- 27 Haziran 2018
- 2.537
- 2.396
- 133
- 27
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
Kötü değil, başkasına eli açıktır.Maddi durumu iyi de mi yardım etmiyor
Ben maddi konularda hickimseden yardım isteyemem.Siz arkadaşınızdan yardım istediniz mi hiç?
Ben maddi konularda hickimseden yardım isteyemem.
Bu beni daha güçlü biri yapıyor tabi ama insan arkamda dağ gibi babam var diyebilmek,hissetmek istiyor.Ben işte o duyguya hasretim.İnsanoğlu hep ister, nefis sehibiyiz. Ama en tatlısı senin çabalayarak sahip oldukların, kimseye minnet etmeden başardıkların. Ben çoookk sınavlardan geçtim, şimdi görece olarak iyi bi yerdeyim. Herşeyimi kendim yaptım herşeyimi. Herşeyi kendi paramla yaptım. İyiki de öyle yapmışım onun lezzeti hiçbişey de yok.
İyileşebilmeyi ben de çok istiyorum.O zaman arkadaşınıza da bir şey diyemem. Maalesef ki herkesin şartları eşit olmuyor. Çok şükür atanmışsınız yepyeni bir hayat var önünüzde. Mutluluğu bir başkasında aramayın ama önce kendinizi iyileştirmeye bakın.
Binlerce kez şükürler olsun,kendi param sözü bile o kadar güzel ki.Herkesin bir dibi vardır . Sizin yükselmenizde yakın. Atanmışsınız artk bir geliriniz olacak kendi ayaklarınızın üzerinde durabileceksiniz biraz daha dayanın.
Keşke ilk maaşımı şimdi alabilseydim,çok iyi olurdu.Maalesef öyle değil.Göreve başlamadan maaş alamıyoruz,2019 senesinde baskı oluşturularak göreve başlamadan önce maaşlar alınmış.Savruk olmam için paramın olması lazım.Bende o kısım yok işte .Tebrik ederim, ne güzel atanmışsınız. Bundan sonra kendi paranızı kendi istek ve ihtiyaçlarınıza harcama şansınız var. Bildiğim kadarıyla memurlar, henüz çalışmadan ilk maaşı alıyor öyle değil mi? Yani siz önce ağustos maaşı alıp, sonra ağustos ayı için çalışmayacak mısınız? O yüzden elinizde paranız olmalı diye düşünüyorum. Babanızdan para beklemeyin adam sizi okutmuş saç boyanızı da artık o karşılamamalı. Ama ben sizi biraz savruk gördüm. İlk maaşı hele hele farklı bir şehirde yeni hayat kuracaksanız çarçur etmeyin. İnanın evin şu an aklınıza gelmeyecek pek çok eksiği çıkacak. İşleri bi yoluna koyun, istediğiniz gibi harcarsınız. Ben de orta halli memur aile çocuğuydum, şimdi belli bir yere geldik Türkiye’nin en seçkin otellerinde de tatil yaptım, kayağa da gittim, yurtdışı da gezdim, ev sahibi de olduk. Siz de inşallah daha iyi şartlara kavuşacaksınız
Bence kabullenin. Yapacak bir şey yok ki, bu saatten sonra neyi değiştirebilirsinizMerhaba,umarım iyisinizdir.Ben pek iyi değilim,bunalıyorum.İçimi dökmek istiyorum sizlere.Ben bu sene atanan bir öğretmenim.Bu zamana kadar babamdan manevi olarak pek destek görmedim,maddi olarakta verse de hep söylenen biri oldu,öyle aşırı bir para vermişliği olmadı ama bir verdiyse on söylendi.Şu an özel ders veriyorum,biraz elime para geçiyor.Elime geçen parayla atanma belgelerimi,fotoğraf çekimimi vs.halletmeye çalışıyorum.Atandığım yere biraz bakımlı gitmek istiyorum,onun için saçımı boyatayım dedim.O da çok pahalı geldi.Üstelik otobüs bileti parasını da düşünüyorum.Babam verse bile çok söylenecek biliyorum.Yakın bir arkadaşım var,babası ona her konuda destek oluyor.Kpss çalışma sürecinde babası aldı tüm kitaplarını,ben ücretli yaparak kendi kitabımı kendim aldım.Bir gün olsun bir şeye ihtiyacın var mı demedi.Arkadaşım istediği zaman saçını boyatır,tatile gider.Bu yaşıma geldim,tatil yüzü görmedim.Arkadaşıma bakınca kıskanıyorum.Maddi ve manevi yalnız bırakılmak beni çok üzüyor,yıpratıyor.Keşke farklı bir ailede dünyaya gelme imkanım olsaydı.Psikolojik olarakta çok yıpranmış hissediyorum kendimi.Birine sığınma ihtiyacı duyuyorum.Beni sevsin,anlasın, gözüme bakıp içimdekileri anlasın.Her konuda en büyük destekçim olsun istiyorum.Allahim duysun sesimi.Sizin de böyle kendinizi dipte bulduğunuz sonra yükseldiğiniz zamanlar oldu mu ?
Hayat zaten böyle in-çık, iyi dönemler ve zor dönemlerden ibaret. Hepimiz geçiyoruz öyle zamanlardan... Benim 28 yaşındayken 1 hafta boyunca buzdolabımdaki 100gr kaşarı kemirerek geçindiğim bile oldu, nerde kaldı saç boyası almak..Sizin de böyle kendinizi dipte bulduğunuz sonra yükseldiğiniz zamanlar oldu mu ?
Kendimi her anlamda toparlamak istiyorum.Şu an dipte gibiyim.Maddi,manevi,fiziksel olarak toparlamak istiyorum.Bence kabullenin. Yapacak bir şey yok ki, bu saatten sonra neyi değiştirebilirsiniz"Çok şükür atandım. Ya onun eline baksaydım?" diye düşünün.
Kredi kartı çıkarın şimdilik, taksitle yapın bi şeyler gitmeden. Yeni bir hayata, istediğiniz biçimde başlayın
Tatili de kendiniz ayarlayın, seneye ilk tatilimde Karadeniz turuna çıkacam, gibi gibi plan yapın.
Destekçi kişiye gelirsek... Birini aramayın, beklentide olmayın. Yoksa yanlış insanlar çıkar karşınıza. Nereden mi biliyorum? Kendimden
Bir göreve başlayıp maaşımı alsam param olacak,o günü bekliyorum.Maaşımla hem terapi almayı istiyorum hem de de kendime bakmak.Hayatımdaki en büyük eksikliğim manevi olarak bana destek olacak birinin varlığı.Buna çok ihtiyaç duyuyorum.Hayat zaten böyle in-çık, iyi dönemler ve zor dönemlerden ibaret. Hepimiz geçiyoruz öyle zamanlardan... Benim 28 yaşındayken 1 hafta boyunca buzdolabımdaki 100gr kaşarı kemirerek geçindiğim bile oldu, nerde kaldı saç boyası almak..
Her hayat biraz öyle.
Yakınınızda böyle her ihtiyacı rahatça eline gelen insanları görmek de ekstra zor oluyor, çok iyi anlıyorum. Ama etrafa bakarak geçmez hayat, "Benim elimdeki hayat bu, bunu nasıl en güzel haline getirebilirim" diye düşünmek lazım.
İşinize, çalışmaya sarılın. Beni hep çalışmak kurtardı.
Fazla harcama yapmadan hobiler edinebilirsiniz, hobilerinizi küçük kazançlara çevirebilirsiniz, işten kalan zamanlarda 3-5 kuruş bile olsa ek geliriniz olabilir..
İyi de hayatınızın bir döneminde iş durumunuz düzene girmiş. Herşeyi kendiniz yapmaya imkan bulmuşsunuz. Konu sahibi parasının olmadığı dönemlerinin zor geçtiğinden, ailesinden çok destek göremediğinden bahsediyor. Kendi paramı harcamak istemiyorum illa herşeyi ailem yapsın demiyor yani...İnsanoğlu hep ister, nefis sehibiyiz. Ama en tatlısı senin çabalayarak sahip oldukların, kimseye minnet etmeden başardıkların. Ben çoookk sınavlardan geçtim, şimdi görece olarak iyi bi yerdeyim. Herşeyimi kendim yaptım herşeyimi. Herşeyi kendi paramla yaptım. İyiki de öyle yapmışım onun lezzeti hiçbişey de yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?