Patron sürekli asık suratlı laf söyleyip duruyor😔

Amin inşallah

Hangi mahallede rent a car a girip calistiniz?Bu dediginiz anca mahalle arasi rentacarlarda flaan olur.Cocugunun d.gunu pastasini yaptirana degil yapana mana bulurum ben .Neden yapmis?Herseye neden he demis?

Hangi mahallede rent a car a girip calistiniz?Bu dediginiz anca mahalle arasi rentacarlarda flaan olur.Cocugunun d.gunu pastasini yaptirana degil yapana mana bulurum ben .Neden yapmis?Herseye neden he demis?
Rent a var mı ne alaka ya. Keşke cevabımı bekleseniz bir tahmin yurutmeseniz. Öğretmenim ben büyükşehirde yaşıyorum. Sayılı kurumlardan veliler asgari maaşa yakın para oduyodu. Ben yapmadım yeni girmiştim onu kullanarak evde değilim başka planım var dedim yapmadım ama yüzüne bakarak galosu uzatır mısın diyince mecbur yapiyosun azarlar inatlasirsan kovar daha önce hamileyim dedi diye çalışana aynı gün çıkışını vermiş. Ben dayanamadım ayrıldım işten zaten ama nereye gitsem kime sorsam böyle normali iş hayati böyle diyo. Alış sen her şey tam olsun istiyosun ama her yer böyle diyolar. Diğer çalışanlara nasıl dayaniyosunuz hep böyle mi diyince alış her yer böyle diyolar

Diş kliniği mi ya hatta bizim klinik mi acaba diye sorguladım . Bizim klinik sahibi de çalışanlara resmen ikinci sınıf vatandaş gözüyle bakıyor . Doktorlara karşı asla öyle değil ama çalışanlara çok kötü ben bazen aynı adam mı diye şüpheleniyorum. Ben hekim olarak ordayım bana bir kibar hocamlar havada uçuşuyor bir arkamı dönüyorum adam çalışana bağırıyor .Öyle üzülüyorum ki . Benim bireysel sıkıntım yok ama bu gergin ortam beni bile etkiliyor . Sürekli hata yapmamalıyım modunda oluyor çalışanlar da ve bu onları daha fazla hata yapmaya sürüklüyor fark ediyorum . Bi de verdiği maaş asgari ücret . Sürekli işten çıkarma tehdidi. Huzursuz ortamda ömür geçmez . İş değiştirmeye bakın.

Dün bunu yazdıktan sonra bir iş mülakatına çağrıldım şimdi de nasıl giderim diye onu düşünüyorum izin istesem arkasını arar naptı nereye gitti diye

Çok da beklentiye girmeyin sonra benim gibi atanınca hayal kırıklığına uğrarsınız.. Şükürler olsun garanti işim var fakat azar,asık surat, ego vs. burada da var. O yüzden biz takmamayı ve üzerimize düşeni layıkıyla yapmaya gayret etmeliyiz. Kendimize ve devlete karşı olan sorumluluğumuzdan.

Biliyorum annem 27 senelik devlet memuru babamda belediyeden emekli . Böyle bir beklentim yok zaten sağada donsen sıla da dönsen aynı ülke, şartları aynı, aynı düşünce kalıpları içindesin ama özelde patron oyuncağı gibi parmağında oynatiyo seni memura bu şekilde davranamazsin. Kıyas yapmak yanlış o yüzden. Mesela memurların belirli izinleri var kullanma özgürlugune sahip ama özelde çalışırken ameliyat için bile izin vermiyordu mudur olsende kalsanda vermiyo hatta kovid testi yaptırmakta yasaktı rapor alma diye. Bunun gibi durumlar.

Ben de bir devlet kurumunda staj yaptım o kadar terbiyesiz memurlar vardı ki. Tamamen insanına göre. Herkesin yapısı da farklı bazı insanlar umursamayabilir ama bazıları çok takıyor çıkın diyemem ama başka iş bakabilirsiniz

Valla öyle bı yaptiriyolar ki, dediğim gibi bende çok sasirdim normal, alış bunlara dediler. Asgari maaş alan insanlar avukatla, mahkemeyle ugrasamiyo
Hakkınızı aramazsanız haklarınızın farkında olduğunuz korkusunu vermezseniz kimse hiçbir yerde saygı da duymaz iş tanımınıza da uymaz. İş mahkemelerinde vs öyle kolay kolay çalışan haksız bulunmuyor işverenler mahkeme tehditinden de korkarlar hele ki tecrübelilerse mahkeme konusunda. Davalık olan patronlar başlarına bi iş gelince karşılarındaki kişi işbilmez azıcık saf biriyse uzlaşma teklif ederler bu sebeple zaten.

Tamam adalet sorunlu bu ülkede ama çoğu durumda da halk bilinçsiz hak arama mahkemeye gitme hakkını savunma bilinci yok toplumda. Avukata hakkını ödemeyi bile zul sayan insanlara üzülmüyorum gerçi her ilişki profesyonellik gerektiriyor önce öğrenmemiz gereken de bu aslında tüm problem buradan başlıyor. Zaten avukat asıl bedeli de dosyaya güvenirse dava sonunda tahsil ediyor, hoş müvekkiller o parayı da kıskanıyor sonra ne yaptın bi dilekçe yazdın diyerek insanlarla uğraşmak çok mide bulandırıcı bazen.

Sosyal medyada vb karakola gittim polis başından savdı vs deniyor mesela polis düz memur o an o adamın senin işini ciddiye almaması devletin takındığı tavır olmuyor, sen işini takip edeceksin savcılığa gideceksin hatta o polisi de şikayet edeceksin hiç bişey olmasa idari soruşturma geçirir bezmektense bezdirmeyi tercih ederim hayatta duruşum bu oldu 30 olduktan sonra

Son düzenleme:
Tamamda hanımefendi Türkiye'de yaşıyoruz. Ney düzgün isliyo ki hukuktan, adaletten bahsediyoruz bir de. Allah avukat işi vermesin benimde çevrem iş sebepli avukatlik olanlar oldu avukat masrafı alacakları paradan daha fazlaya gelen oldu zararlı çıktılar dünya kadar başının ağrıması da cabası. Plazalarda üst düzey çalışanlar değiliz toplumun yarıdan fazlası asgari maaşlı zaten sizde sorun zul görmek mi? Parası olmayan, ezilen kesim zaten bu patronların rahat davrandığı kesim. Asgari maaşlı iş bulduk diye halay cekiyo insanlar nasıl hakkımızı arayalım avukata gitmeye yol paramız var mı bakalım. İş sartlari o kadar berbat ki avukatla gorusmek için izin bile vermiyolar. Mesai saatlerinde telefon yasak çoğu iş yerinde.

Allah varya bu tür insnapari bildiği gibi yapsın.bu patron tipi heryerde var malesef.benim çalıştığım yerde girişti odam patorn ve si gelirsi elimde tel görürdü iş için arala yaomam gerek onu bağlıyor ordan bağlantı kurdum bişey için beni özel sohbet yapıyor.sanardi .hemen uyarı gönderirdi sorumlu kişiyle.ne yapsanda anlamazlar.batoyor.insna evladı patronların Allah işini rast götürsün.bu tiplerinde.stresini çalışandan çıkaran Allah belasını versin

Bunu kesinlikle yaptıramazlar siz rıza göstermediğiniz sürece. İsterse işten atsın mahkemeye gider hakkınızı söke söke alırsınız kolay değil o işler ne demek izin vermeden bırakmıyo
Yaa iz ne saniryorsunuz odtulu patronalrim vardı ofis duvarlarını çaycı ablaya sildirirdi her yaz .oda duvarı isini aldiriyor aklı sıra jaluzi siliniyor .yaptiemadihi şey yoktuki her öğlen yemeğinde yumurta pisirtir.vs... daha aklıma gelen bu neler.neler

Aynı ben de böyleyim.su an çalışmıyorum. cok şükür o dönem çok ihtiyacım vardı ise.bu strele gittik geldim malesef.hepsi geçti gitti.allah kimseyi kimseye muhtaç resim.ve bayanlara çalışma hayatında hep iyiler iyi işler denk gelsin

Amin amin inşallah bizde yeniden işe girince bu korkulatimizi asicaz inanıyorum

Tebrik ederim sizi, profesyonelce davranmışsınız, olması gerektiği gibi...

İşci-isveren uyuşmazliklari arabuluculuga tabidir. Gidip dilekçe verip dava açamazsiniz, daha doğrusu açarsınız ve usulden reddedilir. Bunun gibi pek çok usul kuralı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…