Peki bu psikolojik şiddet değil mi?İyi de bu bebeğin babası yok mu demiyor mu çocuğu çıkart yedir ilgile diye komşunun gördüğünü baba da görür annesi kayınvalidesi de görür uyarır komşuya mı kalmış bana abartılı geldi doğrusu 3 saat bakmaması falan çocuk zaten açken ağlar yahu altında bezi vardır yapar ağlar çok saçma ayrıca sizi ilgilendirmez dayak şiddet olmadıkça birşey yapamazsınız
Misafir varken beşikte durması hadi neyse de, çocuğunu evde tek bırakıp nasıl misafirliğe gidebiliyor, tamam çocuk duruyor da Allah korusun o sırada evde birşey olsa bebek nasıl kaçacak tek başına beşikten benim oğlum 3 yaşında kenarları yüksek olduğu için hala çıkamaz, ağlar gel beni al diye, sırf bu sebeple tek yatacağı zaman bizim yatakta yatırıyorum, uyanınca yanımıza geliyor. Hastalığı da olabilir ama hasta diye evde saatlerce tek kalmasının bir manası yok ki, önce karşınıza alıp konuşsanız mı? Şiddet var mı acaba baba veya anne tarafından, çünkü şiddet gören çocuklar bir süre sonra ağlamıyorlar, durumu kabulleniyorlar. Bence birgün eşinizle beraber gidin hem babayla hem anneyle görüşün, çocukta bir rahatsızlık yoksa da sürekli beşikte duran bebek tabiki psikolojik olarak diğer bebeklerle aynı olmaz. Benim oğlum tek çocuk ve ailelerden uzağız diye özellikle bebekli ailelere misafirliğe gidiyorum, oğlum iletişim kursun diye ona uygun komşularla görüşüyorum daha çok. Çünkü evde sadece benle birlikte haliyle çekiniyor, utanıyor, konuşmuyor kimseyle, onu açmaya çalışıyorum, halim olmasa dahi parka götürüyorum hava alsın güneş alsın diye. Çocuk iyice içine kapanır o şekilde, konuşma da kar etmezse, sosyal hizmetlerde nasıl bakılıyor onu da bilmek gerek, orda da beşikte uzun vakit geçirdiklerini okumuştum.İyi niyetli yorumunuz için teşekkür ederim..Bende başta böyle dusunuyordum ama çok yakininda oturduğu bir komsu bu.kadin misafirliğe bunlara geldiğinde çocuğu ggetirmeyip yalnız geliyormuş.3-4 saat bunlarda 5 çayı keyyfi yapıp birkez bile çocuk ne alemde diye bakmiyormus.arkadasim hatirlattiginda durur ya o yatağında o şimdi diormus.ben korkuyorum Dior kız.ya boğazına bişey kacsa bogulsa ya bı ihtiyacı olsa..Bu nasil iş anlam veremedik.2 yaşındaki çocuk saatlerce evvde yalnız bırakılır mı..Hemde keyfi için.o günlük değil kadin misafir yokkende oyleymis.catkapi gitsem yine orda diyor
Kötü bir anne olabileceğini konduramadım. İnşallah da öyle değildir.Bebek bekliyorsunuz lütfen kendi bebeğinize de bu kadar soğukkanlı olmayın.
Bu anlatılanları bir anne olarak Nasıl bu kadar normal karşıladınız??
Kimse ondan fazla düşünemez mi eminmisiniz? Bebeğini çöpe atanlar da anne güya mesela.... Bilinçsizlikten fazlası buCanım o onun annesi. Ve kimse o kadından daha fazla düşünemez bebeğini. Evde misafiri olduğu için o günlük beşiğinde vakit geçirsin diye bırakmıştır. Belki de her misafiri geldiğinde öyle yapıyordur. Yapılabilecek pek bişey yok.
Evet bilinçsiz bi anne belki ama siz bişey yapamazsınız.
Onlar bebeğinden kurtulmak istediği için atıyor. Bu kadın çöpe mi atmış ortada vahşet mi var belki bir sebebi vardır diyerek iyi tarafından bakmaya çalışıyorum sadece.Kimse ondan fazla düşünemez mi eminmisiniz? Bebeğini çöpe atanlar da anne güya mesela.... Bilinçsizlikten fazlası bu
Hanımefendi iki çocuğum var ve üç aylıktan itibaren oyun halısına koymaya başladım. Ne demek beşiğe hapsetmek. Üç saat diyor ya hu.Onlar bebeğinden kurtulmak istediği için atıyor. Bu kadın çöpe mi atmış ortada vahşet mi var belki bir sebebi vardır diyerek iyi tarafından bakmaya çalışıyorum sadece.
Birde evde yalnız bırakıyor öyle mi. ..İyi niyetli yorumunuz için teşekkür ederim..Bende başta böyle dusunuyordum ama çok yakininda oturduğu bir komsu bu.kadin misafirliğe bunlara geldiğinde çocuğu ggetirmeyip yalnız geliyormuş.3-4 saat bunlarda 5 çayı keyyfi yapıp birkez bile çocuk ne alemde diye bakmiyormus.arkadasim hatirlattiginda durur ya o yatağında o şimdi diormus.ben korkuyorum Dior kız.ya boğazına bişey kacsa bogulsa ya bı ihtiyacı olsa..Bu nasil iş anlam veremedik.2 yaşındaki çocuk saatlerce evvde yalnız bırakılır mı..Hemde keyfi için.o günlük değil kadin misafir yokkende oyleymis.catkapi gitsem yine orda diyor
Tepkisiz kalalım demedim ki ben sadece herşeyin bir yolu yordamı var öyle kafanıza göre çocuğu alırım evime şöyle yaparım şeklinde yapamazsınız neyazıkki sosyal hizmetleri arayıp gerekli şikayetleri yaparsınız onlarda sorar soruşturur duruma göre neyapılacaksa yaparlar2 senede yeterince bilgi sahibi olmuşlardır. Ben o kadar beklemezdim.
Ben yapamayacağım şeyi yazmam. Bence sizin için tepkisiz kalmak, aman bulaşmayalım bela almayalım demek daha kolay.
Ben bir bebek o durumdayken tepkisiz kalamam. Keşke konu sahibi isim ve adres verse de hemen şikayet etsem..
Problemin ne olduğunu bilmiyoruz belki anne de sorunlu bu sebeple kötü yorum yapmak istemiyorum. Geçenlerde kadının biri bebeğini kundak yapmakla kalmayıp yazma ile bağlamıştı her tarafından ve ben o kadına ateş püskürmüştüm çünkü bilinçliydi ve kendi rahatı için yapmıştı. Bu kadın aklı başında olsa zaten evde biri varken yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için o bebeği ile ilgilenir. Kesinlikle normal bulmuyorum. Desteğe ihtiyacı var belli ki.Hanımefendi iki çocuğum var ve üç aylıktan itibaren oyun halısına koymaya başladım. Ne demek beşiğe hapsetmek. Üç saat diyor ya hu.
Zıkkım içsin sıcak çay içeceğine. Bizim de misafirimiz geliyor çocuğum durmazsa misafirden yardım rica ediyorum, çocuğumu başımdan atmıyorum.
Velev ki hasta . Çözümü bu mu , bu şekilde mi yardımcı olacak o yavruya.
Her iki türlü durumda da şikayet çözüm olur. Kadın normal değilse o da tedavi görmüş olur. Kaldı ki normal değilse bu saha korkunç bir durum. Hoş bunu yapan bir varlık normal olamaz benim gözümde. ..Problemin ne olduğunu bilmiyoruz belki anne de sorunlu bu sebeple kötü yorum yapmak istemiyorum. Geçenlerde kadının biri bebeğini kundak yapmakla kalmayıp yazma ile bağlamıştı her tarafından ve ben o kadına ateş püskürmüştüm çünkü bilinçliydi ve kendi rahatı için yapmıştı. Bu kadın aklı başında olsa zaten evde biri varken yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için o bebeği ile ilgilenir. Kesinlikle normal bulmuyorum. Desteğe ihtiyacı var belli ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?