Parka kova ve krekle gidince en ocuklar ve anneleri sinir oluyorum

bi kitapta okumuştum;
siz arabanızı, evinizi, paranızı güle oynaya herkesle paylaşır mısınız? sizin otomobiliniz ne ise, çocuk için oyuncak arabası, bebeğide odur diyordu. Siz otomobilinizi kimseye vermez, gözünüzü gibi bakarken, neden çocuklarınızdan sürekli paylaşımcı olmalarını bekliyorsunuz diyordu
çok mantıksızda gelmedi, çocuk için serveti nedir ki, tabii ki oyuncakları
keşke o kitabı çocuğum olmadan okusaydım diyorum çünkü bende komşu akraba çocukları için kendi çocuğumu çok kırdım malesef

protein canım tesekkur ederım okul konusundakı destegın ıcın duacınızım hepınızın ama bencıl oldugu ıcın yasamadı bunları hayatım tam tersı hassas oldugu ıcın burdan vurmana uzuldum
sızde yasadınız ,bızımkı uzun surdu baska cok celallenmıssın ama bu konuda haklıyım arkadasım yazdıkların benı cok uzmustu ve ben hala elestrı olarak goremıyorum o kelımelerı
zor gunlerımde esırgermedınız yazdınız bana ama bu konu baska o konu baska onu getırıp burda bu sekılde soylemen yanlıs aynı sekılde davranıyosun yıne 3 ay okullarda beklemezdınız dıyosun okadar paylasımcıkı okadar uysal okadar arkadas canlısıkı anlatamam burda ogretmenının en sevdıgı begendıgı ozellellıgı cok sukurkı oyle ben sana kotu bırsey yazmıycam
oyle boyle hakkın var bende asla nankorlugu sevmem ama cevabende olsa bır yandan yardım edıp bır yandan belden asagı vurmasaydın sevınırdım direk bu konuda verseydın cevabını arkadasım keske yardım ederkende boyle soyleseydın kızın bencıldı ya ondan 3 ay okulda surundun deseydın talıhsız bır olay yasadık cok sukur atlattık ve bunun adı anksıyete bozukluguydu bencıllık degıl
dedıgın gıbı hakkın var bende burda herseyı paylasıyoruz yarın bır gun bır sıkıntı yasarsan evlatlarından yana aılenden cevrenden yana ben de elımden gelenı ve cok daha fazlasını yaparım bu konu burdadır benım ıcın

sevgıler arkadasım benım hıc bır dargınlıgım yok sana

Son düzenleme:

sevgili arkadaşım dargınlık degil ama yapmadığım bir şeyi üzerime yapıştırmaya çalışman eleştirmekle hakareti bir birine karıştırman beni üzdü ve inan ben kimseye kin beslemem ama 1 senelik bir olayda sadece sana katılmadığımı yazdım ve bir sene sonra bir başka arkadaşa kızına hakaret ettimi söylüyorsun açık söyleyim çok sinirlendim benimde iki tane kızım var ve büyük kızımda anasınıfına giderken promlem yaşadım alışamadı gitmek istemedi vs... neden biliyormusun işte ben senin gibi davranıp çok fazla koruyu kollayıcı olduğum için 6 yaşındaki bir çoçuk parkta dahi kendi hakkını savunmalı aksi olursa hayatın her alanında zorluk çekiyorlar 3 yaşındaki bir çoçuğu tabiki koruyup hakkını arayacaksın ama 6 yaş için degil tabiki bunları yaşayınca artık büyük kızımı artık hakkını savunacagı yerlerde ben devreden çıktım ve bu süreçte zorlanarak kendi aştı aynende demek istediğim sana bunlardı belden aşagı vurmaksa al kendimide belden aşagı vurdum çoçuğun varsa hayatta daha neler yaşayacaksın neler göreceksin bakalım bunlar olagan şeyler ben bunu belden aşagı görmediğim için yazdım sana tavsiyem üstün dökmenin kitaplarını oku çoçuk yetiştirme konusunda ufkunu açar ben sanada kırgın degilim başka bir konudada yazdığım gibi hayatın kızınla umarım huzurlu ve çok mutlu geçer

Kesinlikle katılıyorum sana iki kardeş için bile bunları yapmamak lazımmış bir pedegog un yazısını okumuşdum çocuğunuza birşey verdiğinizde al bu senin sadece senin stemiyorsan kimseye verme demek lazımmış tabi 4 yaşına kadar kadar çocuklar dünyanın merkezlerinde kendilerini görürlermiş onların sahip olma duygularını çok iyi doyurmak lazımmış ve zaten bu yaşda bir çocuk paylaşmayı bilmezmiş sadece büyükleri tarafından zorlandığı için paylaşmak zorunda kalırmış.Benim kızım 1 yaşında asla oyuncağı yada herhangi birşeysi için hadi arkadışınada ver demem canı istiyorsa kendi verir başka bir çocuğun oyuncağı içinde kızım istiyorsa tutturmuşsa o çocuğa hadi sen büyüksen ver birazda bizimki oynasın demem oda canı istiyorsa verir vermezse kızımı bir şekilde susturur unuttururum çünkü sonuçda büyükde olsa öbürüde çocuk.Bana böyle bir durumda aa kızınız vermedi paylaşmayı bilmiyor diyen birinede asıl sen çocuk psikolojisinden anlamıyorsun derim.Geçenlerde kızım bebek arabasında elinde yanıp sönen ucunda kalp olan bir şey tutuyordu 3-4 yaşlarında bir kız çocuğu mağazadayız geldi bizimkinin elinden çekip aldı bakıyorum hiç müdahale etmedim tabi alıp giderse edecekdim ama seyrettim bizimki napacak diye tabi bizimki daha küçük 1 yaşında bizimki hemen güldü kıza çocuklara bayılıyor çünkü ben çocuğun annesinin fark etmesini bekledim almadan önce annesi fark etti aldı kızının elinden o senin değil dedi bizimkine verdi vermesiyle bizimkinin kıza tekrar uzatması bir oldu:) çok komik geldi bana ama tabi daha çok küçük olduğu için kıskanmayı bilmiyor benimdiri bilmiyor ama kendimde birşey fark ettim kızımın elinden çekip aldığı için öbür kıza sinir olduğumu:) içimdende vay çocuk yetiştirmek ne zormuş dedim sonuçda öbür kızda çocuk annelerinde dengeyi çok iyi kurmaları lazım yani hepimiz için geçerli doğru ve nasıl davranılması gerekdiğini bilmek lazım mecbur kalmadıkca müdahale etmemek lazım diye düşünüyorum ama sonuçda koruma duygusu annelik ağır basıpda yanlışlar yapmak kaçınılmaz olmaz inşallah.Yani öbür kıza sinir olmam beni rahatsız etti aslında kendimide eğitmem gerekdiğini düşündüm.Sonuçda çocuk heryerde çocukdur doğru eğitim vermemişde olsa aileleri ama annelerin müdahale etmemesi yada bende sana alırım aynı oyuncakdan paylaşmayı bilmiyor o çocuk demekde asıl annenin yanlışı eğitimsizliği.

Protein arkadaşım elbeteki fikrini yazacaksın karşıt görüşde sunabilirsin aynı şekilde düşünmek zorunda değilsin ama yanlış olan bir tarafın var kullandığın kelimelerin bazıları daha hoş görülü olabilirdi arkadaşın kızına senin gibi bencil egolu kızın demişsin kızında gerim gerim gerilmezdi demişsin hadi bırak arkadaşa söylemen önemli değil ama kızı için söylemesiydin bari o küçücük bir çocuk henüz hangi anne kızı için söylenen bu cümleler karşısında hoş görü gösterirki.

proteın ben şunu kabul edıyorum 1 sene oncekı olayı tekrar hatırladım ve yazdım sende sunu kabul et be arkadasım bak uzuldum dıyosun sende benı cok uzdun uzen kelımeler bellı -------kızında senın gıbı egolu ve bencıl bencıl olmasaydı gerım gerım gerılmezdı al kızını ıssız bır yerde oynat ve kova kuregınız sızın olsun--------

arkadasım bunlar elestırımıydı sence bence bu kadar peşin goruslu olmamalıydın bır anne olarak demek ıstedıgımı anlaman lazımdı kı anlamayada bılırsın ama soyle dersın ben sana katılmıyorum :umursamaz:

ama dedıgım gıbı canımı acıttıgın gıbı canımın acıdıgı gunlerde su da serptın Allah razı olsun bende sana yavrularınla bır omur mutluluk dılıyorum

insan duyarsız annelere deli oluyor çocukların tabiki suçu yok öyle öğretildiği için yavrucaklar da öyle yetişiyor . senin kız da oyuncağıyla oynayamıyor bile sanırım bu konu yorumlansın diye yazmışsın tüm ayanlattıklarında haklısın ama bir konu var sen doğrusunu öğretmene rağmen eksik kalan birşey var böyle çocukların içinde yaşamayı da mecbur öğrenmeli istersen bırak kendini savunmayı öğrensin . okula gidince zorlanıyolar sonra.

yok canım su an okulda cok ıyı cok begenıyor ogretmenımız arkadaslarıyla ıletısımı cok ıyı ben mudahale etmıyorum zaten ama her seferınde aynı seylerle karsılasıyoruz yoksa savunmayıda bılır paylasmayıda

evet benimde aynı sorunlarım var bende ne zaman parka götürsem oğlum daha mutsuz eve geliyor
ya topuyla y arrabasıyla oynuyolar oda önce seviniyor beraber oynayınca ama sonra diğer çocuklar bencilleşiyor
şimdiden hayatın acı yanlarını öğreniyor malesef...

Aynılarını bende yaşadım.Benim kızımda hep kreşe gittiğinden midir bilmem herkese saygılı davranırdı.Hep sıra beklerdi.Eşyalarını alırlardı aynı senin anlattığın gibi.Hatta kaydırağa çıkmak isterdi.Herkes onu ittirirdi.Bu hala sıra beklerdi.Kızım sende çık müsade etme derdim.Ama nafile.Herkesin çocuğu aynı değil.Birde herkes kreşe göndermediği için çocuklar birbirine saygılı olmuyor.Ama ne dicen işte.Benim kızıma dayak bile atmıştı bir çocuk.Neler var neler maalesef.Sabırlı olmaktan başka yapacak bişey yok.:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…