- 9 Eylül 2011
- 7.563
- 4.577
- 448
- Konu Sahibi karacabandirma
-
Temizlik konusunda sıkıntım yok. Ama çok daginigimdir nisanlimda bi okadar toplu benim dolap kalk gidelim diyor önünde dolap jilet gibi oda gördü benim daginikligimi sevgiliykende söylemiştim zaten daginigimdir diye o katlama işini çok sevdiğimi icin benim işim dolap toplamak o zaman dedi bakalım evlenince de böylemi diycek
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Çocuklu ev dağınık olur kesinlikle katılıyorum ama pis olmamalı . . Aslında işin bir ucundan başlasan ne bilim bir gün bütün yatak odasını toplasan diğer gün salon dağınık gelir orayı halledersin ama mutfak ve banyoyu ertelememek lazım. . yediklerinizi direk makineye at Akşam yatmadan önce banyoyu elden geçir. . mümkünse evindeki bütün fazlalıkları evden çıkar. .
temizliğe gelen kadın evi de toplar,bulaşığı da yıkar isterseniz.Ama ben olsam yaptırmam,daha büyük işleri yaptırırım,onu ben de yaparım çünkü.Geldiğine değsin bari.
Eşinize çaktırmadan eve haftada bir yardımcı çağırın. Ortalığı bi temizler gider. Siz de günlük bi bulaşık filan yapmaya alıştırın kendinizi biraz. Yeterli olur bence.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bende senın başka bı versiyonunum..
esımın kullanım alanlarını duzenlıyorum sadece laf duymamak ıcın..
onun gardrobu jıet gıbıdır..benımkınınse yumak halınde gıysıler..hatta rafım 2 ay once çökmüştü hala yerıne takmadım..
alttakı gıysılerı yok sayıyorum..
utu yaparken sadece esımınkılerı utuluyorum,onemsız seylerse aylarca utu selesınde bekliyor..
çekmeceler deprem bolgesı gıbı..Allahtan kocam oraları eselemez..
ben sadece evde toz bırakmıyorum..hergun süpürüyorum,cunku kızım sureklı yere bıse dokuyor..
dağınıklığı topluyorum tmm..
[
bende aynen dediğin gibi yapcam yoksa belediye dayanacak kapıma çöp ev diye
vallahi üşengeçlikten çantamın içi full doldu eşim temizlerse eyvallah yoksa çantada bişi bulmak ne mümkün
napıcam 30 yaşımda böyleysem yandım ben (bu arada anneme çekmişim oda hiç iş yapmaz)
Canım ya gerçekten çok dürüstçe yapmışsın özeleştirini 😊 sana fikir verir belki diye yazmak istedim. Ben her gün bütün evimi süpürür silerim. Haftanın her günü de bir yeri dip bucak, camlar dahil temizlerim. Mutfağa yemek yapmaya girmeden önce makinemi boşaltırım. Çıkan her bulaşığı hemen doldururum. Bi de elimde hep bezim vardır hazırda. Sıçrayan bulaşan bi şey oldu mu hemen silerim. Banyoya her girdiğimde elimi yıkarken lavaboda bir sünger dolaştırırım. Benim çamaşırım ütüm hiç bitmez. Makineden çıkar çıkmaz ütülerim. Ütüleyemezsem de katlar, gardrobun bir rafına kaldırırım. Benim eşim de çook titiz ama nasıl titiz biliyor musun? Evimiz çok temiz olsun ister. Bir yerde ufacık bir şey görsün hemen diline düşerim. Ama kendi çok dağınıktır. O çoraplarını fırlatanlardan biri de benim kocam 😘
Böyle işlerini yapa yapa bir bakacaksın ki düzenin olmuş, evin hep temiz. Nerden mi biliyorum? Çünkü bir zamAnlar ben de pasaklıydım👏
Ev işi öyle ki yaptıkça daha hevesleniyorsun. Mutlu enerji veriyor temiz düzenli ev insana.
Ben dw bekarken cok titizdim. Annemin evi bal dök yalaydi. Ama suan aynen konu sahibi gibiyim. Üsengeclik diz boyu.
cnm işte benim sorunum ev toplanması. detaylı temizliğe ayrı ayda 2 ayda dolap duvar fln silerde
evimin dağınıklığından bıkıyorum bazen. ne bilim bulaşıkları makineye doldurcak mutfağı derlicek toplucak çocuk odasını toplucak çalışma masasını salonu toplucak. nevresim değiştirecek birine ihtiyacım var. yaparlarmıki
detaylı temizlikmi kolay benimkimi
bence toplama daha kolay anneme göre senin dağınık evi toplamak zor kimse yapmaz diyor. niye yapmasın diyorum zor diyor
iddia ediyorumaranızdaki en pasaklı insan benimdir. çok üşengecim bekarkende öyleydi bir evin bokunu çıkartır sonra temizlerdim. kaba temizliği iyi yaparımda ince temizlik ve düzen konusunda hiç iyi değilim. ulan evlendim durum aynı şimdi hamileyim bulantı uyku da var yaptığım tek şey oturmak uyumak ve işe gitmek. 2 aydır ev temizlemiyorumbulaşıkları evde tabak kalmayınca yıkar oldum saldım ki nasıl salma bıu iğrencim çamaşırlar çamaşırlıkta kurur elbise bitince oradan alırız ay çok rezilim çookk kendimden nefret ediyorum. ev işini sevemiyorum. kadın çağıracağım ondan utanıyorum bu nasıl ev der diye rezilliğimi anlatamam kızlar ya.
yapar canım.Bir arkadaşım var,senin gibi.Sadece evi toplamaya birini alıyor,yatağını bile gelen kişi topluyor.Ama nereye kadar,sen iyisi mi bir yerden başla
yapar canım.Bir arkadaşım var,senin gibi.Sadece evi toplamaya birini alıyor,yatağını bile gelen kişi topluyor.Ama nereye kadar,sen iyisi mi bir yerden başla
Eheh alemsin valla
Ama canım bebek için hijyenik bi ortam lazım değil mi? Öyle dağınık filansa aman dikkat tozlu ortamlardan çocukta küçük yaşta astım filan başlayabiliyo size bişey olmaz da.
Bütçe ayırabiliyorsan hiç bekleme bence hemen bi yardımcı kadın araştır titiz biri olmasına dikkat et. Eşin işteyken haftada bir iki kere gelir etrafı bi güzel çamaşır suyuyla ovalar, çamaşır bulaşık da halleder. Kalan günlerde sana ufak tefek bulaşık filan yapmsk kalır.
Ama kendini biraz alıştırmaya gayret et bulaşık için filan.
"Gideni götür, geleni getir"
ANNEM
Her şeyin aşırısı zarar
Çocuklu insansınız evinizin mum gibi olması zaten olası değil
Ama işi pis olmak boyutuna da vardırmamalı
Yani sabah uyandığında toplamadığın, akşamdan kalma bir mutfağa mı girmek güzel, derli toplu mis gibi kokan bir mutfak mı =)
Büyük işlere kadın alabilirsiniz ama günlük rutini dengeye oturtmaya bakın bence
Erkekler bunu çok önemsemez demiş bazı arkadaşlar ama göze batan şeyler zaman zaman su yüzüne çıkıyor, o kadar da dikkatsiz değiller
İşi anında yapın bekletirseniz büyür gözünüzde
Mesela tabakları masadan alıp direk makinaya koymak gibi, tezgaha bırakırsanız sonradan zor gelir
Duşa girince banyoyu elden geçirin onbeş dakika alır en fazla
Evin içinde dolaşırken sağda solda kalkacak bir şeyler varsa giderken götürün
Bir zaman sonra otomatikleşmeye başlıyor zaten düzen
Kesinlikle fikrin süper.
Ben oda oda temizleyip kapısını çekiyorum. Önce kullanılmayan yerden başlarım mesela.
Ve fazlalık olayıda doğru. Ne zaman büyük temizliğe girsem evden dünya kadar kullanılmayan ihtiyaç olmayan şeyler çıkarıyorum ve atıyorum.
Hem bir dahaki temizlik kolay oluyor, hemde yormuyor
Çocuklu ev dağınık olur kesinlikle katılıyorum ama pis olmamalı . . Aslında işin bir ucundan başlasan ne bilim bir gün bütün yatak odasını toplasan diğer gün salon dağınık gelir orayı halledersin ama mutfak ve banyoyu ertelememek lazım. . yediklerinizi direk makineye at Akşam yatmadan önce banyoyu elden geçir. . mümkünse evindeki bütün fazlalıkları evden çıkar. .
[
bende aynen dediğin gibi yapcam yoksa belediye dayanacak kapıma çöp ev diye
vallahi üşengeçlikten çantamın içi full doldu eşim temizlerse eyvallah yoksa çantada bişi bulmak ne mümkün
napıcam 30 yaşımda böyleysem yandım ben (bu arada anneme çekmişim oda hiç iş yapmaz)
ayy herkesin farklı işte benim dolap içleri mükemmel. tüm kıyafetler jilet gibi ütülü. ama ev öyle bir dağınıkki anlatamam
Canım ya gerçekten çok dürüstçe yapmışsın özeleştirini 😊 sana fikir verir belki diye yazmak istedim. Ben her gün bütün evimi süpürür silerim. Haftanın her günü de bir yeri dip bucak, camlar dahil temizlerim. Mutfağa yemek yapmaya girmeden önce makinemi boşaltırım. Çıkan her bulaşığı hemen doldururum. Bi de elimde hep bezim vardır hazırda. Sıçrayan bulaşan bi şey oldu mu hemen silerim. Banyoya her girdiğimde elimi yıkarken lavaboda bir sünger dolaştırırım. Benim çamaşırım ütüm hiç bitmez. Makineden çıkar çıkmaz ütülerim. Ütüleyemezsem de katlar, gardrobun bir rafına kaldırırım. Benim eşim de çook titiz ama nasıl titiz biliyor musun? Evimiz çok temiz olsun ister. Bir yerde ufacık bir şey görsün hemen diline düşerim. Ama kendi çok dağınıktır. O çoraplarını fırlatanlardan biri de benim kocam 😘
Böyle işlerini yapa yapa bir bakacaksın ki düzenin olmuş, evin hep temiz. Nerden mi biliyorum? Çünkü bir zamAnlar ben de pasaklıydım👏
Ev işi öyle ki yaptıkça daha hevesleniyorsun. Mutlu enerji veriyor temiz düzenli ev insana.
Ben dw bekarken cok titizdim. Annemin evi bal dök yalaydi. Ama suan aynen konu sahibi gibiyim. Üsengeclik diz boyu.
Merhaba arkadasim. Bende aynen senin gibiydim. Bide bebek olunca iyce dagitmistim kendimi. Kapi calicak misafir gelicek diye odum kkopardi. Bigun tavanda yuruyen kurtcuklari farkettim. Bakliyatlar kurtkanmisti. Cok utandim. Sonra hemen kollari sivadim. Gereksiz herseyi attim. Hatta evdeki gumusluk ve buyuk masami arti tv unitemi sattim. Ne gerek var gumusluge bosuna temizlik cikariyor basima. Tv duvara astim. Katlanabilir yemek masasi aldim. Kucuk hafif supurgelerden aldim evimi hergun supurebiliyorum. Haftada birgun de buyuk supurgeyi aciyorum. Mutfagimida elden gecirdim. Yazin kuru meyvalari ve pirinci dolapta sakliyorum kurtlanmasin diye. Gecce yatarken bulasik birakmiyorum. Oturma odasini toplayip yatiyorum. Gardolabimin icini hergun cami da acik birakarak havalandiriyorum. Buzlukta 1 adet borek ici, 12 adet pisirilmeye hazir dondurulmus gozleme, 2 adet dondurulmus biskuvi pastam hazir beklemede. Bunlarin hepsini bos vakitlerimde yaptim. Bebegimi ihmal ettigimi dusunmeyin bisey yaparken onunla yapmaya calisiyorum hem dil bilgisi gelisiyor hemde eglence. Bu arada camasir suyuyla evini silme kullanirsanda az kullan sabun kokulu yuzey temizleyicileri ferahlik verir. Camasirlarin detarjan gozune cok az sulandirilmis arap sabunu ve biraz uzum sirkesi ilave et. Sararmis beyazlarini bi gece onceden sirkeli suya yatir. Ha birde misafir nevresimleri ve ortuleri yada havlularini hep ayir arasina lavanta kokulu sabuncuklar var onlardan koy. Benden bukadar :)
tıpkısının aynısı bende kadın tutmaya karar verdim. benim evi toplarmıki kadın
Merhaba arkadasim. Bende aynen senin gibiydim. Bide bebek olunca iyce dagitmistim kendimi. Kapi calicak misafir gelicek diye odum kkopardi. Bigun tavanda yuruyen kurtcuklari farkettim. Bakliyatlar kurtkanmisti. Cok utandim. Sonra hemen kollari sivadim. Gereksiz herseyi attim. Hatta evdeki gumusluk ve buyuk masami arti tv unitemi sattim. Ne gerek var gumusluge bosuna temizlik cikariyor basima. Tv duvara astim. Katlanabilir yemek masasi aldim. Kucuk hafif supurgelerden aldim evimi hergun supurebiliyorum. Haftada birgun de buyuk supurgeyi aciyorum. Mutfagimida elden gecirdim. Yazin kuru meyvalari ve pirinci dolapta sakliyorum kurtlanmasin diye. Gecce yatarken bulasik birakmiyorum. Oturma odasini toplayip yatiyorum. Gardolabimin icini hergun cami da acik birakarak havalandiriyorum. Buzlukta 1 adet borek ici, 12 adet pisirilmeye hazir dondurulmus gozleme, 2 adet dondurulmus biskuvi pastam hazir beklemede. Bunlarin hepsini bos vakitlerimde yaptim. Bebegimi ihmal ettigimi dusunmeyin bisey yaparken onunla yapmaya calisiyorum hem dil bilgisi gelisiyor hemde eglence. Bu arada camasir suyuyla evini silme kullanirsanda az kullan sabun kokulu yuzey temizleyicileri ferahlik verir. Camasirlarin detarjan gozune cok az sulandirilmis arap sabunu ve biraz uzum sirkesi ilave et. Sararmis beyazlarini bi gece onceden sirkeli suya yatir. Ha birde misafir nevresimleri ve ortuleri yada havlularini hep ayir arasina lavanta kokulu sabuncuklar var onlardan koy. Benden bukadar :)
iddia ediyorumaranızdaki en pasaklı insan benimdir. çok üşengecim bekarkende öyleydi bir evin bokunu çıkartır sonra temizlerdim. kaba temizliği iyi yaparımda ince temizlik ve düzen konusunda hiç iyi değilim. ulan evlendim durum aynı şimdi hamileyim bulantı uyku da var yaptığım tek şey oturmak uyumak ve işe gitmek. 2 aydır ev temizlemiyorumbulaşıkları evde tabak kalmayınca yıkar oldum saldım ki nasıl salma bıu iğrencim çamaşırlar çamaşırlıkta kurur elbise bitince oradan alırız ay çok rezilim çookk kendimden nefret ediyorum. ev işini sevemiyorum. kadın çağıracağım ondan utanıyorum bu nasıl ev der diye rezilliğimi anlatamam kızlar ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?