pasta çemberi??

egeninhamsisi

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2007
2.135
1.288
333
bu pasta çemberleri ne işe yarar? nasıl kullanılır? kesme işine mi yarıyor.. tepsinin üstüne koyup kullanırsak hamur akmaz mı tepsiye.. kullananlar varmı?? çok merak ediyorum.. nette biraz araştırdım ama yanıt bulamadım..
teşekkürler..

canımcım bende aldım ama senin gibi düşündüm tabanı çıkıyor ya akarmı diye biri cevaplarsa çok ama çok sevinicem.

canımcım bende aldım ama senin gibi düşündüm tabanı çıkıyor ya akarmı diye biri cevaplarsa çok ama çok sevinicem.

canım sen kelepçeli mi modelimi diyosun?? bu benim dediğimin hiç tabanı yokta.. sadece çemberi var.. çeşitli ebatlarda set falan olarak ta satılıyor.. işte bunu tepsiye mi koyuyolar yoksa kesme içinmi kullanıyolar anlayamadım.. çok tarifte okudum ama anlayamadım nasıl kullanıldığını bi türlü.. örnek ;)
728059.jpg

evt canım dediğini anladım hatta pastaneler onu kullanıyo sen en iyisi pastanelere sor bende çok merak ederim alacaktım birkere çözemediğimden almadım

Altına yağlı kağıt koyarak ve kağıdı sıkıca çemberin kenarına sardırarak kullanabilirsin.. Aksi halde sızma yapar tepsiye..

canım benim ki kelepçeli senin dediğin farklıymış. keke şekil vermek için kullanılıyo olabilir. yoksa yağlı kağıt koyarsan akar gibi geliyo bana canım ya. peki benimkinin altı çıkıyo kelepçeli olanlardan kek deneyen varmı şimdi bunun miktarlarıda farklıdır dimi. heveslendim aldım hoşuma gitti. ama evde duruyo bişey yapmadım daha.

Canım ben oktay usta da gördüm, kağıdı kıvırarak kenarlarına tutturuyordu, bükerek yani.. Fırında yanmayacak lastik, mutfak ipi gibi malzemelerle çemberin kenarına kağıdı sabitleyebilirsin bence..

Back
X