Pastaneci eleman

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
Ilginc bir derdim var. Dert de demeyelim de aklimi kurcalayan bir sey. Ve sizlerin goruslerini gercekten merak ediyorum.
calisan biriyim. Pandemiden once her sabah pogaca aldigim bir yer vardi. Ancak pandemi sonrasi guzergahim degistigi ici oraya gidemiyorum, evimin oralarda begendigim bir yere gidiyorum. Her sabah pogaca veya acma alirim. Yani onlar da tanidi haliyle beni. Benimle ilgilenen kisi hep ayni eleman. Bu elemandan tutun kasadaki adama kadar hepsi de cok kibar davranir.
sorun su ki baslarda boyle bir durum yokken artil elemanin surekli pogaca paketine bir tane mini pasta veya kurabiye atmasi.
diyeceksiniz ki ne var bunda.
baslarda koydugunu farketmedim. Yani kasla goz arasinda koyuyormus. Ki ben de yemiyordum bile. Her gun her gun koymasi rahatsiz etmeye basladi beni, yani aklimi kurcaliyordu. Ama koymayin da diyemedim cunku kibarlik yapiyor musteri ikrami filan diye düşündüm.
Bugün yine gittim. Cocuk yine koydu. Yaninda da kadin vardi. Kadinin bakisindaki anlami nasil ifade ediym bilmiyorum. Bi cocuga bakti. Bi bana bakti. Sonra cocuga yine saskinca bakti. Yani garipsedi, niye oyle bir sey yapiyosun ki der gibi (kizarak da degil garipseyerek). Ben cikinca eminim o kadin elemana bir sey dedi yani.
Ben zaten rahatsizdim kadinin suratini gorunce dedim bence de garip bir durum o zaman bu gercekten.
Kendimi de belesci gibi hissediyorum. Sanki o onu koydugu icin gidiyorum oraya sesimi de cikarmiyorum.
Cocugun niyetinin ne oldugunu da bilmiyorum. Sadece kibarlik mi yapiyor yoksa ne bileyim beni begendigi icin mi boyle bir jestte bulunuyor.
Cok abartiyorum belki ama icim huzursuz. Daha once benzer bir olay yasadigim yere gitmeyi biraktim. Ama bu sefer birakmiycam sorun benim dusuncelerimde galiba demistim. Simdi buraya gitmeyi de birakicam sanirim. Diyemem su saatten sonra koymayin istemiyorum ya da yemiyorum filan diye.
Yanlis anlasilmasin. Sorun buraya gitmek veya gitmemek degil. Yasadigim bu kucuk olay ve benim dusuncelerim duygularim. Merak ettiğim sizlerin gorusleri. Belki dusunce hatalarim varsa gorebilirim. Ne dusunurdunuz ne yapardiniz.

Rahatsızsanız bi dahaki sefer gittiğinizde sağ olun ikram koyuyorsunuz ama ben yemiyorum ziyan olmasın koymayın boşuna, yiyen birine koyarsınız deyin.

Belki ikrama anlam yüklediğiniz için normal bi bakışı da farklı algılamış olabilirsiniz.

Emin olmak için ikramı istemediğinizi söyleyin. Devamında başka bi adım atarsa emin olursunuz böylece.

sürekli müşteriye jest gibi geldi bana. kadının anlamsız bakışlarına da anlam veremedim. ona ne.
Surekli gidene jest yapiyor olabilir. Diger musteri kadin da garip mi ne?ona noluyorsa bElki siz istediniz de koydu gorevli,ne biliyor yani?

Bahsettigim kadin orada calisan bir kadin. Daha once de karsilastigim biri. Ikisi de calisan yani.

Ilginc bir derdim var. Dert de demeyelim de aklimi kurcalayan bir sey. Ve sizlerin goruslerini gercekten merak ediyorum.
calisan biriyim. Pandemiden once her sabah pogaca aldigim bir yer vardi. Ancak pandemi sonrasi guzergahim degistigi ici oraya gidemiyorum, evimin oralarda begendigim bir yere gidiyorum. Her sabah pogaca veya acma alirim. Yani onlar da tanidi haliyle beni. Benimle ilgilenen kisi hep ayni eleman. Bu elemandan tutun kasadaki adama kadar hepsi de cok kibar davranir.
sorun su ki baslarda boyle bir durum yokken artil elemanin surekli pogaca paketine bir tane mini pasta veya kurabiye atmasi.
diyeceksiniz ki ne var bunda.
baslarda koydugunu farketmedim. Yani kasla goz arasinda koyuyormus. Ki ben de yemiyordum bile. Her gun her gun koymasi rahatsiz etmeye basladi beni, yani aklimi kurcaliyordu. Ama koymayin da diyemedim cunku kibarlik yapiyor musteri ikrami filan diye düşündüm.
Bugün yine gittim. Cocuk yine koydu. Yaninda da kadin vardi. Kadinin bakisindaki anlami nasil ifade ediym bilmiyorum. Bi cocuga bakti. Bi bana bakti. Sonra cocuga yine saskinca bakti. Yani garipsedi, niye oyle bir sey yapiyosun ki der gibi (kizarak da degil garipseyerek). Ben cikinca eminim o kadin elemana bir sey dedi yani.
Ben zaten rahatsizdim kadinin suratini gorunce dedim bence de garip bir durum o zaman bu gercekten.
Kendimi de belesci gibi hissediyorum. Sanki o onu koydugu icin gidiyorum oraya sesimi de cikarmiyorum.
Cocugun niyetinin ne oldugunu da bilmiyorum. Sadece kibarlik mi yapiyor yoksa ne bileyim beni begendigi icin mi boyle bir jestte bulunuyor.
Cok abartiyorum belki ama icim huzursuz. Daha once benzer bir olay yasadigim yere gitmeyi biraktim. Ama bu sefer birakmiycam sorun benim dusuncelerimde galiba demistim. Simdi buraya gitmeyi de birakicam sanirim. Diyemem su saatten sonra koymayin istemiyorum ya da yemiyorum filan diye.
Yanlis anlasilmasin. Sorun buraya gitmek veya gitmemek degil. Yasadigim bu kucuk olay ve benim dusuncelerim duygularim. Merak ettiğim sizlerin gorusleri. Belki dusunce hatalarim varsa gorebilirim. Ne dusunurdunuz ne yapardiniz.
Belki kadın yenidir. Bu gelenekten haberi yoktur.

benim de duzenli gittigim pogacaci ek bir seyler koyardi ama benim yanimda cocuk da olurdu, o yuzden ben ona koyuyar diye dusunmustum hep,

ama duzenli musteriye koyulmasi cok normal dusununce.

Bu biraz yaşadığınız yerle alakalı bence. Eğer küçük bir yerde yaşıyorsanız her sabah aynı yerden bir şey alınması da saçma bir şekilde tuhaf karşılanır, altında bir şey aranır filan. Halbuki gayet insani bir durum karşının da ikram koyması. He yok büyük bir şehirse zaten normal, oradaki kadın da bir tuhaflık vardır.

Bu arada çocuk size karşı bir şey hissedebilir de bunda da aa ne demek nasıl hissederlik bir durum yok. Siz de hissedebilirsiniz normal şeyler. İkram beni rahatsız etmez ama bu yönde bir rahatsızlık hissederseniz sizin bileceğiniz şey gitmezsiniz.

Bu biraz yaşadığınız yerle alakalı bence. Eğer küçük bir yerde yaşıyorsanız her sabah aynı yerden bir şey alınması da saçma bir şekilde tuhaf karşılanır, altında bir şey aranır filan. Halbuki gayet insani bir durum karşının da ikram koyması. He yok büyük bir şehirse zaten normal, oradaki kadın da bir tuhaflık vardır.

gercekten mi?
benim her zaman firinim kasabim pastanem bellidir, hep ayni yerlerden alisveris yaparim,
hatta pazarda bile gittigim tezgahlar bellidir,
neden anormal olsun ki, bir yerin urununu begenip hep oradan almanin nesi yanlis anlasilabilir ?

gercekten mi?
benim her zaman firinim kasabim pastanem bellidir, hep ayni yerlerden alisveris yaparim,
hatta pazarda bile gittigim tezgahlar bellidir,
neden anormal olsun ki, bir yerin urununu begenip hep oradan almanin nesi yanlis anlasilabilir ?
Ben de ondan bahsettim zaten saçma ama böyle düşünce de olan insanlar olabiliyor. Benim de bellidir bu çevre ve karşıdakiyle alakalı bir durum. Hala bu anlamda farklı zihniyette olan bir çevre var ne yazık ki.

Bence jest yapıyor. Küçük yerde yaşıyorum ihtiyaçları aldığım yerler bellidir. Süt ürünleri aldığım yet mesela hep fazladan ayran koyar. Pastacım hep bişiler ikram eder garip gelmedi hepsi bana yazıyor olamaz herhalde bu kötü bile gelmedi bana iletişim kuruyoruz yani kadının garip bakması fesatlıktan bence ne var bunda yani siz kendinizi kötü hissetmeyi bence.

Benimde anlayamadigim sey gunlerdir hediye koyuyor ve siz agzinizi acip da birsey demiyor musunuz?
Benim basima geldiginde , ertesi gun mutlaka tesekkur ederim , anlayamadim neden birşey demediginizi
Şu kısım bana da garip geldi yazmayı unuttum☺️ en azından bir teşekkür lazım

rahatsızsanız lafı hiç dolandırmadan "jestiniz için teşekkür ederim, her gün bunları ekliyorsunuz fakat ben yemiyorum. hem siz zahmet etmeyin hem de yok yere çöpe gitmesin" diyin.

dediğiniz gibi bir ihtimal farklı bir niyet varsa etkilemediğini anlar bu şekilde. sadece sıradan bir esnaf jestiyse de zaten sorun yok.

ha bu arada hiçbir esnafın her gün her gün jest maksatlı birşeyler vermesi, hele bu devirde bence mümkün değil.

Back
X