- Konu Sahibi CennetKokulum
-
bizim parklarda kum yok dolayısıyle kova kürekle gitmiyoruz. aslında sen başka birşey anlatmaya çalışmışsın anneler parka gidince çocuklarınızla ilgilenin başka çocuğun oyuncaklarını yağmalamasınlar diye konu açmışsın ama parkta sana dik dik bakan anne gibi bir üye sana bencil yakıştırması yapmış.
çocuklar tabiki hep beraber oyun oynarlar oyuncaklarını paylaşırlar ama çocuk elindeki bütün oyuncakları alınıp oyunun dışında bırakılırsa bu çocugun gerilmesi bencil olduğunu göstermez bence takılma yani burdakilere boşver.
benimki daha küçük biz daha çok yemek yemek için gidiyoruz kızım 1 kurabiye yiyecekse yanımda fazladan götürüp ordaki çocuklara veriyorum paylaşım budur ama gelip kızıma yedireceğim kurabiyeyi de yemek isterlerse orda derimki sen yedin o da yesin.
cennetkokulum canim böyle kadinlar cocuklarini eglendirmeye götürmezler park gibi yerlere
böyle kadinlar kendilerini eglendirmeye ,dedikodu yapmaya,cocuklari evleri batirmasin diye tüm gününü parkta geciren tiplerdir
o yuzden böylelerinden egitimli cocuk bekleme
nefret ediyorum kendi keyifleri icin coluk cocugunun ne yaptigina bakmayan kadinlardanlmaz:
lmaz: bende tatlım herkez bıraz sorumluluk sahıbı olsada bızdekasılmasak boyle sımdı goturmuyorum kova kurek kız bır pet şişe bile alsa elıne yanına gelıyor cocuklar bende oynuycam dıye bende hadı arkadasınla oyna dıyorum baslıyorlar oynamaya busefer 2 dk sonra cocuk elınden cekıyor yaptıgını bozuyor anne oyle ızlıyor ben ugrasıyorum cocuklarla canım yapma etme bak dıyorum sanane dıyo anne sohbet edıyo okadar cokkı boyle ınsanlar her gun karsılasıyoruz
ıne parkta gelı
bazı arkadaşlar anneler kendilerini eğlendiriyor kelimesini çok doğru kullanmış alkisalkisalkis sürekli gittiğim bir cafe var aileler oturup sohbet ederken çocuklarda oynayabilsn diye park yapmışlar kızımla gittik bi gün 1,5 yaşında falandı o günlerde park vs yeni öğreniyo ben oynatıyorumgamyoncuiremsu hepiniz bilirsiniz daha küçük çocuklar için olan kaydıraklar var onunla oynuyoz o kayıyor ben tutuyorum falanopuyorumnanaktan bir çocuk geldi yanımıza bende kaycam dedi 7yaşındaymış anlatıyorum bu senin için değil bebekler için senin kayabileceğin ileride ona binmelisin 1söyledim iki söyledim dinlemedi :umursamaz:illede bu diye tutturdu:umursamaz: bende bu sana uygun değil dedim sanırım biraz tepkili söyledimlmaz: çocuk gitti yanında 12-13 yaşlarında bi erkek çocuğuyla geldikaydirigubbakcemile biz bunda oynucaz diye tutturdular benim artık sinirlerim tepemde ve o hiddetle şimdi ikinizde ilerideki büyük çocuklara uygun kaydırağa gidiyorsunuz siz gitmezseniz ben annenizin yanına gidicem çünkü dedim lmaz: işe yaradı ama benimde keyfim kaçmıştı artık hani insan benim çocuğum ne yapıyor diye bakmazmı?
Bu yaşdaki çocuklar için paylaşmayı bilmeliler cümlesi yanlış küçücük bir çocuk paylaşmayı bilmek zorunda değil bilakis 4 yaşına kadar sahiplenme duygusunu bilmeliler eğer sahiplenme duygusu yeterince tatmin edilirse ilerde asıl paylaşmayı bilen insanlar olurlar yoksa arkadaşınada ver oyuncağını birazda o oynasın demek bile yanlışmış istemeye istemeye verip içindende aslında kendi malının bile gerçekden sahibi olmadığı duygusunu uyandırır yarın öbürgün kıskanç bireyler olarak yetişirlermiş yani bir çocuğun sahiplenme duygusunu tam anlamıyla doyurmak lazım.Ben konuyu açan arkadaşa katılıyorum eğer kızı vermek isterse verir zaten ama başka çocukların gelip elinden izinsiz almaları annelerininde müdahale etmemesi çocuğu rahatsız edecek birşey ee doğal olarakda anne rahatsız olacakdır bu durumdan çocuğu huzursuz oluyor diye
sagol canım katılıp katılmamakta herkez ozgurudur bır arkadasım kızıma bıle hakaret etmıstın bencıl paylasmayı bılmemyen kızınıda al ıssız bır yerde oynasın dıye bıraz daha empatı kurmak lazım okurken gercek mesajı net gormek lazım bende bunu anlatmaya calıstım konu park kuvek oyuncak degıl konu saygıyı sevgıyı gercek paylasmayı cocuklarımıza ogretmek kı cocuklar uzerınde buyuk baskı var paylas arkadasınla oyna dıye bende oyle yapıyorum benım kızım baska cocuklarla oynamaktan cok keyıf alıyor ama bazen doya doya tek oynamak ıstıyor 5 tane cocuk onu alıyor kuregı cekıyor bızımkı bakakalıyor en son sınırlenıyor annelerden tık yok oldu ozaman ben tasıyayım cocukalra onlar oynasın ben ve kızım ızlıyelım anneler sohbet etsın paylasmak bu degıl paylasmak beraber oynamaktır
gecenlerde bır akarabamız geldı kaynanamlara yıgenı kaynanamın 3 yaslarında oglu var benım kızımın ev gıbı bır oyuncagı var kaykaydan kaydırıyor bebekelrı felan bu cocuk cektı onune oynuyor ve bızımkıde beraber oynamak ıstedı cocuk benımkını ıstemıyor tabı tek oynıyacak benımk kızın elındekılerıde cektı busefer bırbırlerıne gırdıler annesı ne dese begenırsınız gel olguluum gel ben sana alırım aynısından oyuncaklarrrr paylasmak oynamak ıcındır dondum kaldım cevap vermedım versem boyle basıt bır sebepten dolayı tartısma ortamı cıkacak kı utanırım yanı bakın kız paylasmayı nasıl algılıyor oyuncagını baska mısafır cocugun onune koyacaksın ama sen bakacaksın tek oynayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?