Park yatağı artık mağara olmuş bebek desem yeridir.

Neden çekiniyor çıkarmıyor sizce?Zekada özür?Vücutta anomali?
Bunlar,hatta daha ağırı bile olsa kadını haklı görmeli miyiz?
Anneler kıyar,hepsi değil elbette,fakat gözünüzü açıp biraz çevrenize bakmanızı,gerçek dünyayı görmenizi tavsiye ederim size.Çok iyimsersiniz(!)
Fakat sizin gibi iyimserler pembe gözlüklerini çıkarmadığı için kimbilir kaç çocuk ziyan oluyor.
Ve evet sizin çocuğunuzu düşünmek bana da düşer.Çünki ben umursamaz değilim.
Ve çocuklarımız bizim malımız değil,her türlü tasarrufu bize ait değil.
Onlar birer birey ve bu toplumun temel taşlarıdır.
Bize düşen ruhen ve bedenen tam sağlıklı olarak hayata hazırlamak,toplumdaki yerlerine layık insanlar olmalarını sağlamaktır.

evet dünyaya getirilen her çocuktan biz de sorumluyuz. sokakta dayan yiyen bir bebek görünce başka tarafa bakıyorsak bizde aynı şiddete ortak oluyoruz. o annesi diye çocuğun%100 sahibi değil. bebek dünyaya gelirken annesi ona fikrini sormadı, belki onun annesi olmasını istemeyecekti başkasını seçecekti. madem doğuruyorsun bakmak zorundasın en iyi şekilde bu fedakarlık değil zorunluluk ve insanlık görevidir. benim evim pis bulaşıklar yığılı ütüler birikmişken bebeğimle yorgunluktan bayılana kadar oynamak zorundayım bebek uyur veya başkasına kısa süreliğine emanet ederim veya o mutlu şekilde kendi kendine oyalanacak bir şey bulur o zaman benim diğer görevlerime zaman kalır.

Belki bebeği rahatsz belki tedavi görüyor ama bu kadın söyleyemiyor belki koştura koştura rehabilitasyon merkezlerine götürüyordur bunu bilebilirmiyiz etraftan saklıyor olabilir. Şikayet etmek de acı sonuçlar doğurabilir. Konu sahibinin arkadaşının bir sosyal hizmet yetkilisine bunu danışması gerek. Ya da biri güzellikle açık açık soracak neden bunh yaptığını

Evim temiz kalsin diye sıkintisini ,esine veya baskalarina kizip sinirini cocugundan cikaranlardanda nefret ediyorum.Bizde de vardi oyle bir akraba cocuguna hic cekinmeden herkesin icinde vurmustu .Yerimden nasil kalktigimi bilmiyorum .Oyle bir ittimki kadini cocugu kendime cektim.Napiyorsun sen diye bagirdim .O da yaptigina pisman oldu . Cok kez uyarmistim.Sinirlerine hakim olmayi ogren diye.Bir gun ben seni dovucem diye.Baskalarina laf soyleyemiyorlar sinirlerini kendi savunmasiz cocuklarindan cikariyorlar.
Bunlari gordukce bazi cocuklara cok uzuluyorum.

Var cocukta bir sorun...
Benimki tv izlese bile en ufak degisik seste falan gelir bakar ne oluyor diye...
Tahmin ediyorum ki o cocuk dogdugundan beri orada...yurumeyi bile bilmiyordur adam akilli yazik...
O cocuk kurtarilmali bir sekilde
Yada komuslar alsin gunde 2 saat falan onunla oynasin ziplasin...bu da birşeydir
Anneye lafim yok allah islah etsin...

Bu nasıl bir şey Allah'ım!!! Bu nasıl bir şey!.. Bazen Dünya dursun, kıyamet kopsun istiyorum! Dayanamıyorum!!!

Tamamen katılıyorum.3çocuğumla eşimin yanında çalıştım.Kimisinin yemeğini,kiminin sütünü yanıma alırdım.Koca valizle eşya taşırdım her gün.Ama benim çalışmamın sorumlusu çocuklarım değildi,hepimize daha rahat bir yaşam için çalışıyorduk.Bu bilinçle onların ne oyunlarını,ne faaliyetlerini eksik ettim.Bazen eve gelip onları yatırınca,yemek yiyemeden uyur kalır,eğer çay içiyorsam 2ci bardağı almaya gücüm kalmazdı.Ama büyüdüler, o günler geride kaldı.
Pozitif bakınca psikolojik olarakta gerilmiyor insan.
Anne çocuğu çıkarmak istemiyordur,bir rahatsızlığı vardır deniyor.
Kardeşimin arkadaşının beyin felci çocuğu var.Göğsünü gererek her gittiği yere götürüyor,sevgisi ve sahiplenmesi gözlerinden okunuyor.Annedir çocuğuna toplumda yer edindirecek olan.Bazı çocuklar ne yazıkki çok şanssız...

Sosyal hizmetlerdeki bebeklerin,çocukların kaç saat beşiklerinde bırakıldıklarını biliyosunuz değilmi???Yani çözüm değil o başka bi çözüm bulmak lazım!!!

Amaç bebeği annesinden alıp yurda versinler değil ki. Anne ayıplı bir olaya karışmadıysa kolay kolay almazlar zaten. Amaç anneni gözünü korkutmak. İhmal ettiğini göstermek..

Bence bi hastalığı var çocuğun ve kimseye söylemek istemiyor bana öyle geldi belli ki çocukta sorun var 2 yaşında diyosunuz 2 yaşında çocuk me yapar eder çıkar o beşikten

Bence bi hastalığı var çocuğun ve kimseye söylemek istemiyor bana öyle geldi belli ki çocukta sorun var 2 yaşında diyosunuz 2 yaşında çocuk me yapar eder çıkar o beşikten
Yığınla bilimsel araştırma var. Bebeği uyaricalardan mahrum bırakırsaniz bedensel-zihinsel-ruhsal engelli olur. Bu yavrucagi bu cani kadin bu hale getirmiş! Hem sorunu varsa ektra hassas davranması gerekir.

Ne yapsak acaba bu yavru için...

Bir çok kişi bebek hastaysa anne göstermek istemiyor demiş sanki çok normal bir davranış gibi. Yüzde bilmem kaç zeka özürlü bir çocuk topluma kazandırılabiliyorken bu bebeğin 7/24 orada kuş besler gibi bakılması normal bir çekince mi?

Bir akrabamızın bebeği doğumda beyin felci geçirdi. 2 yaşını geçti ama annesi her yere götürüyor. Neden utansın? Utanmak normal bir davranış değil ki.. Utanmak sorumluluklarını yerine getirmeye engel değil. O kadının tavrı çocukla hiç bir şey paylaşmadığını açık seçik ortaya koyuyor..

Üstelik acıkmış diye haşlanmış patates atıyor önüne çocuğun? Allahım gözümün önünde canlandıkça çıldıracak gibi oluyorum. Bu komşular, arkadaşlar ne geniş insanlar 2 yıldır mal mal bakmışlar sadece..
2 3 sefer söyler sonra çalar kapısını alıp kendi evimde oynatır sosyalleştirirdim o bebeği. Tabi annenin kafasına vura vura anlatırdım.

Birisi geldiğinde saklamaya çalışıyo ama tabiki normal değil davranışı

Bence konu sahibi kadının genişliği ve umursamazlığı ile ilgili yeterince bilgi verdi. Mesela bebeği evde bırakıp 3-5 saat komşuda oturmak gibi..
Hangi bedensel veya ruhsal engelli bebeğe yapılır bu? Daha kadını neden savunuyorsunuz anlayabilmiş değilim?

Durumun ne olduğunu tam bilmeden burdan konuşmak sanırım bizler için çok kolay konu sahibinden rica edelim çat kapı gitsin bikaç kez bakalım ne durumda çocuk
Bu arada öyle kolay değil annenin izni olmadan alıp çocuğu gidemezsiniz suçlu durumuna siz düşersiniz bu defa
Anne baba ters insanlarsa başınızı belaya sokarsınız bu tutumla

Birisi geldiğinde saklamaya çalışıyo ama tabiki normal değil davranışı

Bebeklerin doğumdan itibaren bütün yaptıkları hareketler kas, kemik, doku, zihin faaliyetleri içindir.
Buna beslenme de eklenir. Patates ile beslenen bir bebek düşünün. Ne kadar gelişebilir?

Eğer siz bir bebeği sürekli 70x150 boyutlarında bir kutuda bırakıp hareket etmesine izin vermezseniz, emeklemesinde teşvik etmezseniz, ellerinden kaldırıp adım attırmazsanız bebek bunları fıtratı gereği yapmaya başlasa bile yeterli alanı olmadığı için geliştiremez. Bakın ayağını yukarı atmaya çalışıyormuş ama park yataklar çok derindir ve çıkamaz kolay kolay. Bedensel bir engeli olsaydı onu da yapamazdı zaten..
Ayrıca benim bebeğim gibi almazsam kıyameti koparamaz çünkü ziyadesiyle yalnız bırakılmış acıkınca tepki vermesi ile önüne metal tabakla patates atılmış. Yani bebek bebek gibi büyütülmemiş.

O çocuk hep bu kadar küçük kalmayacak. Eninde sonunda oradan çıkacak sonra ne olacak çok merak ediyorum. Bu seferde tasma takıp bağlar sanıyorum..

2 senede yeterince bilgi sahibi olmuşlardır. Ben o kadar beklemezdim.
Ben yapamayacağım şeyi yazmam. Bence sizin için tepkisiz kalmak, aman bulaşmayalım bela almayalım demek daha kolay.
Ben bir bebek o durumdayken tepkisiz kalamam. Keşke konu sahibi isim ve adres verse de hemen şikayet etsem..

Bebek bekliyorsunuz lütfen kendi bebeğinize de bu kadar soğukkanlı olmayın.
Bu anlatılanları bir anne olarak Nasıl bu kadar normal karşıladınız??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…