pasakli raziye. ye bir cozum.

Yemin ederim bunun için evliliği biten bi çift tanıdım. Allah korusun..
En azından başlangıçta bi yardımcı çağır, düzene sok evi iyice.. Sonra yavaş yavaş yaparsın.

Ben eskilerimi atmaya kiyamazdim sonra ihtiyaci olanlara dagittim. En azindan bosa gitmedi :)

Komik geldigine gore sizin durumunuz vahim.

Valla bu kadar olur eksigi vardir fazlasi yoktur kendime kalsam 1 hafta da kaldigim yeri cop eve donusturur um kendimden biktim

pis misiniz? dağınık mısınız?
ikisi çok ayrı şeyler.
insanız tabiki evimiz dağılabilir.ama çıkardığınız şeyi yerine koyarsanız bunun önüne geçebilirsiniz.
pis olmak apayrı bişeydir.hiç tahammülüm yoktur.pis olan bir insanın evine asla adımımı atmam.sağlık sorunu olmadığı sürece insan neden pis olsun ki?
su var sabun var.

eve girdiğimde o duyduğum mis kokusunu hiçbir şeye değişmem.dağınık ve tozlu evde zaten enerjiniz düşer.
nerden başlarsınız bilmiyorum ama bir yerden başlamalısınız.
eşinize gelirsek;sizden soğurmu?onu bilemiyorum.herkesin karakteri farklıdır.fakat bir erkek bunu dile getirdiyse ciddi derecede rahatsız olmuş demektir.
dikkat etmenizde fayda var
kolay gelsin..

tembel insan için oldukça mantıklı

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Haklısınız, kadın asla dinlenmez çocuğu uyanıkken onunla ilgilenir, uyurken ev işini yapar, uyanınca çocuk kucağında yemeğini temizliğini yapar, ya da oturtur tv nin karşısına çocuğu, kendisi dolanır durur. Gün içinde asla uyumaz ama asla... Dinlenirse tembeldir çünkü dimi.

Hanımefendi anne sağlığı bebek için çok önemlidir, ve bir kadının dinlenmek için en iyi bulduğu vakit çocuğunun uyuduğu vakittir. aksi taktirde yorgunluktan bitap düşer ve çocuğuyla ilginemez, çocuğunun ağlamasına bile aşırı agrasif tepkiler verir... Dinlenmiş bir kadın çocuğuyla güzel vakit geçirir. Tabi sizin bakış açınızda haklı olabilir, herkesin öncelikler farklı. Benim önceliğim sizinkinden farklı sanırım... (evi mikrop götürmüyorsa işi abartmanın mantığı yok, varsın dağınık olsun, varsın çarşafları ütülemeyeyim, varsın çamaşırlar ipte bikaç saat daha fazla dursun, varsın ikidebir misafir çağırmayayım, varsın, varsın hergün üç çeşit yemeğim olmayıversin)

bence biraz abartmışsınız herkesin düzeni farklı elbette.Bana göre bebeğin uyuduğu saaatler evin işini yapmak için en uygun zaman.Kendimden örnek vereyim kızım 14 aylık tek başıma bakıyorum sabah 6.30 kalkıyoruz kahvaltı ediyoruz birlikte zaman geçiriyoruz 9.30-10 gibi gezmeye gidiyoruz öğlenden önce eve dönüyoruz yemeğini yediriyorum ve saat 12 de uyutuyorum.Elektrikli süpürge geçeceksem kızım uyanıkken süpürüyorum evi uyuduğunda tüm evi paspaslıyorum tozu alıyorum bulaşık vs hallediyorum akşam yemeği için hazırlık yapıyorum sonra kahvemi içiyorum .Kızım 2-3 saat uyuyor ben hasta olmadığım zamanlar dışında hiç uyumam .Uyanınca tekrar birşeyler yedirip yine dışarı çıkıyoruz saat 17gibi eve dönüyoruz akşam yemeğini hazırlıyorum ve babamız geliyor vs derken 9 da kızımı uyutuyorum ,ütüm varsa onu yapıyorum mutfağı temizliyorum salonu topluyorum.12 den önce gece yatmam .benim hiçbir işim beklemez herşeyi anında yaparım .hergün ev temizlenir süpürge açamadıysam mop ile silerim yerleri.Bebek bence ev işini ve temizliği sevmeyen bayanlar için bir mazeret.Tabi herkesin öncelikleride farklı ben evim dağınık ve pisken asla oturamam huzursuz olurum yada evim pislik içindeyken kendim süslenip giyinip gezmelere gidemem.Bebek uyanıkken bi iş yapılmıyor zaten o uyurken annede uyursa eyvah o evin halini düşünemiyorum.

Son düzenleme:

Ben de size katılıyorum. Benim oğlum şu an 5 yaşında. Uyku nedir bilmezdi bebekken. Öğlen uykusu falan bilmezdik biz. Günde en fazla 1 saat. Gece de uyumazdı doğru düzgün. İş yapmaya gelince... Evi süpürürken silerken kanguruyla kucağıma alırdım. Yemek yaparken küçükken beşiğine, biraz büyüyünce mama sandalyesine koyar, onunla oynaya oynaya yemeğimi yapardım. Her gün böyleydim. Gerçekten zor oluyordu ama hem çocuğumla ilgilenip hem işlerimiaksatmamanın başka çaresi yoktu. Yani çocuk mu ev işi mi vakit harcama falan diye bir şeye inanmıyorum. İnsan istedikten sonra herşeyi yapıyor. Sadece Allah vermesin hastalık farklı bir durum. Gerisi boş

aman bugün bende kıyıdan köşeden başlayacağım kendime bir süre vereceğim 3-4 saat kadar paso temizlik yapılacak müzikte açacağım. yarın için bir kadın çağırdım evi temizlemeye kalanları yarın yaparız. aman olmuyor böyle biliyorum ama kendimden ve huyumdan nefret ediyorum.

robot gibi olmussunuz uzuldum size gercekten.. Tam tesekkullu bir ev robotu olmak istemezdim hic bir zaman. hayati yasamak lazim. hergun temizlik,utu,camasir,yemek,cocuk,
gercekten biraz oturup agliyacagim size tembel tembel

cok haklisin.. ......

Tabi herkesin yaklaşım ve tercihi başkadır. Ben enerjinize hayran kaldım, ama yatanı da tembellikle nitelendirmek yanlış sanırım. Herkesin enerjisi sizinki ile aynı olamaz. Dinlenmeden sabahtan gece yarısına kadar dayanmanız olağan üstü gerçekten..

Bu kadar rahat kişileri anlayamıyorum ben hadi ütü yapmak süpürmek vs
Zor gelir de makineye bulaşık yerleştirmek evi toplamak için üşenir mi insan çalışmıyorsunuz üstelik tüm gün hiç mi sıkılmıyırsunuz anneniz bekarken hiç iş vermemiş sanırım size ondan cam kapı duvar hiç silmiyorsunuzdur o zaman şu an çocuk tam yürümüyor ama yakın zamanda iyice hareketlenecek o zaman napıcaksınız çocuk olan evde temizlik çok elzem. İşleri biriktirmeyin anında yapın bir gün dip bucak süpürün eşiniz evdeyken çocukla ilgilensin sonraki günler el süpürgeleri var hafif ondan alın mutfağa halıya dökülenleri onla alın düzenli toz alın fazla vaktinizi almaz viledalar zaten büyük kolaylık gardıroptan giysileri düzhün alın çıkanları hemen ya kirliye ya dolaba koyun çamaşırları biriktirmeyin ütü kokay olur kısacası hergüne bir iş yapın planlı olun olur. Annem yaptığın banaysa öğrendiğin kendine derdi o zaman anlamazdım ama evlenince anladım.

robot gibi olmussunuz uzuldum size gercekten.. Tam tesekkullu bir ev robotu olmak istemezdim hic bir zaman. hayati yasamak lazim. hergun temizlik,utu,camasir,yemek,cocuk,
gercekten biraz oturup agliyacagim size tembel tembel

yoo hiçte ağlanacak bir durum yok bana göre tümüyle yapı meselesi.Ben sürekli birşeylerle meşkul olmalıyım boş kalınca depresif oluyorum bebekten dolayı evdeyim çalışamıyorum şuan.Evde temizlik,yemek ve ütüden başka yapılacak iş yok.Kızım uyanıkken geziyoruz öğleden önce ve akşam üzeri hergün dışardayız.Temizlik takıntım var benim bende kendime kızıyorum bazen otur tv aç yat ne olacak diyorum ama hergün yerleri moplamadan tozu almadan içim rahat etmiyor.Çalışırken böyle değildim evi toplu tutuyordum ctesi temizlik yapıyordum.Gündüz evde olunca güneş ışığında herşey çok belli oluyor😩

Son düzenleme:

Bend3 sizin gibiyim bebegimede zaman ayiriyorum evimde gayet temiz.Bebek olan ortam temiz olmali zaten

Yanlış anlamayin anlayamadigim icin soruyorum. Ev supururken silerken egilip kalkmak esyalari falan cekmek gerekiyor, bebeginiz kangurudayken bunlari nasil yapiyordunuz? Sonucta egildiginiz zaman bir elinizle yine de desteklemek gerekir bebegi.nolur nolmaz diye. Benim de bir bebegim var ayni bu sekilde gunduz hic uyumuyor. Ve artik agirlastigi icin Kanguruyla ayakta dik dururken bile yarim saatten sonra yoruluyorum belim kopuyo. O halde bi de supurge tutmak namumkun

her gün bulaşık ve yemek işleri yapılır da ev kaldırılır mı ya? her gün temizlik yapmayı anlamsız buluyorum. yapanların da hayatı ıskaladığını düşünüyorum. haftada bir yapıyorum temizliği. kendime de eşime de bolca vakit ayırıyorum. evim de temiz evliliğim de huzurlu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…