- 25 Aralık 2020
- 6.803
- 24.396
- 298
- 42
- Konu Sahibi mevsimbahar18
?Hala gayet öyle diyorsunuz.Yanlış konuşmanızdan geri adım da atmıyorsunuz.Evlilik kişiyle alakalı bir şey.Kimisi erken yuva kurmak ister kimisi istemez.Başörtüyle nasıl bir alaka kurdunuz anlamadım.Ben başörtülü değilim ama yapılan hadsizliklerin her zaman karşısındayım
ciddi ciddi muhafazakarlık ya da yaşam/giyim tarzının evlilik yaşıyla bir alakası olmadığını mı düşünüyorsunuz?
araştırma sormuşsunuz onu da buyrun, böyle de eminim tonla araştırma vardır. başörtüsü eşittir dindarlık diye direkt korelasyon kurmuyorum ama illa ki az-çok dini, sosyal ve siyasi yönü de olan bir tercih nihayetinde.
“Sizce evlilik yaşı kızlar/erkekler için en az kaç olmalıdır?” sorusu sorulduğunda ise Türkiye genelinde en düşük evlilik yaşı kadınlar için ortalamada 21, erkekler içinse 24 yaş olarak öne çıkıyor. Verilen cevaplarda eğitim arttıkça ortalama yaşın hem kadınlar hem de erkekler için arttığı görülüyor. Hayat tarzını modern olarak tanımlayanlar geleneksel muhafazakâr olarak tanımlayanlardan, geleneksel muhafazakâr olarak tanımlayanlar da dindar muhafazakâr olarak tanımlayanlardan hem kadınlar hem de erkekler için daha yüksek yaş söylüyor. Dindarlık seviyesi arttıkça, hem kadınlar hem de erkekler için söylenen yaş düşüyor.
KONDA son anketi açıkladı! Türkiye’nin yarısı…
KONDA Araştırma şirketi vatandaşın nabzını tutmaya devam ediyor. İşte Konda’nın son anketi ve sonuçlar;