Bisküvi - Kurabiye Tarifi Pastane kurabiyesi için yardım !!

Mavi siyah

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
842
908
23
42
kızlar pastanede ağızda dağılan kurabiyelerden istiyorum nasıl yapabilirim kimisinde Nişasta diyo Mısır nişastası olur mu?tam ölçülü tarif var mı ?birde kızlar geçende ben ıslak kek yaptım sos içine işlemedi onun püf noktası ne ?

Islak kekte hamurundan ayırdığım sosu az daha süt ekleyerek çoğaltır ocakta biraz kaynatırım çiğ yumurta olduğundan. Keke delikler açarım yada keki keser üstüne dökerim gayette güzel oluyor ama o dedğin kurabiyeyi bilmiyorum umarım yardımcı olmuşumdur

K
Islak kekte hamurundan ayırdığım sosu az daha süt ekleyerek çoğaltır ocakta biraz kaynatırım çiğ yumurta olduğundan. Keke delikler açarım yada keki keser üstüne dökerim gayette güzel oluyor ama o dedğin kurabiyeyi bilmiyorum umarım yardımcı olmuşumdur
Kurabiyeyi yaptım çok güzel olmuştu yumurta kokuyo diye sosuna koymadım ben birde her taraf ıslak olsun istiyorum

Bende çok eski bir tarif var, yıllardır onu bakarak yaparım :) Bulursam atarım şimdi foto
Pasta yapmak çok güzel artık çok hoşuma gidiyo çok güzel oldu misafirlere yaptım yemek çeşitlerine kafa yoruyorum şimdi kaç çeşit pasta bilsem yeter acaba misafir için

Bu ıslak kek tarifim. Mutlaka tutar, harika olur :) Bir de kenara ayırdığımız sos var ya ekstradan ona bir bardak daha süt ekliyorum sadece tek değiştirdiğim bu. Tavsiye ederim :) Pastane kurabiyesi için de, kurabiyeyi margarinle yap ve mahlep ekle. Annem böyle yapardı :) Miktarını bilemiyorum ama

Eklentiler

• pixlr_20160823211126366.webp
    pixlr_20160823211126366.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 78
Bu ıslak kek tarifim. Mutlaka tutar, harika olur :) Bir de kenara ayırdığımız sos var ya ekstradan ona bir bardak daha süt ekliyorum sadece tek değiştirdiğim bu. Tavsiye ederim :) Pastane kurabiyesi için de, kurabiyeyi margarinle yap ve mahlep ekle. Annem böyle yapardı :) Miktarını bilemiyorum ama
Mahlep ne kurabiye işi tamam çok güzel oldu yaptım ıslak kek ıslanmadı o kafamı yordu.yemek işlerine el attım bu ara

Mahlep ne kurabiye işi tamam çok güzel oldu yaptım ıslak kek ıslanmadı o kafamı yordu.yemek işlerine el attım bu ara
Kek piştikten sonra bekle ılık olsun sonra bıçağı dikine tutarak kes keki, sonra da her bir dilime kürdanla 2-3delik aç :) Sonra sosu dök :)

kaliteli pastanede çalışan birisine denk gelirsen forumda en güzel tarifi verir. karafırın ve pelit kurabiyeleri acaip güzel oluyor.

Back
X