• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parmak emiyorum

19 yaşında erkek kuzenimde var aynı alışkanlık.hala bırakamadı bilmiyorum ne olacak.canım çok zor bir şey anlamaya çalışıyorum seni ama yapmak zorundayım diye düşündükçe daha da zor olacak senin için,zorunluluk gibi hissetmek yerine önce kendini bunun kötü birşey olduğuna alıştır.bırakmak istemiyorum bırakmazdım gibi düşünceleri at kafandan.çünkü bu normal bir durum değil önce bunu kabul etmelisin,daha sonra onun kötü bir alışkanlık olduğunu düşünerek kendini bundan soğutmaya çalış,yapmak zorundayım yerine yapmayacağım bu kötü bir şey ve bana zarar veriyor diye düşün.umarım en yakın zamanda atlatırsın.

ayrıca çene yapın sanıyorum oturmak üzere bu yaşlarda yani bırakırsan o dişlerin yerine oturma şansı ne kadar yüksek bilemiyorum.daha ufak yaşlarda mesela benim alt ön dişlerim eğriydi ve doktor dilimle hep iteklememi söylemişti ve o dişler yerine yerleşmişti.ama artık yaşın ilerliyor ve dişlerin yerine yerleşiyor öyle kalma şansı yüksek o yüzden umarım en yakın zamanda bırakırsın.

elimden geleni yapıcam ama çok huzursuz hissediyorum kendimi.İnş bugün emmedende uyuyabilirim.

19 yaşında erkek kuzenimde var aynı alışkanlık.hala bırakamadı bilmiyorum ne olacak.canım çok zor bir şey anlamaya çalışıyorum seni ama yapmak zorundayım diye düşündükçe daha da zor olacak senin için,zorunluluk gibi hissetmek yerine önce kendini bunun kötü birşey olduğuna alıştır.bırakmak istemiyorum bırakmazdım gibi düşünceleri at kafandan.çünkü bu normal bir durum değil önce bunu kabul etmelisin,daha sonra onun kötü bir alışkanlık olduğunu düşünerek kendini bundan soğutmaya çalış,yapmak zorundayım yerine yapmayacağım bu kötü bir şey ve bana zarar veriyor diye düşün.umarım en yakın zamanda atlatırsın.

ayrıca çene yapın sanıyorum oturmak üzere bu yaşlarda yani bırakırsan o dişlerin yerine oturma şansı ne kadar yüksek bilemiyorum.daha ufak yaşlarda mesela benim alt ön dişlerim eğriydi ve doktor dilimle hep iteklememi söylemişti ve o dişler yerine yerleşmişti.ama artık yaşın ilerliyor ve dişlerin yerine yerleşiyor öyle kalma şansı yüksek o yüzden umarım en yakın zamanda bırakırsın.

elimden geleni yapıcam ama çok huzursuz hissediyorum kendimi.İnş bugün emmedende uyuyabilirim.

bende dilimi emiyorum bebekligimden beri... 23 yasındayım hala bırakamadım suan bile yapıyorum :60:

bu daha betermiş benimkinin bana bi zararı yok ... ama biara bende bırakmaya cok calıstım hatta dedem kızardı cenem hafiften oynayınca anlardı yinemi dilini emiyosun yapma sunu dilin incelip kopar derdi :60:

ilahi dedem!

bişey olmadı dilim dişim saglam Allaha şükür.. ama bole seyleri bırakmaya calısıp da bırakmak zor biraz

zorladıkça daha cok aklına geliyo :44:

.

sen sorun etmiyosun, dislerim bozulmasa ölene kadar emerim diyosun ama öyle olmuyor

dalga konusu olursun, herkez senle dalga gecmeye baslar duydular mi gördüler mi

kuzenimde kimse bilmiyor ama o erkek mesela askere gittigini düsün
gece parmak agizda artik dillerden düsmez ve zindan olur ona oaskerlik

en kissa zamanda kurtulmaya bak bencede

.

:1::1:rica ederim bencede iyi oldu olay haline donmemesi...anladim anladim...:9:

canimm dedigim gibi biraz zorla kendini bi kac gun uykusuz kalirsin ama birakirsin insALLAH yada bi psikologa git yani galiba dilserinde sorun yaratmasa parmak emmek senin icin sorun degil galiba...ama aslinda buyuk bir sorun bir an once kurtulmaya bak...

Aslında parmağımı emmek sorun ama bırakması dahada sorun o yüzden dişlerim açılmasaydı bırakmayı göze almazdım.Çok huzursuzum şu an.Çok uykum var bazen uyumayı deniyorum ama sürekli parmağımı eme eme uyumaya alıştıgım için şimdi çok kuru geliyor uyku dalamıyorum uykuya bir türlü ama emdikçe çok hızlı açılıyor yeniden o kadar fazla açılmasını göze alamadığım için emmiyorumda yoksa çoktan pes edip uyumuştum şu an

nekadar hırçın ve sert yorumlar var bir parmak mezvusu üzerine.konu yalansa inanmayan zaten yorum yapmaz,konu doğruysa da söz konusu olan insan psikolojisi,eğer ki kendi çocuğunuza falan bu şekilde yaklaşacaksanız işiniz zor hanımlar.yastıkla uyumak,parmak emmek,aynı oyuncakla uyumak,daha sayamayacağım pek çok şey var.bu insan psikolojisi gelipte vay efendim biliyorsun da bırakmak istemiyormuşsun,dişin eğrilmese bırakmayacakmış,niyeti yokmuş falan bu şekilde yargılama yapma hakkı görmüyorum ben hiçbirimizde.
yada şöyle belirteyim :
sonuçta sigara kötü bir şey ben bunu biliyorum ama eğer hamile kalmasaydım sigarayı bırakmazdım bunu da biliyorum.bunun için beni azarlar şekilde konuşma hakkı yoktur kimsenin.sigara içtiğim için beni kendimi ölüme yaklaştırmakla suçlayabilirsiniz ama beni azarlar gibi,annemin yada babamın bile yapmadığı,yapmayacağı şekilde eleştiremezsiniz. bende sigarayı bırakmak istemiyordum ama hamile kaldım ve bıraktım!bırakmak istediğim için değil bebeğime zararı olacağı için. evet sigara kötü bir şey ama benim bağımlılığım olmuş ve bırakmadığım bir şey.kimseye sebepsiz yere bukadar hücum etme hakkınız yok bence. öneride bulunmak,dozunda eleşirmek anlaşılabilir ama karşımızdaki 15 yaşında bir kız ve gerçekten bahsettiği bağımlılık kötü bir şey,19 yaşında kuzenim yapıyor bunu bilmesem anlamazdım belki bende ama gerçekten zor bir şey.

canım ayrıca bende hep uyurken minik bir yastığım vardı,onu yanımdan ayırmazdım,yastığın köşeleri varya oraları kıvırırdım elimle sürekli ve ancak o yastıkla uyuyabilirdim. daha sonra elimizin üzerinde ki kemikler varya parmaklarla bilekler arasındaki,işte o kemikleri oynatabildiğimi farkettik,parmaların üzeri olurya orada kemikler sağa sola gidiyor,doktora gittik ve devam edersem kireçlenme olabileceğini söyledi,daha sonra o yastığı annem imha etti ve atlattım ama ben daha küçüktüm.umarım sende atlatırsın bu problemi en yakın zamanda

Son düzenleme:
Aslında parmağımı emmek sorun ama bırakması dahada sorun o yüzden dişlerim açılmasaydı bırakmayı göze almazdım.Çok huzursuzum şu an.Çok uykum var bazen uyumayı deniyorum ama sürekli parmağımı eme eme uyumaya alıştıgım için şimdi çok kuru geliyor uyku dalamıyorum uykuya bir türlü ama emdikçe çok hızlı açılıyor yeniden o kadar fazla açılmasını göze alamadığım için emmiyorumda yoksa çoktan pes edip uyumuştum şu an

canim simdi bilgisayarini kapat ve uyumaya calis ama parmagini emmeden ne kadar huzursuz olursan ol zorla kendini sk disini biraz artik yasinda buyuyor 15 yasindasin daha kac sene emmeyi dusunuyorsun simdi vazgecemezsen ilerde hic vazgecemessin 3-4 sene sonra belki evleniceksin belki anne olacaksin cocugunla karsilikli parmak emmeyi istemessin herhalde yada esinin yanin parmak emip uyumayi...bunlar icin belki erken ama sen emmekten vazgecmessen durum oyle gozukuyor...:50:

ne acaip yorumlar var kızın üstüne gidenler falan, sanki kız çok mu memnun bu durumdan
bağımlılık, takıntı olmuş iyice, obsesiflerin de vardır hani böyle şeyleri, neler neler var.

canım bak bir arkadaş kendisinden örnek vermiş, psikolojik demiş. dişlerin de zarar görüyormuş bak, niye bir pskiyatrdan yardım almıyorsun? ailene bahsetmedin mi doktora gitmekten? ne zamana kadar böyle devam eder ki? kendi kendine bırakmak zorlar seni, dişlerin de iyice kötü olur bak, ailene söyle bir pskiyatr a gidin, geçmiş olsun

ne acaip yorumlar var kızın üstüne gidenler falan, sanki kız çok mu memnun bu durumdan
bağımlılık, takıntı olmuş iyice, obsesiflerin de vardır hani böyle şeyleri, neler neler var.

canım bak bir arkadaş kendisinden örnek vermiş, psikolojik demiş. dişlerin de zarar görüyormuş bak, niye bir pskiyatrdan yardım almıyorsun? ailene bahsetmedin mi doktora gitmekten? ne zamana kadar böyle devam eder ki? kendi kendine bırakmak zorlar seni, dişlerin de iyice kötü olur bak, ailene söyle bir pskiyatr a gidin, geçmiş olsun

bu durumdan memnun oldugunu söylüyor:31::31::31:bırakmaktan memnun değilmiş.

Ben kendimi bildim bileli parmak emiyorum ve emmeden uyuyamıyorum parmak emmeden uyumak benim için tuzsuz yemek gibi bişey.Bu yüzden alt ön dişlerim açılmıştı oraya diş taktırdık zar zor 2 dişlik aralık olmuştu.şİMDİDE emmemden dolayıı üst dişler açılıyo bırakmak istemiyorum ama bırakmak zorundayım çok zor benim içinn napıcam:(sabahçıyım normalde bu saate kadar uyumam gerekti ama ememiceğimi düşündükçe uykum kaçıyo:S:5::5::5::5::5::5::5:

canım okadar kafana takma bırkırsın
benim bi halamın oğlu var annesinin yazmasını(çenber) koklayarak uyuyodu ki 20 yaşlarda yapıyodu belkide 30 yaşlarda bile bunu yapıyodu daha bu yıl yeni evlendi acaba şimdide eşinin yazmasınımı kokluyo bırakıp bırakmadığını bilmiyorum sen yine iyisin erkek olsan daha bi garip olurdu :27:

en güzel örneği vermişsiniz tıpkı sigara bagımlılığı gibi bişey.Sıkıntılı olursam direk parmak emerim acıkırsam direk yine öyle uykum gelirse .Nerdeyse ağlıcam bırakmak zorunda olduğum için 15 senelik bşley sonçta ayrılmak zor geliyo hiç bu kadar erkn düşünmemiştim:5::5::5::5:

Merhabalar :3:
Konunuzu Okudum, İster İstemez Bir Tebessüm Oldu Yüzümde..:55:

Acıktınız Diyelim..
Misafirliktesiniz..
Ya da Bir Restaurantta Mönüye Bakıyorsunuz.. :31:

Tepkiniz Aynı mıdır ?

bugün kendime hakim olup bırakmayı başarabilsem ama elim ben farketmeden ağzıma gidiyo çok zor olacak

bu durumdan memnun oldugunu söylüyor:31::31::31:bırakmaktan memnun değilmiş.

yaptığınız şey sizin huzurlu olmanızı sağlıyorsa,elbette ki yaptığınız şeyden şikayet etmezsiniz. örnek vermeye çalıştım ama görmezden geliyorsunuz sanırım bazı şeyleri bir alkolik ancak içtiği zaman rahatlar ve onu yapmadığı zaman sinirli,mutsuz,agresif olur çünkü buna bağımlıdır.yaptığı kötüdür ama onu rahatlatan budur çünkü vücudu buna ihtiyaç duyar.sonra bu insanın organları iflas eder yada hayatı altüst olur kısacası başına kötü bir şey geldiğinde bırakmak istemese de bunu bırakmak zorunda olduğu gerçeği ile karşılaşır.

belki çok uç bir örnek oldu konuyla ama bağımlılık,alışkanlık kavramının ne olduğunun tam farkında değilsiniz bence.yaptığı şey onu rahatlattığı için o olmadan mutsuz olacağı uyuyamayacağı için bırakmak istemiyor ama diş yapısı bozulduğu için bırakmak zorunda olduğunun farkında. bunun ayrımına varmak bukadar zor mu Allah aşkına gözünüzde? yazmayım diyorum ama ısrarla aynı şeyi savunuyorsunuz.

canim simdi bilgisayarini kapat ve uyumaya calis ama parmagini emmeden ne kadar huzursuz olursan ol zorla kendini sk disini biraz artik yasinda buyuyor 15 yasindasin daha kac sene emmeyi dusunuyorsun simdi vazgecemezsen ilerde hic vazgecemessin 3-4 sene sonra belki evleniceksin belki anne olacaksin cocugunla karsilikli parmak emmeyi istemessin herhalde yada esinin yanin parmak emip uyumayi...bunlar icin belki erken ama sen emmekten vazgecmessen durum oyle gozukuyor...:50:
Yatsam iyi olacak sabah 5 buçukta geri kalkacam bırakmak zorunda olmasaydım en geç 9 da uyumuştum şimdii sanki hiç uyuyamıcakmışım gibi geliyo çok kötü bi duygu:19::19:

Merhabalar :3:
Konunuzu Okudum, İster İstemez Bir Tebessüm Oldu Yüzümde..:55:

Acıktınız Diyelim..
Misafirliktesiniz..
Ya da Bir Restaurantta Mönüye Bakıyorsunuz.. :31:

Tepkiniz Aynı mıdır ?
makaram kiz acliktan emmiyor ki parmagini stresten falan yapiyormus birde gece uyurken kucuklukten gelen bi aliskanlik zamani geldiginde birakmamis simdi zamani gecmis biraz zorlanacak ama birakir INSALLAH ayni sey benimde kuzenimde vardi simdi birakti diye biliyorum...

Son düzenleme:
denedim mi bilmiyorum :44: tırnağını yiyen çocukların tırnaklarına acı oje sürerler ya sende dene belki işe yarar:51:

konu sahibi arkadaşım zor biliyorum ama öncelikle şu ''çok zor olacak,nasıl olacak,imkansız,kesin uyuyamayacağım,uyusam da uyanacağım'' fikrini atmalısın kafandan.gözünde nekadar büyütürsen yapmak okadar zor olacak inan.yapmayacağım çünkü kötü ve onsuz uyuyabileceğim de.bugün belki uykuya dalman 3 saat sürecek ama yarın 2saate inecek ve bu böyle böyle azalacak diye düşün ve diğer arkadaşların dediği gibi psikologa gitmelisin bence de o daha etkili bir yardım sağlar sana.

makaram kiz acliktan emmiyor ki parmagini stresten falan yapiyormus birde gece uyurken kucuklukten gelen bi aliskanlik zamani geldiginde birakmamis simdi zamani gecmis biraz zorlanacak ama birakir INSALLAH ayni sey benimde kuzenimde vardi simdi birakti diye biliyorum...

Sıkıntılı olursam direk parmak emerim acıkırsam direk yine öyle uykum gelirse .

Bebeğim Bunlar Konu Sahibinin Kendi Yazdığı Kelimeler..
Açlıktan Emmediğini Bende Biliyorum..:27:
:38:

Son düzenleme:
Yatsam iyi olacak sabah 5 buçukta geri kalkacam bırakmak zorunda olmasaydım en geç 9 da uyumuştum şimdii sanki hiç uyuyamıcakmışım gibi geliyo çok kötü bi duygu:19::19:

git uyu canim ALLAH RAHATLIK VERSIN...canim bak bi anda pat die birakamassin ama kendini zorla ne kadar gec giderse parmagin agzina o kadar iyi hergun biraz daha zorlarsin oyle oyle alisirsin insALLAH olmadi bak bi piskologa git tamam mi :26:

Sıkıntılı olursam direk parmak emerim acıkırsam direk yine öyle uykum gelirse .

Bebeğim Bunlar Konu Sahibinin Kendi Yazdığı Kelimeler..
Açlıktan Emmediğini Bende Biliyorum..:27:
:38:

acikirsamdami yaziyormus ben orayi kacirmisim ne bagriyon bee kucucuk cocugaaa (bu ben oluyorum):59::59::59::59::43:

Back
X