- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.327
- 798
Nerden başlasam bilemiyorum üniversiteden yakın dostum haber verdi kendisi evli ve çocuguyla çok ilgisiz sürekli temizlik yapan,misafir çağıran bı komşusu var ve 2 yaşında yavrusu.sorun şu ki bu yavruya annesi evcil hayvan gibi davranıyor diyor.beni aradı o çocuk için ne yapabilirim oturdum ağladım dün diyor.Çocuğu park yatak oyun alanından asla cikarmiyormus karşısına TV açıp çocuğu orada yalnız birakiyormus.mesela ona beş çayına gelmiş bebek nerede diye sormuş arkadaşım."amaaaan yatağında ggetirsem durmaz o " demiş.Ya ama burada dolu çocuk var getir demiş.Yok o kimseyle oyun oynamaz o sadece yatağında oynar demiş.neyse tam 3 saat geçti kadın birkez bile bebeği ne durumda bakmadı diyor.sonra baska bir gün ben onlara gittim oturdum çay içtik derken bebek nerede dedim.Yatağında o demiş.Yanına gitmiş arkadaşım çocuk konusamiyormus aç diye göstermiş .Çocuk oradan çıkmak için hep hoplayip düşüyor tekrar çıkmak istiyor ama yapamıyor yorgun düşüyormuş.orada beni çıkar diye baktiginda annesi kızar diye çıkarmadim ama bana bakışı çok acıklı geldi diye ağlamış sonra arkadaşım.keske cikarsaydin dedim ama ilginç tarafı çocuk hiç aglamiyormus.Bı ara sesi yükselmiş bebehin annesi himm o acikmistir deyip o yatağın içine metal tabakla patates koymuş çocuk onu yeyip fırlatmış.İçerden bunlar sesi duyunca yemeği bitirmiş bizimki demiş annesi.arkadasimda çıkar bebeği gezsin deyince aman bize dirlikmi verir,sıcak caymi içirir hem Dr dediki bunun kasları zayıf fazla yürüyüp kosmasin dedi diyor.sonrasinda bebehin yanına gitmişler uyuyakalmış yavrucak o yatağın içinde.nezaman gitsem o çocuk o yatağın içinde birde çocukta anormallik sezdim aglamiyor sadece tuhaf bı gguluyor ama şüphelendim bir rahatsızligimi var diye dedi.Bende annesinin tutumundan öyle dedim ama bilemiyorum.Üzgünüm..Hep aklımda o yavvru ne yapılır bilemiyorm
Keşke bilmeseydim deme.İyi ki bildin.Belki o yavrunun kurtuluş kapısı olursun.Arkadaşlar hepinize içten duyarliliginiz ve meseleyi derinden anlayıp hislerime tercüman olduğunuz için gerçekten teşekkür ederim..cok üzgünüm ama hemen sikayet etmek değilde birkaç defa daha ciddi takip etmesini isteyeceğim..Mesela bir kere daha cagirsin evine yinemi orada saatlerce bırakacak.Eğer öyle yaparsa muhtemelen öyle yapicak ama yanlış anlama mı var diye takip amaçlı bunu yapıp sonra karaturnanin soylediggi şeyi yapmasini isticem.birde çok sık gittiği bir kadın değildi biraz gitsin gözlemlesin.arkadasima çok iş düşüyor..Eğer aynı şehirde otursaydik beraberde giderdik ama maalesef değiliz.Konu hep aklımda ins.o yavru için elimden ne geliyorsa uzaktan da olsa birşeyler yapmaya caliscam.keske meseleyi bilmeseydim.Kulaklarım duymasaydi..Bir annenin cahilliği mi, duyarsızlığı mı..Vicdansizligimi..Ne dersek hakediyor.Allah mükemmel surette yarattığı varlığını sana teslim ediyor emanet ediyor sense bu mucizevi yaratilana böyle karşılık veriyorsun..Bunların tek tek hesabı sorulacak.Allah yardımcımız olsun.
Umarım işe yarar. Bende arkadaşınızı işin içinden sıvırmak için düşündüm. Ah yavrum inşallah kurtulur o hapis hayatından.Karaturna önerin muhtesem..Cevap yazmadigim için kusuruma bakma..Erken uyandım sizin bu fikrinizi düşündüm inanın.arkadasim kendisinden bilir diye korkuyordu.hem böyle olunca kendisinden de bilinmez ins.bugun arayıp ilk bu öneriyi soylicem ins.sagolun.
Bende o durumdan çok etkilendim..metal tabak vvermeside aslında demekki çocuğu hep orada tuttuggunun işareti gibi geldi.inanilmaz sorumsuzluk.vicdansizlik..Zaten arkadaşımda kuuut die ses gelince ne oldu diye birbirlerine bakmışlar kadında gülerek her yemeği bitince öyle yapar demiş.sonrasiindaysa uyuyakalmış.hic insandan bahsetmiyor ggibiyiz degilmi..Allah akıl fikir basiret vvversin bu kadina.Umarım işe yarar. Bende arkadaşınızı işin içinden sıvırmak için düşündüm. Ah yavrum inşallah kurtulur o hapis hayatından.
En çok etkilendiğim metal tasla yemeği önüne atıp yemek bitince çocuğun tabağı atma sesinden bitmesini anlamasıya bu nasıl birşey bu nasıl birşey YaRabbim
Yine diyorum bir bebeği en çok annesi düşünür. En çok annesi sever. En çok annesi kıyamaz. Bu kadının yaptığı vahşetmiş gibi lanse ediliyor. Evet çok bilinçsiz ve rahatını düşünen bir kadın ama bilemiyoruz ki belki insanlardan çekiniyor çıkarmıyor beşikten. Sebebini bilmeden kötü yorum yapamam. Bebeğim adına endişelenmeyin zira size düşmez.Bu yazdıklarınıza hayret ediyorum.Bazen gerçekten "dünya nereye gidiyor"diyor insan.Bu duruma da gözlerimizi kapatacaksak,en azından kafa yormayacaksak,hiç yaşamayalım.
Elinizden bir şey gelmeyebilir.Ama en azından üzülür,kalbiniz ve dilinizle reddedersiniz.Belki bu bebek için bir çare bulunur.Ben asıl sizin bebeğiniz için endişelendim şimdi.
Yine diyorum bir bebeği en çok annesi düşünür. En çok annesi sever. En çok annesi kıyamaz. Bu kadının yaptığı vahşetmiş gibi lanse ediliyor. Evet çok bilinçsiz ve rahatını düşünen bir kadın ama bilemiyoruz ki belki insanlardan çekiniyor çıkarmıyor beşikten. Sebebini bilmeden kötü yorum yapamam. Bebeğim adına endişelenmeyin zira size düşmez.
Ben sizi çok iyi niyetli buluyorum..İnşallah düşündüğünüz gibidir.sosyal hizmetler çocuğu aldığında annenin yanındaki hayatı ya daha iyiyse diye kafam karışıyor..Kar zarar oranını düşünüyorum.Devlet hemen almaz tabiiki ggozunun korkutulmasi şart ama ya bizim yuzumuzden alınıp hayırlı olmazsa diye bile endişe ediyorum..Anne ciddi bilinçlendirilmeli..sizi şu noktada eleştiriyorum sadece çocuğun belli bir rahatsızlığı vvar ve herkesten gizliyorsa bile 3-4 belki 5 saat o bebek hemde 22 aylık bir bebek evde yalnız bırakılıp komşuya çaya gidilemez bu bana kalırsa vahsettir.cunku çocuk ölebilir..bogulabilir.o daha kendini koruyamiyor.Yine diyorum bir bebeği en çok annesi düşünür. En çok annesi sever. En çok annesi kıyamaz. Bu kadının yaptığı vahşetmiş gibi lanse ediliyor. Evet çok bilinçsiz ve rahatını düşünen bir kadın ama bilemiyoruz ki belki insanlardan çekiniyor çıkarmıyor beşikten. Sebebini bilmeden kötü yorum yapamam. Bebeğim adına endişelenmeyin zira size düşmez.
aynen katılıyorum dediğinizeBelki de bebegin bir rahtsızlıgo var bu yüzden eve misafir geldiginde göz önünde tutmak istemiyordur cocugu
Bilirsiniz işte acımak vahlanmak gibi durumlar olur ya..
Onun dısında iki yaşında bir cocuk orada saatlerce durmaz ve park yataktan çıkmak isterse cıkabilir
İki yasında bir cocugum var ordan biliyorum
Çocuğu tek bırskıp gitmesi geeçekten çok kötü ben sadece kendi evinde misafiri varken beşikte tutuyor diye düşündüm. İyi mi olur kötü mü bilmiyorsanız şikayetten önce bu konuyu yetkili birine danışın sonuçları ne olur öğrenin. Yani ben bir annenin bebeğine kötü davranma ihtimalini gerçekten düşünemiyorum konuyu okuduğumdan beri yapmaz ya diyorum. Ben de anne oluyorum insan evladını nasıl tek koyabilir, kendi keyif çatarken.. İnşallah kötü sonuçlar olmaz. Herşey o bebek için iyi olur.Ben sizi çok iyi niyetli buluyorum..İnşallah düşündüğünüz gibidir.sosyal hizmetler çocuğu aldığında annenin yanındaki hayatı ya daha iyiyse diye kafam karışıyor..Kar zarar oranını düşünüyorum.Devlet hemen almaz tabiiki ggozunun korkutulmasi şart ama ya bizim yuzumuzden alınıp hayırlı olmazsa diye bile endişe ediyorum..Anne ciddi bilinçlendirilmeli..sizi şu noktada eleştiriyorum sadece çocuğun belli bir rahatsızlığı vvar ve herkesten gizliyorsa bile 3-4 belki 5 saat o bebek hemde 22 aylık bir bebek evde yalnız bırakılıp komşuya çaya gidilemez bu bana kalırsa vahsettir.cunku çocuk ölebilir..bogulabilir.o daha kendini koruyamiyor.
Sizin bunu ogrenmenizinde vardir hayirli bir sebebi, belkide iyi seylere sebep olacaksiniz.Arkadaşlar hepinize içten duyarliliginiz ve meseleyi derinden anlayıp hislerime tercüman olduğunuz için gerçekten teşekkür ederim..cok üzgünüm ama hemen sikayet etmek değilde birkaç defa daha ciddi takip etmesini isteyeceğim..Mesela bir kere daha cagirsin evine yinemi orada saatlerce bırakacak.Eğer öyle yaparsa muhtemelen öyle yapicak ama yanlış anlama mı var diye takip amaçlı bunu yapıp sonra karaturnanin soylediggi şeyi yapmasini isticem.birde çok sık gittiği bir kadın değildi biraz gitsin gözlemlesin,birde resmini çcekebiliyorsa ceksin.kamera kaydı yapmasını isticem.arkadasima cok iş dusuyor.Eğer aynı şehirde otursaydik beraberde giderdik ama maalesef değiliz.Konu hep aklımda ins.o yavru için elimden ne geliyorsa uzaktan da olsa birşeyler yapmaya caliscam.keske meseleyi bilmeseydim.Kulaklarım duymasaydi..Bir annenin cahilliği mi, duyarsızlığı mı..Vicdansizligimi..Ne dersek hakediyor.Allah mükemmel surette yarattığı varlığını sana teslim ediyor emanet ediyor sense bu mucizevi yaratilana böyle karşılık veriyorsun..Bunların tek tek hesabı sorulacak.Allah yardımcımız olsun.
Bende üst komşumun sürekli çocuğuna aşırı bağırıp hakaret etmesinden ve temizlik yaparken çıldırıp çocuğu ağlama krizlerine sokmasından dolayı aşırı üzülüyordum da bunu okuyunca bizim ki daha masum kaldı en azından arada çıkartıp hava aldırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?