Parka kova ve krekle gidince en ocuklar ve anneleri sinir oluyorum

cok guzel ornek vermıssın evet paylasacak ama onun olan bırseyede sahıp cıkmak hakkı nerde kaldı kısılıgı cocugun kendıne aıt olan seyde konusma hakkı yoksa arkadas sasırmıs gerım gerım gerıldı dedım dıye cocgumu bernım gıbı egolu ve bencılmıs benı tanımıyan kızımı tanımıyan benı damgaladı kızımıda ne demek ıstedıgım anlayan ınsanlar senın gıbı cogunlukta canım anlatmak ıstedıgımı anlıyanlar yeter bana cocuklarımıza paylasmayı ogretelım ozgur olmayı ogretelım ama bunu yapacam dıye kımseye saygısızlık yapmasına ızın vermıyelım rahat edecez dıye cocugu ortaya bırakıp basak ınsanlara yuk etmıyelım

ben tkamisli arkadasima katiliyorum (simdiden özür dilerim türkce o kadar dogru yazamiyorum hatam olursa af ola) artik anneleri bir hirs baglamiski kendileri cocukken yapamadiklarini yada cocugum pasiv kalmasin diye cocugunu cooook rahat birakiyorlar, hani derler ya benim cocugum aglayacagina baskasinin cocugu aglasin diye, hic saygi, dur cocugum, izin al cocugum, vurma cocugum diye birsey kalmamis. Cok insanda görüyürum ne yazikki en cokta türklerimizde yaygin olmus yeni moda. Almanyada almanlarin cocuklari hic öyle degil. Ben yinede cocugumun saygisiz biri olmamasi icin ellimden geleni yapacagim.

bende azman gibi parkta koşturaz...kayarken kendinden küçükleri ittiren..zarar veren ...ve bunları yaparken annesinin tepkisiz kalmasına uyuz olup..o anda o anneye ne diyim ben...kardeşim çoçuğuna baksana..seninki kuzuda bizim ki..bizimkide anne kuzusu...

biz çoçuğumuza harkesle iyi geçin arkadaş edin vurma..diye yetiştirirken..gelipte durduk yere tokat yediğinde..biz arkadaş değilmiyiz arkadaşlar birbirine vurmaz anne niye vuruyo abi..dediğinde ben ne diyeyim bu çoçuğa şimdi..
bizde parka gideken çoğu arkadaşımın artık mecbur kalıpta yaptığı gibi sana vurana vur..tokat atana tokat at..diye tokat atma çalışmaları yapıp prka götürüyolar...böyle yapmaya mı başlayalım......anlamadım gitti...

çok üzülüyorum..ilerdede oğlumun karşısında yanında böyle azman adamlar kadınlar olacak..
hep bunlarla iletişimde olacak..
ne yapalım şimdi

Son düzenleme:
benim oğlumda başka bir çoçuğun oyuncağını isterse git sor derim verirse oyna yoksa yok..çünkü onun...yada sen elindekini ver değiştirerek oyuncaklarınızı oynayın isterse tabi..böyle...
vermesse yok.ağlasada yok..yok.

ayyy benim bebeim bidenecik kuzum kim ne isterse hemen verir cok yufka yurekli vala az fena olsun istiyom ama cok duygusal :S ilerde cok zararını gorur cokkkk ....

tkamisli arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. bende biraz farklı bir olay yaşadım. benim kızım sokağa indiğinde bisikletini çıkarmamı ister, bende çıkartırım. bigün yine bisiklet dışarda ama kızım başka bişeyle oynuyor. yan apartmanımdaki merhabamın bile olmadığı bir komşu hanımın kızı annesine bizim bisikleti göstererek binmek istediğini söyledi( çocuk bile annesinden daha uygar) anneside bu kimin binebilirmiyiz falan yok aldı bisikleti gezdirdi çocuğunu. o bisiklet o çocuğun binmesiyle eskimez yıpranmaz ama nezaket, görgü kuralı diye bazı kavramlar var keşke bunlarla beraber yaşasakta hiç kimse rahatsız olmasa

Eminim pekçok anne aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyoruz... evet paylaşımcı, çevresine saygılı çocuklar yetiştirmeye çalışıyoruz ama nereye kadar? tkamisli arkadaşıma bu anlamda hak veriyorum çevrede veya kreşte/okulda bu bilinçte yetiştirilen çocuklar azınlıkta ...ıstediğimiz kadar çağdaş standartlarda çocuk yetiştirelim toplumun geneli ileride bizim diktiğimiz fidanı birşekilde kendi menfaatleri doğrultusunda bükmeye çalışacak ...bugün elinden küreğini alacak yarın kimbilir emek verip yaptığı nelerini velhasıl eğitim şart!!!!

Ya merhaba kizlar, bende bu konu hakkinda cok kiziyorum bazi annelere, ben bir yere gidecegim zaman, kizimin cantasini hazirlarim, sanki tatile cikar gibi :), ve mutlaka sevdigi oyuncaklarindann bir kac tane koyarim cantaya.
Ama gittigimiz yerde bakiyorum cocugu olan hic bir anne cocuguna hic oyuncak koymamis, ve bakiyorum, cocuklarin hepsi kizimin oyuncaklarini elinden almis, ve kimse birsey demiyor, benim kiz da 17 aylik, verin oyuncaklarimi da demiyor, elleriyle gel gel isareti yapiyor, hicbiri geri vermiyor oyuncaklarini. Sonunda ben tabi sinirleniyorum icimden, ve cocugun birinden oyuncagi istiyorum, napim annasi birsey demiyor.Iste kizdigim konu bu niye kizimin uzulmesine izin vereyim, baska bir anne dusuncesiz davraniyor diye, o da benim birtanecik kizim.Ben biryere gitmeden o kadar canta hazirlamaya ugrasiyorum, vay yemegi , yedek kiyafeti, oyuncagi vs. Ama bakiyorum bazi anneler cok sorumsuzlar, kendileri suslenmis puslenmis, ama cocukla ilgilenmek desen sifir, elinede almis el i$ini orgusunu, cocuguna bakmiyor bile, Anlamakta gucluk cekiyorum gercekten. I$te Anne var , bir de oyle anneler var.

cocuklara paylasimci olmayi ogretmek ne guzel, bizde bazen kutuphaneye gideriz kizimla, orda oyuncak tren raylari var cocuklar tren suruyorlar, her gidisimde kendi treninmizi gotururum. her defasinda baska cocuklar kizimin trenini alir oynar .ben de alirim kizimi baska oyuncaklarla kitaplarla oyalarim gerekirse orda trenler satiliyor gider baska alirim ya o cocuga veririm ya kizima. bu en ufak bir ornek, boyle seyler oyle cok basima geliyorki. benim kizimda 2 bucuk yasinda herseyin bilincinde degil yani. ama simdiden bir simit alsak anne yarisini bolelim ... arkadasima goturelim der. bu da beni cok mutlu eder.

Merhaba herkese. Geçen yaz başıma gelen bir olayı anlatayım sizlere bende. kızım (4,5 yaş) ve ben foçada tatilde iken deniz kenarında kumlarla oynuyorduk. Sahilde de bizden başka 3-4 çocuklu anne vardı. Bir baktım bütün çocuklar annelerinin dibinde mızmızlanıp duruyorlar ve anneler öfleyip püflüyor. Ben de benim kıza dedim ki hadi bakalım git şu karşıdaki arkadaşlarla tanış ve birlikte oynamayı teklif et.Böylece çok eğlenirsiniz dedim. Hay demez olaydım. Benim kız kuzu kuzu gidip 'Merhaba,benim adım Deniz,birlikte oynayalım mı?' diye teklif ediyor. Çocukların surat 1 karış, sanki canavar ile karşılaşmışlar.:uhm: Ben de anneler taşvik edecek die beklerken bir baktım onlarında yüzlerinde anlamsız ve boş bakan ifadeler. :bbo:Bu olay oradaki diğer bütün çocuklu ailelerle yaşandı ve benim minoşum şaşıra şaşıra 'anne insanlar gülmeyi unutmuş burada' diyerek kendi başına oynamaya devam etti. ohaoldumsmile Aynı anneler de çocukları başkasının oyuncaklarını izinsiz alınca yine tepkisiz kalıyorlardı. Bütün tatil onları izleyip nasıl olmamam gerektiğini öğrendim bile diyebilirim bence.
Bence çocuklar kesinlikle annenin ve babanın aynası oluyorlar. Evde ne görürlerse onu yansıtıyorlar. Evde saygı yoksa başkalarına da saygı, sevgi yoksa başkalarına da sevgi göstermeyi bilmiyorlar.

cennetkokulum canim böyle kadinlar cocuklarini eglendirmeye götürmezler park gibi yerlere

böyle kadinlar kendilerini eglendirmeye ,dedikodu yapmaya,cocuklari evleri batirmasin diye tüm gününü parkta geciren tiplerdir

o yuzden böylelerinden egitimli cocuk bekleme

nefret ediyorum kendi keyifleri icin coluk cocugunun ne yaptigina bakmayan kadinlardan lmaz:

lmaz: bende tatlım herkez bıraz sorumluluk sahıbı olsada bızdekasılmasak boyle sımdı goturmuyorum kova kurek kız bır pet şişe bile alsa elıne yanına gelıyor cocuklar bende oynuycam dıye bende hadı arkadasınla oyna dıyorum baslıyorlar oynamaya busefer 2 dk sonra cocuk elınden cekıyor yaptıgını bozuyor anne oyle ızlıyor ben ugrasıyorum cocuklarla canım yapma etme bak dıyorum sanane dıyo anne sohbet edıyo okadar cokkı boyle ınsanlar her gun karsılasıyoruz

ıne parkta gelı

bazı arkadaşlar anneler kendilerini eğlendiriyor kelimesini çok doğru kullanmış alkisalkisalkis sürekli gittiğim bir cafe var aileler oturup sohbet ederken çocuklarda oynayabilsn diye park yapmışlar kızımla gittik bi gün 1,5 yaşında falandı o günlerde park vs yeni öğreniyo ben oynatıyorumgamyoncuiremsu hepiniz bilirsiniz daha küçük çocuklar için olan kaydıraklar var onunla oynuyoz o kayıyor ben tutuyorum falanopuyorumnanaktan bir çocuk geldi yanımıza bende kaycam dedi 7yaşındaymış anlatıyorum bu senin için değil bebekler için senin kayabileceğin ileride ona binmelisin 1söyledim iki söyledim dinlemedi :umursamaz:illede bu diye tutturdu:umursamaz: bende bu sana uygun değil dedim sanırım biraz tepkili söyledimlmaz: çocuk gitti yanında 12-13 yaşlarında bi erkek çocuğuyla geldikaydirigubbakcemile biz bunda oynucaz diye tutturdular benim artık sinirlerim tepemde ve o hiddetle şimdi ikinizde ilerideki büyük çocuklara uygun kaydırağa gidiyorsunuz siz gitmezseniz ben annenizin yanına gidicem çünkü dedimlmaz: işe yaradı ama benimde keyfim kaçmıştı artık hani insan benim çocuğum ne yapıyor diye bakmazmı?

seni cok iyi anliyorum canim,sinir olmamak elde degil ki

en iyisi kendi arkadaslarin ya da yakinin varsa onlarla git park gibi yerlere

en azindan senin cevrende senin gibi kisilerle arkadaslik kurmussundur ,senin gibidirler

hem sen gerilmezsin ve böyle sorumsuz ,egitimsiz annelerin cocuklari yüzünden kizininda sinirleri bozulmaz

ama haksizmiyim canim söylediklerimde

kadinlar güya cocuk eglendirmeye gidiyor ama hangisinin cocugundan haberi var Allah askina

keske her anne sizler gibi olsa böyle cocuklar yetismez...

ben evlendikten sonra 1 kere gittim o da kızımla.. kızım o zaman 7-8 aylıktı kucağımda çocuklara bakıyordu..
sadece diğer çocuklar gelip öpmeye çalıştılar falan elleriniz kumlu öpmeyin dedim yok devam ettiler tam kalkıyordum, rahatsızlığım bu tarz konu değilde parktaki büyük teyzelerin (yaşlarını almışlar) yanıma gelip ''bu çocuk seninmi,kaç yaşında evlendin,nasıl evlendin,nerelisin,kocan nereli,kocan ne iş yapıyor,ne kadar maaş alıyorsunuz,oturduğunuz ev sizinmi kiramı,Ankara'ya neden geldiniz..vs.vs....'' yazarken bile aklıma geldi gerildim :)
sitemizin çocuk parkı haricinde daha başka parka hayatta gitmemde götürmemde aman kalsın...

Park olayıyla kalsa yine iyi.Misafirliğe gelirler karıştırılmadık oda çekmece kalmaz.Kadın kalkıpta çocuğum sen ne yapıyosun demez.Deli oluyorum.Benim ufaklıkta çok yaramaz.Çok yer karıştırır.Ama sürekli peşindeyim sakın yapma çok ayıp tarzında dokundurtmam.Onunla ilgilenmekten konuşamayız bile arkadaşlarla.Bu yaşına kadarda çok bi yere gitmedim bu yüzden.Siz gelin dedim herkese. yaşından sonrada tamamen söz dinlemeye başlar zaten.Sorun çocuğun yaramaz olması değil kadınların ilgisizliği.Yapma demiyolar salıveriyolar yaa..

Bu yaşdaki çocuklar için paylaşmayı bilmeliler cümlesi yanlış küçücük bir çocuk paylaşmayı bilmek zorunda değil bilakis 4 yaşına kadar sahiplenme duygusunu bilmeliler eğer sahiplenme duygusu yeterince tatmin edilirse ilerde asıl paylaşmayı bilen insanlar olurlar yoksa arkadaşınada ver oyuncağını birazda o oynasın demek bile yanlışmış istemeye istemeye verip içindende aslında kendi malının bile gerçekden sahibi olmadığı duygusunu uyandırır yarın öbürgün kıskanç bireyler olarak yetişirlermiş yani bir çocuğun sahiplenme duygusunu tam anlamıyla doyurmak lazım.Ben konuyu açan arkadaşa katılıyorum eğer kızı vermek isterse verir zaten ama başka çocukların gelip elinden izinsiz almaları annelerininde müdahale etmemesi çocuğu rahatsız edecek birşey ee doğal olarakda anne rahatsız olacakdır bu durumdan çocuğu huzursuz oluyor diye

sagol canım katılıp katılmamakta herkez ozgurudur bır arkadasım kızıma bıle hakaret etmıstın bencıl paylasmayı bılmemyen kızınıda al ıssız bır yerde oynasın dıye bıraz daha empatı kurmak lazım okurken gercek mesajı net gormek lazım bende bunu anlatmaya calıstım konu park kuvek oyuncak degıl konu saygıyı sevgıyı gercek paylasmayı cocuklarımıza ogretmek kı cocuklar uzerınde buyuk baskı var paylas arkadasınla oyna dıye bende oyle yapıyorum benım kızım baska cocuklarla oynamaktan cok keyıf alıyor ama bazen doya doya tek oynamak ıstıyor 5 tane cocuk onu alıyor kuregı cekıyor bızımkı bakakalıyor en son sınırlenıyor annelerden tık yok oldu ozaman ben tasıyayım cocukalra onlar oynasın ben ve kızım ızlıyelım anneler sohbet etsın paylasmak bu degıl paylasmak beraber oynamaktır
gecenlerde bır akarabamız geldı kaynanamlara yıgenı kaynanamın 3 yaslarında oglu var benım kızımın ev gıbı bır oyuncagı var kaykaydan kaydırıyor bebekelrı felan bu cocuk cektı onune oynuyor ve bızımkıde beraber oynamak ıstedı cocuk benımkını ıstemıyor tabı tek oynıyacak benımk kızın elındekılerıde cektı busefer bırbırlerıne gırdıler annesı ne dese begenırsınız gel olguluum gel ben sana alırım aynısından oyuncaklarrrr paylasmak oynamak ıcındır dondum kaldım cevap vermedım versem boyle basıt bır sebepten dolayı tartısma ortamı cıkacak kı utanırım yanı bakın kız paylasmayı nasıl algılıyor oyuncagını baska mısafır cocugun onune koyacaksın ama sen bakacaksın tek oynayacak

cennet kokulum ben sana artık nedesem boş arkadaşım hala hakaret ettin diyorsun nedeni sadece sadece senin fikirlerine katılmamam öylemi arkadaşım sen öyle düşünürsün ben böyle hakaret etmek nedemek ben bunu anlayamadım lütfen hakaretin anlamını öğren o vakit görüşelim sadece paylaşımcı ve hani bırak kendi hakkını savunsun anlamında yorum yapmak istedim ve bunun dışında ne seni nede kızını tanırım ve paylaşımcı olsun derkende doğru bir tespit yapmışım aksi olsaydı 3 ay kızınla okula gitmek zorunda kalmazdın ha bu kötümü hayır herkesin başına gelebilir ama tencit pilavı gibi yanlış anladığın bir şeyide devamlı öyleymiş gibi yansıtma benim ne kadar insani duygular beslediğimi kızının okul problemlerini yaşarken gördün rica ederim herkes senin gibi düşünmek zorunda degil şimdi sen yine dizeceksin bakın arkadaşlar diye acıtasyon inci tanelerine insanı zorla sinirlendiriyorsun hadi bakalım bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…