Maalesef zorla götürüyor ailem akraba ziyaretlerine söylenmekle kalmıyorlar,öyle olsa zaten gitmem kısıtlama oluyor. Misafirler varken duşa falan girsem olay olur evde. Bir keresinde ben dustayken eve tamirci çağırmışlar. Babam bağırmıştı niye dusa giriyorsun cıksana diye. Yoksa ben de meraklı değilim aynı ortamda bulunmaya. Mümkün mertebe ders calisiyorum şöyle böyle diye ayni ortamda bulunmamaya gayret ediyorum. Saygisizlik yapmaktan çekinmiyorum tek yolu sert bir cevapta bulunuo bir daha konusmamasını sağlamak.
Ailen adama ters cevaplar verip saygısızlık yapmana laf etmez ama akrabaya gitmemene laf eder.
Çok ilginç.
O zaman sen de onlara ters düşmeyecek birşey bul.
Çarşamba halanlara mi gideceksiniz?? Adet oldum de sıcak su torbasına sarıl, karnım ağrıyor diye sizlan. Ya da tuvalette çok uzun kal tam gitmeden. İshal olmuşum, çok kötüyüm de, patates haşla falan.
Ben seni de anlayamiyorum cidden. Gerçekten bu kadar nefret ediyorsan aile ortamından akrabalarından falan bir çaba gösterip kurtulman lazım.
Sen zannediyorsun ki aynı masallardaki gibi kötü hayat yaşayan kız bir olay yaşayacak (mesela prens ayakkabınin ona ait olduğunu anlayacak), sonra her sorun tek tek çözülecek. Sen kpss'i kazanıp başka şehre gidince ailenle bağını makas gibi keseceksin,artık senden cok uzak olacaklar. Hayatındaki her şey yoluna girecek.
Malesef böyle bir dünya yok. Fizana da gitsen fikirlerini ,düşüncelerini,azarlarini bu kadar onemsedigin müddetçe hayatında bir şey değişmez.
Aileni en iyi sen taniyorsun.
Mesela evden çıkmadan bir saat kadar tuvalette kalsan 'ishal olmusum' desen. 'olsun halanlarda da tuvalet var' diye seni götürmeye devam mı edecekler??
Onlar nasıl bir bahaneyi yutacaksa öyle bir bahane bul. Zaten bir iki ayağın kesildikten sonra daha kolay olur herşey.
Tek çözüm gitmemek. Onun dışında düşündüklerin çok saçma. Adama 'benimle böyle konuşursan karına seni söylerim' çok mantıksız bir cümle. Ne diyeceksin karisina?? Millet sevgilisinin evli olduğunu öğrenip karısına boy boy ekran görüntüleri atıyor,kadın yine kocasına inanıyor. KKda goruyoruz adamların ne yalanlarını yakalıyor kadınlar yine adama inanıyor. Senin söylediğin laftan kadın kocasına en fazla sinirlenir ama yine kocasidir,barışır . Senin hakkında da yedi düvele 'gozu var kocamda,bizi ayirmak için böyle böyle dedi' diye yayar, rezil olduğunla kalırsın.
Ayrıca adam seni insan yerine koymuyor. Ne söylesen de sağ kulaktan girer,sol kulaktan çıkar,umru olmaz