Paronaya mi? Gecmisin izleri mi? Hakli mıyım?

Valla ben olsam tanistirmazdim arkadaşımı kendi bana arkadaşlarının adını söylemez kim kimdir bilmem bile o niye benim arkadaşımla tanışsın evet foto konusunda haksızsınız ama o kızla değil kimseyle tanıştırma yüzeysel yeterli yakın arkadaştan darbe aldığım için söylüyorum

Fazla abartmışsınız. Adamıda ne konuma sokmuşsunuz ben olsam yerinde sizle bidaha görüşmem

Işte arkadaşımi beğendi ihtimali beni çok kötü yapıyor şu an. Inanılmaz ozguvensiz ve mutsuz hissediyorum. Peki bu görüşme ilerlerse elbet arkadaşlarımla tanışacak bu şüpheyle ne durumda olurum ben
Sizi bilmem ama sizinle birliktelik inanılmaz yorucu olur bu şekilde... eski bi ilişkimi hatirlattiniz, tüylerim diken diken oldu. Güvenmiyorsanız devam etmeyin ilişkiye hem size hem karşıdaki insana zarar.

Haklı değilsiniz tabi ki. Böyle devam ederseniz adam iki güne kaçar sizden . Ben olsam kaçardım yani. Önceki ilişkinizi tam atlatamamışsınız biri ile görüşmek ne kadar doğru bilemedim

Işte arkadaşımi beğendi ihtimali beni çok kötü yapıyor şu an. Inanılmaz ozguvensiz ve mutsuz hissediyorum. Peki bu görüşme ilerlerse elbet arkadaşlarımla tanışacak bu şüpheyle ne durumda olurum ben
Arkadaşınızı beğenmiş olması illa kötü niyet mi gerektirir peki? Eşim bir arkadaşım için ‘ baya da güzel kız niye evde kaldı ki o ‘ der mesela zaman zaman, hiç aklıma oovvv onu beğeniyor gibi kötü bir düşünce geçmedi. Ya da ben de onun arkadaşları için , hoş ya da yakışıklı diye bahsederim. Ha tabi bunlar durduk yere olan muhabbetler olmaz ama bence paranoya da gerektirmez.
Sizin muhabbetinizde ise yüzde yüz siz haksızsınız.

Eski travman nüks etti galiba canım. Aslında bu çok sağlıklı bir tavır değil bir de adamın içinde olacaksa zincirle eve bağla kapının kilidi ile oynaşır içinde yoksa nü kadın gelse bakmaz. Erkek arkadaşına güvenmiyorsan bir kez daha düşün derim ben sana

Haksızsınız. Geçmişte eski sevgilinizin yaptığının bedelini neden bir başkasına ödetiyorsunuz? Güven probleminiz var madem kimsenin başını yakmayın bu sorununuzu çözmeden hayatınıza kimseyi almayın. Sizin yaptığınızı bana biri yapsaydı o anda keserdim bütün iletişimimi

Haksizsin birde uzatiyorsun telefonda sormak falan cok sacma hareketler bunlar adami kendinden sogutup o kizida aklina sokucaksin ondan sonra bisey oldugunda supelerim gercekmis diyeceksin halbuki alakasi yok. Guven problemin varsa git tedavi ol boyle kimse sana katlanmaz sende kimseyle mutlu olamazsin

Dünyayı karşınızdakine dar edecek birisiniz.

Karşınızdaki de görmüş ama yeterince tepki vermemiş.

Kızlar şimdi bir mesaj attı. Aynen şöyle yazmış. Barbekucum uyudun mu bilemedim umarım mesaj sesi rahatsız etmez. Uyku tutmadı. Tavrın beni biraz rahatsız etti. Bu yaşanılan tatsizligi iyi niyetinle kapatmaya çalıştım kendi icimde. Hafif bir kıskançlığın var farkındayım, az çok huyunu öğrendim. Böyle bir duruma üzülmen beni de üzdü fakat verdiğin tepkilerin yersiz ve aşırı olduğunu düşünüyorum. Kendine biraz zaman tanı, seni bir kaç yıldır tanisaydimuzun zamandır beraber olsaydık yasanmisliklarimizin hatrina huyu böyle diyerek kapatabilirdim açıkçası biraz da gücendim bu tavrına. veda etmek de değil bu kendine biraz zaman tanı sadece. Ben düşündüğün gibi biri olsaydım bu kadar süre seninle vakit geçirmezdim tahmin edersin ki. Supheciligin bir tık üzerini yaşadığını düşünüyorum. Yalova dönüşü sen de istersen yüz yüze gelir tekrar konuşuruz. Iyi geceler

Kızlar bu mesajindan sonra aradım ve açmadı. Ne yapicam çok üzgünüm

Karşınızda ki insan çok haklı size şöyle bı örnek vereyim 5 senelik eşime daha bı kaç gün önce böyle gereksiz bı kıskançlığım yuzunden bı laf ettim aslında çok ufak bı cümleydi. Ama eşim çok kırıldı bende anladım haksız olduğumu kendimi affettirmek için neler yaptım. Ki karşınızda ki insanın da dediği gibi siz daha yolun başındsiniz çekmemek de haklı saçma biseule itham etmişsiniz çok üstüne düşmeyin derim.

Iyi aksamlar. Oncelikle belirtmek istiyorum, bir önceki ilişkim ihanet sebebiyle bitti. Ve insanlara guvenmek konusunda sikinti yaşıyorum.
Biriyle görüşüyorum bir süredir. Bugün birbirimizin eski fotoğraflarına bakıyorduk telefondan. Daha önce de birbirimize eski yıllardan fotoğraflarımızı atmıştık. Benim telefonumdan bakarken ben sana Bunlari atmıştım dedim ve bakmaya devam ediyoruz ben bir fotoğraf açtım o da 'bir dk bak bu fotoğrafı görmemiştim hic ne zamandan' dedi ve benim bir kız arkadaşımla olan fotoğrafımı açtı sonra yana kaydı benim tek olan fotoğrafıma bakti 'bu fotoğrafları bilmiyorum bak' dedi. Ben de 'neden özellikle arkadaşımla olan fotoğrafı açtın yanimdaki arkadaşımi mi merak ettin?' diye birşey soyledim.
Sonra sen ne demek istiyorsun falan dedi. Ben de ısrarla savundum söylediğimi.
Beni nasıl bir konuma sokuyorsun sen barbekü ne demek istiyosun gormedigim bir fotoğraftı açtım zaten bakiyoduk dedi. Şaka mi yapıyorsun falan dedi.

Tartışma öyle devam etti. Sonra bir an utandım yaptığıma ama icime öyle bir şüphe düştü bir an. Sacmalamis miyim, haklı miyim?

Az önce telefonda konuşurken de yine aynı konuyu açtım. Bu konusulmayacak kadar basit bir konu ama istersen yüz yüze yine konuşuruz, bunda canını sikacagin takacagin ve özellikle bunu sormak için arayacagin bir durum yok lütfen dedi.

Haklı miyim sizce, ona sordum sen benim yerimde olsan ne tepki verirdin dedim. O da 'tepki vermezdim bir insan bir fotoğrafa bakmaktan nasıl böyle bir şey kurabilir aklım almıyor, ben olsam evet bak atmamışım bu fotoğrafı bu da bir düğünden ben ve arkadasim derdim bu kadar' dedi.
Telefonu kapattık. Uyuyalım barbekü olur da saat 9da yazmamış olursam alarmı duymamışımdır uygun olursun bir arayabilir mısın sabah dedi. Ben de tamam iyi geceler dedim. Uyudu.

Haklı miyim saçma mi bu düşüncem bana bir akıl verin.
Anladım ben sizi zaten fotolara bakıyomuşsunuz özellikle elinden alıp o fotoya bakması saçma olmuş o niyetle yapmış olmasa bile yaptığı hareket acabamı dedirtir

kumruhatunun verdiği akıl çok güzel, onu uygulamışsındır umarım. eski konunu bilmiyorum ancak burda yukarda yakın arkadaşlarının da eski sevgilinin planına uyduğunu yazmışsın. bu aldatılmaktan da korkunç bir durum. hayal bile edemedim, o yüzden bunu kolay atlatamaman normal. bence şimdi konuştuğun çocuğa bundan bahset. sadece aldatılma değil, arkadaş ihanetine uğradığını öğrenirse seni takıntılı biri olarak görmekten vazgeçecektir gibi geliyor, şu an bende olduğu gibi. umarım mutlu olursun canım.

hanımlar yine fikirlerinize ihtiyacım var. dün görüştük biz bu adamla, biraz gergin biraz sakin bir görüşme oldu. özet olarak bana şunları söyledi.
- sen hep böyle takıntılı olursan ve bu ilişki devam ederse bana yazık olmaz mı sence?
- bu özelliğin dışında gerçekten her şeyin çok iyi ama bu özelliğin bizi yıpratır.
- regl olmadan önce belirtilerin başladığında en azından bana söylesen bu sıralar gergin olabilirim diye, ben de daha dikkatli olurum en azından.
- bu dönemlerinin daha sakin geçebilmesi için istersen beraber doktora gidebiliriz.( pms için kadın doğuma gidelim diyor.)
-sinirlenip bağırmak istemiyorum, haklıyken haksız duruma düşerim çünkü ama sinirli olduğumu bil.

ben istemsiz konuşma anında ağlamaya başladım. haklı olduğunu ama gerçekten bu sıralar çok gergin olduğumdan falan bahsettim. o zaman çözüm odaklı olalım dedi. mesela bir olay oldu seni rahatsız eden, bunu dile getirmeden önce bir kaç gün bekle eğer hala aynı olayı düşünüp takıyorsan oturup tekrar konuşalım ama eğer yok bir kaç gün geçince aslında basit bir olaymış diye düşünüyorsan hiç tartışmamış oluruz gibi şeyler söyledi. bugün işe gitmemiş bugun için de akşam bir kahve içelim dedi.
benim yine de içimde bu konu büyüyor. neden o fotoğraf neden neden diye beynim hiç susmuyor ne yapacağım ben ya?

Fotoğraftan aracılığıyla arkadaşınızı beğenmiş olduğunu düşündüğünüz erkekle neden berabersiniz.
Alalh çocukcağıza sabır versin.

sorun tamamen benimle alakalı aslında. bu kişi değil başka biri de olsa aynı şeyi düşünürdüm. çok üzgünüm..
Üzmek için yazmadım ya özür dilerim.
Bence siz bir psikoloğa gidin. Evet geçmişin izleri olabilir. İnsan büyük bir travma geçirince her ilişkide aynı şeyi yaşayacağım hissine kapılıp korkuyor ve saçma davranıyor. Çevremde böyle arkadaşlarım var. O yüzden bir doktora gidin, en azından devlet psikoloğuna falan. Onlar sizi rahatlatır diye düşünüyorum.

Üzmek için yazmadım ya özür dilerim.
Bence siz bir psikoloğa gidin. Evet geçmişin izleri olabilir. İnsan büyük bir travma geçirince her ilişkide aynı şeyi yaşayacağım hissine kapılıp korkuyor ve saçma davranıyor. Çevremde böyle arkadaşlarım var. O yüzden bir doktora gidin, en azından devlet psikoloğuna falan. Onlar sizi rahatlatır diye düşünüyorum.
şu an devam ettiğim bir doktorum var aslında. 4 seans terapi sonrası bir psikiyatri uzmanı ile de görüştüm. ilaç kullanmak istemediğim için terapiye devam ediyorum. ama şu an elim kolum bağlandı resmen. onay alma ihtiyacı duyuyorum birilerinden. taktığım konu çok saçma değil mi

Back
X