- 27 Haziran 2018
- 2.537
- 2.396
- 133
- 27
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
İyi ki mesleğim var,iyi ki.Yaaa bosverinse Allah aşkına atanmissin gecmisine sünger çek bir tek senin baban böyle değil emin ol çoğumuz bu sıkıntıları çekiyoruz surda ne kaldı okuyup emek ettiğin işi yapmaya olumlu seyleri düşün evde boya saçını mesela mesleğe başladığında git istedgin saçı yaptır hayat çok kısa böyle şeyleri dert edip dünyayı kendine dar etme
Maaş alana kadar ki süreçte ben ne yapacağım diye düşünüyorum zaten,maaş aldıktan sonrası zaten kolay.Atanmışsın işte 1 ay sonra paran olacak istediğini yaparsın
Uzakta olunca dertlerde uzakta kalacak inan. Ben seni çok iyi anladım benzerlerini yaşadım çünkü. Atanıp küçük valiz yapıp hiç bilmediğim şehire tek başıma gittim. Senin kalacak yerin varmış ben bulamadım ordan oraya çok gezdim. İlk ay maaş yatmadı para yok birkaç arkadaşımdan istedim vermediler ailem ortada yok adları var sadece Para nasıl bulucam diye geceleri uyuyamadım. Maaşı alınca rahatlamıştım. İstediğim borç çok azdı vermeyen arkadaşlarımı da sildim attım. O ilk atandığım 1 seneyi unutamıyorum hiç. Ailesi olup ailesiz olmak ne demek biliyorum insana çok koyuyor. Sonra evlendim tek başıma evlendim herşeyi tek yaptım gene.Allah'ım hickimseye muhtaç etmesin.İyi ki uzağa atandım ve gidiyorum.Buraya atansaydım psikolojim iyice bozulurdu.
Ay sonunda birisi benimle aynı fikirde.Konuyu anlayan tek kişi ben miyim, konu sahibesi millette ne aileler var bir de bana bak arkadaş yazmış. Konu sahibesinin babası net pinti, ama el iyisi pinti kendi ailesine gelince yok ama ona buna gelince bol bol var. Burda konuyu gelin açsaydı eşim el iyisi diyince taşlardınız, ama babam el iyisi yazınca aaa sen para isteme cebinde 5 kuruş olmadan yaşa iste yazmışsınız arkidişlerNe yapsın konu sahibesi ailesinde para varken oturup otobüs parası mı hesaplasın?? Zaten atanmış bu kız oraya nasıl gideceğini de mi dert edinsin?? Bir saç boyası kaç para ayrıca insan bunun da hesabını yapar mı Lüks mü saç boyası dediğiniz, bu kız tatilde mi paraları ezmiş, 1 poşet kıyafet mi almış, altı üstü 1 kez kuaföre gitmiş bir kez yorumlar acaip arkadaşım ..
Size kocaman sarılıyorum.Uzakta olunca dertlerde uzakta kalacak inan. Ben seni çok iyi anladım benzerlerini yaşadım çünkü. Atanıp küçük valiz yapıp hiç bilmediğim şehire tek başıma gittim. Senin kalacak yerin varmış ben bulamadım ordan oraya çok gezdim. İlk ay maaş yatmadı para yok birkaç arkadaşımdan istedim vermediler ailem ortada yok adları var sadece Para nasıl bulucam diye geceleri uyuyamadım. Maaşı alınca rahatlamıştım. İstediğim borç çok azdı vermeyen arkadaşlarımı da sildim attım. O ilk atandığım 1 seneyi unutamıyorum hiç. Ailesi olup ailesiz olmak ne demek biliyorum insana çok koyuyor. Sonra evlendim tek başıma evlendim herşeyi tek yaptım gene.
Ama sana bir tavsiye vermek isterim. Yağmurdan kaçan doluya tutulur demişler o manevi yokluktan yüzüme azıcık gülene koyverdim evlendim o kadar büyük sevgi açlığım vardı ki. Yanlış evlilik yapmışım evliliğimde de çok çekiyorum. Benim yaptığım hatayı sen yapma. Şu anda istesen de mantıklı seçimler yapamazsın önce kendini iyileştir sonra eş ara kendine. Evlenirken destek olmayan aile boşanırken de olmuyor. İnsanın ruhu tükeniyor. Artık ben yoruldum savaşmaktan boşanmayı tek başıma kaldıracak gücüm hiç yok boşlukta sallanıyorum. Benim yaptığım hatayı yapma.
Aynen kendi paranla git tatiline sende arabanı al gez toz eğlen babam bana üniversite 50 TL gönderirdi ona da laf ederek hem okudum hem parttime çalıştım ama hiçte canımı sikmadim ne yapım oda öyle biri buna şükür diyorum hiç yoktan babam var bizden daha kötü babaları olan insanlar var böyle düşünİyi ki mesleğim var,iyi ki.Hayat kısa dediğiniz gibi
34 yaşındayım içim hala 10 yaşında kaldı. Birinden bir iyilik görünce gözlerim dolar, altında ezilirim o iyiliğin. Alışamadım yani bir türlü aileden görmeyince. Yaşamayan anlamıyor cidden. İnsanlar çok kullandı beni yeni yeni akıllanıyorum. Küçük çocuk sevilmek istiyor çünkü kullandırıyor kendini.Size kocaman sarılıyorum.
O kadar zor ki ailen varken ailenin olmaması.Küçüçük sevgi kırıntısına mahrum bırakılmak,küçücük bir sevgi görünce dünyanın en mutlu insanı olmak...Yaşamayan bilmiyor bunları,dışardan konuşması kolay geliyor.
Bu noktada dikkatli olmalısın. İnsanlara hemen güvenmeye inanmaya hazır gibisin. Ben endişelendim açıkçası. Ekonomik özgürlüğünü de almışsın artık eline. Bu kadar zayıf olma lütfen.Bir göreve başlayıp maaşımı alsam param olacak,o günü bekliyorum.Maaşımla hem terapi almayı istiyorum hem de de kendime bakmak.Hayatımdaki en büyük eksikliğim manevi olarak bana destek olacak birinin varlığı.Buna çok ihtiyaç duyuyorum.
Ya gerek var mı Allah aşkına, gelmişsiniz buraya kadar zaten. Atanmassiniz da ne güzel. Tek başınıza yaparsınız tatilinizi. Saç boyama vs de youtobe da bir sürü video var bakın kendinize bile boyayabilirsiniz. Olumsuza bakıp varolan enerjinizi de tüketmeyin.Merhaba,umarım iyisinizdir.Ben pek iyi değilim,bunalıyorum.İçimi dökmek istiyorum sizlere.Ben bu sene atanan bir öğretmenim.Bu zamana kadar babamdan manevi olarak pek destek görmedim,maddi olarakta verse de hep söylenen biri oldu,öyle aşırı bir para vermişliği olmadı ama bir verdiyse on söylendi.Şu an özel ders veriyorum,biraz elime para geçiyor.Elime geçen parayla atanma belgelerimi,fotoğraf çekimimi vs.halletmeye çalışıyorum.Atandığım yere biraz bakımlı gitmek istiyorum,onun için saçımı boyatayım dedim.O da çok pahalı geldi.Üstelik otobüs bileti parasını da düşünüyorum.Babam verse bile çok söylenecek biliyorum.Yakın bir arkadaşım var,babası ona her konuda destek oluyor.Kpss çalışma sürecinde babası aldı tüm kitaplarını,ben ücretli yaparak kendi kitabımı kendim aldım.Bir gün olsun bir şeye ihtiyacın var mı demedi.Arkadaşım istediği zaman saçını boyatır,tatile gider.Bu yaşıma geldim,tatil yüzü görmedim.Arkadaşıma bakınca kıskanıyorum.Maddi ve manevi yalnız bırakılmak beni çok üzüyor,yıpratıyor.Keşke farklı bir ailede dünyaya gelme imkanım olsaydı.Psikolojik olarakta çok yıpranmış hissediyorum kendimi.Birine sığınma ihtiyacı duyuyorum.Beni sevsin,anlasın, gözüme bakıp içimdekileri anlasın.Her konuda en büyük destekçim olsun istiyorum.Allahim duysun sesimi.Sizin de böyle kendinizi dipte bulduğunuz sonra yükseldiğiniz zamanlar oldu mu ?
Çok çabuk güveniyorum, karşımdakine çok değer veriyorum.Sonra da o karşılığı alamayınca daha da yıpranıyorum.Bu noktada dikkatli olmalısın. İnsanlara hemen güvenmeye inanmaya hazır gibisin. Ben endişelendim açıkçası. Ekonomik özgürlüğünü de almışsın artık eline. Bu kadar zayıf olma lütfen.
Sizin azminiz takdire şayan. Bir çok kız babam istemedi diyip kenara çekiliyor. Bu bahanenin arkasına sığınıyor. Ama asıl olan kişinin kendi azmi ve siz bunu başarmışsınız. Yerinizde başka birisi olsa çoktan pes edip evde koca bekliyordu belkide. İlgi sevgi isteğinde bir kenara bırakın. Hayatta en kıymetli şey insanın kendini sevmesi ve ona göre yaşaması. Maaşınızı alınca turlar var katılın gezin ülkeyi yeni insanlar tanıyın ufkunuz genişlesin. Giyinin, yiyin için bakım yaptırın. Bir kaç yıl kendinize yatırım yapın. Bu size iyi gelecek emin olun. Siz kendinize değer verin başkasından değer beklemeyin.Çok güzel yazmışsınız, teşekkür ederim.Babamın vermediği değer içimi burkuyor.Parasını istemiyorum ama sevgisini istiyorum işte.Babam kız çocukları okumaz diye bir düşünceye sahip değil ama parayı seven bir adam.Cebinden para çıkmasın yeter.Üniversiteyi İstanbul'da okumam için baskı yapmıştı,hangi bölüm olduğu onemsiz,yeterki burada ol.Cebimden para gitmesin mantığındaydı.O dönem babam beni dışarda okutamaz diye çok strese girmiştim,sırf İstanbul'da okul tutturmak için çok çalıştım.
Çok çok teşekkür ederim,umarım içimizdeki o sevilmeyi bekleyen küçük çocuğu iyileştirmeyi başarırız.34 yaşındayım içim hala 10 yaşında kaldı. Birinden bir iyilik görünce gözlerim dolar, altında ezilirim o iyiliğin. Alışamadım yani bir türlü aileden görmeyince. Yaşamayan anlamıyor cidden. İnsanlar çok kullandı beni yeni yeni akıllanıyorum. Küçük çocuk sevilmek istiyor çünkü kullandırıyor kendini.
Umarım çok mutlu olursunuz yalnız değilsiniz inanın güç içinizde herşeyi yaparsınız Allah sağlık versin yeter ki. Sizi çok öpüyorum içinizdeki küçük kız çocuğunu unutmayın.
Teşekkür ederim,yapacağım öylebankaların faizsiz avansları var, ordan para çek,güzelce istediğini yap,sonraki ay işe başlayınca ödemeye başlarsın,ilahi sen de düşündüğün bu olsun
Kendimi toparlayacağım inşallah.Sizin azminiz takdire şayan. Bir çok kız babam istemedi diyip kenara çekiliyor. Bu bahanenin arkasına sığınıyor. Ama asıl olan kişinin kendi azmi ve siz bunu başarmışsınız. Yerinizde başka birisi olsa çoktan pes edip evde koca bekliyordu belkide. İlgi sevgi isteğinde bir kenara bırakın. Hayatta en kıymetli şey insanın kendini sevmesi ve ona göre yaşaması. Maaşınızı alınca turlar var katılın gezin ülkeyi yeni insanlar tanıyın ufkunuz genişlesin. Giyinin, yiyin için bakım yaptırın. Bir kaç yıl kendinize yatırım yapın. Bu size iyi gelecek emin olun. Siz kendinize değer verin başkasından değer beklemeyin.
Ben de hasretim ama ne yapalım bizim koşullar bunlar. Biz herşeyi kendim yaptım diyebilme özgürlüğüne sahibiz. Bu da çok güzel. Çok tatlıBu beni daha güçlü biri yapıyor tabi ama insan arkamda dağ gibi babam var diyebilmek,hissetmek istiyor.Ben işte o duyguya hasretim.
Maalesef olumsuz şeyleri düşündükçe daha da dibe batıyorum, atandığıma bile tam anlamıyla sevinemedim.Atandığım zaman aşırı mutlu olurum sanmıştım.Ya gerek var mı Allah aşkına, gelmişsiniz buraya kadar zaten. Atanmassiniz da ne güzel. Tek başınıza yaparsınız tatilinizi. Saç boyama vs de youtobe da bir sürü video var bakın kendinize bile boyayabilirsiniz. Olumsuza bakıp varolan enerjinizi de tüketmeyin.
Konu sahibinin neden bahsettiğini anladım. Ben de yaşadım aynı şeyi detay vermek istemedim sadece. Ben kötü koşullarda çalışarak minimum harcayarak da yaşadım. Ailemden hiçbir konuda destek görmedim. Hiçbir konuda. Çok kötü zamanlarım da oldu. Sabır ettim çalıştım,her şeye zamanla sahip oldum ve çok kıymetli oldu bir çekyat bile. Aldığım ehliyet bileİyi de hayatınızın bir döneminde iş durumunuz düzene girmiş. Herşeyi kendiniz yapmaya imkan bulmuşsunuz. Konu sahibi parasının olmadığı dönemlerinin zor geçtiğinden, ailesinden çok destek göremediğinden bahsediyor. Kendi paramı harcamak istemiyorum illa herşeyi ailem yapsın demiyor yani...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?