pasakli raziye. ye bir cozum.

bir arkadaş robot gibi demiş. katılıyorum ben de. üzüldüm durumunuza. hayatın tadını çıkarmak lazım. görecek, yaşayacak o kadar güzellikler var ki...

Öncelikle Allah bağışlasın evladınızı. Ben ev işi yapayım çocuk kendi halinde tv karşısında büyüsün diye düşünmedim. Ama hep çocuğumla ilgileneyim ev işi kalsın diye de düşünmedim. Çocuğumun 4 aylıktan beri astımı var. O yüZden temizlik benim için ayrı bir boyut oldu. Belimde fıtık olduğu için de eğilmek yerine çömeliyorum. Eşyaları çekmeye gelince de birazcık çekip yavaş yavaş arkasından itiyorum. Biraz zor oluyor kabul ediyorum ama oluyor. Gece o uyuyunca da ütü falan gibi sessiz işlerimi yapardım. İnanın düzeniniz olunca işiniz de kolay bitiyor. İçiniz de rahat oluyor. Gezmeye de kitap okumaya da vakit kalıyor. Mesele sadece o düzeni oturtabilmek. Biraz zaman alıyor tabi ki. Mama sandalyesini de tavsiye ederim. Benim oğlum 1 yaşında çok güzel konuşabiliyordu. Hem onunla ilgilenin hem işinizi yapın.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

neden boyle olumlu yazip utandiriyorsunuz beni yazdiklarimdan.
:)
sizi kiskanmamak elde degil
bende boyle olmak isterdim belki
ama biraz popo istiyor.

Benim esim sagolsun hic birakmaz ikimizde calisiyoruz diye bütün islerimizi birlikte yapariz evi bana süpürtmez yada sildirmez camasirlarida genelde o asar birlikte katlariz bulasiklarida birlikte yikariz bazen kiyamam o yokken yapayim derim ama o zamanda gelince onu neden beklemedim diye kizar :)) benimkide öyle biri iste tam bir melek

Nasil rahat ediyor iciniz anlamadim. Ben oturamam hic oyle pis daginik evde gunluk etrafi toplar toz alir supurur silerim ikiz cocuklarima ragme sonra yemegimi koyarim ocaga cocuklarimla zaman geciririm. Aksam uzeri parka indiririm hem cpcuklarima hem evin isinede yetiyorum cok sukur. Haftada bir derinlemesine temizlik yaparim onun disinda dolaplarimi hep duzenli tutarim utuyu biriktirmem seviyorum zaten muzik esliginde:) her aksam yemekten sonra esim cocuklarla ilgilenirken mutfagi toplarim elim degmisken haftada iki aksam mutfak dolaplarinida silerim. Cam kapi ayda bir yetiyor. Hafta sonlari tum zamanim esime ve miniklerime kaliyor asla is yapmam.belki cok takintiliyim ama hic bikmam skilmam calismiyorum zaten temizlik duzen gibisi yok bir saldinmi birdaha toparlamak cok zor. Biryerden baslayin sizde bence.

bu tür adamlarin nesli bitti valla
kiymetini bilin.

kızlar bugün temizliğe yardımcı bir bayan aldım. bende onunla birlikte evi temizleme işine girdim. tam gün çalıştı kadın heryeri pakladı ohh evim mis gibi :) ee şimdi detaylarda dolapların içi düzenlenecek, buzdolabı temizlenecek, vs.. hergün 1 saat ayırayım diyorum bakalım bende düzenli bir bayan olacak mıyım artık :)

Okudum sayfaları ve zaman zaman hayret içinde kaldım.
Ben de pek öyle çalışkan biri değilim. Temizliğimi, işimi yaparım ama hayattaki başlıca görevimmiş gibi canla başla, görev aşkıyla değil. Sağlığım ve huzurum için. Onun dışında haftada 2-3 gün mutfk dolabı temizleyen, 3 günde bir cam silenlere hayretle bakıyorum.

Bu arada arkadaşım sana katıldığım için alıntıladım:)

karda kışta, yağmurda çamurda cam silenleri gördüm temizlik uğruna sağlığından ve ilişkilerinden olanları gördüm tabiki temizlik güzel şey, ben de dikkat ediyorum ama sağlığımdan olamam. ilişkilerimi bozamam.

Bizim üst katta bi teyze otururdu, eşiyle ikisi yalnız.
Neredeyse her gün halıları silkelerdi. Kadına yaklaştın mı deterjan konusu gelirdi.
Öyle böyle dün bu konuyu okuduktan sonra bir koşu balkonları yıkadımİnsan etkileniyor bazen farkında olmadan.

neler neler ya ben de bahar temizliği için yağmurların geçmesini bekliyorum. :13:

Daginikken o bulasiklar dururken nasil iciniz rahat ediyor? Yanlis anlamayin ama ben de sizin gibileri hic anlamiyorum. Cozum yardim demissiniz ya, cozumu zaten biliyorsunuz. Cok abartmadan titiz ve duzenli olmak gerekir. İki cocugum war peslerinde dolasip topluyorum evimin isini de yapiyorum yemegimi de. Onemli olan mutlulugunuzsa ve esiniz sizin biraz ev hanimi olmanizi istiyorsa biraz caba gosterin. Ben boyleyim demekle olmaz

Sizin gibi demekle beni de kastettiniz mi bilmiyorum ama önceki mesajımda da yazmıştım.

Evimin işini gücü, yemeğimi yaparım ama her işte mükemmel olmak ya da hiç dinlenmeden sürekli bir yerleri temizlemek gibi kaygılarım yok.

Benim işi yapacak vaktim yoksa, yetişemiyorsam bir zahmet eşim de yardım edecek. Temizlik sadece benim mecbur olduğum bir iş değil, benim kadar o da kirletiyor. Eşler her konuda birbirini tamamlamalı, benim eksiğimde o bana yetişmeli. Yoksa ben tembellik edeyim, pislik içinde yüzelim demiyorum

seni çok iyi anlıyorum bazen benimde içimden hiç evi toparlamak gelmez temizlik yaparım çok severim temizlik yapmayı bulaşık yıkamayı evi silip süpürmeyi ama dağınıklıkları toplamayı çamaşır katlamayı ütü yapmayı hiç sevmiyorumsana tavsiyem sofrayı kaldırdığında bulaşıkları hemen musluğun altında yıkatıp makineye yerleştir tezgahın üstünde bulaşıkları biriktirme bence bunu zorunluluk olarak görüp yapma yoksa hiç içinden gelmez en azından mutfağın derli toplu durur valla insan dağınık yetişemiyor diye beni boşayacak adamı ben hiç istemem zaten senin bebeğin var eşinde bir zahmet yardım etsin sana valla çalışıyorum eşim mecburen yardım ediyor bana bazen kızıyor ama elimden gelen bu diyorum evet çalışıyorsam elimden geldiği kadarını yaparım.sende şimdiye kadar hep çalışmışsın bebeğin için evdesin senin durumunda çalışan insanlardan pek farklı değil bence biraz planlı yaparsan bazı şeyleri üstesinden gelirsin

işte doğru kelime bu hayatı ıskalamak sonra genç yaşta çöktük yorulduk falan filan diyenleri duyuyoruz eşimizle kaliteli vakit geçirmek varken kendimize zaman ayırmak varken her an her dakika temizlik niye annemin bir sözü vardı (üstümüzde sürekli halı silkeleyen komşuya söylerdi) bunların bir tarafından çöp dökülüyor heralde diye hep o gelir aklıma rahmetli anacığım o da titizdi tertemiz bir ev hanımıydıhaftada bir komple temizliğimi yaparım haftaiçi de mutfağımı temiz bırakmaya özen gösteriyorum oldu bitti işte

Ayyyyyyyyyy ben senden beterim sekerim.

Daginiklik beni hci rahatsiz etmez mesela, dun kitaplarim gece yatagimin yaninda yerdeydi, uyanip ustlerine basip kaydim mesela nerdeyse dusuyordum

Etraf tozlanmadigi surece temizlik yapmam mesela, icimden falan gelmez. Isten yorgun gelir, kanepede yayilirim aklima ne temizlik ne bulasik gelir.

Bulasiklari da tabak canaga ihtiyacim oldugunda yikarim, 2 gun dursa yuzlerine bakmam yoksa

Evet pasakliyim, bazen murdarlasiyorum Allahtan yanliz yasiyorum

Pasaklılardan biride benim, 2 ve 3,5 yaşında iki çocuğum var çalışıyorum birde. Maalesef düzenli temizlik yapamıyorum karnımızı zor doyuruyoruz. Bende çok isterdim düzenli temizlik yapmayı ama hiç vaktim yok

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

çok titiz olmasamda belirli takıntılarım var

bende rahat olamamaktan şikayetçiyimmm

yatağım herdaim sabah toplu olacak

musluk üstünde bulaşık geceden bırakmam

etrafta çamaşır çorap olmazzz bu huylarım var benimmm

düzeni seviyorum ama ince temizlik delisi değilimmm

Canim yazdigini okumadim bile ilk bir kac mesajdan sonraki yorumum.ben de titizlik hastasi biri degilim. Ama ortada biseyler daginikken oturamam. Tek bi bardak birakmam tezgahta yikarim. Esim de benim gibidir.tabi bazen ariza verip corap birakabiliyor kenarda kosede
Herkes duzenli olmak zorunda degil saygi duyarim ama anlayamakta zorlukta cekerim. Konu sahibi cozum istemis ona mahsuben cozumunu hatirlattim. Senin esin bu durumdan rahatsiz degilse sorun etmiyorsa diledigin gibi yasamaya dewam edersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…