parasiz erkek

gördüm evet, ve almaya devam ediyormus iste eline para gectikce.. bide set almis nikahta takmak icin, istersen simdiden vereyim sende kalsin nikah günü verirsin takarim dedi yada o günü bekle zaten her türlü senin bu set dedi..
Bu kadar birikim varsa kazanıyordur da. Yemeği çayı vs de senden beklemesi saçma. Sen harcama yap, adam biriktirsin, senin elinde kalmayacak ama o yığacak evlilik öncesi. Anlaşamadınız ayrıldınız diyelim, adam biriktirmiş olacak sayende, bi başkası ile de çatır çatır yerse ne olacak?

Kızlar evlilik içinde olan iki insanın sen iki kere ısmarla ben bi kere diye hesap yapması normal mi sizce? Evlilik dediğin şeyde ısmarlama mı olur zaten? Biz hadi yemeğe gidelim deyip gidiyoruz, kimse kimseye ısmarlamıyor çünkü para zaten ikimizin parası. Bu ataerkillik değil ki, evlilik birliği oluşmamış derim en yumuşak biçimde.
Burdaki durum biraz değişik bence. Evlilik bile yok daha ortada, daha uyanık bir taraf var.

Biz ataerkil değilim ama toplumun çoğu bu şekilde. Kadının para harcaması ve fazla maaş almasını hazmedemeyen toplum içinde yaşıyoruz
Toplumun böyle yetiştirmediği adamları bulmak zor değil bence
Anlaşılmayacak bir şey de değil ya linç yiyebilirim ama bizim kadınlarımız da yalan yok seviyor böyle gösterişleri
Kocişim bana şu kadar harcadı ay ay

gibisinden sadece erkekle alakalı değil kadınla da alakalı

Aaaa ciddi mi yemek 2 erkek öder 1 kadın öder evlilikte bile. Bu adamşa kendinizi kadın gibi hlssedemezsiniz değerli hlssedemezsiniz. Kaçın kurtulun
bizde eşim hiç karışmaz hesaba. hesabı ona getirdiklerinde patrona verin ben ödeyemem der. kartlar falan hep bende durduğundan (eşim hep kaybediyor) bizim normalimiz bu. hiç kadın gibi hissetmediğim olmadı valla. çok aşırı bir genelleme olmuş sanki.

Burdaki durum biraz değişik bence. Evlilik bile yok daha ortada, daha uyanık bir taraf var.
Yok konudan saptım ben. Vandi ceyceye yazmış, siz ordan devam etmişsiniz. Ceyceyin mesajına şaşırıyorum ben hala.

Konu sahibiyle anlaşamayacağımız konusunda hemfikir olduk zaten.

Yani ben evli değilim ama bu olaya tümden karşıyım şaka değilse bu da ataerkil bakış açısı bana göre
evlilik yaşamadım ama ailemden gördüğüm parası olan,içinden gelen hesabı öder

hatta annem daha fazla ödemiştir
Kadın kendini nasıl değerli hissediyor ki?
Herkes babanız değil konu sahibi de henüz evli değil. Devamlı yemek içecek başka şeyleri kadının alması normal değil bana göre.

kafam cokkk karisik cherrycim, geriliyorum iste böyle böyle.. en mutlu olmam gerek dönemler normalde degilmi..
Esmerim, normal halde bu altin zaten size takilacak olan altin ve hazir olurdu kenarda, yada ailesi hazirlar.

Bu süreçte ise siz birlikte hazirliklarinizi yapar, cayinizi kahvenizi icer kimi zaman siz kimi zaman erkek öderdi.

O bu sureci altin parasi olarak cikarirken , size de bu sureci sirtina yüklen diye bakiyor.

Olumsuz bir sey olsa da bitse bu durumunuz. Altinlari hazir adamin yenisi icin. Size bakalim siz zarardasiniz.

Ben olayda erkek kadından ziyade adamin kurnaz tavrindan rahatsiz oldum.

Yok konudan saptım ben. Vandi ceyceye yazmış, siz ordan devam etmişsiniz. Ceyceyin mesajına şaşırıyorum ben hala.

Konu sahibiyle anlaşamayacağımız konusunda hemfikir olduk zaten.
Adam çok gönüllü değil, ben onu biliyorum. Böylesi ile yola çıkılmaz.

bizde eşim hiç karışmaz hesaba. hesabı ona getirdiklerinde patrona verin ben ödeyemem der. kartlar falan hep bende durduğundan (eşim hep kaybediyor) bizim normalimiz bu. hiç kadın gibi hissetmediğim olmadı valla. çok aşırı bir genelleme olmuş sanki.
E gene o ödüyor işte kendi paranızla ödemiyorsanız. Erkeklere Aşırı yüklenmek tonla altın istemek tüm ev eşyasını düğünü vs üstüne yıkmak ataerkillik ve sömürmektir. Ama hayat eşitlik eşitlik diye ben ödemem devamlı bir erkeğin masrafını kimse kusura bakmasın

Son düzenleme:
Pardon siz çocuk musunuz yaşınız kaç? Bu yola girerken adamı karşınıza alıp sen bunları nasıl neyle yapıcan planın nedir diye sormadınız mı? Adam belli ki sizin başınıza kalmayı planlıyor nasıl bu kadar saf olabiliyosunuz evlenmek yeni hayat kurmak en az 50-60 bin hatta 100 bin beş kuruşu olmayan adam en iyi ihtimal gündelik kıyafetiyle nikah kıyıp ailesiyle oturur.

Kızlar evlilik içinde olan iki insanın sen iki kere ısmarla ben bi kere diye hesap yapması normal mi sizce? Evlilik dediğin şeyde ısmarlama mı olur zaten? Biz hadi yemeğe gidelim deyip gidiyoruz, kimse kimseye ısmarlamıyor çünkü para zaten ikimizin parası. Bu ataerkillik değil ki, evlilik birliği oluşmamış derim en yumuşak biçimde.
Olmaz zaten. ben hiç hesap yapmadım evliliğimde varsa verdim. para biriktirdim ihtiyacımıza kullandım. Evlilik tek tarafa yüklenmek demek değil. Ortak bir hayatı yaşıyoruz. Mesela şu an evde ben çalışıyorum ve eşim üniversite okuyor. Ufak tefek home ofis işler yapıyor. Bugün ben elimi taşın altına koyuyorsam yarın da o koyar.

Toplumun böyle yetiştirmediği adamları bulmak zor değil bence
Anlaşılmayacak bir şey de değil ya linç yiyebilirim ama bizim kadınlarımız da yalan yok seviyor böyle gösterişleri
Kocişim bana şu kadar harcadı ay ay

gibisinden sadece erkekle alakalı değil kadınla da alakalı
Tabi ki kocişinin aldığı beş taşı göstermese ölecek hastalığına yakalanan çok kadınlarımız var. Çok şükür ataerkil görüşü olan biriyle evlenmedim

Tabi ki kocişinin aldığı beş taşı göstermese ölecek hastalığına yakalanan çok kadınlarımız var. Çok şükür ataerkil görüşü olan biriyle evlenmedim
Beş taş olarak düşünmeyin kadınlarımız da ya kadın ödemez erkek öder diyorlar içten içe bunu hissediyorlar
Erkeğin ağırlığı(!) işte şimdi bu durumdan dolayı bir tek erkek mi suçlanmalı hayır

Oturun konuşun size ne kadar para lazım evlenmek için yarıya bölün eğer içinize sinmiyorsa . Biz kağıt üzerinde hesap yapmıştık .Ben daha fazla harcama yapmıştım evlenirken onun hazırda birşeyi olmadığı için. Bir de çok az borç yapmaya çalıştık .Nisanla düğün arasinda para biriktirdi . Halloldu gitti . İçinize sinmiyorsa bekleyin tabiki ama zaten Türkiye şartları için konuşuyorum (benim çevrem) kız daha fazla masraf ediyor zaten.

Devamlı erkek alsa normal tamam işte dediğim gibi bizim kadınlarımızda esasında bu düzeni seviyor anladım sizi
Kuzum çalışmıyorum ama gelirim var. Evime eşya da alıyorum halaa market alışverişi de yapıyorum eşime yemek te ısmarlıyorum bunlar olması gerekenler zaten. Ama konu sahibi baskıyla parası harcatılan bir kadın. Ekonomik psikolojik şiddettir bu da. Yarın evlenince maaşını nasıl harcadığına kadar aldığı ayakkabıya kadar karışır razı olmaz böyleleri.hadi kadın 1 2 yıl çalışamadı o zaman napacak bu adam?

Olmaz zaten. ben hiç hesap yapmadım evliliğimde varsa verdim. para biriktirdim ihtiyacımıza kullandım. Evlilik tek tarafa yüklenmek demek değil. Ortak bir hayatı yaşıyoruz. Mesela şu an evde ben çalışıyorum ve eşim üniversite okuyor. Ufak tefek home ofis işler yapıyor. Bugün ben elimi taşın altına koyuyorsam yarın da o koyar.
İşte ısmarladığı yemeğin çetelesini tutan bir kadın olsan ben çalışayım kocam okusun olayına hiç girmezdin sanıyorum.

Aman şaşıra şaşıra bi hal oldum, dünyada binbir türlü insan bir o kadar farklı evlilik var işte, niye şaşırıyorsam 😂

Kuzum çalışmıyorum ama gelirim var. Evime eşya da alıyorum halaa market alışverişi de yapıyorum eşime yemek te ısmarlıyorum bunlar olması gerekenler zaten. Ama konu sahibi baskıyla parası harcatılan bir kadın. Ekonomik psikolojik şiddettir bu da. Yarın evlenince maaşını nasıl harcadığına kadar aldığı ayakkabıya kadar karışır razı olmaz böyleleri.hadi kadın 1 2 yıl çalışamadı o zaman napacak bu adam?
Ben konu sahibinin nezdinde yorum yapmadım
Yorumumu yazdım
Ama sizin yorumunuz genel bir yorum gibiydi evlilikte bile kadın 1 öderse erkek 2 öder gibisinden yanlış mı anlamışım?

Back
X