Pastaneci eleman

Adamin niyetini bilemem ama ben çok kuruntulu biri degilim sanirim. Devamli gittigim ya da sipariş verdigim yerlerden siparişin yaninda puding, cikolata gibi şeyler de gelir arada ama her Allahin gunu almiyorum tabi. 🙄

Sigara kullaniyorken gittigim market ictigim sigarayi ezberlemiş daha soylemeden cikariyordu...
Bu tarz ezber tutmalar, ikramlar tamamen "müşteri kendini özel hissetsin" diye yapilan birşeyler çok takilmamak lazim ama ikram dediginde arada bi olur her gun hergun yapmasi burda abarti kaçmış baya.

Ilginc bir derdim var. Dert de demeyelim de aklimi kurcalayan bir sey. Ve sizlerin goruslerini gercekten merak ediyorum.
calisan biriyim. Pandemiden once her sabah pogaca aldigim bir yer vardi. Ancak pandemi sonrasi guzergahim degistigi ici oraya gidemiyorum, evimin oralarda begendigim bir yere gidiyorum. Her sabah pogaca veya acma alirim. Yani onlar da tanidi haliyle beni. Benimle ilgilenen kisi hep ayni eleman. Bu elemandan tutun kasadaki adama kadar hepsi de cok kibar davranir.
sorun su ki baslarda boyle bir durum yokken artil elemanin surekli pogaca paketine bir tane mini pasta veya kurabiye atmasi.
diyeceksiniz ki ne var bunda.
baslarda koydugunu farketmedim. Yani kasla goz arasinda koyuyormus. Ki ben de yemiyordum bile. Her gun her gun koymasi rahatsiz etmeye basladi beni, yani aklimi kurcaliyordu. Ama koymayin da diyemedim cunku kibarlik yapiyor musteri ikrami filan diye düşündüm.
Bugün yine gittim. Cocuk yine koydu. Yaninda da kadin vardi. Kadinin bakisindaki anlami nasil ifade ediym bilmiyorum. Bi cocuga bakti. Bi bana bakti. Sonra cocuga yine saskinca bakti. Yani garipsedi, niye oyle bir sey yapiyosun ki der gibi (kizarak da degil garipseyerek). Ben cikinca eminim o kadin elemana bir sey dedi yani.
Ben zaten rahatsizdim kadinin suratini gorunce dedim bence de garip bir durum o zaman bu gercekten.
Kendimi de belesci gibi hissediyorum. Sanki o onu koydugu icin gidiyorum oraya sesimi de cikarmiyorum.
Cocugun niyetinin ne oldugunu da bilmiyorum. Sadece kibarlik mi yapiyor yoksa ne bileyim beni begendigi icin mi boyle bir jestte bulunuyor.
Cok abartiyorum belki ama icim huzursuz. Daha once benzer bir olay yasadigim yere gitmeyi biraktim. Ama bu sefer birakmiycam sorun benim dusuncelerimde galiba demistim. Simdi buraya gitmeyi de birakicam sanirim. Diyemem su saatten sonra koymayin istemiyorum ya da yemiyorum filan diye.
Yanlis anlasilmasin. Sorun buraya gitmek veya gitmemek degil. Yasadigim bu kucuk olay ve benim dusuncelerim duygularim. Merak ettiğim sizlerin gorusleri. Belki dusunce hatalarim varsa gorebilirim. Ne dusunurdunuz ne yapardiniz.
Kadın nerden bilecek belki hep aynı şeyleri alıyorsundur bence sen kurmuşsun kadın şaşırmamıştır.Gülesim geldi kendimi beleşçi gibi hissediyorum sesim de çıkmıyor diyince😂çok mu sessiz çekingen birisin ben olsam sorarım şunu niye koydunuz diye.ikram derse iyi bakalım zaten her gün geliyorum tşk ettim der çıkardım

En güzeli diyete başlayın. Simit poğaça karın bölgesinde yağlanmaya yol açıyor olaydan çok bu kız her gün karbonhidratla besleniyor fiziği acaba bozulmuyor mu diye düşündüm.
Bu şekilde pastaneciden ve ikramlarindan kurtulmuş olursunuz. :KK60:

Kadın nerden bilecek belki hep aynı şeyleri alıyorsundur bence sen kurmuşsun kadın şaşırmamıştır.Gülesim geldi kendimi beleşçi gibi hissediyorum sesim de çıkmıyor diyince😂çok mu sessiz çekingen birisin ben olsam sorarım şunu niye koydunuz diye.ikram derse iyi bakalım zaten her gün geliyorum tşk ettim der çıkardım
:))) ya cok da cekingen biri degilim aslinda da olaylar kontrolumden cikti:)
Yok kadın cidden garipsedi. Cok net hissettim

En güzeli diyete başlayın. Simit poğaça karın bölgesinde yağlanmaya yol açıyor olaydan çok bu kız her gün karbonhidratla besleniyor fiziği acaba bozulmuyor mu diye düşündüm.
Bu şekilde pastaneciden ve ikramlarindan kurtulmuş olursunuz. :KK60:
😃 karin bolgesinde hafiften yaglanma var fakat hala fit sayilirim merak etmeyin

Kızımında başına öyle bir olay gelmiş sonra bana anlattı bu yatılı kız yurdunda kalırken
Baş ucuna süslü bir gece lambası almak için mobilya dükkanına gitmiş beğendi lambanın elektrik aksanı bozukmuş neyse bunu orada delikanlı tamir etmiş , önce telefonla rahatsız etmiş sonra instegramda bulup arkadaşlık teklifinde bulunmuş bayağı kızımı kafaya takmış neyse ki biz ev tutunca adres değişikliği olunca kızımın izini kayıp etmiş oldu bir daha da rastlamamış , ülkemiz tehlikeli bir yer
Çok var öyleleri cafeden siparis veriyorsun numaranı alıp arıyor. Letgodan bir şey satmıştım cocuk yapisip kalmişti.

Bu biraz yaşadığınız yerle alakalı bence. Eğer küçük bir yerde yaşıyorsanız her sabah aynı yerden bir şey alınması da saçma bir şekilde tuhaf karşılanır, altında bir şey aranır filan. Halbuki gayet insani bir durum karşının da ikram koyması. He yok büyük bir şehirse zaten normal, oradaki kadın da bir tuhaflık vardır.

Bu arada çocuk size karşı bir şey hissedebilir de bunda da aa ne demek nasıl hissederlik bir durum yok. Siz de hissedebilirsiniz normal şeyler. İkram beni rahatsız etmez ama bu yönde bir rahatsızlık hissederseniz sizin bileceğiniz şey gitmezsiniz.
Hayatımda bundan daha saçma bir şey duymadım

nerde yaşasam hep aynı mekanlara giderim aynı taksiyi aynı pazarcı balıkçıyı kullanırım vs
hepsi de böyle jestler yapar

Bizim buradaki pastaneci gelenlere yazın limonata, kışın sahlep veriyor hep. Beni de tanıyor, mutlaka hem limonata hem de minnak kurabiye ikram eder. Her esnaf yapar bunu, yadırgamadım ben. Siz de sürekli alışveriş yapıyorsanız doğal yani. Kadın kim bilmiyorum; belki pastane sahibi falandır, cimridir, verme koyma falan diyordur. Benim aklıma farklı bir durum gelmedi.

Bence garip değil aynı şeyi sabahları gittiğim pastahane de bende yaşıyorum tabi bana kurabiye ikram eden bi bayan 😁 insanlara tavrımız bunu belirliyor bence her sabah gittiğinde günaydın derim yaşı benden büyük nasılsın abla der hal hatır sorarım. Ne alırsam alayım illa yanına minik bi kuru pasta ekler bende teşekkür eder hayırlı işler der çıkarım. Bence sizde en az bir kere teşekkür etmelisiniz. Rahatsız oluyorsanız da hergün ikramınız oluyor teşekkür ederim bu aldıklarım bile fazla geliyor bazen yiyemiyorum ikramınız da ziyan olmasın diyebilirsin güler yüzlü bir şekilde. Sonrasında başka bir atağa geçerse o zaman altında birşey arayabilirsin ama şimdilik normal göründü bana da. Bende çalıştığım yerde güleryüzle yaklaşan insanlara daha güleryüzlü davranıyorum hal hatır soruyorum hatta ufak tefek jestlerde bulunuyorum bunun altında bu güne kadar bişey arayanını görmedim bazı tavırlar karşılıklıdır. Boş yere kuruntu yapıp kendinizi strese sokmayın bence.

Poğaçanın içine zaten iki gıdım peynir koyuyorlar, ona sayın ve afiyetle yiyin :KK45:

İki cümleyle çözülecek işi kendiniz için arapsaçına çevirmişsiniz. Büyük ihtimalle her gün uğradığınız için jest yapıyordur. Öyle değilse bile “ben onları yemiyorum çöpe gidiyor zahmet etmeyin” deseniz zaten hoşlanıyorsa başka bir adım atardı.

Okula giderken öğle arası döner yerdik. Benim tonla teferruatım olurdu o olmasın, bu olsun, şu az olsun falan diye. Bir gün oradaki yaşça bize yakın olan çocuk hiç sormadan yaptı ekmeği eksiğiyle fazlasıyla. Bende bir tripler. Aklında mı tutmuş da nasıl yediğimi neden tutmuş da bilmem ne. Yani Allah’ın her günü döner ekmek yiyorsun aynı yerden çocuk ezbere yaptı işte bu kadar kurcalayacak ne var 😅 Konunuzu okuyunca o geldi aklıma.

Tabi ki sizden hoşlanmış da olabilir ama bu kadar mana yükleyip de kafanıza takmayın.

Migrosta bile pastanede oğlumun sevdiği ponçiklerden ikram ediyorlar bana. Divan işletiyor bahsettiğim migros pastanesini ve ev yapımı kek,kurabiye vb şeyler satılıyor.Yada sipariş verdiğim kurabiye vs oğlumun yiyip yiyemeyeceğini sorup verebiliyorlar. Evimize yakın bir yerden yemek siparişi verdiğimde salata,çiğ köfte,2 çeşit meze geldi yemekle beraber en son.
Sürekli aynı yerden alışveriş yapınca oluyor bu tip şeyler.
Ben genelde söylüyorum şundan koymayın ziyan oluyor teşekkürler diye yemediğimiz birşey geliyorsa ,onlarda göndermiyorlar. Mesela bir kez söyleyince bir daha ki siparişte gelmiyor. Müşteri memnuniyeti,hoş tutmak vb sebeplerle genelde tanımak isterler müşterilerini yada beğenirseniz bir dahaki sefere onu da sipariş verebilirsiniz diye.
Bunda birşey yok.
Söylersiniz yemiyorsanız,teşekkür ederim ama yiyemiyorum diye. Bu kadar dertlenecek ne var.

saçma evet ama özellikle küçük yerlerde böyle düşünceler hala var.
Bu zihniyeti yıkmak lazım oranın ürünleri güzeldir ki oradan alıyorumdur altında başka bir şey arayanın da gününü gösteririm küçük yerde kaç tane pastane vardır ki zaten

Bu zihniyeti yıkmak lazım oranın ürünleri güzeldir ki oradan alıyorumdur altında başka bir şey arayanın da gününü gösteririm küçük yerde kaç tane pastane vardır ki zaten
Çok şükür şuan öyle bir yerde yaşamıyorum ama zihniyet çok sıkıntı. Kalıplaşmış o kadar çok şey var ki biri yıkılsa öbürü kalıyor. 😬 Kimseyi de ilgilendirmez kimin nerden alışveriş yaptığı ilgilendirmemeli en azından. Yıkılır umarım.

Bence fazla alıngansınız.Bu tür jestleri bazi esnaflar yapiyor ve bana yapan bir yer vardi hic böyle sizin gibi düşünmemistim niyeti ne vs diye.Kadinin bakisini hele kaale bile almayin.Siz paranizi verip ,ne istediginizi söylüyorsunuz, ondan sonrası onlari ilgilendirir. Böyle bi sey icin oraya gitmeyi keseceginizi duysalar cok pisman olurlardi isletme olarak.Onlar güzel bir sey yaptiklarini düşünüyor cunku :)

Back
X