- 27 Haziran 2018
- 2.537
- 2.396
- 133
- 27
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
Çok güzel yazmışsınız, teşekkür ederim.Babamın vermediği değer içimi burkuyor.Parasını istemiyorum ama sevgisini istiyorum işte.Babam kız çocukları okumaz diye bir düşünceye sahip değil ama parayı seven bir adam.Cebinden para çıkmasın yeter.Üniversiteyi İstanbul'da okumam için baskı yapmıştı,hangi bölüm olduğu onemsiz,yeterki burada ol.Cebimden para gitmesin mantığındaydı.O dönem babam beni dışarda okutamaz diye çok strese girmiştim,sırf İstanbul'da okul tutturmak için çok çalıştım.Atanma kısmı olan en zor kısmı aşmışsınız ama siz hala bunlara takılıyorsunuz. Denizi aşıp derede boğulmak gibi bir şey bu. Evet belki para değil asıl mevzu, babanızın size vermediği değeri sorguluyorsunuz, haklısınız. Ama hayatta herşey bizim istediğimiz gibi gitmiyor. O yüzden elimizde olmayana değilde olana bakıp başardıklarımıza bakıp mutlu olmak. Zor şartlarda güzel başarı elde etmişsiniz siz bunu görmüyorsunuz belki ama yerinizde olmak isteyen milyonlarca insan vardır. Sizi en azından babanız okutmuş. Geçen bir komşum babam beni kız çocukları okumaz diye okumadı diye konfeksiyonda iş arıyordu (yanlış anlaşılmasın küçümsemiyorum konfeksiyonu tabi) ama çocukları var eşinden ayrı nereye bırakıcam çocukları şimdi bu yaştan sonra okulda olmaz memurlukta olmaz diye dertleniyordu. Yani bardağın dolu tarafından bakmayı deneyin derim. Bu şekilde eksikleri sorgulayarak mutlu olamazsınız.
Maddiyat çok farklı değilse şans diyorum. Muhtemelen farkındalığı yüksek insanlar değiller. Konuşsanızda birşey değişmeyecek. Bazı şeyler içten gelir. Sadece karşı taraftan beklemeyip ağzınızla isteseydiniz keşke. Istedim yapmadınız olurdu.Merhaba,umarım iyisinizdir.Ben pek iyi değilim,bunalıyorum.İçimi dökmek istiyorum sizlere.Ben bu sene atanan bir öğretmenim.Bu zamana kadar babamdan manevi olarak pek destek görmedim,maddi olarakta verse de hep söylenen biri oldu,öyle aşırı bir para vermişliği olmadı ama bir verdiyse on söylendi.Şu an özel ders veriyorum,biraz elime para geçiyor.Elime geçen parayla atanma belgelerimi,fotoğraf çekimimi vs.halletmeye çalışıyorum.Atandığım yere biraz bakımlı gitmek istiyorum,onun için saçımı boyatayım dedim.O da çok pahalı geldi.Üstelik otobüs bileti parasını da düşünüyorum.Babam verse bile çok söylenecek biliyorum.Yakın bir arkadaşım var,babası ona her konuda destek oluyor.Kpss çalışma sürecinde babası aldı tüm kitaplarını,ben ücretli yaparak kendi kitabımı kendim aldım.Bir gün olsun bir şeye ihtiyacın var mı demedi.Arkadaşım istediği zaman saçını boyatır,tatile gider.Bu yaşıma geldim,tatil yüzü görmedim.Arkadaşıma bakınca kıskanıyorum.Maddi ve manevi yalnız bırakılmak beni çok üzüyor,yıpratıyor.Keşke farklı bir ailede dünyaya gelme imkanım olsaydı.Psikolojik olarakta çok yıpranmış hissediyorum kendimi.Birine sığınma ihtiyacı duyuyorum.Beni sevsin,anlasın, gözüme bakıp içimdekileri anlasın.Her konuda en büyük destekçim olsun istiyorum.Allahim duysun sesimi.Sizin de böyle kendinizi dipte bulduğunuz sonra yükseldiğiniz zamanlar oldu mu ?
Çok teşekkür ederim,beni çok güzel anlamışsınız.Otobüs parasını düşünüyorum maalesef.Keşke göreve başlamadan bir ay önce para verilse.Eminim ki benim gibi otobüs parasını düşünen,atanma belgelerini nasıl halledeceğim diye düşünen birçok öğretmenimiz vardır.Konuyu anlayan tek kişi ben miyim, konu sahibesi millette ne aileler var bir de bana bak arkadaş yazmış. Konu sahibesinin babası net pinti, ama el iyisi pinti kendi ailesine gelince yok ama ona buna gelince bol bol var. Burda konuyu gelin açsaydı eşim el iyisi diyince taşlardınız, ama babam el iyisi yazınca aaa sen para isteme cebinde 5 kuruş olmadan yaşa iste yazmışsınız arkidişlerNe yapsın konu sahibesi ailesinde para varken oturup otobüs parası mı hesaplasın?? Zaten atanmış bu kız oraya nasıl gideceğini de mi dert edinsin?? Bir saç boyası kaç para ayrıca insan bunun da hesabını yapar mı Lüks mü saç boyası dediğiniz, bu kız tatilde mi paraları ezmiş, 1 poşet kıyafet mi almış, altı üstü 1 kez kuaföre gitmiş bir kez yorumlar acaip arkadaşım ..
İşte böyle mesajlara çok üzülüyorum imkan varken neden bunu yapar insan evladınaMerhaba,umarım iyisinizdir.Ben pek iyi değilim,bunalıyorum.İçimi dökmek istiyorum sizlere.Ben bu sene atanan bir öğretmenim.Bu zamana kadar babamdan manevi olarak pek destek görmedim,maddi olarakta verse de hep söylenen biri oldu,öyle aşırı bir para vermişliği olmadı ama bir verdiyse on söylendi.Şu an özel ders veriyorum,biraz elime para geçiyor.Elime geçen parayla atanma belgelerimi,fotoğraf çekimimi vs.halletmeye çalışıyorum.Atandığım yere biraz bakımlı gitmek istiyorum,onun için saçımı boyatayım dedim.O da çok pahalı geldi.Üstelik otobüs bileti parasını da düşünüyorum.Babam verse bile çok söylenecek biliyorum.Yakın bir arkadaşım var,babası ona her konuda destek oluyor.Kpss çalışma sürecinde babası aldı tüm kitaplarını,ben ücretli yaparak kendi kitabımı kendim aldım.Bir gün olsun bir şeye ihtiyacın var mı demedi.Arkadaşım istediği zaman saçını boyatır,tatile gider.Bu yaşıma geldim,tatil yüzü görmedim.Arkadaşıma bakınca kıskanıyorum.Maddi ve manevi yalnız bırakılmak beni çok üzüyor,yıpratıyor.Keşke farklı bir ailede dünyaya gelme imkanım olsaydı.Psikolojik olarakta çok yıpranmış hissediyorum kendimi.Birine sığınma ihtiyacı duyuyorum.Beni sevsin,anlasın, gözüme bakıp içimdekileri anlasın.Her konuda en büyük destekçim olsun istiyorum.Allahim duysun sesimi.Sizin de böyle kendinizi dipte bulduğunuz sonra yükseldiğiniz zamanlar oldu mu ?
Şu an konuştuğum biri var,çok iyi geliyor bana ama korkuyorum da ya babam gibi biriyse diye.Mevzu para değil,bir şekilde bulunur o para diye düşünüyorum.En kötü halamdan isterim,maaşım yatınca ona atarım.Beni asıl üzen hayatımda maddi ve manevi bir babamın olmayışı.Babam var ama aslında yok.Sizi çok iyi anlıyorum. Esasen mevzu para bile değil eminim. Mevzu önemsendiğini hissetmek isteme, değer görme arzusu.. Benzer şeyler yaşadım yaşıyorum.
Atanmışsınız tebrik ederim para gelir geçer muhakkak ama içteki o duygu geçmiyor. İlk maaşınızı aldığınızda istediğiniz her şeyi yaparsınız azıcık daha dişinizi sıkın. Tek tavsiyem duygusal boşluktayken kendinizi yanlış kişilerde avutmayın.
Okulun lojmanı var orada kalacağım.Lojman eşyalı.En çok bunlara sevindim yoksa ne yapardım bilmiyorum.Öncelikle hayırlı olsun. Ben şunu anlamadim otobus bileti derken il dışı atama diye düşündüm.
O durumda oradan ev tutmak eşya falan bir düzen kurmak için ailenizle birlikte önden gitmiyor musunuz?
Hatta şuan saç boyama değil bu telaslar içinde olmalısınız zira az kaldı.
Sakin tek hallettim babam yanımda olmadı demeyin düşer bayılırım.
Çok çok iyi anlıyorum sizi. Umarım hayatınızdaki kişi iyi biridir.Şu an konuştuğum biri var,çok iyi geliyor bana ama korkuyorum da ya babam gibi biriyse diye.Mevzu para değil,bir şekilde bulunur o para diye düşünüyorum.En kötü halamdan isterim,maaşım yatınca ona atarım.Beni asıl üzen hayatımda maddi ve manevi bir babamın olmayışı.Babam var ama aslında yok.
Okulun lojmanı var orada kalacağım.Lojman eşyalı.En çok bunlara sevindim yoksa ne yapardım bilmiyorum.
Onu değiştirmeye çalıştım baya,sonra benim psikolojim bozuldu tabi.O dönem mide bulantılarım,titremelerim oldu,sürekli istemsiz şekilde ağlıyordum.Gece uyuyamaz hale gelmiştim.Bu durum babamın umrunda olmadı tabi,iki tane vururum geçer dedi.Kendim psikiyatra gittim, anksiyete bozukluğu teşhisi koydu.İlaç kullanıyorum hala.Onu değiştirmeye çalışmıyorum,atandığım için çok mutluyum.Sıfırdan bir hayat kuracağım,oraya gidene kadar işte .Asla dipte değilsiniz.Atanmış,ekonomik özgürlüğünüzü almışsınız.çok fazla nakite sıkıştıysanız biraz ihtiyaç kredisi çekip kendinize çeki düzen verip,ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.Esas hayat şimdi başlıyor size.Babanız demek ki yapısı böyle.Aldırış ederek daha da hayatı zindan edersiniz kendinize.
Hiç bilmiyorum bu kredi işlerini.Nasıl oluyor,ne yapılıyor bir araştırayım.Allahima binlerce kez şükürler olsun yoksa yanmıştım.Allah yüzüne gülmüş.
Ailesi arkasında olmayacak biri için daha büyük nimet olamazdı.
Cok sevinçli olmalısın.
Yerinde olsam bankadan küçük bir ihtiyaç kredisi çeker bakım islerini hallederdim. Ablam işsiz olduğu halde ihtiyac kredisi verdiler öncesi kredi notunuz iyiyse verirler.
Çok güzel bir ailesiniz.İşte böyle mesajlara çok üzülüyorum imkan varken neden bunu yapar insan evladına
Benim de 2 kızım var elimden geldiğince herşeyine destek olur alırım bazen yokluğu bilsinler diye sınır koyarım onda da eşim kızar bırak imkanım varsa herşeyin en iyisini en güzelini yaparım der
Neyse atanmışsın ne güzel artık kendi paranla alırsın kimseye minnet etmeden
Yanlış kişiye tutulmaktan korkuyorum,babadan gerekli ilgiyi, sevgiyi,değeri göremeyince küçüçük bir sevgi sözcüğü o kadar büyük geliyor ki.Hemen o kişiye sığınıyor insan.Ben böyle olsun istemiyorum,inşallah rabbim doğru kişiyi karşıma çıkarır.Umarım siz hep mutlu olursunuz.Çok çok iyi anlıyorum sizi. Umarım hayatınızdaki kişi iyi biridir.
Size şöyle örnek vereyim eşimle maddi ve manevi büyük bir sorun yumağındayken tanıştım. Bana öyle iyi geldi, beni öyle çok sevdi ki tüm derdimi unutturdu. Maddi ve manevi hep yanımdaydı kısa bir süre sonra da evlendik ama evlendikten sonra çok sorun yaşadık. Benim o dönem ilgisinden, sevgisinden göremediğim pek çok şey evlendikten sonra büyük sorunlara yol açtı. Şuan 3 yıldır evliyiz anca anca rayına oturttuk bazı şeyleri ve bu süreçte çok yıprandım. O yüzden karşınızdaki kişiyi iyi ölçüp tartın derim.
Yaaa bosverinse Allah aşkına atanmissin gecmisine sünger çek bir tek senin baban böyle değil emin ol çoğumuz bu sıkıntıları çekiyoruz surda ne kaldı okuyup emek ettiğin işi yapmaya olumlu seyleri düşün evde boya saçını mesela mesleğe başladığında git istedgin saçı yaptır hayat çok kısa böyle şeyleri dert edip dünyayı kendine dar etmeMerhaba,umarım iyisinizdir.Ben pek iyi değilim,bunalıyorum.İçimi dökmek istiyorum sizlere.Ben bu sene atanan bir öğretmenim.Bu zamana kadar babamdan manevi olarak pek destek görmedim,maddi olarakta verse de hep söylenen biri oldu,öyle aşırı bir para vermişliği olmadı ama bir verdiyse on söylendi.Şu an özel ders veriyorum,biraz elime para geçiyor.Elime geçen parayla atanma belgelerimi,fotoğraf çekimimi vs.halletmeye çalışıyorum.Atandığım yere biraz bakımlı gitmek istiyorum,onun için saçımı boyatayım dedim.O da çok pahalı geldi.Üstelik otobüs bileti parasını da düşünüyorum.Babam verse bile çok söylenecek biliyorum.Yakın bir arkadaşım var,babası ona her konuda destek oluyor.Kpss çalışma sürecinde babası aldı tüm kitaplarını,ben ücretli yaparak kendi kitabımı kendim aldım.Bir gün olsun bir şeye ihtiyacın var mı demedi.Arkadaşım istediği zaman saçını boyatır,tatile gider.Bu yaşıma geldim,tatil yüzü görmedim.Arkadaşıma bakınca kıskanıyorum.Maddi ve manevi yalnız bırakılmak beni çok üzüyor,yıpratıyor.Keşke farklı bir ailede dünyaya gelme imkanım olsaydı.Psikolojik olarakta çok yıpranmış hissediyorum kendimi.Birine sığınma ihtiyacı duyuyorum.Beni sevsin,anlasın, gözüme bakıp içimdekileri anlasın.Her konuda en büyük destekçim olsun istiyorum.Allahim duysun sesimi.Sizin de böyle kendinizi dipte bulduğunuz sonra yükseldiğiniz zamanlar oldu mu ?
Teşekkür ederimYanlış kişiye tutulmaktan korkuyorum,babadan gerekli ilgiyi, sevgiyi,değeri göremeyince küçüçük bir sevgi sözcüğü o kadar büyük geliyor ki.Hemen o kişiye sığınıyor insan.Ben böyle olsun istemiyorum,inşallah rabbim doğru kişiyi karşıma çıkarır.Umarım siz hep mutlu olursunuz.
Allah'ım hickimseye muhtaç etmesin.Saçınızı maaşınızı alınca boyatırsınız, tatile de gidersiniz yavaş yavaş hepsi olur. Hoş memur maaşı eskisi gibi değil alım gücümüz çok az ama olsun maksat millete muhtaç olmamak.
Zorunuza gider haklısınız ama babanızı değiştiremezsiniz beklentinizi sıfıra düşürün ki üzülmeyin. Hayata herkes başka durumlarda geliyor. Kendi ayağının üstünde durmak o kadar güzel ki boşverin başkalarını.
Artık bunlar geride kaldı de ve arkana bakmadan git.Sukur atanmissinMerhaba,umarım iyisinizdir.Ben pek iyi değilim,bunalıyorum.İçimi dökmek istiyorum sizlere.Ben bu sene atanan bir öğretmenim.Bu zamana kadar babamdan manevi olarak pek destek görmedim,maddi olarakta verse de hep söylenen biri oldu,öyle aşırı bir para vermişliği olmadı ama bir verdiyse on söylendi.Şu an özel ders veriyorum,biraz elime para geçiyor.Elime geçen parayla atanma belgelerimi,fotoğraf çekimimi vs.halletmeye çalışıyorum.Atandığım yere biraz bakımlı gitmek istiyorum,onun için saçımı boyatayım dedim.O da çok pahalı geldi.Üstelik otobüs bileti parasını da düşünüyorum.Babam verse bile çok söylenecek biliyorum.Yakın bir arkadaşım var,babası ona her konuda destek oluyor.Kpss çalışma sürecinde babası aldı tüm kitaplarını,ben ücretli yaparak kendi kitabımı kendim aldım.Bir gün olsun bir şeye ihtiyacın var mı demedi.Arkadaşım istediği zaman saçını boyatır,tatile gider.Bu yaşıma geldim,tatil yüzü görmedim.Arkadaşıma bakınca kıskanıyorum.Maddi ve manevi yalnız bırakılmak beni çok üzüyor,yıpratıyor.Keşke farklı bir ailede dünyaya gelme imkanım olsaydı.Psikolojik olarakta çok yıpranmış hissediyorum kendimi.Birine sığınma ihtiyacı duyuyorum.Beni sevsin,anlasın, gözüme bakıp içimdekileri anlasın.Her konuda en büyük destekçim olsun istiyorum.Allahim duysun sesimi.Sizin de böyle kendinizi dipte bulduğunuz sonra yükseldiğiniz zamanlar oldu mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?