Pasta dekorasyonu

öncelikle pastalar mükemmel görünüyor ellerinize sağlık...ben de evlilik yıldönümüm için sizden özenip kalpli bi pasta yapmaya karar verdim ama bu konuda hiç bilgim yok...malzemeler nereden temin edilir...nasıl yapılır yardımcı olursanız çok mutlu olurum ...teşekkürlerr a.s.

şeker hamuru için pudra şekeri,toz jelatin,glikoz tyloce kullanılıyor ölçüleri internette var.Evde yapıncada oldukça güzel oluyor ama şekillendirmeleri yapmak için araçlar lazım ve bunlar oldukça pahalı malesef...

harika pastalar çıkartmışsınız ortaya
bunu sadece evde mi yapıyosunuz yoksa bu yeteneginizi kazanca dönüştüruyormusunuz...

harika pastalar çıkartmışsınız ortaya
bunu sadece evde mi yapıyosunuz yoksa bu yeteneginizi kazanca dönüştüruyormusunuz...

cok tesekkur ederim. evet aslinda hobby olarak basladi ama cok sevdim.su anda profilimi hazirliyorum. her ozel gunde bir kek yapiyorum resmini cekip dosyama ekliyorum. en az 10-15 tane olunca hem kendimi hazir hissederim, hemde alicilara gosterebilecegim farkli sekiller olur. bugun yeni bir tane Chanel cantasi yapmaya basliyacagim cumartesi gunu icin. bitince buraya gonderip sizinde ne dusundugunuzu soracagim a.s.

bu keki dogum gunume yaptim. tam istedigim gibi olmadi ama yinede ilk 3D kek icin fena degil. (zincir haric hersey yenilebilir)

Son düzenleyen: Moderatör:
minacım hepsi çok güzeller ellerine sağlık. bir ara ben de merak salmıştım. ama sadece merak olarak kaldı. kızım barbie pasta istediği için yaşgününe.

ekliyorum resmini .ama seninkilerin yanında buna pasta demek imkansız.

Emezcigim ne demek buna pasta denmez harika olmus. elbisenin ucuna bayildim. ellerine saglik.

mina çanta çok cici olmuş...az kaldı ben de resim eklicem yakında hergün araştırıyorum yarın da Eminönüne gidicem hayırlısıyla malzeme almaya=)))

ay bayıldım ben bu işeeee
kesinlikle bende öğrenmek istiyorum minaminacım başına bela aldın
bize en başından nasıl başlanır ve temel malemeler nedir yardımcı olur musun?

:))))) yok canim ne demek. temel malzemeler ilk olarak
# seker hamurunu tasiyabilecek bir kek
# seker hamuru
# seker hamurunu acmak icin merdane
# misir unu yada pudra sekeri (yapismamasi icin ikisinide kullanabilirsin)
# gida boyasi (ben wilton marka kullaniyorum)
bunlar temel malzemeler canim. yapacagin keke gore kaliplara yada aletlere ihtiyacin olur.
mesela ben bu canta pastasinin ustunde dikisleri yapmak icin yeni bir alet aldim. pizza ruleti gibi ama cok daha kucuk ucu tirtikli. onu seker hamurunun ustunde surunce dikis gibi gorunuyor.
mesela gul yapmak istersen gul kaliplari alman lazim.demek istedigim yapacagin pastaya gore malzemelerin degisir. umarim yardimci olabilmisimdir.
bu arada daha once yaptigim gullerimi gondereyim bakarsin.

ne demek istedigini cok iyi anliyorum. ben hergun pastalara bakiyorum ve hala bikmadim :)
seker hamurunu hazir alabilirsin. burda supermarketlerde bulabiliyorsun ama orda nerde olur bilmiyorum. tabi evdede yapabilirsin ama ben hic denemedim.
yapistirmayi istedigin sey ne? yani seker hamurunu pasta yapistirmak icinmi?

ben siyah cikolata ve krema karisimi bir sos yapip onunla pastayi kapliyorum. biraz bekletip seker hamurunu onun ustune koyuyorum. eger meyveli kek kullaniyorsan kayisi marmelatini azcicik sicak suyla karistirip serbet yaparsin. bunu da fircayla keke surup seker hamurunu ustune koyarsin. yani bunlari yapiskan gibi kullaniyorsun. yoksa seker hamuru kekin ustunden kimildar ve onun sonucuda hiiiiiiiic guzel olmaz :)

mina_mina yardımına ihtiyacım vaarr canıımm .....pasta keki için tarifleri araştırdım ...en çok 22 cm kalıba göre malzeme listesi vermişler benim kalıbım 26 cm....malzemelerdeki değişikliği nasıl yapıcam...bu tarife göre ince olacak kekim =(((

cnm bu işte coccolat en iyisi.türkiyeye bu süsleme sanatını ilk onlar getirdi.hatta meşhur pastanelerin aşçılarına da ders verdiler.sitesi var bak bi istersen.ayrıca bütün malzemeler de satılıyo orda. ben gitmiştim pahalı biraz söyliyim yani

ooof nefis görünüyorlar,hepsine bayıldım...ellerine sağlık arkadaşım,umarım tariflerini de bizimle paylaşırsın...

bende bayıldım bende çok istiyorum kursuna gitmek ama yaşadığım yerde yok.yaş pastaya çok meraklıyım.ama bazen iyi olmuyor.sizin pandispanya tarifleriniz nasıl.püf noktalarınız neler:uhm:bizede öğretin nolur

slm sbnmfrh
umarim gec kalmamisimdir. ben tarifin iki mislini yap derim, bu arada pisirme suresinide iki katina uzat. bir ip ucu vereyim kek hamurunu kaliba koyunca, kalibin ustunden 2 parmak asagiya kadar doldur. eger artan hamur kalirsa muffin kaliplarina koyup muffin yapabilirsin. kekini bitirince resmini gondermeyi unutma :)

işteeee ilk pastammm devamı gelir inşallah çünkü çok zevkli bi uğraş =)))))))
bakalım beğenecekmisinizzz

işteeee ilk pastammm devamı gelir inşallah çünkü çok zevkli bi uğraş =)))))))
bakalım beğenecekmisinizzz

ayyy inanamiyorum ilk kekin sahane olmus canim. ellerine saglik. nasil yaptin anlat bakalim? zorlandigin yerler oldumu ?
kendinle gurur duymalisin harika

ayy beğendiğine nası sevindim anlatamam minacccıımmm çok mutlu ettin beni...neler yaptımm hımmm kekimi senin söylediğin gibi verilen tarifi iki katına çıkararak yaptım...normal kek hamurundan biraz daha sıvı olunca korktum açıkçası olmayacak diye..ama 1 saat pişirdim fırının kapağını hiç açmadan çıkardığımda kocaman bi kek olmuştu =)))) 3 e böldüm aralarına krem şanti ve damla çikolata koydum...en dışını kakaolu pasta kremasıyla kapladım....kenarlardaki çalı çırpıyı tahmin edeceğiniz gibi çubuk krakeri çikolataya bulayarak yaptım....en zevkli kısmı ise tabiki kuşları ve yaprakları yapmak ....hamurla oynamak çok zevkli bi iş =)))))) aslında zorlanmadım diyebilirim....bundan sonra önemli günlerin pastacısı oldum sanırım çünkü ailem çok beğendi ...ay çok yazdım kızlar o kadar uğraşıyosunuz 5 dk da herkes yiyip bitiriyo ama olsun sizde deneyin vallahi müthiş =)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…