Parmagını yemek

Claramichy

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2016
381
681
18
33
Merhaba arkadaslar, sevgilim hic farkina varmadan parmaginin etrafindaki derileri yiyor. Parmaklari mahvolmus durumda. Bu durumdan kendisi de hoslanmiyor ve cok rahatsiz. Kanasa da bu durumdan vazgecemiyor. Ozellikle stresliyken daha da artiyor. Bakim kremleri falan aldik ama unutuyor devam ediyor. Bu aliskanligindan kurtulmasi icin neler yapabiliriz?

Bende de vardı bu şikayet ben kenarlarına parlatıcı mı derler cila mı derler renksiz oje mi derler ondan sürdüm bir süre sonra unutup kemirince acı acı tat geldiğinden bir süre sonra bıraktım istemsizce

Birgün minibüste başıma geldi. Yıllar evvelinde. Bi genç yiye yiye bitiremedi. Kenarlardan kan çıkıodu. Hatta 4 parmağını bile sokmuşluğu oldu. Resmen iğreti oldum. Bide yanımda oturuyordu. Kusmama ramak vardı. Toplum içinde iğrenç bşrşeydi. Durağıma gelene kadar başka tarafa bakmaya çalıştım.

Psikolojik olabilir ama benim miğdem almıyor. Bence bi dr a görünsün.

Bende de hicbir sey ise yaramıyor hele ki stresliyken ya da odaklanmam gereken bir mevzu varsa yiyip bitiriyorum kanatiyorum parlaklarımı. Varsa bir caresi olan hay hay kabul ederim ön sıradan.

Ben de takipteyim bakalım.
Acı oje falan fasa fiso bence. Yani ben de işe yaramamıştı. Daha etkili bişey varmı diye bakacagım konuya.

Sigara gibi bir bağımlılık buda bende et değil ama tırnak yiyordum şu an öyle bir sorun yok bırakacağım diye kesin karar verdim öylelikle bıraktım

Yıllardır bu sorunla uğraşıyorum. Altında psikolojik nedenlerin yattigi söyleniyor ama psikolog da sorunuma çözüm olamadı maalesef. Zaten psikolojik sorunlar çözülse dahi korkunç bir alışkanlığa dönüşmüş durumda..Tırnak çevresindeki derileri kopardığım için acı oje işe yaramadı,baharat niyetine yedim gitti Bir süredir manikür ve kalıcı french yaptırıyorum (Ellerim manikur yapilamaz haldeydi o aşamaya gelmem de kolay olmadi tabii). Görüntü olarak cok hosuma gittigi icin yemeye kıyamıyorum. Beni frenliyor. Kısacası en etkili çözüm bu oldu benim için (ama bu artik yemedigin anlamına gelmiyor,sadece azalttim epeyce) Erkekler için nasıl bir çözüm bulunur bilemiyorum..

Aslinda aci oje felan yararli ama bence bi psikologa gozuksun çünkü bunun altinda psikolojik rahatsizlik yatiyor.
Sorunu kokunden cozmus olursunuz.
Netten arastirin zaten ruhsal bir hastalık olduğunu anlayacaksiniz..

Back
X