19 yaşında erkek kuzenimde var aynı alışkanlık.hala bırakamadı bilmiyorum ne olacak.canım çok zor bir şey anlamaya çalışıyorum seni ama yapmak zorundayım diye düşündükçe daha da zor olacak senin için,zorunluluk gibi hissetmek yerine önce kendini bunun kötü birşey olduğuna alıştır.bırakmak istemiyorum bırakmazdım gibi düşünceleri at kafandan.çünkü bu normal bir durum değil önce bunu kabul etmelisin,daha sonra onun kötü bir alışkanlık olduğunu düşünerek kendini bundan soğutmaya çalış,yapmak zorundayım yerine yapmayacağım bu kötü bir şey ve bana zarar veriyor diye düşün.umarım en yakın zamanda atlatırsın.
ayrıca çene yapın sanıyorum oturmak üzere bu yaşlarda yani bırakırsan o dişlerin yerine oturma şansı ne kadar yüksek bilemiyorum.daha ufak yaşlarda mesela benim alt ön dişlerim eğriydi ve doktor dilimle hep iteklememi söylemişti ve o dişler yerine yerleşmişti.ama artık yaşın ilerliyor ve dişlerin yerine yerleşiyor öyle kalma şansı yüksek o yüzden umarım en yakın zamanda bırakırsın.
elimden geleni yapıcam ama çok huzursuz hissediyorum kendimi.İnş bugün emmedende uyuyabilirim.