- 5 Şubat 2010
- 680
- 111
- 323
- Konu Sahibi biromurluk
-
dava açarım bana öyle bir şey yapmaya kalkan patrona. yasal hakkım var elimde sen kimsin? sinir oluyorum bu zihniyeteİyi günler herkese. Dış ticaret ile ilgili bir firmada yaklaşık bir yıldır çalışıyorum. İş yerinde bir çalışanın çocuğu olacağı için doğum iznine ayrıldı. Fakat işe geri dönemedi. Çünkü patron yasal hakkı olan 4 ay izin kullanmasına karşıydı, ona göre kadın 40 gün sonra işe başlamalıydı. Ve istifaya zorlandı, baskılar sonucu kadın istifa etti. Şimdi yeni birini işe almak istiyoruz ve patron, kesinlikle bekar bir çalışan arıyor. Benle alakası ise burada başlıyor, ben 1 yıldır evliyim ve ileride tabiki de bir çocuğum olsun istiyorum. Çocuğum olursa bende kapının önüne konulacağımı biliyorum. Zaten kendimde bir yıl ara vermek istiyorum çocuk olduktan sonra orası ayrı. Fakat bu durum canımı sıkıyor, her patron çocuksuz, bekar bayan çalışan ararsa, çocuğu olan bayanlar hiç bir şekilde çalışamayacak mı? Kadın iş hayatında nasıl yer edinecek ? Siz neler düşünüyorsunuz, çocuk kadının iş bulması imkansız mı ?
bende doğum izninde olduğum için yerime ücretli öğretmen çalıştırıyorlar çocuklarımı kıskanıyorm vallaBende suan dogum iznindeyim ucretli iznim bitti ucretsiz iznimi kullandim. Benim dogum iznine ayrılacağım hafta buroya bir bayan gidip geliyordu anlamistim yerime dusunduklerini oylede oldu. Yilbasinda geri donecegim ne patron cikardi nede ben istifa ettimbakalim ben neler gorecegim geri donunce.
dava açarım bana öyle bir şey yapmaya kalkan patrona. yasal hakkım var elimde sen kimsin? sinir oluyorum bu zihniyete
Bu patronlar da bekara evlenir bu, evliye çocuk yapar bu, hamileye zaten iş göremez bu, çocukluya çocuğu hasta olur bu diye bakıyorlar.
%100 haksızlar mı, hayır. İş akışı bir şekilde bozuluyor. Fakat şu da var, hepsi insani durumlar. Eğer iş akışın tıkır tıkır gitsin istiyorsan robotlarla çalış.
yasalara göre doğumdan sonraki bir yıl boyunca hiç bir şekilde isten çıkarılamıyor. yani işten çıkarılma gibi gözüküp de tazminat alma durumu olamazdı. İşten çıkarılmaması bu yüzden olamazdı. Mecbur istifa etti. Ama istenilmeyen yerde durmam mantığıyla ayrıldı sanırım. Küçük bir ofis tüm gün yüzyüze bakıyoruz patronla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?