- Konu Sahibi eSmerimSin
Tabi ki bana güven diyecek, senin parana güveniyorum sana yıkılıyorum mu diyecek?
kafam cokkk karisik cherrycim, geriliyorum iste böyle böyle.. en mutlu olmam gerek dönemler normalde degilmi..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tabi ki bana güven diyecek, senin parana güveniyorum sana yıkılıyorum mu diyecek?
Bu kadar birikim varsa kazanıyordur da. Yemeği çayı vs de senden beklemesi saçma. Sen harcama yap, adam biriktirsin, senin elinde kalmayacak ama o yığacak evlilik öncesi. Anlaşamadınız ayrıldınız diyelim, adam biriktirmiş olacak sayende, bi başkası ile de çatır çatır yerse ne olacak?gördüm evet, ve almaya devam ediyormus iste eline para gectikce.. bide set almis nikahta takmak icin, istersen simdiden vereyim sende kalsin nikah günü verirsin takarim dedi yada o günü bekle zaten her türlü senin bu set dedi..
Burdaki durum biraz değişik bence. Evlilik bile yok daha ortada, daha uyanık bir taraf var.Kızlar evlilik içinde olan iki insanın sen iki kere ısmarla ben bi kere diye hesap yapması normal mi sizce? Evlilik dediğin şeyde ısmarlama mı olur zaten? Biz hadi yemeğe gidelim deyip gidiyoruz, kimse kimseye ısmarlamıyor çünkü para zaten ikimizin parası. Bu ataerkillik değil ki, evlilik birliği oluşmamış derim en yumuşak biçimde.
Toplumun böyle yetiştirmediği adamları bulmak zor değil benceBiz ataerkil değilim ama toplumun çoğu bu şekilde. Kadının para harcaması ve fazla maaş almasını hazmedemeyen toplum içinde yaşıyoruz
bizde eşim hiç karışmaz hesaba. hesabı ona getirdiklerinde patrona verin ben ödeyemem der. kartlar falan hep bende durduğundan (eşim hep kaybediyor) bizim normalimiz bu. hiç kadın gibi hissetmediğim olmadı valla. çok aşırı bir genelleme olmuş sanki.Aaaa ciddi mi yemek 2 erkek öder 1 kadın öder evlilikte bile. Bu adamşa kendinizi kadın gibi hlssedemezsiniz değerli hlssedemezsiniz. Kaçın kurtulun
Yok konudan saptım ben. Vandi ceyceye yazmış, siz ordan devam etmişsiniz. Ceyceyin mesajına şaşırıyorum ben hala.Burdaki durum biraz değişik bence. Evlilik bile yok daha ortada, daha uyanık bir taraf var.
Herkes babanız değil konu sahibi de henüz evli değil. Devamlı yemek içecek başka şeyleri kadının alması normal değil bana göre.Yani ben evli değilim ama bu olaya tümden karşıyım şaka değilse bu da ataerkil bakış açısı bana göre
evlilik yaşamadım ama ailemden gördüğüm parası olan,içinden gelen hesabı öder
hatta annem daha fazla ödemiştir
Kadın kendini nasıl değerli hissediyor ki?
Esmerim, normal halde bu altin zaten size takilacak olan altin ve hazir olurdu kenarda, yada ailesi hazirlar.kafam cokkk karisik cherrycim, geriliyorum iste böyle böyle.. en mutlu olmam gerek dönemler normalde degilmi..
Devamlı erkek alsa normal tamam işte dediğim gibi bizim kadınlarımızda esasında bu düzeni seviyor anladım siziHerkes babanız değil konu sahibi de henüz evli değil. Devamlı yemek içecek başka şeyleri kadının alması normal değil bana göre.
Adam çok gönüllü değil, ben onu biliyorum. Böylesi ile yola çıkılmaz.Yok konudan saptım ben. Vandi ceyceye yazmış, siz ordan devam etmişsiniz. Ceyceyin mesajına şaşırıyorum ben hala.
Konu sahibiyle anlaşamayacağımız konusunda hemfikir olduk zaten.
E gene o ödüyor işte kendi paranızla ödemiyorsanız. Erkeklere Aşırı yüklenmek tonla altın istemek tüm ev eşyasını düğünü vs üstüne yıkmak ataerkillik ve sömürmektir. Ama hayat eşitlik eşitlik diye ben ödemem devamlı bir erkeğin masrafını kimse kusura bakmasınbizde eşim hiç karışmaz hesaba. hesabı ona getirdiklerinde patrona verin ben ödeyemem der. kartlar falan hep bende durduğundan (eşim hep kaybediyor) bizim normalimiz bu. hiç kadın gibi hissetmediğim olmadı valla. çok aşırı bir genelleme olmuş sanki.
Olmaz zaten. ben hiç hesap yapmadım evliliğimde varsa verdim. para biriktirdim ihtiyacımıza kullandım. Evlilik tek tarafa yüklenmek demek değil. Ortak bir hayatı yaşıyoruz. Mesela şu an evde ben çalışıyorum ve eşim üniversite okuyor. Ufak tefek home ofis işler yapıyor. Bugün ben elimi taşın altına koyuyorsam yarın da o koyar.Kızlar evlilik içinde olan iki insanın sen iki kere ısmarla ben bi kere diye hesap yapması normal mi sizce? Evlilik dediğin şeyde ısmarlama mı olur zaten? Biz hadi yemeğe gidelim deyip gidiyoruz, kimse kimseye ısmarlamıyor çünkü para zaten ikimizin parası. Bu ataerkillik değil ki, evlilik birliği oluşmamış derim en yumuşak biçimde.
Tabi ki kocişinin aldığı beş taşı göstermese ölecek hastalığına yakalanan çok kadınlarımız var. Çok şükür ataerkil görüşü olan biriyle evlenmedimToplumun böyle yetiştirmediği adamları bulmak zor değil bence
Anlaşılmayacak bir şey de değil ya linç yiyebilirim ama bizim kadınlarımız da yalan yok seviyor böyle gösterişleri
Kocişim bana şu kadar harcadı ay ay
gibisinden sadece erkekle alakalı değil kadınla da alakalı
Beş taş olarak düşünmeyin kadınlarımız da ya kadın ödemez erkek öder diyorlar içten içe bunu hissediyorlarTabi ki kocişinin aldığı beş taşı göstermese ölecek hastalığına yakalanan çok kadınlarımız var. Çok şükür ataerkil görüşü olan biriyle evlenmedim
Kuzum çalışmıyorum ama gelirim var. Evime eşya da alıyorum halaa market alışverişi de yapıyorum eşime yemek te ısmarlıyorum bunlar olması gerekenler zaten. Ama konu sahibi baskıyla parası harcatılan bir kadın. Ekonomik psikolojik şiddettir bu da. Yarın evlenince maaşını nasıl harcadığına kadar aldığı ayakkabıya kadar karışır razı olmaz böyleleri.hadi kadın 1 2 yıl çalışamadı o zaman napacak bu adam?Devamlı erkek alsa normal tamam işte dediğim gibi bizim kadınlarımızda esasında bu düzeni seviyor anladım sizi
İşte ısmarladığı yemeğin çetelesini tutan bir kadın olsan ben çalışayım kocam okusun olayına hiç girmezdin sanıyorum.Olmaz zaten. ben hiç hesap yapmadım evliliğimde varsa verdim. para biriktirdim ihtiyacımıza kullandım. Evlilik tek tarafa yüklenmek demek değil. Ortak bir hayatı yaşıyoruz. Mesela şu an evde ben çalışıyorum ve eşim üniversite okuyor. Ufak tefek home ofis işler yapıyor. Bugün ben elimi taşın altına koyuyorsam yarın da o koyar.
Ben konu sahibinin nezdinde yorum yapmadımKuzum çalışmıyorum ama gelirim var. Evime eşya da alıyorum halaa market alışverişi de yapıyorum eşime yemek te ısmarlıyorum bunlar olması gerekenler zaten. Ama konu sahibi baskıyla parası harcatılan bir kadın. Ekonomik psikolojik şiddettir bu da. Yarın evlenince maaşını nasıl harcadığına kadar aldığı ayakkabıya kadar karışır razı olmaz böyleleri.hadi kadın 1 2 yıl çalışamadı o zaman napacak bu adam?