksa da planlamanız akıllıcadır diye düşünüyorum.
Nişanlıda o da yok gibi.
Olsaydı neden güvenmesi gerektiğini anlatırdı.
İlişkisine hakim değilim konu sahibinin, bilemem. 8 ay sonraki evlilik için ev bakmak pek akıllıca görünmüyor bir sebebi yoksa. Ev tadilatı, düğün, mutfak vs. için kredi çektik, eşyaları elden taksitle aldık, beyaz eşya eşimin bekar evinden geldi oldu bitti.

Ben gencecik insanların ilerde evlenirsem param hazır olsun deyip hayatı kaçırmalarını anlamıyorum maalesef. Aynı şekilde evlenir evlenmez ev almak için kendinden kısıp birikim yapan ya da yüklü borçların altına girenleri de anlamıyorum. Çoğu evli çift mal mülk sahibi ama mutsuz ve bence sebebi de bu.

Kimin neye ne kadar harcadığının ne önemi var ki? Yarın evlenip aynı eve gireceksiniz. Bu kadar yakın olup bu kadar uzak olmak garip geliyor bana.
Şartları bilerek girmişsiniz bu yola. Birbirinizi strese sokmanızın anlamı yok şu an.
Birkaç ay sonra bakarsınız, olmayacak gibiyse ertelersiniz.

hemen konuya giriyorum:

nisanlimin kenarda kurusu yok yinede evlilik yoluna girdildi bana güven diyerek seneye martda nikah ve minik bir eglence olacak, suan ev bakiliyor..

benim kenarda birikmisim var ve nisanlim bunu biliyor ve sanirim bu paraya güveniyor.. sinir olmaya basladim

mesala para ödenecegi zaman kendisini geri cekmesi, yada su sekilde konusmasi: ben halledicem amaa... amaa?? ne ama? paran mi yokk?
evet yok cünkü bizim icin para biriktiriyormus, ev icin, nikah icin, eglence icin, bizim icin iste ama böyle diye diye bütün harcamalar benden bekleniyor.. nasil olsa sende var gibicesine.. bu tavri beni cok sinir ediyor

cözümü varmidir? ne yapmak lazim? tek sorun bu cünkü
Para falan biriktirmiyor, ömrünün sonuna kadar senden geçinecek, o biriktiriyor diye sen mi harcamak zorundasın. Biriktiriyorsa biriken miktarı sana da söylüyordur, bu ay şu kadar attım köşeye, şu kadar paramız oldu diye, hiç böyle bir bilgi verdi mi sana. Nişanlıysanız keseniz birdir. Senin birikimini biliyorsa sen de onunkini bilme hakkına sahipsin. Söylemiyorsa, bana hesap mı spruyorsun diyorsa at yüzüğü kaç, bir caxık olmaz o adamdan

ev bakiyoruz yavas yavas cünkü vakit dedigin geliyor, gönlümüze göre icimize sinen birseyler bulalim dayamasi dösemesi derken, nikahtan sonra direkt evimize gecelim demistik.. skinti yasamiyalm diye iste

senin paran benim param olayina ister istemez giriliyor cünkü onun yok benim var, ve benden bekleniyor.. hani kenarda varken simdi ben borcami gireyim gibisinden tavirlar... sende varken neden yokmus gibi yapalim.. bende zaten yatirim amacli altin biiriktiriyorum ikimizi icin.. gibi seyler

tamam beraber yuva kuruyoruz falan filan ama bu tavir beni sinir eden sey iste.. yoksa sakindigimdan degl.. acele eden o ama cebinde parasi olmayan yine o..
Ev dediğiniz alınmayacaksa 1-2 ay önce tutulur maksimum. 6-7 ay boş eve kira mı ödeyeceksiniz paramız yok derken?

Evlilik kararı iki kişiliktir, bir tarafın acele etmesi bir şey değiştirmez. Siz hazır olmadığınızı düşünüyorsanız erteleyeceksiniz.

Kimin neye ne kadar harcadığının ne önemi var ki? Yarın evlenip aynı eve gireceksiniz. Bu kadar yakın olup bu kadar uzak olmak garip geliyor bana.
Şartları bilerek girmişsiniz bu yola. Birbirinizi strese sokmanızın anlamı yok şu an.
Birkaç ay sonra bakarsınız, olmayacak gibiyse ertelersiniz.

evet hakli bir yorum, az önce de belirttigim gibi para sakinmiyorum sadece tavir hosuma gitmiyor.. sinir oluyorum aramizda gerginlik cikiyor yok yere.. :(

Bir de şu var şuan çevremde ev alırken artık bekarken kadın kenara diyelim 100 bin koymuş adamda öyle
Evlenince öyle ev alıp devam ediyorlar.
Şimdi kısasa kısas mantığı var.
Ama ben para konusunda ileride kadın ayrılma yada eşinin vefat durumunda daha mağdur oluyor bu yüzden kenarında bekarken biriktirdiği parayı söylemesini doğru bulmuyorum.
Erkeğin yeni hayata adapte olması daha kolay kadın çocukla ortada kalıyor.
Kadına her türlü hayat katmerli zor.
Evlilikte her an herşey terse dönebilir.
GEcende hemşire arkadasim 20 yıl sonra boşandı 3 cocukla.
Adam kadının 3 te biri kazanmasına rağmen boşanma sırasında cirkeflik yapmış
20 yıl çöp oldu.

Bu evlilik için fazla ısrarcı gibi geldiniz bana, nişanlınız aslında istemiyor da bir yola zor kıyamet sokulmuş gibi, hani gönlü yok ama kaybetmek de istemediği için devam ediyor gibi geldi. Bu işte hayırlı bir son göremiyorum.

Nisanlinizin tavırları hiç hoş gelmesi bana mevzu parasinin olmaması değil size olan tavri. Bakın benim eşim de biz görüşmeye başladığımızda issizdi ufak tefek geçici işlerde çalışıyordu ben ise çalışıyordum para sorunum hiç yoktu. Ama hiçbir buluşmamızda bana hesap odetmedi hiçbir masrafını karsilamama izin vermedi defalarca teklif ettiğim halde benim için sorun olmayacağını söylediğim halde asla maddi bir beklentisi olmadı benden. Sizin nisanlinizin tavırları çok itici. Parası olmamasını değil ama bu tavrını yok sayamazdim ben şahsen. Sizi bankamatik gibi görüyor bence.

Adam bir kene bir asalak basbayağı

Ev dediğiniz alınmayacaksa 1-2 ay önce tutulur maksimum. 6-7 ay boş eve kira mı ödeyeceksiniz paramız yok derken?

Evlilik kararı iki kişiliktir, bir tarafın acele etmesi bir şey değiştirmez. Siz hazır olmadığınızı düşünüyorsanız erteleyeceksiniz.

bakmasi, bulmasi falan filan derken 3-5 ay önceden girilir dedi bu yine onun fikriydi, yavas yavas dösenir edilir .. iste ona göre paramiz var :) bende olayi cirkinlestirmemek adina benim param olayina girmiyorum..

evet erteleme konusunu actim bu sefer aileler basliyor sorun mu var? nisanlim sen sorun ariyorsun diyor..kendimi köseye skismis hissediyorum bazen

Nasil baslarsa oyle gider. Bu evlilikte onun hic bir zaman parasi olmayacak. Olsa da odemeler size kalacak.
Eskiden kadinlara para odetmeye utanirdi erkekler. Devir epey degisti. Ben kadin hic odemesin demiyorum ama herseyi kadina odetenleri de anlamiyorum.
Parasi yoksa demek ki size guvenip evleniyor. Hep de size guvenecek.
Ben boyle biriyle evlenmezdim. Gider tek basima ev tutar dayar doser oturdum. Bir de o adamin maddi yukunu cekmezdim.

evet hakli bir yorum, az önce de belirttigim gibi para sakinmiyorum sadece tavir hosuma gitmiyor.. sinir oluyorum aramizda gerginlik cikiyor yok yere.. :KK43:
İşte bu gerginlik ve sinir olmak bana tuhaf geliyor mesela. Evlenmeye, hayatımı birleştirmeye karar verdiysem bir insanla ha ben harcamışım ha o ne fark eder? Sonuçta birlikte yaşayacağımız ev için harcanmıyor mu o paralar? Kimin ne kadar harcadığının ne önemi var?

Back
X