Nişan Pasta için karar veremedim yardımcı olur musunuz

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

yoncagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
422
140
123
İstanbul
Merhaba kızlar,

nişan pastamızın nasıl olacağına karar veremedim. Şeker hamurlu mu olmalı yoksa normal krem şantili mi. Nişan ağustosta olacağı için hava sıcak olursa krem şantili pasta daha kolay erir, şekli bozulur diye şeker hamurlu düşündüm ama onu da hiç yemedim. Lezzetli olur mu acaba. 30 kişilik yaptıracağım çok büyük birşey olayacak. Çok isimli bir pastaneye yaptıramayacağım çünkü evimin yakınlarında öyle bir yer yok. Kötü olur mu acaba yoksa korkuya gerek kalmadan normal pasta lezzetinde mi olur.

Siz nasıl yaptınız ve hangisi daha iyi olur. Tecrübelerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.

canım en iyisi yaptıracağın pastaneye gidip oradan yapabilecekleri pastalara bakmak yaptıkları pastaların fotoğraflarını çekiyorlar, farklı bir pasta isteyip de riske atma derim şeker hamuru çok güzel görünüyor ama bana pastaneler bile tavsiye etmemişlerdi (belki de yapamadıkları için) krema filan erimez ondan korkma bence en iyisi yaptıracağın pastanedekilerle konuşman onlar seni yönlendirir.

mesajımı 40 kişi görmüş ama bir tek sen ciddiye alıp cevaplamışsın bunun için öncelikle teşekkür ediyorum ve verdiğin fikir için de teşekkür ederim. Dediğin gibi pastaneyle görüşmek en iyisi. Sorduğum bir kaç yer şeker hamurlu da yapıyor hatta katolog bile yapmışlar ama ben emin olamadığımdan sordum. Tekrar çooookkk teşekkürler kırmızıbisiklet.

canim bizde nişanda yaş pasta verilmez o yüzden bilemedim ne dicemi bende şeker hamurlu yemedim görüntüler çok güzel ama, çok masraf yapmana gerek yok bence, çünki hangisini yaptırsan tadı kötü olsa içinde kalır, arkadaşın dediği gibi bi kaç pastaneden fikir al hangisi ne dicek , ona göre kıyaslar karar verirsin, büyük ihtimal akşam ve kapalı yerde olcaktır nişanın ericeğini pek sanmam , düğünlerde bile o kadar kalabalığın sıcağından bişy olmuyor , çok saatlerce dışarda kalmadığı sürece krem şanti pek erimez canim, gündüz güneş altında değilse bildiğinden şaşma bence normal pasta yaptır .

Şeker hamurlu pastayı tavsiye etmem çünkü üst kısmı yenmiyor çok sert ve tadı bir tuaf oluyor, normal yaş pasta siparişi verebilirsin.
Pastanın üst süs kısımlarını şeker hamurundan yaparlar yada .Oraları yemezsiniz.
Bunlarda bir kaç örnek

şeker hamurlu pasta yedim beğendim çok bence şeker hamurlu oldukça modern ve güzel görünüyor :))

Fotoğraflı pasta yaptırabilirsin, kitap şeklinde yapıyorlar mesela. Bir tarafta fotoğrafınız oluyor diğer tarafta, tarih mutluyuz yazıyor şeker hamurundan alyans falan koyuyorlar isteğe göre süslüyorlar

Aman sakın ha şeker hamurlu pastadan uzak dur!!!!!!! bende nişanımda çok istemiştim, ancak fiyat olarak pahalı olduğu için vazgeçmiştim.Pastayı yaptırdığım yere öyle vıcık vıcık krema olmasın bozuşuruz demiştim :) sağolsunlar herkesin bayıla bayıla yediği bir pasta yapmışlar.Bazılarına giderken yanlarına bile verdik o derece yani :)

Şeker hamurlu pastaya gelince, nişanımızdan hemen sonra sevgililer gününde nişanlım kalp şeklinde şeker hamuru kaplı bir pasta almış çok beğenerek.Kıpkırmızı böyle resmen al beni diyor yani, ama tabi sadece uzaktan baksaymışız :)) o şeker hamuru lastik gibi birşey,bir de ağır, yenecek gibi değil yani.Üstünden onu kaldırıp yiyelim dedik tabi kreması normal pastaya göre az olduğu için bu seferde kuru kuru kek yemiş olduk.Anlayacağın vitrin süsü olarak kullanılabilir ama asla yemek için değil şeker hamurlu pastalar.Bu arada bu pasta öyle rastgele bir pastaneden alınmış bir pasta değildi.Bursa'nın en ünlü pastanesi, bir dolu şubesi vs var.Ama şeker hamurlu pasta tıısss çıktı maalesef.O yüzden iyi ki nişanda şeker hamurlu pasta yaptırmamışım diye şükrettim :)

Bu benim nacizane fikrim.Bildiğimiz klasik yaş pastalardan yaptır,ayrıca 30 kişilik demişsin de,benim pastam 50 kişilikti öyle çok çokta büyük değildi.30 kişilik pasta muhtemelen boş bir buzdolabına rafına rahatça girer.

Bak bu benim pastamdı,şeker hamurlu bir pastanın resmini götürdük,normal krema ile yaptılar.

Ben şeker hamurlu pasta yaptıracağım. Ailedeki diğer nişanlarda da şeker hamurlu pasta sipariş ettik, arkadaşlarımın özel günlerinde de, hatta bir kez sevgililer gününde sipariş verdim, hiçbirinde sıkıntı yaşamadık. Her pastane yapamayabilir tabi, doğrudur.

İlla yakındaki pastaneden yaptırman da gerekmez. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama büyük pastaneler zaten istediğin adrese getiriyorlar. Kataloglarından çok güzel modeller seçebilirsin

Evet, biraz araştırdım. Araştırınca korkacak birşey olmadığını gördüm. Paylaşımlarından dolayı herkese çok teşekkür ederim.

kesinlikle şeker hamurluuu ben de aynı ikilemde kalmıştım ama doğru kararı vermişim nişan pastası dediğin şeker hamurlu olurmuş görüntü süper oluyor. pastaneye de yaptırma bence beceremiyorlar. evde yapan birisi ya da küçük bi dükkan bul.. hem daha çok uğraşıyorlar hem fabrika gibi pasta çıkarmıyorlar özenli oluyor. pişman olmayacaksın.. o gün senin günün görsellik çok önemli bence

merhaba;
benimde nişanım evde olacak tahminim 30 kişi kadar da. resimli pasta çok mu özensiz durur sizce. ben hep resimli istiyordum ama ???

merhaba;
benimde nişanım evde olacak tahminim 30 kişi kadar da. resimli pasta çok mu özensiz durur sizce. ben hep resimli istiyordum ama ???

Canım iyi bir yer yaparsa hiç de kötü olmaz. Gün senin günün sonuçta, nasıl istiyorsan öyle olsun. Ben bir tane resimli gördüm, kremşantili oluyor onlar. Kötü sıvadıkları için kötüydü. Ama güzel bir yer yaparsa çok hoş olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…