- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi biromurluk
-
Açıkçası benim de burada istenmediğim çok bariz, yüzüme bakıp günaydın bile demiyorlar ama kovamıyorlar da. Tüm gün yüz yüzeyiz dediğin gibi. Hem ihtiyaçları var hem de malum haklardan dolayı çıkaramıyorlar. Ben de alacağım parama bakarım diyorum oturuyorum, bazen fıttırsam da çıkmıyorum inatçıyım bu konuda da. En azından haklarını alma konusunda direnseydi pes etmeseydi keşke.yasalara göre doğumdan sonraki bir yıl boyunca hiç bir şekilde isten çıkarılamıyor. yani işten çıkarılma gibi gözüküp de tazminat alma durumu olamazdı. İşten çıkarılmaması bu yüzden olamazdı. Mecbur istifa etti. Ama istenilmeyen yerde durmam mantığıyla ayrıldı sanırım. Küçük bir ofis tüm gün yüzyüze bakıyoruz patronla
Ama bunların hepsi zaruri ihtiyaçlar, bu yüzden mahcup hissetmemiz ne kadar kötü değil mi ? Aynı şey patronun kızı ya da oğlunun, hatta kendi başına gelse ne olacak, iş akışı dinleyecekler mi? Azıcık empati gerek. Her şeyi geçtim şu hayatta çocuk sahibi olmayan mı sadece kendi ayakları üzerinde durabilir. Sırf doğum yapma kabiliyeti kadın ırkına verildiği için her durumda dışlanmamız her konuda bizim üzerimizde hak sahibi olunması çok üzücü değil mi ?İş akışı bozulduguna bende ınanıyorum mesela son 1 yılımı anlatayım.
oğlum okula basladı ılk hafta ıse gelmedım
okulda sorunlar oldu hep gıttım
Once oglum karne aldı,
sonra hastalandı
sonra kulup toplantıları oldu okulda
sonra kolunu kırdı gıdemedım ıse
sonra karne aldı :)
sonra ben yazın toplamda 27 gun ızın kullandım.
sonra ben kaza gecırdım
Uzerıne hamıle kalırsam herhalde kendımı kovdurmayı basaracagım
psikolojik olarak uyguladıkları baskı ve zorlamaya karşı ne önerirsiniz ? Bir patrona bana işten çıkmam için psikolojik baskı uyguladı diyerek dava açabilir miyiz? Açarsak nasıl ispatlarız?Ben her zaman şunu savunuyorum.
Herkes tezinde ve düşüncesinde kendince haklı.
Fakat yasal haklarını bilerek hareket ettiğiniz sürece, haksız patronları da dize getirmek mümkün.
Ama kadınlar susup herşeyi sineye çektikçe bu ve bunun gibi vakaalar artacaktır.
Bende masami ozledim:)) ama tazminatimi verip cikarirsa hic fena olmaz hemen unuturumbende doğum izninde olduğum için yerime ücretli öğretmen çalıştırıyorlar çocuklarımı kıskanıyorm valla
Tabiki açılır, mobbing davası açabilirsin iş yerine. Bu şekilde dava örnekleri de var internette bir bak istersen. Nasıl ispatladıklarını da açıklıyorlar.psikolojik olarak uyguladıkları baskı ve zorlamaya karşı ne önerirsiniz ? Bir patrona bana işten çıkmam için psikolojik baskı uyguladı diyerek dava açabilir miyiz? Açarsak nasıl ispatlarız?
Şahitler ile.psikolojik olarak uyguladıkları baskı ve zorlamaya karşı ne önerirsiniz ? Bir patrona bana işten çıkmam için psikolojik baskı uyguladı diyerek dava açabilir miyiz? Açarsak nasıl ispatlarız?
Sizin patron da ne hainmiş 40 gun sonra işe başlanır mı ya.istifaya zorlamışlar bı de .İyi günler herkese. Dış ticaret ile ilgili bir firmada yaklaşık bir yıldır çalışıyorum. İş yerinde bir çalışanın çocuğu olacağı için doğum iznine ayrıldı. Fakat işe geri dönemedi. Çünkü patron yasal hakkı olan 4 ay izin kullanmasına karşıydı, ona göre kadın 40 gün sonra işe başlamalıydı. Ve istifaya zorlandı, baskılar sonucu kadın istifa etti. Şimdi yeni birini işe almak istiyoruz ve patron, kesinlikle bekar bir çalışan arıyor. Benle alakası ise burada başlıyor, ben 1 yıldır evliyim ve ileride tabiki de bir çocuğum olsun istiyorum. Çocuğum olursa bende kapının önüne konulacağımı biliyorum. Zaten kendimde bir yıl ara vermek istiyorum çocuk olduktan sonra orası ayrı. Fakat bu durum canımı sıkıyor, her patron çocuksuz, bekar bayan çalışan ararsa, çocuğu olan bayanlar hiç bir şekilde çalışamayacak mı? Kadın iş hayatında nasıl yer edinecek ? Siz neler düşünüyorsunuz, çocuk kadının iş bulması imkansız mı ?
Bu ne kadar çirkin bi üslup inanamadım şu an. Bu kadar özele girmeye ne hakları var inanamıyorum gerçekten !yaklaşık 2 sene önce çocuğum olmadığı için hamile kalma ihtimalim olabileceğini düşünülerek iş başvurum yarım kaldı oysa herşeyde anlaşmıştık.
ık müdürüde kadındı
bana ne ile korunuyorsunuz? kaç yıllık evli isiniz ?
neden bu kadar yıl çocuk düşünmediniz?
işe başlayınca ne kadar sürede hamile kalmayı düşünüyorsunuz?
bu arada ben cevaplarımda çocuk düşünmediğimi çocuklarla aram olmadığını en az 2 sene daha çocuk yapmayacağımı ilettiyorum
nihai son ise çocuğunuz olma ihtimaline karşı bu iş olmadı sağlık olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?