• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parktaki kadının sözleri moralimi bozdu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
iyi de burada da 10 konudan 9unda (20-21 yaşında evlenmişse konu sahibi)
"acelen neydi" denir, deniyor

yalan mı?

hani sanki böyle birşeyi ilk kez duymuş hiç böyle laflar duymamış gibi şaşırmanız da bana ilginç geldi. açıkçası. etrafınızda mı demedi hiç erken daha diye?

genel olarak da toplumda 20-21 yaş erken diye değerlendiriliyor artık Patnosta ya da Viranşehirde filan değilseniz. ya da çok aşırı tarikat filan bir aileniz yoksa (ki benim akraba çevremde tarikatçıların bile bazısı evlenmiyor o yaşta, o kadar yani)..dolayısıyla şu anda değilse de asıl evlenirken bol bol bunları duymuş olmanızı beklerdim... hani tabiri caizse şerbetli olmanız lazımdı sanki?

ha ama 30'a da kalmayacaksın, kadın 27-28 filanken de evlenecek, böyle de güzide bir toplumuz, çok biliyoruz herşeyi, neyse.

ben 42 yaşında bekarım geçen biri bana şey dedi "bu yaşta evlenip boşanmış olsan tamam da hiç evlenmemiş birini hayatımda ilk kez gördüm, çok garip"
adam bana türümün tek örneği olduğumu söyledi yani.

ha diyebilirsiniz ki parkta ben konu açmadım, burası forum herkes fikrini yazabilir. evet, elbette ki böyle, ama bu yaşlı teyzelerin de olayı bu, otobüste yanına düşse sülaleni sorgular, sürekli laf atar, dilinin de freni yoktur özel hayata saygısı yoktur, özel alan zaten bilmez....bunu da mı hayatınızda ilk kez yaşadınız?
Hayatımda ilk defa yaşamadım tabiki ayrıca tarikatçı bir ailemde yok çevremde tabiki yaşıma laf söyleyeni duydum umrumda olmadı eşimi sevdiğim için ayrıca son zamanlarda çok hassasım lohusa olduğum için buraya içime dökmek istedim direkt mağduriyet denmeye başladı doğru bir yer değilmiş demekki

Kim ne derse desin bu ülkede sende birinin ötekisisin
Açıksan kapalının kapalıysa açığın açık derken başı açık
Fakirsen zenginin zenginsen fakirin
Solcuysan sağcının sağcıysan solcunun
Liste uzun
Anlayacağınız o ki kimsenin kimseye tahammülü yok
Konu sahibi zorbalanmışsınız ama bir saçı açık kadında başka bir yerde zorbalanıyor
Siz başı kapalılara özel bir durum değil bu durum
Ben zaten başı kapalılara özel bir durum diye ima etmedim bazı kişiler direkt o yöne çekti

Mağdurum da mağdurum hikayesi.

Yaşanıyor böyle şeyler, asla yaşanmaz demiyorum. Tam tersi de yaşanıyor. Ama bunu dert edip, mağduriyet kasıp buraya taşımanın anlamı yok, amacı belli… Düşmeyin.
Mağduriyet kasmak gibi bir niyetim yok zaten merak etmeyin sadece içimi dökmek istedim

Böyle insanlara nasıl davranmam gerekiyor derken? Ben tam olarak ne danıştığınızı anlamadım. "yaşımda ne var, baş örtüme kimse karışamaz" diye kendi üslubunuzca cevap vermişsiniz zaten. Eşiniz de altta kalmamış. Daha ne yapacaktınız ki yaşlı başlı kadına? Biz olsak he deyip geçerdik belki siz cevap bile vermişsiniz daha ne diyelim

Burada konu açtığına göre teyzenin söyledikleri biraz içine işlemiş, moralini bozmuş. Senin de yaşın, evliliğin, hayat tarzın ile ilgili içine sinmeyen şeyler olabilir mi?
Kız evliliğini ve yaşam tarzını senin yorumuna sunmamış. Zorbalandigi için üzülmüş.

22 yasinda misin? Oyleyse cok kucuk evlenmissin dogru. Bir de muhafazakar giyimli kesim cok erken evleniyor cidden bu da bi gercek. Tabii sana karismaya hakki yok da soyledikleri sana ozel degil yani. Bazi insanlar nerede ne konusacagini bilemiyor. Cevap vermeyeceksin. Evet, oyle, haklisiniz de. Ben oyle yapiyorum hadsiz tiplere. Kalakaliyorlar.
Mıhafazakar giyimli kişilerin erken evlendiğini ilk defa duyuyorum.Bunun üzerine bir araştırma mı yapılmış.

Burada konu açtığına göre teyzenin söyledikleri biraz içine işlemiş, moralini bozmuş. Senin de yaşın, evliliğin, hayat tarzın ile ilgili içine sinmeyen şeyler olabilir mi?
Evet moralimi bozdu ? Merak etmeyin içime sinmeyen bir şey olsa buraya taşımam

Ben zaten başı kapalılara özel bir durum diye ima etmedim bazı kişiler direkt o yöne çekti
Bu konunun Kabul edin çok mağduriyeti yapıldı
Kötü hissetmekte haklısınız anlıyorum sizi
Bir arkadaşım kapalıdır birgün yolda gidiyor ezan okununca duruyor bir dua okuyor onu gören yaşlı bir adam biraz ilim bilim öğrenin o ezan abd merkezi sistemle okunur sizde burada hoca okuyor diye oy verirsiniz
Kadın mühendis neye uğradığınımı şaşırdım hayatında hiç o bahsettiği partiye oy vermemiştir
Sadece ön yargı işte
Gene birgün yürüyorum 3 şortlu kız önde arkasında sakallı bir dayı onun arkasında da ben
Kızlar gülüp konuşuyor
Dayı Allah belanızı versin ne din kaldı ne iman kıyafetleri küfür davranışları ahlaksız
Daha birçok şey ben burada yazamam
Yanına geçtim dayı bakma o zaman niye bakıyorsun dedim adama
Tövbe estağfurullah çekip baka baka arkalarından yürümeye devam etti
Medeniyetin 100 yıl gerisindeyiz sanki
Var her yerde böyleleri

Niye bu kadar önemseyip bir de konu açtınız ki gerçekten çok ilginç ben olsam cevap bile vermezdim
35 yasinda 3. Kizimi doğurdum 8 aylık falandı parkta sallıyorum teyzenin biri geldi torun da çok tatlı oluyor dedi evet dedim 😁

Aradan çok zaman geçmedi sanırım halamla parktayiz bu arada halam ile aramızda 7 yaş var teyzenin biri geldi halama kızın mi dedi benim için halam da evet dedi 😁 niye açıklama yapalım ki neden yani

Yani demek istediğim insanlar konuşur aldırmayın

Bunu yazan mini etekli biri olsaydı da aynı yorumu yapacak mıydınız merak etmeyin hikaye yazmaya hiç vaktim yok

kimse kimsenin giyim tarzına karışmamalı. sen de burada mini eteklileri dışlamış olmuşsun. bu arada yaş konusunda konuştuğun çoğu insandan benzer şeyler duyabilirsin çünkü gercekten gençsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X