Parasızlık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok güzel yazmışsınız, teşekkür ederim.Babamın vermediği değer içimi burkuyor.Parasını istemiyorum ama sevgisini istiyorum işte.Babam kız çocukları okumaz diye bir düşünceye sahip değil ama parayı seven bir adam.Cebinden para çıkmasın yeter.Üniversiteyi İstanbul'da okumam için baskı yapmıştı,hangi bölüm olduğu onemsiz,yeterki burada ol.Cebimden para gitmesin mantığındaydı.O dönem babam beni dışarda okutamaz diye çok strese girmiştim,sırf İstanbul'da okul tutturmak için çok çalıştım.

Sizi çok iyi anlıyorum. Esasen mevzu para bile değil eminim. Mevzu önemsendiğini hissetmek isteme, değer görme arzusu.. Benzer şeyler yaşadım yaşıyorum.
Atanmışsınız tebrik ederim para gelir geçer muhakkak ama içteki o duygu geçmiyor. İlk maaşınızı aldığınızda istediğiniz her şeyi yaparsınız azıcık daha dişinizi sıkın. Tek tavsiyem duygusal boşluktayken kendinizi yanlış kişilerde avutmayın.

Maddiyat çok farklı değilse şans diyorum. Muhtemelen farkındalığı yüksek insanlar değiller. Konuşsanızda birşey değişmeyecek. Bazı şeyler içten gelir. Sadece karşı taraftan beklemeyip ağzınızla isteseydiniz keşke. Istedim yapmadınız olurdu.

Çok teşekkür ederim,beni çok güzel anlamışsınız.Otobüs parasını düşünüyorum maalesef.Keşke göreve başlamadan bir ay önce para verilse.Eminim ki benim gibi otobüs parasını düşünen,atanma belgelerini nasıl halledeceğim diye düşünen birçok öğretmenimiz vardır.

Asla dipte değilsiniz.Atanmış,ekonomik özgürlüğünüzü almışsınız.çok fazla nakite sıkıştıysanız biraz ihtiyaç kredisi çekip kendinize çeki düzen verip,ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.Esas hayat şimdi başlıyor size.Babanız demek ki yapısı böyle.Aldırış ederek daha da hayatı zindan edersiniz kendinize.

İşte böyle mesajlara çok üzülüyorum imkan varken neden bunu yapar insan evladına
Benim de 2 kızım var elimden geldiğince herşeyine destek olur alırım bazen yokluğu bilsinler diye sınır koyarım onda da eşim kızar bırak imkanım varsa herşeyin en iyisini en güzelini yaparım der

Neyse atanmışsın ne güzel artık kendi paranla alırsın kimseye minnet etmeden

Öncelikle hayırlı olsun. Ben şunu anlamadim otobus bileti derken il dışı atama diye düşündüm.
O durumda oradan ev tutmak eşya falan bir düzen kurmak için ailenizle birlikte önden gitmiyor musunuz?
Hatta şuan saç boyama değil bu telaslar içinde olmalısınız zira az kaldı.

Sakin tek hallettim babam yanımda olmadı demeyin düşer bayılırım.

Şu an konuştuğum biri var,çok iyi geliyor bana ama korkuyorum da ya babam gibi biriyse diye.Mevzu para değil,bir şekilde bulunur o para diye düşünüyorum.En kötü halamdan isterim,maaşım yatınca ona atarım.Beni asıl üzen hayatımda maddi ve manevi bir babamın olmayışı.Babam var ama aslında yok.

Okulun lojmanı var orada kalacağım.Lojman eşyalı.En çok bunlara sevindim yoksa ne yapardım bilmiyorum.

Çok çok iyi anlıyorum sizi. Umarım hayatınızdaki kişi iyi biridir.
Size şöyle örnek vereyim eşimle maddi ve manevi büyük bir sorun yumağındayken tanıştım. Bana öyle iyi geldi, beni öyle çok sevdi ki tüm derdimi unutturdu. Maddi ve manevi hep yanımdaydı kısa bir süre sonra da evlendik ama evlendikten sonra çok sorun yaşadık. Benim o dönem ilgisinden, sevgisinden göremediğim pek çok şey evlendikten sonra büyük sorunlara yol açtı. Şuan 3 yıldır evliyiz anca anca rayına oturttuk bazı şeyleri ve bu süreçte çok yıprandım. O yüzden karşınızdaki kişiyi iyi ölçüp tartın derim.

Okulun lojmanı var orada kalacağım.Lojman eşyalı.En çok bunlara sevindim yoksa ne yapardım bilmiyorum.

Allah yüzüne gülmüş.
Ailesi arkasında olmayacak biri için daha büyük nimet olamazdı.
Cok sevinçli olmalısın.
Yerinde olsam bankadan küçük bir ihtiyaç kredisi çeker bakım islerini hallederdim. Ablam işsiz olduğu halde ihtiyac kredisi verdiler öncesi kredi notunuz iyiyse verirler.

Onu değiştirmeye çalıştım baya,sonra benim psikolojim bozuldu tabi.O dönem mide bulantılarım,titremelerim oldu,sürekli istemsiz şekilde ağlıyordum.Gece uyuyamaz hale gelmiştim.Bu durum babamın umrunda olmadı tabi,iki tane vururum geçer dedi.Kendim psikiyatra gittim, anksiyete bozukluğu teşhisi koydu.İlaç kullanıyorum hala.Onu değiştirmeye çalışmıyorum,atandığım için çok mutluyum.Sıfırdan bir hayat kuracağım,oraya gidene kadar işte .

Hiç bilmiyorum bu kredi işlerini.Nasıl oluyor,ne yapılıyor bir araştırayım.Allahima binlerce kez şükürler olsun yoksa yanmıştım.

Çok güzel bir ailesiniz.
Kendi paramla alırım her şeyimi ama içimdeki boşluğu nasıl tamir ederim bilmiyorum.Terapiye gideceğim iyi bir psikologa.

Yanlış kişiye tutulmaktan korkuyorum,babadan gerekli ilgiyi, sevgiyi,değeri göremeyince küçüçük bir sevgi sözcüğü o kadar büyük geliyor ki.Hemen o kişiye sığınıyor insan.Ben böyle olsun istemiyorum,inşallah rabbim doğru kişiyi karşıma çıkarır.Umarım siz hep mutlu olursunuz.

Yaaa bosverinse Allah aşkına atanmissin gecmisine sünger çek bir tek senin baban böyle değil emin ol çoğumuz bu sıkıntıları çekiyoruz surda ne kaldı okuyup emek ettiğin işi yapmaya olumlu seyleri düşün evde boya saçını mesela mesleğe başladığında git istedgin saçı yaptır hayat çok kısa böyle şeyleri dert edip dünyayı kendine dar etme

Saçınızı maaşınızı alınca boyatırsınız, tatile de gidersiniz yavaş yavaş hepsi olur. Hoş memur maaşı eskisi gibi değil alım gücümüz çok az ama olsun maksat millete muhtaç olmamak.
Zorunuza gider haklısınız ama babanızı değiştiremezsiniz beklentinizi sıfıra düşürün ki üzülmeyin. Hayata herkes başka durumlarda geliyor. Kendi ayağının üstünde durmak o kadar güzel ki boşverin başkalarını.

Teşekkür ederim Allah iyi insanlarla karşılaştırsın sizi. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Bundan sonraki yaşamınızda çok mutlu olmanızı dilerim

Allah'ım hickimseye muhtaç etmesin.İyi ki uzağa atandım ve gidiyorum.Buraya atansaydım psikolojim iyice bozulurdu.

Artık bunlar geride kaldı de ve arkana bakmadan git.Sukur atanmissin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…