- 9 Şubat 2014
- 6.345
- 5.659
- 198
- Konu Sahibi karacabandirma
-
bence biraz abartmışsınız herkesin düzeni farklı elbette.Bana göre bebeğin uyuduğu saaatler evin işini yapmak için en uygun zaman.Kendimden örnek vereyim kızım 14 aylık tek başıma bakıyorum sabah 6.30 kalkıyoruz kahvaltı ediyoruz birlikte zaman geçiriyoruz 9.30-10 gibi gezmeye gidiyoruz öğlenden önce eve dönüyoruz yemeğini yediriyorum ve saat 12 de uyutuyorum.Elektrikli süpürge geçeceksem kızım uyanıkken süpürüyorum evi uyuduğunda tüm evi paspaslıyorum tozu alıyorum bulaşık vs hallediyorum akşam yemeği için hazırlık yapıyorum sonra kahvemi içiyorum .Kızım 2-3 saat uyuyor ben hasta olmadığım zamanlar dışında hiç uyumam .Uyanınca tekrar birşeyler yedirip yine dışarı çıkıyoruz saat 17gibi eve dönüyoruz akşam yemeğini hazırlıyorum ve babamız geliyor vs derken 9 da kızımı uyutuyorum ,ütüm varsa onu yapıyorum mutfağı temizliyorum salonu topluyorum.12 den önce gece yatmam .benim hiçbir işim beklemez herşeyi anında yaparım .hergün ev temizlenir süpürge açamadıysam mop ile silerim yerleri.Bebek bence ev işini ve temizliği sevmeyen bayanlar için bir mazeret.Tabi herkesin öncelikleride farklı ben evim dağınık ve pisken asla oturamam huzursuz olurum yada evim pislik içindeyken kendim süslenip giyinip gezmelere gidemem.Bebek uyanıkken bi iş yapılmıyor zaten o uyurken annede uyursa eyvah o evin halini düşünemiyorum.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Yanlış anlamayin anlayamadigim icin soruyorum. Ev supururken silerken egilip kalkmak esyalari falan cekmek gerekiyor, bebeginiz kangurudayken bunlari nasil yapiyordunuz? Sonucta egildiginiz zaman bir elinizle yine de desteklemek gerekir bebegi.nolur nolmaz diye. Benim de bir bebegim var ayni bu sekilde gunduz hic uyumuyor. Ve artik agirlastigi icin Kanguruyla ayakta dik dururken bile yarim saatten sonra yoruluyorum belim kopuyo. O halde bi de supurge tutmak namumkun
yoo hiçte ağlanacak bir durum yok bana göre tümüyle yapı meselesi.Ben sürekli birşeylerle meşkul olmalıyım boş kalınca depresif oluyorum bebekten dolayı evdeyim çalışamıyorum şuan.Evde temizlik,yemek ve ütüden başka yapılacak iş yok.Kızım uyanıkken geziyoruz öğleden önce ve akşam üzeri hergün dışardayız.Temizlik takıntım var benim bende kendime kızıyorum bazen otur tv aç yat ne olacak diyorum ama hergün yerleri moplamadan tozu almadan içim rahat etmiyor.Çalışırken böyle değildim evi toplu tutuyordum ctesi temizlik yapıyordum.Gündüz evde olunca güneş ışığında herşey çok belli oluyor😩
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bu tür adamlarin nesli bitti vallaBenim esim sagolsun hic birakmaz ikimizde calisiyoruz diye bütün islerimizi birlikte yapariz evi bana süpürtmez yada sildirmez camasirlarida genelde o asar birlikte katlariz bulasiklarida birlikte yikariz bazen kiyamam o yokken yapayim derim ama o zamanda gelince onu neden beklemedim diye kizar :)) benimkide öyle biri iste tam bir melek
her gün bulaşık ve yemek işleri yapılır da ev kaldırılır mı ya? her gün temizlik yapmayı anlamsız buluyorum. yapanların da hayatı ıskaladığını düşünüyorum. haftada bir yapıyorum temizliği. kendime de eşime de bolca vakit ayırıyorum.evim de temiz evliliğim de huzurlu.
Okudum sayfaları ve zaman zaman hayret içinde kaldım.
Ben de pek öyle çalışkan biri değilim. Temizliğimi, işimi yaparım ama hayattaki başlıca görevimmiş gibi canla başla, görev aşkıyla değil. Sağlığım ve huzurum için. Onun dışında haftada 2-3 gün mutfk dolabı temizleyen, 3 günde bir cam silenlere hayretle bakıyorum.
Bu arada arkadaşım sana katıldığım için alıntıladım:)
karda kışta, yağmurda çamurda cam silenleri gördümtemizlik uğruna sağlığından ve ilişkilerinden olanları gördüm tabiki temizlik güzel şey, ben de dikkat ediyorum ama sağlığımdan olamam. ilişkilerimi bozamam.
Bizim üst katta bi teyze otururdu, eşiyle ikisi yalnız.
Neredeyse her gün halıları silkelerdi. Kadına yaklaştın mı deterjan konusu gelirdi.
Öyle böyle dün bu konuyu okuduktan sonra bir koşu balkonları yıkadımİnsan etkileniyor bazen farkında olmadan.
neler neler yaben de bahar temizliği için yağmurların geçmesini bekliyorum. :13:
Daginikken o bulasiklar dururken nasil iciniz rahat ediyor? Yanlis anlamayin ama ben de sizin gibileri hic anlamiyorum. Cozum yardim demissiniz ya, cozumu zaten biliyorsunuz. Cok abartmadan titiz ve duzenli olmak gerekir. İki cocugum war peslerinde dolasip topluyorum evimin isini de yapiyorum yemegimi de. Onemli olan mutlulugunuzsa ve esiniz sizin biraz ev hanimi olmanizi istiyorsa biraz caba gosterin. Ben boyleyim demekle olmaz
her gün bulaşık ve yemek işleri yapılır da ev kaldırılır mı ya? her gün temizlik yapmayı anlamsız buluyorum. yapanların da hayatı ıskaladığını düşünüyorum. haftada bir yapıyorum temizliği. kendime de eşime de bolca vakit ayırıyorum.evim de temiz evliliğim de huzurlu.
Sizin gibi demekle beni de kastettiniz mi bilmiyorum ama önceki mesajımda da yazmıştım.
Evimin işini gücü, yemeğimi yaparım ama her işte mükemmel olmak ya da hiç dinlenmeden sürekli bir yerleri temizlemek gibi kaygılarım yok.
Benim işi yapacak vaktim yoksa, yetişemiyorsam bir zahmet eşim de yardım edecek. Temizlik sadece benim mecbur olduğum bir iş değil, benim kadar o da kirletiyor. Eşler her konuda birbirini tamamlamalı, benim eksiğimde o bana yetişmeli. Yoksa ben tembellik edeyim, pislik içinde yüzelim demiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?