Parasızlık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
27
Merhaba,umarım iyisinizdir.Ben pek iyi değilim,bunalıyorum.İçimi dökmek istiyorum sizlere.Ben bu sene atanan bir öğretmenim.Bu zamana kadar babamdan manevi olarak pek destek görmedim,maddi olarakta verse de hep söylenen biri oldu,öyle aşırı bir para vermişliği olmadı ama bir verdiyse on söylendi.Şu an özel ders veriyorum,biraz elime para geçiyor.Elime geçen parayla atanma belgelerimi,fotoğraf çekimimi vs.halletmeye çalışıyorum.Atandığım yere biraz bakımlı gitmek istiyorum,onun için saçımı boyatayım dedim.O da çok pahalı geldi.Üstelik otobüs bileti parasını da düşünüyorum.Babam verse bile çok söylenecek biliyorum.Yakın bir arkadaşım var,babası ona her konuda destek oluyor.Kpss çalışma sürecinde babası aldı tüm kitaplarını,ben ücretli yaparak kendi kitabımı kendim aldım.Bir gün olsun bir şeye ihtiyacın var mı demedi.Arkadaşım istediği zaman saçını boyatır,tatile gider.Bu yaşıma geldim,tatil yüzü görmedim.Arkadaşıma bakınca kıskanıyorum.Maddi ve manevi yalnız bırakılmak beni çok üzüyor,yıpratıyor.Keşke farklı bir ailede dünyaya gelme imkanım olsaydı.Psikolojik olarakta çok yıpranmış hissediyorum kendimi.Birine sığınma ihtiyacı duyuyorum.Beni sevsin,anlasın, gözüme bakıp içimdekileri anlasın.Her konuda en büyük destekçim olsun istiyorum.Allahim duysun sesimi.Sizin de böyle kendinizi dipte bulduğunuz sonra yükseldiğiniz zamanlar oldu mu ?

İnsanoğlu hep ister, nefis sehibiyiz. Ama en tatlısı senin çabalayarak sahip oldukların, kimseye minnet etmeden başardıkların. Ben çoookk sınavlardan geçtim, şimdi görece olarak iyi bi yerdeyim. Herşeyimi kendim yaptım herşeyimi. Herşeyi kendi paramla yaptım. İyiki de öyle yapmışım onun lezzeti hiçbişey de yok.

Ben maddi konularda hickimseden yardım isteyemem.

O zaman arkadaşınıza da bir şey diyemem. Maalesef ki herkesin şartları eşit olmuyor. Çok şükür atanmışsınız yepyeni bir hayat var önünüzde. Mutluluğu bir başkasında aramayın ama önce kendinizi iyileştirmeye bakın.

Bu beni daha güçlü biri yapıyor tabi ama insan arkamda dağ gibi babam var diyebilmek,hissetmek istiyor.Ben işte o duyguya hasretim.

İyileşebilmeyi ben de çok istiyorum.

Herkesin bir dibi vardır . Sizin yükselmenizde yakın. Atanmışsınız artk bir geliriniz olacak kendi ayaklarınızın üzerinde durabileceksiniz biraz daha dayanın.

Tebrik ederim, ne güzel atanmışsınız. Bundan sonra kendi paranızı kendi istek ve ihtiyaçlarınıza harcama şansınız var. Bildiğim kadarıyla memurlar, henüz çalışmadan ilk maaşı alıyor öyle değil mi? Yani siz önce ağustos maaşı alıp, sonra ağustos ayı için çalışmayacak mısınız? O yüzden elinizde paranız olmalı diye düşünüyorum. Babanızdan para beklemeyin adam sizi okutmuş saç boyanızı da artık o karşılamamalı. Ama ben sizi biraz savruk gördüm. İlk maaşı hele hele farklı bir şehirde yeni hayat kuracaksanız çarçur etmeyin. İnanın evin şu an aklınıza gelmeyecek pek çok eksiği çıkacak. İşleri bi yoluna koyun, istediğiniz gibi harcarsınız. Ben de orta halli memur aile çocuğuydum, şimdi belli bir yere geldik Türkiye’nin en seçkin otellerinde de tatil yaptım, kayağa da gittim, yurtdışı da gezdim, ev sahibi de olduk. Siz de inşallah daha iyi şartlara kavuşacaksınız

Keşke ilk maaşımı şimdi alabilseydim,çok iyi olurdu.Maalesef öyle değil.Göreve başlamadan maaş alamıyoruz,2019 senesinde baskı oluşturularak göreve başlamadan önce maaşlar alınmış.Savruk olmam için paramın olması lazım.Bende o kısım yok işte .

Bence kabullenin. Yapacak bir şey yok ki, bu saatten sonra neyi değiştirebilirsiniz "Çok şükür atandım. Ya onun eline baksaydım?" diye düşünün.
Kredi kartı çıkarın şimdilik, taksitle yapın bi şeyler gitmeden. Yeni bir hayata, istediğiniz biçimde başlayın
Tatili de kendiniz ayarlayın, seneye ilk tatilimde Karadeniz turuna çıkacam, gibi gibi plan yapın.
Destekçi kişiye gelirsek... Birini aramayın, beklentide olmayın. Yoksa yanlış insanlar çıkar karşınıza. Nereden mi biliyorum? Kendimden

Sizin de böyle kendinizi dipte bulduğunuz sonra yükseldiğiniz zamanlar oldu mu ?
Hayat zaten böyle in-çık, iyi dönemler ve zor dönemlerden ibaret. Hepimiz geçiyoruz öyle zamanlardan... Benim 28 yaşındayken 1 hafta boyunca buzdolabımdaki 100gr kaşarı kemirerek geçindiğim bile oldu, nerde kaldı saç boyası almak..
Her hayat biraz öyle.
Yakınınızda böyle her ihtiyacı rahatça eline gelen insanları görmek de ekstra zor oluyor, çok iyi anlıyorum. Ama etrafa bakarak geçmez hayat, "Benim elimdeki hayat bu, bunu nasıl en güzel haline getirebilirim" diye düşünmek lazım.

İşinize, çalışmaya sarılın. Beni hep çalışmak kurtardı.
Fazla harcama yapmadan hobiler edinebilirsiniz, hobilerinizi küçük kazançlara çevirebilirsiniz, işten kalan zamanlarda 3-5 kuruş bile olsa ek geliriniz olabilir..

Kendimi her anlamda toparlamak istiyorum.Şu an dipte gibiyim.Maddi,manevi,fiziksel olarak toparlamak istiyorum.

Bir göreve başlayıp maaşımı alsam param olacak,o günü bekliyorum.Maaşımla hem terapi almayı istiyorum hem de de kendime bakmak.Hayatımdaki en büyük eksikliğim manevi olarak bana destek olacak birinin varlığı.Buna çok ihtiyaç duyuyorum.

İyi de hayatınızın bir döneminde iş durumunuz düzene girmiş. Herşeyi kendiniz yapmaya imkan bulmuşsunuz. Konu sahibi parasının olmadığı dönemlerinin zor geçtiğinden, ailesinden çok destek göremediğinden bahsediyor. Kendi paramı harcamak istemiyorum illa herşeyi ailem yapsın demiyor yani...

Atanma kısmı olan en zor kısmı aşmışsınız ama siz hala bunlara takılıyorsunuz. Denizi aşıp derede boğulmak gibi bir şey bu. Evet belki para değil asıl mevzu, babanızın size vermediği değeri sorguluyorsunuz, haklısınız. Ama hayatta herşey bizim istediğimiz gibi gitmiyor. O yüzden elimizde olmayana değilde olana bakıp başardıklarımıza bakıp mutlu olmak. Zor şartlarda güzel başarı elde etmişsiniz siz bunu görmüyorsunuz belki ama yerinizde olmak isteyen milyonlarca insan vardır. Sizi en azından babanız okutmuş. Geçen bir komşum babam beni kız çocukları okumaz diye okumadı diye konfeksiyonda iş arıyordu (yanlış anlaşılmasın küçümsemiyorum konfeksiyonu tabi) ama çocukları var eşinden ayrı nereye bırakıcam çocukları şimdi bu yaştan sonra okulda olmaz memurlukta olmaz diye dertleniyordu. Yani bardağın dolu tarafından bakmayı deneyin derim. Bu şekilde eksikleri sorgulayarak mutlu olamazsınız.

Konuyu anlayan tek kişi ben miyim, konu sahibesi millette ne aileler var bir de bana bak arkadaş yazmış. Konu sahibesinin babası net pinti, ama el iyisi pinti kendi ailesine gelince yok ama ona buna gelince bol bol var. Burda konuyu gelin açsaydı eşim el iyisi diyince taşlardınız, ama babam el iyisi yazınca aaa sen para isteme cebinde 5 kuruş olmadan yaşa iste yazmışsınız arkidişler Ne yapsın konu sahibesi ailesinde para varken oturup otobüs parası mı hesaplasın?? Zaten atanmış bu kız oraya nasıl gideceğini de mi dert edinsin?? Bir saç boyası kaç para ayrıca insan bunun da hesabını yapar mı Lüks mü saç boyası dediğiniz, bu kız tatilde mi paraları ezmiş, 1 poşet kıyafet mi almış, altı üstü 1 kez kuaföre gitmiş bir kez yorumlar acaip arkadaşım ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…