Park yatağı artık mağara olmuş bebek desem yeridir.

Hiçbirşey yazamadım. Ama bu konu okuduğumdan beri aklımdan çıkmıyor. Hele sanırım konu sahibinin arkadaşı bebeği annesi kızar diye kucağına bile almamış. Yazık yavrum biçare..
Birşeyler yapılabilir ama ancak yakınında olanlar harekete geçerse..

İyi de bu bebeğin babası yok mu demiyor mu çocuğu çıkart yedir ilgile diye komşunun gördüğünü baba da görür annesi kayınvalidesi de görür uyarır komşuya mı kalmış bana abartılı geldi doğrusu 3 saat bakmaması falan çocuk zaten açken ağlar yahu altında bezi vardır yapar ağlar çok saçma ayrıca sizi ilgilendirmez dayak şiddet olmadıkça birşey yapamazsınız

Cocukta dogustan bi sorun oldugunu sanmiyorum, kimseyle iletisim kurmadigi, surekli tv izledigi ve hareket edemedigi icin o hale gelmis. Aptal kadin, o kadar bencil ki, kimse mi sert bi sekilde uyarmiyo. Hadi kadin bencillikten oluyo kocasi niye razi geliyo. Birimiz bi hata yapsa cocuk konusunda digeri uyarir bizim evde. Sicak cay icecekmis zikkim icsin. 2 yasinda cocuk birak yurusun icersin cayini surekli kucak isteyecek bi cocuk degil ki bu.

Peki bu psikolojik şiddet değil mi?
En azından çocuk haklarıni bildiğini umduklarım bari şunu yazmasa...

Misafir varken beşikte durması hadi neyse de, çocuğunu evde tek bırakıp nasıl misafirliğe gidebiliyor, tamam çocuk duruyor da Allah korusun o sırada evde birşey olsa bebek nasıl kaçacak tek başına beşikten benim oğlum 3 yaşında kenarları yüksek olduğu için hala çıkamaz, ağlar gel beni al diye, sırf bu sebeple tek yatacağı zaman bizim yatakta yatırıyorum, uyanınca yanımıza geliyor. Hastalığı da olabilir ama hasta diye evde saatlerce tek kalmasının bir manası yok ki, önce karşınıza alıp konuşsanız mı? Şiddet var mı acaba baba veya anne tarafından, çünkü şiddet gören çocuklar bir süre sonra ağlamıyorlar, durumu kabulleniyorlar. Bence birgün eşinizle beraber gidin hem babayla hem anneyle görüşün, çocukta bir rahatsızlık yoksa da sürekli beşikte duran bebek tabiki psikolojik olarak diğer bebeklerle aynı olmaz. Benim oğlum tek çocuk ve ailelerden uzağız diye özellikle bebekli ailelere misafirliğe gidiyorum, oğlum iletişim kursun diye ona uygun komşularla görüşüyorum daha çok. Çünkü evde sadece benle birlikte haliyle çekiniyor, utanıyor, konuşmuyor kimseyle, onu açmaya çalışıyorum, halim olmasa dahi parka götürüyorum hava alsın güneş alsın diye. Çocuk iyice içine kapanır o şekilde, konuşma da kar etmezse, sosyal hizmetlerde nasıl bakılıyor onu da bilmek gerek, orda da beşikte uzun vakit geçirdiklerini okumuştum.

Kimse ondan fazla düşünemez mi eminmisiniz? Bebeğini çöpe atanlar da anne güya mesela.... Bilinçsizlikten fazlası bu

Kimse ondan fazla düşünemez mi eminmisiniz? Bebeğini çöpe atanlar da anne güya mesela.... Bilinçsizlikten fazlası bu
Onlar bebeğinden kurtulmak istediği için atıyor. Bu kadın çöpe mi atmış ortada vahşet mi var belki bir sebebi vardır diyerek iyi tarafından bakmaya çalışıyorum sadece.

Off sinirim bozuldu ya. O kadınla çok ahir konuşur bir güzel tehdit ederdim çünkü güzellikten anlatacak birine benzemiyor. Sonra da sosyal hizmetlere şikayet ederdim.
Umarım sizde sadece konuyu açıp hiç bir şey yapmadan durmasınız.

Onlar bebeğinden kurtulmak istediği için atıyor. Bu kadın çöpe mi atmış ortada vahşet mi var belki bir sebebi vardır diyerek iyi tarafından bakmaya çalışıyorum sadece.
Hanımefendi iki çocuğum var ve üç aylıktan itibaren oyun halısına koymaya başladım. Ne demek beşiğe hapsetmek. Üç saat diyor ya hu.
Zıkkım içsin sıcak çay içeceğine. Bizim de misafirimiz geliyor çocuğum durmazsa misafirden yardım rica ediyorum, çocuğumu başımdan atmıyorum.
Velev ki hasta . Çözümü bu mu , bu şekilde mi yardımcı olacak o yavruya.

Bu arada annenin de ciddi sorunları olabilir, yani onun da ruh sağlığı iyi değildir belki, bu sebeple öncelikle arkadaş olup daha detaylı öğrenmeye çalışsa ailenin durumunu? Başka sorunlar var mı, tek sorun bu umursamazlık mı? Kadın şiddet mi görüyor ne oluyor o evde, bence detaylı öğrenip o şekilde bir karar verilebilir, belki kadına ve çocuğa destek gerekiyordur sadece, yani hasta veya değil o senin evladın denmeli, çocuğu kabullenmesi sağlanmalıdır. Lohusa depresyonuyla ilgili bir yazıda çocuğa bakmak istemeyen anneler olduğunu okumuştum, nadir görülse de annenin de desteğe ihtiyacı olabilir. Çocuğunu gizlemesinin yanlış olduğu söylenir, hatta bizzat çocuğu görmek istiyoruz diyebilir gittiği komşular, bir hastalığı varsa yüzüne vurulmamalı, bizim toplumda bu çok var hemen teşhis koyarlar, bu çocuk şöyle, böyle diye. Zaten anne anlatmak isterse anlatır, hasta mı diye sormak da yanlış bence. Hastaysa dahi o çocuğa aa yazık demek yerine daha çok ilgi ve şefkat gösterilmeli.

İki yaşında çocuk düz duvara tırmanır ,nasıl çıkmıyor oradan çok şaşırdım.Peki bu çocuğun babası akrabası falan yokmu bu durumu sorgulayacak enteresan yani.Nasıl çocuk evde bırakılıp komşuya gidilir Allah ıslah etsin böylelerini.Arkadaşları komşuları niye sorgulamıyor ki bu kadını ?Ben olsam olayın aslını mutlaka öğrenirdim.

Birde evde yalnız bırakıyor öyle mi. ..

Tepkisiz kalalım demedim ki ben sadece herşeyin bir yolu yordamı var öyle kafanıza göre çocuğu alırım evime şöyle yaparım şeklinde yapamazsınız neyazıkki sosyal hizmetleri arayıp gerekli şikayetleri yaparsınız onlarda sorar soruşturur duruma göre neyapılacaksa yaparlar

TV izleye izleye beyni muhallebi olur o çocuğun, yazık. Fiziksel ve mental olarak o yatağın içinde gelişmesi imkansız. Bence sosyal hizmetleri arayın. Ama fiziksel olarak darp vs yoksa bişey çıkmaz gibi.

Problemin ne olduğunu bilmiyoruz belki anne de sorunlu bu sebeple kötü yorum yapmak istemiyorum. Geçenlerde kadının biri bebeğini kundak yapmakla kalmayıp yazma ile bağlamıştı her tarafından ve ben o kadına ateş püskürmüştüm çünkü bilinçliydi ve kendi rahatı için yapmıştı. Bu kadın aklı başında olsa zaten evde biri varken yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için o bebeği ile ilgilenir. Kesinlikle normal bulmuyorum. Desteğe ihtiyacı var belli ki.

Her iki türlü durumda da şikayet çözüm olur. Kadın normal değilse o da tedavi görmüş olur. Kaldı ki normal değilse bu saha korkunç bir durum. Hoş bunu yapan bir varlık normal olamaz benim gözümde. ..

Annenin akıl sağlığı yerinde olmayabilir mi acaba?Herkesin bilgisi dahilinde bu şekilde hareket etmesi hiç normal değil.Aklı başında bir insanın yapacağı hareketler değil bunlar, ele güne karşı utanır insan en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…