Patronların gözünden çoçuklu kadın?

Istifa etmeden once bi avukata danissaydi keske.

Haklarimizi bilmezsek,kullanamayiz degil mi ,bunun icin de arastirip ogrenmek lazim .

Farkli bi acidan bakarsak kadina zarari yine kadinlar veriyo.

Isten surekli cocugunu bahane ederek izin alan,gec gelen,sorumluluklarini tam anlamiyla yerine getirmeyen kadin calisanlar calisan kadin imajini zedeliyolar.

tüm iş verenler cocuksuz sorunsuz calısan ister malesef onlar için kesinlikle yok hastayım yok cenazem var demeyın malesef cocuk düsünüyorsanız o işten cıkartırlar iş beklemez denırrr

Ya gerçekten lanet olsun bu sistemi denetimsiz bırakanlara. Yurt dışında yaşıyorum, öyle aşırı gelişmiş bir yer, Avrupa Birliği falan da değil yani. Hamileliği öğrendiğiniz andan itibaren izne çıkıp çocuk 1 yaşına girince işe dönüyorsunuz. Kimse de işten atamaz aksine evden çalışma vs. yöntemlerle desteklenir anne. Bir hamile kadın bile işime dönemezsem endişesi ile izne ayrılmadı. Tek sorun maaşınız saat gibi gününde yatmıyor, bazen 1 ay gecikiyor, sonra hepsi toplu geliyor.

Bu arada bu bahsettiğim özel sektör.

O...u cocuklugundan , tazminatin ustune yatmak icin iste. Patronlar cok cakal cooooooook.

Sayfaları okumadım daha önce de yazmıştım bu konuda da bulunsun

Oğlum 4 yaşında iken bir iş görüşmesine gittim ki ben 3,5 aylık bebeği bırakıp 11 saat çalışmıştım zamanında

Neyse görüştük vs Kv niz yakın mı oturuyor dediler yok dedim işte şu tarafta vs sohbet

Çocuğa kim bakıyor kreşe gidiyor 25 aylıktan beri vs

Sonra aradılar biz sizi çokkkk beğendik ama işe almadık normalde mesaj atarız ama bunu söylemek istedik

Mesleğiniz yetkinliklerinin tam aradığımız kişi ama çocuğunuz var biz de sizden daha az beğendiğimiz erkek adayı aldık

Küfür gibi yani almadık diye sadece mesaj atsalardı daha iyiydi tabii

ben bu konuda bazen patronlarada hak verıyorum, bı eleman yetıstırıyorsun hop 1 yıl sonra hamıle olup gıdıyo ve cıkaramıyorsun yanı kucuk ısletmeler ıcın gercekten buyuk bı sorun . yanı belkı ben esnafım ve bı eleman kaldırabılıyorum oda dogum ıznıne cıkarsa ben ne yapayım... ama tabı bu karsılıklı net sekılde konusulup ortak karara varılarak yapılır.

Özel sektörde bazı şeyleri patronlara kabul ettirmek imkansız
Dava,kanun falan hikaye, büyük kurumsal bir yerde çalışıyorsanız dava açıp hak arayabilirsiniz
Ancak küçük ve orta ölçekli şirketlerde maalesef bu imkansız
23 yıllık iş hayatım var, işverenden davacı olan arkadaşlar gördüm, mahkemeler hep işçiden yanadır aç davanı diye gaz verenleri çok oldu, hiç bir şey kanıtlayamadılar ve davalar hep işveren lehine sonuçlandı, herkesin işine ihtiyacı var, kimse diğerine şahitlik etmedi. Bu şekilde 6 kişi eski iş arkadaşlarım var. Önceki iş yerimde istifaya zorlandılar ve işverenden hiç bir şey alamadılar.
Uğraşacak gücün, geçinecek paran varsa işverenle uğraşırsın, internette gezen bir kaç emsal dava maalesef yeterli bir dayanak değil. Hamile ya da çocuklu kadınlar bu konularda her zaman sıkıntı çekiyorlar özel sektörde, çözüm sağlanmış değil maalesef. Ancak bir de şu var ki çocuk bahanesi ile haftada üç gün izin alan, gelmeyen ya da geç gelen arkadaşlar var, zaruri bir hal olmadan bu tür davranışlarda yöneticileri çok zorluyor, çocuk konusunu suistimal eden çok insan var bu da inkar edilemez

Aslında onlarda kendilerince haklı.yeni işe giriyorlar hooop hemen çocuk gidiyor 4 ay sonra geri geliyor.o arada iş aksıyor yeni birini alamıyorsun artı diğer çalışanlarda o kişinin işini yapıyor 2 kat yoruluyor sonuçta o insanlarda mağdur kalıyor vs vs .sonuçta hamile bir kadın normal bir insan gibi çalışamaz sürekli izin alır rapor alır yani çok zor.öte yandan hayat şartları malum tek maaşla geçinmek zor.keşke çocuklu ailelere para yardımı yapılsa kadınlarda çocuklar büyüyene kadar çalışmak zorunda kalmasa..bunun çözümü budur ..

Bu ne kadar çirkin bi üslup inanamadım şu an. Bu kadar özele girmeye ne hakları var inanamıyorum gerçekten !
aynen öyle ilk çok üzüldüm sonra böyle zihniyetin olduğu yerde çalışamayacağımı düşündüm
ama kadın ne ile korunuyorsunuz diye sorunca çok şaşırmıştım

kesinlikle haklısın

Bir patron olarak :) ben de buna katiliyorum. Bir kadin olarak ayrimciliga karsiyim. Ote yandan patron olarak, 25-35 yas arasi kadin bir aday geldiginde , kritik bir pozisyona adaysa mesela ortaklarim ya cocuk sahibi olursa , isi kim goturecek diyorlar ve bir noktada haklilar.

Bir erkeğin çalışma hakkını elinden almamak için çalışmıyorum diyen üyeler vardı burada. Kadınlar böyle düşünüyorlarken erkeklerin düşünmesi normaldir

Temsili örnek :
Diyelim ki annem babam rahmete gitmiş. Ya da ancak kendilerini geçindiriyor... Eşimin ailesi de beni hiç sevmez ( Hep o kör olasıca KV yüzünden ) Hopppp eşimi de kaza da kaybettim... Çocuklarımda var bakılması gereken... Erkekler işsiz kalmasın diye de çalışmayayım... Ne yapacağım çocuklarımla ?
Örümcek ağının bile zamanında İslam'a faydası olmuş da bu beyinlere katkısı sıfır.... Çalışmıyorlar ama itile kakıla ömür geçiriyorlar...
Özel sektör ne yazık ki işte bu kadar acımasız ve insanlıktan yoksun. Zamanında 1 işverenim ki bayandır kendisi, bir devlet kurumunda çözülemeyen iş için bana kadınlığını kullan demişti. Benim ki kendime kadar kızınız kullansın demiştim. Sonrada tazminatımı da alarak ayrılmıştım

YUH boyle mi dedi? Bir kadin da bunu diyorsa, erkekler daha kadinlari cooook ezer.

YUH boyle mi dedi? Bir kadin da bunu diyorsa, erkekler daha kadinlari cooook ezer.
Evet aynen böyle söyledi... Üstelikde 40 yaş civarı insanların çocukluğuna damgasını vurmuş ve çok iyi hatırlayacağı çok köklü bir firma.... Özel sektör çalışanı eze eze yürüyor, her koşulda....

bnm yasadigim yerde yasal annelik izni 3 sene,eger kurumla suresiz anlasman varsa 3sene izin bitmeden ikinciye hamile kalarak izni 6 seneye rahatca uzatabiliyorsun
bn ikinci bebeğime hamileyim bi 3 sene daha evde durma hakkım var ama 2 sene içinde başlarım diyorum,sefime bunu soylediğimde tepkisi ' bu senin yasal hakkın istediğin kadar izin kullan' oldu..
sanırım çoluğum çocugum büyümeden yaşadığım yerden ayrılmicam

Benim katilmadigim yer , bence cocuklu/cocuksuz ayrimi erkeklere de uygulanmali. Madem ayrimcilik var cinsiyet ustune olmasin cocuklu/cocuksuz ustune olsun bari. Cocuklu erkekler de evde bebek gurultusunden uyuyamiyor, dinlenemiyor, cocugu doktora goturmekti sorunlariydi ugrasiyor...onlarin da verimi dusuyor sonucta. Ben aynen boyle dusunuyorum bunu ortaklarima da soyledim zonk oldular

Yani herkes işini götürmek zorunda..adamda ekmeğinin peşinde .

yok odalar ayriliyor zaten yani bizde oyle oldu mesela..etrafimda cogu insanda boyle ilk zamanlar erkekleri odadan gondermek daha mantikli,bnm esimin ise uykusuz gitme gibi bi luksu yok mesela,birini dalginlikla oldurebilir Allah korusun,oyuzden calisma odasina yatak koyduk..ayrica burda babalatda cikabiliyor annelik iznine,ilk 1 sene anne mecburi cikiyor sonraki 2 sene baba devralip anne calismaya baslayabiliyor

3 sene mi!!! Nerede yaşıyorsun? Hemen oradan bir koca bulup taşınayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…