Patronların gözünden çoçuklu kadın?

biromurluk

biricigim
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2010
680
111
323
İyi günler herkese. Dış ticaret ile ilgili bir firmada yaklaşık bir yıldır çalışıyorum. İş yerinde bir çalışanın çocuğu olacağı için doğum iznine ayrıldı. Fakat işe geri dönemedi. Çünkü patron yasal hakkı olan 4 ay izin kullanmasına karşıydı, ona göre kadın 40 gün sonra işe başlamalıydı. Ve istifaya zorlandı, baskılar sonucu kadın istifa etti. Şimdi yeni birini işe almak istiyoruz ve patron, kesinlikle bekar bir çalışan arıyor. Benle alakası ise burada başlıyor, ben 1 yıldır evliyim ve ileride tabiki de bir çocuğum olsun istiyorum. Çocuğum olursa bende kapının önüne konulacağımı biliyorum. Zaten kendimde bir yıl ara vermek istiyorum çocuk olduktan sonra orası ayrı. Fakat bu durum canımı sıkıyor, her patron çocuksuz, bekar bayan çalışan ararsa, çocuğu olan bayanlar hiç bir şekilde çalışamayacak mı? Kadın iş hayatında nasıl yer edinecek ? Siz neler düşünüyorsunuz, çocuk kadının iş bulması imkansız mı ?

biran acaba bizim burdan birimisiniz acaba dedim ama sonra baktım istifa falan yok değil dedim ,

gerçekten öyle hep gidecek gözüyle kıymetsiz eleman olarak görünüyoruz ,

bizimkilerde erkek elemana agırlık veriyorlar ,

Arkadaşınız fazlaca safmış kusura bakmayın.
Yeni kanunlar kadınların haklarını sonuna kadar araması açısından imkan tanıyor.
Keşke bir avukat yardımı alsaymış, ciddi cezalar öderdi o patron!
istifaya zorlanmak nedir.

Ayrıca sizin ve firmada çalışan diğer kadınların da bu duruma sessiz kalması ayrı bir muamma.
Kadınlar bir birine sahip çıkmayı öğrenemedikçe, erkek egemen bir toplumda yaşamak zorunluk oluyor.

Herşeyi geçtim, kendiniz için de bu kadar endişe etmeyin.
Çünkü dediğim gibi, artık çalışan anneler için imkanlar sanıldığı kadar az değil.
Yasal olan haklarınız var ve sonuna kadar bunları kullanabilirsiniz.

Zorla istifa ettirmek yerine neden en azından tazminatını verip göndermiyorlar ? Annelik iznine laf etmek gibi bir lüksü nasıl bulmuş işveren anlamıyorum. Ne kadar vicdansız olmuşlar. Haklarımızı yeterince bilmiyoruz ve kendimizi savunamıyoruz bence. Sizin de sonunuz aynı görünüyor neticede, siz de benim gibi hamile olduğunuz öğrenildiğinde biraz tepki alabilirsiniz. Her iş yeri böyle değildir tabi, ama çoğunluk vicdansız olmuş artık, sadece işini parasını düşünüyor, ona emek veren çalışanının bir hayatı olduğunu umursamıyor.

dava açarım bana öyle bir şey yapmaya kalkan patrona. yasal hakkım var elimde sen kimsin? sinir oluyorum bu zihniyete

Tazminat falan almadı mı? Dava açma hakkı vardı arkadaşınızın.

ücretsiz izin talebini işveren vermek zorunda eğer vermiyorsa ben onun yerinde olsan istifa etmez uğraşırdım öyle kolay değil doğum sonrası birinin işine son vermek. isterse çocuk ilkokul çağına gelene kadar yarım gün çalışır buna izin vermek durumundadır. böyle işverenler oldukça insan sinir küpü oluyor

Bende ücretli izin 6 ay olsun diye düşünüyorum ama benim düşünceme değil kanunlara uyuyoruz, patronda kanuna uymak zorunda uymadığı yerde şikayet edilir,keşke etseydi o atılan kişi, ne kaybedecekti ki

Bende suan dogum iznindeyim ucretli iznim bitti ucretsiz iznimi kullandim. Benim dogum iznine ayrılacağım hafta buroya bir bayan gidip geliyordu anlamistim yerime dusunduklerini oylede oldu. Yilbasinda geri donecegim ne patron cikardi nede ben istifa ettim bakalim ben neler gorecegim geri donunce.

bende doğum izninde olduğum için yerime ücretli öğretmen çalıştırıyorlar çocuklarımı kıskanıyorm valla

Yok öyle hamileyken işten çıkarmak, tazminatını ödese bile işe geri alım davası açarsın dava bitene kadar geçen süreçteki maaşlarını da alırsın. Ayrıca öyle kafasına göre izni falan kesemez önceki arkadaşının yaptığını yapma sakın hakkını kullan doğum izni istemiyosa erkek çalışan alacak efendim.

dava açarım bana öyle bir şey yapmaya kalkan patrona. yasal hakkım var elimde sen kimsin? sinir oluyorum bu zihniyete

Hamile ve çalışan bir bayan olarak konuşuyorum.
Gerçekten ben de dava açarım böyle bir durumda.
Ayrıca çok şükür ki çalıştığım yer bu tarz şeylere müsade etmeyen kurumsal bir firma.
Hakları sonuna kadar destekliyor.

Genelde ofis çalışanları yarı yarıya kadın + erkek oranı.
Kadınların çoğu 2 çocuklu.

Nasıl bir zihniyettir istifaya zorlamak.
Çok sinir bozucu...

Bu patronlar da bekara evlenir bu, evliye çocuk yapar bu, hamileye zaten iş göremez bu, çocukluya çocuğu hasta olur bu diye bakıyorlar.

%100 haksızlar mı, hayır. İş akışı bir şekilde bozuluyor. Fakat şu da var, hepsi insani durumlar. Eğer iş akışın tıkır tıkır gitsin istiyorsan robotlarla çalış.

yasalara göre doğumdan sonraki bir yıl boyunca hiç bir şekilde isten çıkarılamıyor. yani işten çıkarılma gibi gözüküp de tazminat alma durumu olamazdı. İşten çıkarılmaması bu yüzden olamazdı. Mecbur istifa etti. Ama istenilmeyen yerde durmam mantığıyla ayrıldı sanırım. Küçük bir ofis tüm gün yüzyüze bakıyoruz patronla

%100 haksızlar. Bence.
Şahsi fikrim.
Evet iş akışı bozuluyor.
Fakat gel gelelim iş akışını sadece kadınlar mı bozuyor?
Erkeklerin de hastalığı, ameliyatı, ailesinde yaşanan olumsuzları var.
İlla yaşıyoruz iş hayatında, günlerce işe gelemedikleri oluyor.
Eşleri doğum yaptığında, erkeklerin de 3 gün (en son hatırladığım kadarı ile, uzatılmadıysa eğer) yasal izni var.
Vb.

ama son dediğin doğru.
işler tıkır tıkır gitsin istiyorlarsa, o zaman robotlar ile çalışsınlar.
Bu mümkün olmadığı ve insanların şahsi ve ailevi ihtiyaçlarını karşılamak için çalışması gerektiği için,
zaten var olan yasal imkanlar olduğuna göre, yapılan haksızlıklar da göz ardı edilmemeli.

Sırf kadın olduğum için de 2. plana atılmamalıyım!
Hangi devirdeyiz canım.

Tek diyeceğim arkadaşınıza yazık olmuş.
Patronu da bunu fırsat kollayıp her çalışanına böyle davranma hakkı bulacak kendisine.
Taki karşısına hakkını arayan bir cabbar çıkana kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…