Parmaklıklar Ardında - Atv

Emez

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2006
1.281
4
316
51
İzmir
Yönetmen : Hakan Gürtop

Oyuncular evin Özgür Çınar, Yelda Reynauld, Sinan Albayrak

Sinop Cezaevi'nde, kadınlar koğuşunda geçen hikayede, bir kaza sonucu içeri düşen Suzan'ın hikâyesi anlatılıyor.

ilk bölümü akşamdı ve izledim. ben beğendim ama ikinci dizi olması sorun yaratabilir

bende birazına bakabildim o muayene sahnesini gördüm yazık acıdım kıza yaa.nasıl girdi hapse o?sigarayı kim basmış?

ilk bölümden içimi kararttı...gerim gerim gerildim..sonunda dayanamayıp kapattım..konusu güzel ama işkencemsi sahneler beni gerdi.

Geçen gün katıldı bu dizi televizyonlara..

Bir ara bir sahnesine takıldım ve izlemeye başladım..İzledikçe ilgimi çekti açıkçası..Çeşitli nedenlerle hapisanelere düşen kadın mahkumların,hapis hayatında yaşadıkları zorlukları,büyük ve küçük lokma olaylarını,hapis hayatına uyum da yaşanan zorlukları ele alan bir dizi..
Üstelik yaşadığım memlekette yani Sinop Tarihi Cezaevinde çekilmiş bir dizi..
Diziler konusunda çok seçici olan ben,bu dizeye bayıldım..
Ama netten araştırdığıma göre bu dizi RTÜK'e şikayet edilmiş..Gerekçe ise infaz koruma memurları ve cezaevinde görev yapan diğer kamu görevlilerinin bu dizede kötü tanıtılması imiş..
Bence bu dizi öylesine çekilmiş bir dizi değil ve hapis hayatını yaşamış insanlardan edinilen deneyimlerle zenginleştirilmiş bir dizidir..
Kesinlikle tavsiye ediyorum..
Perşembe günleri,atv'de yayınlandığını eklemek istiyorum.İyi seyirler..

Kadınlar koğuşundaki patlamanın ardından yangın çıkmıştır. Gülten bu durumu bahane ederek operasyon düzenlemek ister. Ancak Tahsin’in yaralı olması işleri karıştırır. Gülten Doktor Tarık’ın içeri girmesine izin vermek zorunda kalır. Suzan Hayriye’ye yardım etmek için kendini toparlamıştır, diğerlerinin ondan beklemediği bir kararlılık gösterir. Tahsin ve Hayriye’nin hastaneye yollanmasının ardından operasyon emrini veren Gülten yine hüsrana uğrayacaktır. Kargaşanın ortasında, yanında bakanlık görevlisi ile gelen Handan cezaevi yönetimini devralır ve mahkumlarla uzlaşma yolları arar. “Bütün dünyanın gözü üzerimizde, mahkumlara şiddet uygulanmayacak” gibi Gülten’in karşı olduğu düşünceleri dile getiren Handan, Nur ve Aliye’yi koğuş sorumlusu kabul etmeye de hazırdır. Gülten’le Handan arasındaki mücadele daha ilk geceden kıyasıya bir şiddetle patlak verirken, Handan bu yeni çevrede kendini kabul ettirebilmek için müttefikler arar. Gülten’den farklı görünen infaz memuru Semra’yı kazanmaya çalışır. Asıl önemlisi, yumuşacık sesi ve şefkatli tavrıyla ona hemen yakınlık gösteren Doktor Tarık acaba güvenebileceği birisi midir?

20 Aralık 2007 Perşembe Saat: 21.45

alıntıdır

benim çok hoşuma gitti..
sıkı takipçiisi olurum..

Dizi çok güzel arkadaşlar,kesinlikle tavsiye ediyorum..Gayet akıcı,abuk subuk konuları işleyen dizilerden farklı ve kaliteli:))

en azından ilk bölüm kadar dehşetli değildi.daha rahat izledim.güzel dizi.ama sonunda kibariye bir bağırınca yerimden sıçradım ayrı..
sinema gongu olarak koysalar ya...

dizi bencede cok guzel,ben begendim ins kizimdan firsat buldukca izlerim,yakinda sinekli bakkalda var valla sirf sinasi inkaya icin izlerim)buyuk usta

Handan koğuşta çıkan yangına ve Tahsin’in ölümüne neden olanları bulmak üzere savcının yürüttüğü soruşturmaya destek olur. Ancak yöntem konusunda savcı ile görüş ayrılığına düşmeleri gecikmez. Bu durum aralarındaki mesafenin giderek açılmasına neden olacaktır. Handan koğuş içinden destek ararken Serpil ve Aylin’le de konuşur ancak Aylin fazla zeki ve dolayısıyla tehlikeli görünür. Serpil’in aklı ise genç sevgilisinin görüşe gelip gelmeyeceğine takılmıştır, başka şeyle ilgilenecek hali yoktur. Görüş gününü heyecanla bekleyen birisi daha vardır: Kayınvaldesinin çocuklarını getireceğine inanan Suzan. Tahsin’in dolabında bulduğu uyuşturucuyu yem olarak kullanıp Filiz’i yakalama planları yapan Gülten ise başını derde sokacaktır. Handan eline geçirdiği kozla Gülten’i mahkumların arasına yollamak ister ama bunu başarıp başaramayacağını cezaevinin karmaşık güç dengeleri belirleyecektir. Suzan çocuklarının görüşe gelmeyişi yüzünden kasılır ve ağır bir sinir krizi geçirerek revire kaldırılır. Suzan’a yatıştırıcı bir iğne yapan Tarık gece onun revirde kalmasına izin verecek ve bu da yeni sorunların başlangıcı olacaktır.

27 Aralık 2007 Perşembe Saat: 21.00

alıntıdır

Allah korusun bir gün şeytana uyup ,büyük bir suç işlesek...
Ve özgürlüğünüz tamamen elinizden alınsabenneyaptımki

seviyorum bu diziyi,ne kadar gerçekçi orasını bilemem ...

ya tam sonunu kaçırıdm ne oldu kriz geçirdi doktora götüdüler öğretmeni sonrası yok

Güzel dizi vesselam..
İzlediğim üç diziden(biri yabancı) biridir:)

Gülten artık parmaklıklar ardındadır. Bu arada Filiz’in şansı yaver gider, uyuşturucu paraları aramada Nur’un ranzasından çıkınca suç onun üzerine kalır. Gülten karantina hücrelerinde Filiz ve Nur ile komşu olmuştur. Semra Gülten’i bu durumdan kurtarmak ister ve Handan’la konuşur ancak Handan taviz vermez. Koğuş aramasında Tahsin’i öldüren aletin bir benzerini ele geçiren Semra Handan’a karşı savcı ile işbirliği yapmaya meyleder. Bu durum Handan’ın yalnızlığını arttırır. Suzan’ın revirde kalması nedeniyle Doktor Tarık’la tartışan Handan zor günler geçirmektedir. Tarık onun herkese karşı mesafeli olduğunu söylemekte ve başlangıçtaki yakınlık kurma isteğini yitirmiş görünmektedir. Oysa Tarık, Suzan’a yardım etmek için elinden geleni yapmakta ve cezaevi psikoloğunu da bu çabaya katmaktadır. Psikolog ile haftalık görüşme planı yapan Suzan içine düştüğü umutsuzluktan yavaş yavaş sıyrılmaya başlayacaktır. Hayriye ise yaklaşan tahliyesinden ötürü heyecanlıdır. Kurtulma ümidi olmayan ve daha çok acı çekmek istemeyen üç hastasını öldürdüğü ve bunların birinden menfaat sağladığı gerekçesiyle müebbet hapse mahkum olan başhemşire Hayriye, genç bir anne olarak girdiği cezaevini ortayaşlı bir anneanne olarak terketmektedir.

03 Ocak 2008 Perşembe Saat : 22.00

Hayriye Suzan’ın başına gelenlerden habersiz olarak dışarda onun kayınvaldesine gitmiştir. Hayriye’yi üzmek istemeyen kadınlar onun dışarıdan iyi haberler yazmaya çabalayan mektubuna aynı biçimde karşılık verirler. Oysa içeride durum parlak değildir. Savcı Aliye ve Nazlı’nın hücre cezasına son vermiştir ama bu karara neden olan kuşkuyu şimdilik yalnızca Semra ve savcı bilmektedirler. Durumdan habersiz olan Handan Nazlı ve Aliye’ye yardım etmek isterken kendini onların sorunlarına kaptırır.

Bu arada Aylin onu terketme kararını bildiren sevgilisinden aldığı mektupla yıkılır ve depresyona girer. Bu olayın arka perdesini sürpriz bir biçimde yalnızca Handan’a anlatır ve bu da Handan’ın çaresizlik duygusunu arttırır. Handan’ın bu sorunlara dair konuşmak yerine büsbütün içine çekilmesi sonunda Doktor Tarık’ı uzaklaştırır.

Koğuştakiler ise her zamanki gibi kah Nur’un katı disiplini, kah Şebo ile Serpil’in erkeklere dair muhabbeti arasında günlerini geçirirken Aylin’in beklenmedik tepkisi bu gidişi kesintiye uğratır. Öte yandan Filiz en sonunda uyuşturucu akışını yeniden başlatacak bir yol bulmuş ve bu durum en çok Anna’yı sevindirmiştir.

Dışarda ise Nur’un kızı Nurgül ile Aliye’nin kardeşi Özgür arasında beklenmedik bir ilişki gelişmektedir. Ama asıl beklenmedik olan Nazlı’nın en sonunda Aliye’ye söylediği sırdır. Aliye’nin öfkesi, dışardaki deli dalgalarla yarışırcasına cezaevinin duvarlarını inletir. Nazlı bu sırrı ne kadar saklayabilecektir?

17 Ocak 2008 Perşembe Saat : 22.00

alıntıdır

Zehra oğlu Hasan’ın resmini görünce onun hayatta olduğunu anlar, karmaşık duygularla aşırı tepkiler verir. Koğuşta kargaşa sürerken Nazlı ranzasından iner, sakince Zehra’nın yanına gider ve ona bir tokat atar. Zehra şaşkınlıktan susar. “İyi işte der” Nazlı, “Bak oğlun yaşıyormuş. Çık burdan, git onu al, sinir etme insanı”. Bu Nazlı’nın Zehra’dan özür dileme biçimidir. Zehra’nın hatırladığı bir isimden yola çıkan polis Semra’nın yardımıyla Hasan’ın izini bulur. Zehra’nın oğluna kavuşabilmesi için hastanede kan testi yapılması ve çocuğun ona ait olduğunun belirlenmesi gerekmektedir. Ancak yan koğuştaki mahkum Beray’ın firar planı nedeniyle hastane yolculuğu beklendiği gibi gelişmez. Yeni gelen gardiyan Cengiz’in görünürdeki sertliği altında yatan ak-kara mantığını hızla çözen Beray, onun bir anlık saflığından yararlanarak kaçma planını hayata geçirecek ve bu olay Handan’ın yönetimle olan daha önceki çelişkilerini hiç beklenmedik bir biçimde etkileyecektir.

07 Şubat 2008 Perşembe Saat 21.45

alıntıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…