Pastaneci eleman

İyi de kendi malı mı sürekli size parasını ödemediğiniz bir şeyleri sürekli tıkıştırıyor.
Anlamsız yani.
Orada çalışan elemanın bunu yapma hakkı yoktur.
Tabi sahibi degilse.
Orada ben de çalışan olsam garipserim.
N'oluyor hemsehrim derim yani.

İyi de kendi malı mı sürekli size parasını ödemediğiniz bir şeyleri sürekli tıkıştırıyor.
Anlamsız yani.
Orada çalışan elemanın bunu yapma hakkı yoktur.
Tabi sahibi degilse.
Orada ben de çalışan olsam garipserim.
N'oluyor hemsehrim derim yani.
Bu da farkli bi bakis acisi. Yani haklisiniz bu manada. Dedigik gibi kadının bakislari zaten her seyi anlatiyordu. Ben huzursuzdum ama o bakislardan sonra daha da rahatsiz oldum

Ben de tepkisizliğinize anlam veremedim.
Sırf 'koymayın, zahmet etmeyin' dememek için alışverişi bırakmayı düşünmenize ise hiç anlam veremedim.
Niye bu kadar pasifsiniz?
Kadının bakışlarına gelene kadar bunları düşünseniz daha iyi olmaz mı?
Ayrıca her sabah açma, poğaça yemek kadar yanlış bir beslenme şekli olamaz.
Sağlığınızla oynuyorsunuz.
Evde tam buğday sandviç ekmeğinin arasına peynir, domates koyup streçlemek;
pastaneye girip, çıkmak kadar zaman alır
en fazla.
Buna alışamadım sadece bahane bence.
İnsan isterse alışkanlıklarını değiştirebilir.
Poğaça yerine bir muz yeseniz bile olur,
hem tok tutar hem sağlıklı.

X Bey her gün sağ olun ikram amaçlı poşete bir kurabiye/poğaça vs atıyorsunuz ama ben zaten yiyebilecegim kadar alıyorum, yazik oluyor cöpe gitmesin çok teşekkürler.

BITTI

Kızımında başına öyle bir olay gelmiş sonra bana anlattı bu yatılı kız yurdunda kalırken
Baş ucuna süslü bir gece lambası almak için mobilya dükkanına gitmiş beğendi lambanın elektrik aksanı bozukmuş neyse bunu orada delikanlı tamir etmiş , önce telefonla rahatsız etmiş sonra instegramda bulup arkadaşlık teklifinde bulunmuş bayağı kızımı kafaya takmış neyse ki biz ev tutunca adres değişikliği olunca kızımın izini kayıp etmiş oldu bir daha da rastlamamış , ülkemiz tehlikeli bir yer

Ben de tepkisizliğinize anlam veremedim.
Sırf 'koymayın, zahmet etmeyin' dememek için alışverişi bırakmayı düşünmenize ise hiç anlam veremedim.
Niye bu kadar pasifsiniz?
Kadının bakışlarına gelene kadar bunları düşünseniz daha iyi olmaz mı?
Ayrıca her sabah açma, poğaça yemek kadar yanlış bir beslenme şekli olamaz.
Sağlığınızla oynuyorsunuz.
Evde tam buğday sandviç ekmeğinin arasına peynir, domates koyup streçlemek;
pastaneye girip, çıkmak kadar zaman alır
en fazla.
Buna alışamadım sadece bahane bence.
İnsan isterse alışkanlıklarını değiştirebilir.
Poğaça yerine bir muz yeseniz bile olur,
hem tok tutar hem sağlıklı.
Ilk baslarda koydugunu fark etmedim. Sonrasinda da bir sey diyemedim. Bir de onlar oyle bir jest yapiyor ben koymayin dersem ne bileyim kabalik olarak algilar diyr duşundum. Sonrasinda genel anlamda ise resmen olayi yok saymisim gibi davranmisim. Bu saatten sonra koymayin demek ne bileyim kaba kirici biri olarak gorunurum diye cekiniyorum. Bir de o kadar koymus ben ses etmemisim.

Evet beslenme konusunda haklisiniz. Yani 5 yildir caliaiyosam 5 yildir durum bu sekilde malesef. Aliskanlik oldu

O zaman şöyle yapın.
Pazar günü markete uğrayıp sandviç ekmeği, kahvaltılık gevrek, küçük kutu süt ve muz alın.
Pazartesi sandviç hazırlayın, Salı günü muz, Çarşamba günü gevrek-süt götürün işyerine.
Perşembe sabahı poğaça almak için gittiğinizde yine ek ikram koyarsa 'zahmet etmeyin, teşekkür ederim, hamur işini azaltmaya çalışıyorum, artık poğaçayı da haftada bir-iki gün yiyeceğim' deyin, oldu bitti.
Sizde hamur işine bağımlılık gelişmiş birden kesemezsiniz zaten.

O zaman şöyle yapın.
Pazar günü markete uğrayıp sandviç ekmeği, kahvaltılık gevrek, küçük kutu süt ve muz alın.
Pazartesi sandviç hazırlayın, Salı günü muz, Çarşamba günü gevrek-süt götürün işyerine.
Perşembe sabahı poğaça almak için gittiğinizde yine ek ikram koyarsa 'zahmet etmeyin, teşekkür ederim, hamur işini azaltmaya çalışıyorum, artık poğaçayı da haftada bir-iki gün yiyeceğim' deyin, oldu bitti.
Sizde hamur işine bağımlılık gelişmiş birden kesemezsiniz zaten.
Gercekten deniycem bunu. Zaten evden kahvalti yapmak ya da evden goturmek icin bugun markete ugramaya karar verdim. Dediginiz gibi azaltmis olurum. Bu da en azindan boyle bir seye vesile olmus olur

😣bi de bunun icin kotu hissedicem galiba artik. Dogru bu acidan bakinca benim tepki de garip. Ama basta epeyce fark etmedim koydugunu. Dedigim gibi yemiyorum. Ama sonra da koyunca bisi diyemedim. O koyuyo ben de bisi demiyorum🤣 koymasini istemiyorum ama kibarlik yaparken ben oyle dersem kaba olurum diye sesimi cikaramadim bundan sonra da
Kusura bakmayın ama ben bu konuyu bu kadar dert etmenize çok güldüm. Birincisi, yani koyuyorsa koyuyor neden bu kadar hayatınızda önemli bir mevzu haline geldi bu? İknicisi, yemediğim için koyduğunu şimdiye kadar farketmedim diyorsunuz. Aylardır poğaça pakedinin içinde başka bir şey daha olduğunu nasıl farketmedniz? Üçüncüsü, bu kadar sorun etmeyin, koyarken gördüğünüzde teşekkürler ama ben onu yiyemiyorum dersiniz koymaz yada oraya gitmezasiniz madem bu kadar çooook taktınız. Dördüncüsü, herşeyi böyle sorun eder misiniz? Yada sanırım pastaneki çocuktan hoşlandınız, onun da sizden hoşlandığı için mi koyup koymadığını anlamaya mı çalışıyorsunuz?

gercekten mi?
benim her zaman firinim kasabim pastanem bellidir, hep ayni yerlerden alisveris yaparim,
hatta pazarda bile gittigim tezgahlar bellidir,
neden anormal olsun ki, bir yerin urununu begenip hep oradan almanin nesi yanlis anlasilabilir ?

Ben de böyle yaparım da fakültenin karşısında simitçi vardı her gün giderdim garson şundan mı istiyorsunuz deyince hayır bundan demiştim

Hep aynı şey alsam da garsonun bunu söylemedi hoşuma gitmemişti

Yaşım 40 geçen sene kafede garson yaptı bunu sade kahve mi hayır deyince sade soda mı dedi hayır deyip başka sipariş verdim

Bu çocuk yarı yaşımda tanıdığını ifade ediyor ama beni yine de rahatsız ediyor

Konu sahibi de bence yüz veren kişi konumunda hissetmiş kendini aslında sürekli gelen müşteriye yapıyorlar

Haaa bu arada evin oradaki fırın ben ne zaman gitsem kek içecek vs ikram ederdi eşime etmezdi o da neden sana ikram ediyorlar derdi

Çünkü bende ertesi gün onu beğenince alacak potansiyel var ama onda yok 😀😀

Benim eşim de her sabah olmasa da haftada bir kaç gün simit poğaça aldığımız yer var ilk başlarda eşime ikramda bulunurdu sonradan arabamızı öğrenince iki tane ikram koymaya başladı çünkü eşim arabaya baktı öyle koydu dedi yani esnaflar yapıyor devamlı müşteriye böyle jestler ben bir art niyet göremedim

Kadının bakması bence tesadüf olan bişey olduğunu düşünüyorum ya da size bakmadı siz kafanızda öyle kurmuş olabilirsiniz devamlı elemanın jest yapmasından

Gercekten deniycem bunu. Zaten evden kahvalti yapmak ya da evden goturmek icin bugun markete ugramaya karar verdim. Dediginiz gibi azaltmis olurum. Bu da en azindan boyle bir seye vesile olmus olur
Ablacığım ben evli, genç bir oğlu olan çalışan bir kadınım.
Her akşam sofrayı toparladıktan sonra ertesi günün yemeğini ayarlarım.
Sabahları da eşime kahvaltı hazırlarım yer, oğlanınkini de buzdolabına bırakırm.
Ben anaokulu müdürüyüm yani okulda çıkan kahvaltıdan yiyebiliyorum.
Buna rağmen bazen evde ederim,
bazen okulda, bazen okuldaki menü bana
hitap etmez, kendi kahvaltılık malzememi de
yanımda getiririm.
Bugün peynir, çeri domates, ceviz koydum evden okulda, taze demlenmiş çayla yedim.
Azıcık uykunuzdan feragat eder ve 10-15 dk erken kalkarsanız tek kişilik kahvaltı hazırlığı yapabilirsiniz.
Çok zor bir iş değil.

Kusura bakmayın ama ben bu konuyu bu kadar dert etmenize çok güldüm. Birincisi, yani koyuyorsa koyuyor neden bu kadar hayatınızda önemli bir mevzu haline geldi bu? İknicisi, yemediğim için koyduğunu şimdiye kadar farketmedim diyorsunuz. Aylardır poğaça pakedinin içinde başka bir şey daha olduğunu nasıl farketmedniz? Üçüncüsü, bu kadar sorun etmeyin, koyarken gördüğünüzde teşekkürler ama ben onu yiyemiyorum dersiniz koymaz yada oraya gitmezasiniz madem bu kadar çooook taktınız. Dördüncüsü, herşeyi böyle sorun eder misiniz? Yada sanırım pastaneki çocuktan hoşlandınız, onun da sizden hoşlandığı için mi koyup koymadığını anlamaya mı çalışıyorsunuz?
😊😊bence de komik. Dert degil ama aklima takilan bir seydi. Korona oldugu icin pogacayi zaten elimin ucuya paketten alip cikariyorum paketi de hemen atiyordum. Daha az temas ediyorum yani. Bi de alirken bi pogaca diyorum. Gerisine bakmiyodum yani hic dikkat etmedim acikcasi. Keske bir psikolog ciksa da su halimi yorumlasa:) evet takarim cok seyi. Aslinda bu olayin da arka planinda ne oldugunu biliyorum. Daha once yasadim ve ayni sekilde oraya da gitmeyi birakmistim. Biri yazmis burda surekli ayni yerden alirim bunda anormal ne var. Benim de alisverislerim hep belli yerlerdendir. Ama ben mesela esnafla vs tanismam muhabbet etmem. Surekli giderim ama bu bana rahatsizlik verir normalde. Bi bag kurma sorunum var galiba

Ben de böyle yaparım da fakültenin karşısında simitçi vardı her gün giderdim garson şundan mı istiyorsunuz deyince hayır bundan demiştim

Hep aynı şey alsam da garsonun bunu söylemedi hoşuma gitmemişti

Yaşım 40 geçen sene kafede garson yaptı bunu sade kahve mi hayır deyince sade soda mı dedi hayır deyip başka sipariş verdim

Bu çocuk yarı yaşımda tanıdığını ifade ediyor ama beni yine de rahatsız ediyor

Konu sahibi de bence yüz veren kişi konumunda hissetmiş kendini aslında sürekli gelen müşteriye yapıyorlar

Haaa bu arada evin oradaki fırın ben ne zaman gitsem kek içecek vs ikram ederdi eşime etmezdi o da neden sana ikram ediyorlar derdi

Çünkü bende ertesi gün onu beğenince alacak potansiyel var ama onda yok 😀😀
Ya iste bu bu hisler bende de var. Ne kadar surekli de gitsem bana da peynirli pogaca mi diye sorsa asla hosuma gitmez. Bu ikram meselesi de oyle geliyor. Benim orayla bagim sadece bir pogaca alip iki lira vermek. Baska bir sey istemiyodum.

😊😊bence de komik. Dert degil ama aklima takilan bir seydi. Korona oldugu icin pogacayi zaten elimin ucuya paketten alip cikariyorum paketi de hemen atiyordum. Daha az temas ediyorum yani. Bi de alirken bi pogaca diyorum. Gerisine bakmiyodum yani hic dikkat etmedim acikcasi. Keske bir psikolog ciksa da su halimi yorumlasa:) evet takarim cok seyi. Aslinda bu olayin da arka planinda ne oldugunu biliyorum. Daha once yasadim ve ayni sekilde oraya da gitmeyi birakmistim. Biri yazmis burda surekli ayni yerden alirim bunda anormal ne var. Benim de alisverislerim hep belli yerlerdendir. Ama ben mesela esnafla vs tanismam muhabbet etmem. Surekli giderim ama bu bana rahatsizlik verir normalde. Bi bag kurma sorunum var galiba
Fazla laubaliliği sevmiyorsunuz anladım, o zaman rahatsızsanız , bir daha koyarken teşekkürler ben onu yiyemiyorum deyip almayın bir daha koymaz zaten

Eğer istemiyorsanız bence işte yiyemiyoruz ziyan oluyor cok naziksiniz sağolun diyip önünü kesebilirsiniz.Bence pastaneye gitmenizde sorun yok ki bana da sürekli müsteri oldugunuz icin koyuyor gibi geldi

Ilginc bir derdim var. Dert de demeyelim de aklimi kurcalayan bir sey. Ve sizlerin goruslerini gercekten merak ediyorum.
calisan biriyim. Pandemiden once her sabah pogaca aldigim bir yer vardi. Ancak pandemi sonrasi guzergahim degistigi ici oraya gidemiyorum, evimin oralarda begendigim bir yere gidiyorum. Her sabah pogaca veya acma alirim. Yani onlar da tanidi haliyle beni. Benimle ilgilenen kisi hep ayni eleman. Bu elemandan tutun kasadaki adama kadar hepsi de cok kibar davranir.
sorun su ki baslarda boyle bir durum yokken artil elemanin surekli pogaca paketine bir tane mini pasta veya kurabiye atmasi.
diyeceksiniz ki ne var bunda.
baslarda koydugunu farketmedim. Yani kasla goz arasinda koyuyormus. Ki ben de yemiyordum bile. Her gun her gun koymasi rahatsiz etmeye basladi beni, yani aklimi kurcaliyordu. Ama koymayin da diyemedim cunku kibarlik yapiyor musteri ikrami filan diye düşündüm.
Bugün yine gittim. Cocuk yine koydu. Yaninda da kadin vardi. Kadinin bakisindaki anlami nasil ifade ediym bilmiyorum. Bi cocuga bakti. Bi bana bakti. Sonra cocuga yine saskinca bakti. Yani garipsedi, niye oyle bir sey yapiyosun ki der gibi (kizarak da degil garipseyerek). Ben cikinca eminim o kadin elemana bir sey dedi yani.
Ben zaten rahatsizdim kadinin suratini gorunce dedim bence de garip bir durum o zaman bu gercekten.
Kendimi de belesci gibi hissediyorum. Sanki o onu koydugu icin gidiyorum oraya sesimi de cikarmiyorum.
Cocugun niyetinin ne oldugunu da bilmiyorum. Sadece kibarlik mi yapiyor yoksa ne bileyim beni begendigi icin mi boyle bir jestte bulunuyor.
Cok abartiyorum belki ama icim huzursuz. Daha once benzer bir olay yasadigim yere gitmeyi biraktim. Ama bu sefer birakmiycam sorun benim dusuncelerimde galiba demistim. Simdi buraya gitmeyi de birakicam sanirim. Diyemem su saatten sonra koymayin istemiyorum ya da yemiyorum filan diye.
Yanlis anlasilmasin. Sorun buraya gitmek veya gitmemek degil. Yasadigim bu kucuk olay ve benim dusuncelerim duygularim. Merak ettiğim sizlerin gorusleri. Belki dusunce hatalarim varsa gorebilirim. Ne dusunurdunuz ne yapardiniz.
O ilk fazla kurabiyeyi farkedip bir dahakine soracaktın neden diye 😄 yemedim de deme şimdi kazan doğurdu fıkrası misali 🤣

Back
X