Patlıcan lar dert oldu

Yoo ben istediğim sürece yaparım niye yapmayayım , ama kv bana al şunu gel git bilmem ne diyemez 15 yıllık gelinleriyim daha duymadım böyle emrivaki .
Canm ben böyle bi olay yasadım tepkimi koydum bana da diyemedi ben kendim dedim yaparım diye, uzun süredir güzel anlaşıyoruz diye, kendim ettim kendim buldum. Ve salaklık yapıp gitmiyorum yarın gel diye ararsa da ne desem

Valla ablacım 25 yıldır evliyim, kayınvalideme bırakın erişte kesmeyi bir toz bile almadım, kötü bir kadın mı? Hayır değil ama ben eş olmak için evlendim, kayınvalideme iş yapmak için değil, ay ben kendi evimin işine bile tembelim zaten, kayınvalide evine gideceğim de kapı pencere sileceğim :))) kesin kıyamet yakındır bunu yapmışsam :-) hasta olsa, gerçekten önemli bir nedenle yardıma ihtiyacı olsa yaparım lakin erişte kesecek, kızlarına patlıcan kurutacak diye ben kendimi heba edemem, evimdeki halıları bile yıkatmaya verirken gidip kayınvalidenin halısını da yıkayamam, hayır yani siz iyi niyetle gidiyorsunuz da bu bir süre sonra suistimal ediliyor işte, ne gerek var gitmeyin.
Abla benim kendimden kaynaklı bu durum siz böyle anlatınca kendimi saf olarak görüyorum ama bunu yediremiyorum. Yarın gitmiycem beni ararsa da ne deyim sizce tepkimi anlasın

nasıl bir tatil köy gezmesi gibi mi yoksa otelli havuzlu tatil mi.eğlenceli bir yerse iş yaptırıp burnundan getirmeyeceklerse git stresini at bahane bulamazsan

Valla ablacım 25 yıldır evliyim, kayınvalideme bırakın erişte kesmeyi bir toz bile almadım, kötü bir kadın mı? Hayır değil ama ben eş olmak için evlendim, kayınvalideme iş yapmak için değil, ay ben kendi evimin işine bile tembelim zaten, kayınvalide evine gideceğim de kapı pencere sileceğim :))) kesin kıyamet yakındır bunu yapmışsam :-) hasta olsa, gerçekten önemli bir nedenle yardıma ihtiyacı olsa yaparım lakin erişte kesecek, kızlarına patlıcan kurutacak diye ben kendimi heba edemem, evimdeki halıları bile yıkatmaya verirken gidip kayınvalidenin halısını da yıkayamam, hayır yani siz iyi niyetle gidiyorsunuz da bu bir süre sonra suistimal ediliyor işte, ne gerek var gitmeyin.
O kadar doğruki abla özellikle son kısım. Sadece iyi niyetle gidiyoruz ama bu karşı tarafta alışkanlık oluyor beklenti artıyor. Ben kemdi annemin evini temizlemedim ama kayınvalide iminkini temizledim iki defa. Pardon 3. Sonuncu emrivaki ile temizlemek zorunda bırakıldım. İlki nişanlıyken, 2.balayı dönüşü😳😳 ne kadar salakmışım yaaa. 13 aylık evliyim 5. Ayımda kafa bastıı bu olaya😂😂 gerek yok. Eli ayağı tutan, elini ayağını kullansın🌸

Pardon da sen sadece kaynananın işini yapmiyosun ki. Kizlarinda kızlığını yapiyosun. Madem öyle gelsin yapsınlar. Benim bildiğim kaynana yapar sonra ev halkı sayısına göre paylastirir kisliklari. Hepsi beraber yapılır. Ayrıca da yapamiyosa eli ayağı agriyosa yapmasın herkes kışın ne yiyosa onu yesin artık. Halı yıkaması eriştesi ne ugrasiyo. Sizi de ugrastiriyo
Bide elime patlıcanları tutusturp yarın gel emi diyor allahım sinir oldum ya. Bugün ararsa teli açmayım diyordum ama tepkimi anlasın. Anne kusura bakma elime tutusturdugun patlıcanları hallediyorum suan da da yoruldum dinleniyorum gelemem diyecem

nasıl bir tatil köy gezmesi gibi mi yoksa otelli havuzlu tatil mi.eğlenceli bir yerse iş yaptırıp burnundan getirmeyeceklerse git stresini at bahane bulamazsan
Otel canm. Görümcem ısrar etti onunla pek sorun cıkmazda kaynanama garanti veremiyorum

Canm ben böyle bi olay yasadım tepkimi koydum bana da diyemedi ben kendim dedim yaparım diye, uzun süredir güzel anlaşıyoruz diye, kendim ettim kendim buldum. Ve salaklık yapıp gitmiyorum yarın gel diye ararsa da ne desem
Vallahi sen şimdi patlıcana gitmesen bayram temizliğine gidersin , ona gitmesen barbunya ayıklamaya gidersin , net ol bir öyle bir böyle olmaz . Ve ayrıca 55 yaş yaşlı değil , benim kayınvalidem 70 yaşında en fazla yaptığım iş hazır sofraya oturup yediğim yemeğin bulaşığını toplamaktır .

Ben dedim ya gelirim diye benden yüz buluyor ama merak etmeyin köle gibi çalışmıyorum işime gelirse giderim böyle nankörlük yaparsa gitmem gitmiyorum da.
İyi de canım yine o patlıcanları siz yapmayacak miydiniz? Evine götür evinde yap demiş. .Ha orda yapmışsınız ha evinizde yapmışsınız. Niye alındınız.

Yardım etmeyi de kendiniz istemişsiniz. Gorumcelerinizi çağırıp birlikte halletseymissiniz.

Vallahi sen şimdi patlıcana gitmesen bayram temizliğine gidersin , ona gitmesen barbunya ayıklamaya gidersin , net ol bir öyle bir böyle olmaz . Ve ayrıca 55 yaş yaşlı değil , benim kayınvalidem 70 yaşında en fazla yaptığım iş hazır sofraya oturup yediğim yemeğin bulaşığını toplamaktır .
Yok mesela bugün tepkimi gösterip gitmiycem bayram temizliğine de gitmem uzun bir süre gitmem yani. Nezaman tam anlamıyla iyi niyet hissedersem kalbim yumuşarsa belki

Abla benim kendimden kaynaklı bu durum siz böyle anlatınca kendimi saf olarak görüyorum ama bunu yediremiyorum. Yarın gitmiycem beni ararsa da ne deyim sizce tepkimi anlasın
Direkt gelemeyeceğinizi söyleyin gülüm, bahane bulursanız sürekli arayıp çağırmaya devam edecek, ben yoruluyorum kendi evimin işini yapmaya anca yetiyor gücüm daha fazlasını yapamıyorum deyin ve gitmeyin, dediğim gibi hastalık durumu olur, ihtiyaç olur amenna ama kızları patlıcan kurut diyecek onlar hazır kurumuş patlıcanı yiyecek siz orada ter dökeceksiniz, üstelik sizin patlıcanlar da bir güzel elinize verilip yaparsın bunları denerek gönderilmişsiniz, eğer kayınvalideniz sizin patlıcanları da binbir emekle kurutmak için çabalasaydı neyse, kızlarına torba torba erişte verirken size altı üstü 1 kilo kadar erişte verecektir bence bunu da sezindirmiş gibi, benim erkek kardeşim yok ama eğer olsaydı ve annem geline yüklenip bizi kayırsaydı ilk lafı da benden işitirdi, siz kendi evinize, kendi işlerinize bakın.

Konum biraz karısık gelebilir detaylı anlatayım, dün kaynanama erişte kesmeye yardım ettim sabah 9 da gittim ben kv en küçük görümcem neyse bizim 2 saat boş vaktimiz vardı kayınvalidenin kızları görümcelerim yasadgmz semtte patlıcan fiyatı uygun diye 2 görümcem anne sen bize yap demişler kayınvalide de 40 kilo falan almıs. Bende dedim 10 kilo alıyım 2 saatlik boş vaktimizde yapalım kurusun neyse kaynanam yok sabah 9 da yapmamız lazm dı bu saatte kurumaz diyim aradan 10 dk gevmeyen benim kızların patlıcanını yapalım demesin mi e anne hanı kurumazdı! Dedim bende. Amacı ne anlayamadım neyse benimkileri eklemedi 15 kilo kadar patlıcanı da yaptık erişte nin basına oturduk benimkilere dokunmadı. Neyse aksam 6 kadar işlerini hallettim yarın sabah senin patlıcanı yapalım dedi uyanıklık yapıyor niye derseniz yarın halı yıkıycak 40 kilo kızlarının patlıcan siparişini yapıcak üstüne tekrardan mantı acıcak benim 10 kiloyu yarına bırakıyor ki mecbur kendi işimi orda yaparken kendi işlerini de bana yaptıracak. Neyse elime yapışmaz dedim iyi niyet gösterdim tamam gelirim, senin işlerini de yardım ederim dedim. O gün işlerini hallettim evime gecicem kapıdan cıkarken elime patlıcanlarımı tutusturdu al sen bunları sabah kendin hallet sonra da bana yardıma gel dedi, ben de beni kullandığını anlayıp anne kusura bakma ben bunları anca hallederim temizliğim de var gelemem dedim suratı düştü. Anladı uyanıklıgının işe yaramadığı söz verip birden elime işini hallet bana da yardıma gel diyip kabul etmeyince. Bende moralimin bozukluğunu hissettirmedm ve bugün de gitmek istemiyorum hepimizin patlıcan ücretini kv almıstı kilosu 1tl. Bana aldı diye köle gibi her işini yapıyım mı? Ben 3 senelik evliyim bir çöp istememişimdir annem sagolsun verir ben de yaparım. Erişte de verir biraz bana vericem diye de günlerce ona yardım etmemi mi istiyor hani verdiğim bedavaya gitmesin veriyorsam yapmak zorun da gibi mi düşünüyor ben öyle hissediyorum. 10 TL aldıgı patlıcan ücretini ödemek istiyorum erişte de verirse kabul etmiycem. Dün kestik bugünden için sana da verirsem yetmez tekrar kesiyim bugünden için halıyı da yıkatcak kızlarının kışlıgını da yaptıracak, amanne dedim ama kendimi salak yerine konuldugumu hissettim ve gitmiyorum. Eşime anlattım o da sinirlendi gitmiyorsun ben konuscsm dedi istemedim daha büyük problem çıkıcak olay büyümesin gitmeyim. Şimdi yaptıgım karar dogru demi kendimi izdirmek te istemiyorum kötü olmak istemiyorum aile yapılarını çözdüğüm için direk laf soksam sen bize ne demek istedin diye olay büyüycekte büyüyecek sözümü gülerek laf sokarak, salaga yatarak laf sokarak, uyguluyorum. Peki benim yerimde siz olsanız ne düşünür ne yapardınız benim yaptıgıma hak veriyor musunuz. Canımı cok sıkıyorum yorumlar da da cok safsın falan demeyin cok üzülüyorum kendimi ezdirdiğimi bilmek beni çok üzüyor ama yine de onlara karsı dik duruyorum umursamaz ve onlar laf soksa bile ben sizi tınlamıyorum gibi hisdrttiriyorum
Niçin herşeyi kv ile yapmak zorundasnz ki alın evinize patlıcanizii yapın tek başınıza eristenizi kesin en azndan 40 kilo yerine 10 kilo yapar kurtulursnz asla yapmazdm gorumceninkini falan😏

İyi de canım yine o patlıcanları siz yapmayacak miydiniz? Evine götür evinde yap demiş. .Ha orda yapmışsınız ha evinizde yapmışsınız. Niye alındınız.

Yardım etmeyi de kendiniz istemişsiniz. Gorumcelerinizi çağırıp birlikte halletseymissiniz.
Görümcelerim uzakta kaynanam mecbur tek yapıcaktı o gel dedi bende tamam dedim mecbur benimkininde yapılması gerekiyordu, elime tutusturduguyla kaldım

O kadar doğruki abla özellikle son kısım. Sadece iyi niyetle gidiyoruz ama bu karşı tarafta alışkanlık oluyor beklenti artıyor. Ben kemdi annemin evini temizlemedim ama kayınvalide iminkini temizledim iki defa. Pardon 3. Sonuncu emrivaki ile temizlemek zorunda bırakıldım. İlki nişanlıyken, 2.balayı dönüşü😳😳 ne kadar salakmışım yaaa. 13 aylık evliyim 5. Ayımda kafa bastıı bu olaya😂😂 gerek yok. Eli ayağı tutan, elini ayağını kullansın🌸
Hem de nişanlıydın ilk temizlikte :KK57: yok anam ne nişanlıyken ne evlendikten sonra hiç iş yapmadım, nişanlıyken arkadaşları merak edip gelini görelim dediklerinde, telefon açardı annemden izin istemesini söyler misafir gibi giderdim, ben mi kalpsizim bilemedim şimdi:)))
Hakkını yemeyeyim ben ona yapmazdım ama o kek poğaça çay ikramlıklarında marifetliydi, yapar gönderirdi biz rolleri değişmişiz sanırım :))))

Hem de nişanlıydın ilk temizlikte :KK57: yok anam ne nişanlıyken ne evlendikten sonra hiç iş yapmadım, nişanlıyken arkadaşları merak edip gelini görelim dediklerinde, telefon açardı annemden izin istemesini söyler misafir gibi giderdim, ben mi kalpsizim bilemedim şimdi:)))
Hakkını yemeyeyim ben ona yapmazdım ama o kek poğaça çay iktamlıklarında marifetliydi, yapar gönderirdi biz rolleri değişmişiz sanırım :))))
En iyisini yapmışın abla. Ben deliymişim😀

Görümcelerim uzakta kaynanam mecbur tek yapıcaktı o gel dedi bende tamam dedim mecbur benimkininde yapılması gerekiyordu, elime tutusturduguyla kaldım

gorumceleriniz uzaktaysa kendileri bulundukları yerde alıp yapmalılar. iyi niyetli bir kayınvalide gibi gelmedi bana.
verdiğiniz tepki gayet yerinde olmuş, kendi islerimi ancak yapıyorum gelemem demissiniz o anlamistir anlayacağını.

Direkt gelemeyeceğinizi söyleyin gülüm, bahane bulursanız sürekli arayıp çağırmaya devam edecek, ben yoruluyorum kendi evimin işini yapmaya anca yetiyor gücüm daha fazlasını yapamıyorum deyin ve gitmeyin, dediğim gibi hastalık durumu olur, ihtiyaç olur amenna ama kızları patlıcan kurut diyecek onlar hazır kurumuş patlıcanı yiyecek siz orada ter dökeceksiniz, üstelik sizin patlıcanlar da bir güzel elinize verilip yaparsın bunları denerek gönderilmişsiniz, eğer kayınvalideniz sizin patlıcanları da binbir emekle kurutmak için çabalasaydı neyse, kızlarına torba torba erişte verirken size altı üstü 1 kilo kadar erişte verecektir bence bunu da sezindirmiş gibi, benim erkek kardeşim yok ama eğer olsaydı ve annem geline yüklenip bizi kayırsaydı ilk lafı da benden işitirdi, siz kendi evinize, kendi işlerinize bakın.
Abla cok dogru diyorsun, bende sizin gibi düşünüyorum ama yapamıyorum cok yumusak kalpliyim, bunuda gectim yasımın küçüklüğü heralde sorun cıkıcak kocamla problem olucak, arkamdan dedi kodu yapıp beni kötü gösterecek korkularım oluyor, akraba cevrem eşimin ailesi aşırı iyi elleri sürekli bizim üstümüzde zannederler ama öyle degil sürekli eşimin parası nı yerler, eşimde küçük 24 yasında tam anlamıyla arkamda durmuyor, akrabalar sürekli bana laf sokar çok iyi kaynanan var niye yardıma gitmiyorsun, niye sık ziyarete gitmiyorsun, ben bunların korkusunu yasıyorum problem bende mesafe mi koysam belki bukadar olayı yasamıycam

gorumceleriniz uzaktaysa kendileri bulundukları yerde alıp yapmalılar. iyi niyetli bir kayınvalide gibi gelmedi bana.
verdiğiniz tepki gayet yerinde olmuş, kendi islerimi ancak yapıyorum gelemem demissiniz o anlamistir anlayacağını.
Evet suratı baya bozuldu.

Bide elime patlıcanları tutusturp yarın gel emi diyor allahım sinir oldum ya. Bugün ararsa teli açmayım diyordum ama tepkimi anlasın. Anne kusura bakma elime tutusturdugun patlıcanları hallediyorum suan da da yoruldum dinleniyorum gelemem diyecem
Canım alıştırma yaptığı iyiliğe aldığı hediyeye karşılık vermek zorunda değilsin ki birde temizlikle bende senin şu işini göreyim deme bundan sonra sen de hediye al ona madem karşılık vermek istiyorsun valla ben kv akşam eşim gelmeden 1.30 saat önce giderim yemeği hazırdır zaten gündüzleri hiç böyle işine bi kaç defa çağırsa bile hmm evet anne iyi olurdu ama benim o gün yada bugün bi planım var diyorum oda artık çağırmazda söylemezde yani temizliğe çağırmadı ama gün gezme olaylarında ya eşini önemse boşver kv. Hiç sorun etme kocana sarıl yat o da dert mi 🥰

Back
X