- 29 Nisan 2016
- 1.422
- 4.254
- 133
- Konu Sahibi biromurluk
-
İyi günler herkese. Dış ticaret ile ilgili bir firmada yaklaşık bir yıldır çalışıyorum. İş yerinde bir çalışanın çocuğu olacağı için doğum iznine ayrıldı. Fakat işe geri dönemedi. Çünkü patron yasal hakkı olan 4 ay izin kullanmasına karşıydı, ona göre kadın 40 gün sonra işe başlamalıydı. Ve istifaya zorlandı, baskılar sonucu kadın istifa etti. Şimdi yeni birini işe almak istiyoruz ve patron, kesinlikle bekar bir çalışan arıyor. Benle alakası ise burada başlıyor, ben 1 yıldır evliyim ve ileride tabiki de bir çocuğum olsun istiyorum. Çocuğum olursa bende kapının önüne konulacağımı biliyorum. Zaten kendimde bir yıl ara vermek istiyorum çocuk olduktan sonra orası ayrı. Fakat bu durum canımı sıkıyor, her patron çocuksuz, bekar bayan çalışan ararsa, çocuğu olan bayanlar hiç bir şekilde çalışamayacak mı? Kadın iş hayatında nasıl yer edinecek ? Siz neler düşünüyorsunuz, çocuk kadının iş bulması imkansız mı ?
tüm iş verenler cocuksuz sorunsuz calısan ister malesef onlar için kesinlikle yok hastayım yok cenazem var demeyın malesef cocuk düsünüyorsanız o işten cıkartırlar iş beklemez denırrrİyi günler herkese. Dış ticaret ile ilgili bir firmada yaklaşık bir yıldır çalışıyorum. İş yerinde bir çalışanın çocuğu olacağı için doğum iznine ayrıldı. Fakat işe geri dönemedi. Çünkü patron yasal hakkı olan 4 ay izin kullanmasına karşıydı, ona göre kadın 40 gün sonra işe başlamalıydı. Ve istifaya zorlandı, baskılar sonucu kadın istifa etti. Şimdi yeni birini işe almak istiyoruz ve patron, kesinlikle bekar bir çalışan arıyor. Benle alakası ise burada başlıyor, ben 1 yıldır evliyim ve ileride tabiki de bir çocuğum olsun istiyorum. Çocuğum olursa bende kapının önüne konulacağımı biliyorum. Zaten kendimde bir yıl ara vermek istiyorum çocuk olduktan sonra orası ayrı. Fakat bu durum canımı sıkıyor, her patron çocuksuz, bekar bayan çalışan ararsa, çocuğu olan bayanlar hiç bir şekilde çalışamayacak mı? Kadın iş hayatında nasıl yer edinecek ? Siz neler düşünüyorsunuz, çocuk kadının iş bulması imkansız mı ?
Zorla istifa ettirmek yerine neden en azından tazminatını verip göndermiyorlar ? Annelik iznine laf etmek gibi bir lüksü nasıl bulmuş işveren anlamıyorum. Ne kadar vicdansız olmuşlar. Haklarımızı yeterince bilmiyoruz ve kendimizi savunamıyoruz bence. Sizin de sonunuz aynı görünüyor neticede, siz de benim gibi hamile olduğunuz öğrenildiğinde biraz tepki alabilirsiniz. Her iş yeri böyle değildir tabi, ama çoğunluk vicdansız olmuş artık, sadece işini parasını düşünüyor, ona emek veren çalışanının bir hayatı olduğunu umursamıyor.
aynen öyle ilk çok üzüldüm sonra böyle zihniyetin olduğu yerde çalışamayacağımı düşündümBu ne kadar çirkin bi üslup inanamadım şu an. Bu kadar özele girmeye ne hakları var inanamıyorum gerçekten !
kesinlikle haklısınAslında onlarda kendilerince haklı.yeni işe giriyorlar hooop hemen çocuk gidiyor 4 ay sonra geri geliyor.o arada iş aksıyor yeni birini alamıyorsun artı diğer çalışanlarda o kişinin işini yapıyor 2 kat yoruluyor sonuçta o insanlarda mağdur kalıyor vs vs .sonuçta hamile bir kadın normal bir insan gibi çalışamaz sürekli izin alır rapor alır yani çok zor.öte yandan hayat şartları malum tek maaşla geçinmek zor.keşke çocuklu ailelere para yardımı yapılsa kadınlarda çocuklar büyüyene kadar çalışmak zorunda kalmasa..bunun çözümü budur ..
Aslında onlarda kendilerince haklı.yeni işe giriyorlar hooop hemen çocuk gidiyor 4 ay sonra geri geliyor.o arada iş aksıyor yeni birini alamıyorsun artı diğer çalışanlarda o kişinin işini yapıyor 2 kat yoruluyor sonuçta o insanlarda mağdur kalıyor vs vs .sonuçta hamile bir kadın normal bir insan gibi çalışamaz sürekli izin alır rapor alır yani çok zor.öte yandan hayat şartları malum tek maaşla geçinmek zor.keşke çocuklu ailelere para yardımı yapılsa kadınlarda çocuklar büyüyene kadar çalışmak zorunda kalmasa..bunun çözümü budur ..
Bir erkeğin çalışma hakkını elinden almamak için çalışmıyorum diyen üyeler vardı burada. Kadınlar böyle düşünüyorlarken erkeklerin düşünmesi normaldir
Temsili örnek :
Diyelim ki annem babam rahmete gitmiş. Ya da ancak kendilerini geçindiriyor... Eşimin ailesi de beni hiç sevmez ( Hep o kör olasıca KV yüzünden ) Hopppp eşimi de kaza da kaybettim... Çocuklarımda var bakılması gereken... Erkekler işsiz kalmasın diye de çalışmayayım... Ne yapacağım çocuklarımla ? Bu kafadaki kadınların evine temizliğe gidebilirim ancak değil mi ?
Örümcek ağının bile zamanında İslam'a faydası olmuş da bu beyinlere katkısı sıfır.... Çalışmıyorlar ama itile kakıla ömür geçiriyorlar...
Özel sektör ne yazık ki işte bu kadar acımasız ve insanlıktan yoksun. Zamanında 1 işverenim ki bayandır kendisi, bir devlet kurumunda çözülemeyen iş için bana kadınlığını kullan demişti. Benim ki kendime kadar kızınız kullansın demiştim. Sonrada tazminatımı da alarak ayrılmıştım
Evet aynen böyle söyledi... Üstelikde 40 yaş civarı insanların çocukluğuna damgasını vurmuş ve çok iyi hatırlayacağı çok köklü bir firma.... Özel sektör çalışanı eze eze yürüyor, her koşulda....YUH boyle mi dedi? Bir kadin da bunu diyorsa, erkekler daha kadinlari cooook ezer.
Bir patron olarak :) ben de buna katiliyorum. Bir kadin olarak ayrimciliga karsiyim. Ote yandan patron olarak, 25-35 yas arasi kadin bir aday geldiginde , kritik bir pozisyona adaysa mesela ortaklarim ya cocuk sahibi olursa , isi kim goturecek diyorlar ve bir noktada haklilar.
bnm yasadigim yerde yasal annelik izni 3 sene,eger kurumla suresiz anlasman varsa 3sene izin bitmeden ikinciye hamile kalarak izni 6 seneye rahatca uzatabiliyorsun
bn ikinci bebeğime hamileyim bi 3 sene daha evde durma hakkım var ama 2 sene içinde başlarım diyorum,sefime bunu soylediğimde tepkisi ' bu senin yasal hakkın istediğin kadar izin kullan' oldu..
sanırım çoluğum çocugum büyümeden yaşadığım yerden ayrılmicam
Yani herkes işini götürmek zorunda..adamda ekmeğinin peşinde .Bir patron olarak :) ben de buna katiliyorum. Bir kadin olarak ayrimciliga karsiyim. Ote yandan patron olarak, 25-35 yas arasi kadin bir aday geldiginde , kritik bir pozisyona adaysa mesela ortaklarim ya cocuk sahibi olursa , isi kim goturecek diyorlar ve bir noktada haklilar.
Benim katilmadigim yer , bence cocuklu/cocuksuz ayrimi erkeklere de uygulanmali. Madem ayrimcilik var cinsiyet ustune olmasin cocuklu/cocuksuz ustune olsun bari. Cocuklu erkekler de evde bebek gurultusunden uyuyamiyor, dinlenemiyor, cocugu doktora goturmekti sorunlariydi ugrasiyor...onlarin da verimi dusuyor sonucta. Ben aynen boyle dusunuyorum bunu ortaklarima da soyledim zonk oldular
bnm yasadigim yerde yasal annelik izni 3 sene,eger kurumla suresiz anlasman varsa 3sene izin bitmeden ikinciye hamile kalarak izni 6 seneye rahatca uzatabiliyorsun
bn ikinci bebeğime hamileyim bi 3 sene daha evde durma hakkım var ama 2 sene içinde başlarım diyorum,sefime bunu soylediğimde tepkisi ' bu senin yasal hakkın istediğin kadar izin kullan' oldu..
sanırım çoluğum çocugum büyümeden yaşadığım yerden ayrılmicam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?