Parayı ben mi yollamalıyım?

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.029
18.139
248
28
Merhabalar.
Ev arkadaşım benden önce evden ayrıldı ben hala oturuyorum. Arkadaşım depozitosunu alacak ama biz ortak ödemiştik. Yani depozito 10 bin ise 5 ini ben 5 ini o ödedi. Evde ben halen oturduğum için sadece onun depozitosu verilebiliyor. Ev sahibi depozitoyu benden istiyor. Yani 5 bini ben onlara yollayacağım onlar da kıza yollayacak ve ben çıkarken 10 bin alacağım toplam.
Bu normalde böyle mi işliyor?

Bunu ev sahibine yansıtmadan arkadaşınızla aranızda da çözebilirdiniz. Ama şu saatten sonra kayıtlı olması için ev sahibine yollayın, dekontu saklayın.

Depozito kişi sayısına göre alınmaz. Bir kira bedeli olur genelde kaç kişinin yaşadığından ya da ödediğinden bağımsız. Yani ev sahibi haklı.

Merhabalar.
Ev arkadaşım benden önce evden ayrıldı ben hala oturuyorum. Arkadaşım depozitosunu alacak ama biz ortak ödemiştik. Yani depozito 10 bin ise 5 ini ben 5 ini o ödedi. Evde ben halen oturduğum için sadece onun depozitosu verilebiliyor. Ev sahibi depozitoyu benden istiyor. Yani 5 bini ben onlara yollayacağım onlar da kıza yollayacak ve ben çıkarken 10 bin alacağım toplam.
Depozitonun tamamını alacağınızın garantisi yok ama sanki? Yoksa tabi sakıncası yoktu

Depozito konusunda ev sahibinin güvencesi o bir bakıma,evde kalan kişi sayısı ile alakalı da hesaplanmaz zaten. Ev sahibini karıştırmadan arkadaşınıza verin her halükarda siz ödeyeceksiniz ha ev sahibine ha arkadaşa,ev sahibi verse bile yine sizden talep edecek.
Evde bir hasar vs yoksa zaten siz cıkarken ev sahibiniz öder.

Merhabalar.

Kira sözleşmenizde depozitonuz 1 kira bedeli mi veya kaç kira bedeli ? Ödemeyi ona göre mevcut kira bedelinden alacaksınız, arkadaşınıza payını da o bedele göre vermeniz gerekir.

Merhabalar.
:KK43: bende bilmiyordum böyle işlediğini

Son düzenleme:
Öğrenci için yapılan apartlar falan değilse tabiki sizin odemeniz gerekir. Neticede hala o evde oturan biri var. Evi tamamen bosalttiginizda depozito verilir

Merhabalar.
Evet normalde senin ödemen gerek çıkarken sen alacaksın ev sahibinden

Sizden istemesi normal, kişi sayısına göre değil, siz çıkana kadar güvence olarak alınan, ev için istenen bir para bu, dolayısı ile fırsatçılık yapmıyor ev sahibi. Siz gönderin ev sahibine, açıklamada da belirtin ne için gönderdiğinizi net bir şekilde, dekont vesaire saklayın, siz evden çıkarken 10.000 TL olarak geri alacaksınız, ev sahibi de depozitosunu korumuş olacak.

Kira sözleşmenizde depozitonuz 1 kira bedeli mi veya kaç kira bedeli ? Ödemeyi ona göre mevcut kira bedelinden alacaksınız, arkadaşınıza payını da o bedele göre vermeniz gerekir.
Enflasyondan dolayı galiba bu olay da unutuldu. En son ev sahibim baya olay yapmıştı şu dediğiniz şeyi dedim diye. Ben de yıllardir öyle biliyorum. Hatta evde hasar yoksa son aylar kira ödemeden oturup o şekilde para tahsil edilmiş olurdu.

Ev sahibi haklı elbette ama şöyle bir ayrıntı var. Mesela şimdi arkadaşın depozitosunu aldi çıktı. Sende seneye çıkacaksın. Ev sahibi evi kontrol edecek ve gerekli kesintileri yapacak ama bu durumda bütün kesintiler senden çıkmış olacak. Ev sahibi eve gelsin baksın gerekli kesintiler neyse yapsın arkadaşına ona göre depozito iadesi yapsın. Mesela diyelimki evde 2000 lik kesinti yapılacak 1000 senden 1000 ondan kesilmesi lazım. Geriye kalanı arkadaşına iade eder. Ama diğer türlü önümüzdeki yıl 2000 tl hepsini senden kesmiş olacak. Bence bu haksızlık

Kontratta ortak isminiz mi yazıyor? Öyle olsa bölerek verilebilir hesaplarınıza ama tek bir kişinin adı varsa yapacak bir şey yok hukuken.

Mantıklı olan sizin ödemeniz, ama siz çıkarken ev sahibi kurnazlık yapıp depozitoyu vermezse veya keserse ne olacak?
Yakin zamanda cikmayi düşünüyorsanız bence bekleyin, ama henüz çıkmayı düşünmüyorum derseniz mecburen siz vereceksiniz gibi duruyor. Umarım ev sahibi depozitoyu kesmeden verir

Merhabalar.
Gayet normal. Olabilecek problemlere karşı ev sahibi önlem alıyor.

Enflasyondan dolayı galiba bu olay da unutuldu. En son ev sahibim baya olay yapmıştı şu dediğiniz şeyi dedim diye. Ben de yıllardir öyle biliyorum. Hatta evde hasar yoksa son aylar kira ödemeden oturup o şekilde para tahsil edilmiş olurdu.

Unutulmadı, bilerek unutmuş gibi davranıyorlar. Neticede ilk girişte verilen rakam 1 veya 2 kira bedeli oluyor.

Back
X