• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patronumun babamı araması

Bi de kafayı yemek üzereymiş premses🫠 Şu an Türkiye şartlarında kaç gencin işsiz olduğundan haberi yok sanırım. Babası işini hazır etmiş altın tepside sunmuş resmen. Ülkemizde kaç kişinin babası bu şekilde uğraşıyor? Adam bir de suçlu olmuş.
Aynen ya kac genc intihar etti bir genc kadin örnegin ögretmen di atanamadi bu da dört Elle sarilip yahu

İse girme seklim zaten etik degil Bari hakkiyla yapayim diyecegi yerde bana ne o yapsin su yapsin

Ben kendi isimi bitirip arkadasa yardima gidiyorum mecbur da degilim özellikle yeni baslayanlara

3 Saat icerde kalan saat 16:05 e kadar disarda calisiyoruz

Sinirsiz senetim de var öyle kolay kovamazlar mesela ama genede verilen her isi yapiyorum

Haksiz tek lokma gecmesin bogazimizdan diye

aslında ramazan ayında erken çıkma muhabbeti kadınlar evlerine erken gitsin, ve yemek yapsın diye 🤭. Oruç zorluyor onları vs diye değil, erkeklerin hemcinsleri aç kalmasın amaç… sizin evde yemek yapma sorumluluğunuz var mı gerçekten.

O işi yapmalıydınız…
tam aklımdan geçeni yazmışsınız :)
muhtemelen anneniz evde konu sahibi tabi hayattaysa
sizin işyerinde kadınlar iftara rahat hazırlansın diye verilen insiyatif bu
o işi yapmalıydınız kusura bakmayın
tabi babanızın aranması da yanlış o ayrı

Aynen ya kac genc intihar etti bir genc kadin örnegin ögretmen di atanamadi bu da dört Elle sarilip yahu

İse girme seklim zaten etik degil Bari hakkiyla yapayim diyecegi yerde bana ne o yapsin su yapsin

Ben kendi isimi bitirip arkadasa yardima gidiyorum mecbur da degilim özellikle yeni baslayanlara

3 Saat icerde kalan saat 16:05 e kadar disarda calisiyoruz

Sinirsiz senetim de var öyle kolay kovamazlar mesela ama genede verilen her isi yapiyorum

Haksiz tek lokma gecmesin bogazimizdan diye
Çok dayanmaz bu bir kere göze batmış şutlarlar

Herkese gunaydin gercekten kafayi yemek uzereyim. Babam ve calistigim ofisin sahibi ortaokuldan arkadaslar zaten staj yaparken de o vesileyle girmistim daha sonra da ise basladim. Babamin arkadasi kurucu patron bir de mudurumuz var ayrıca , ramazanda kadin personeller islerini bitirdiklerini şefe gosterdikten sonra 16.00 da paydos edebiliyor. Ramazan boyunca bu şekilde ilerledik dün de saat 16.00 olmaya yakın şefe yazıları yazdığımı, kontrole gittiğimi ve bir işimin kalmadığını söyledim her zamanki gibi (işimi 13.00-14.00 arası bitirmiş oluyorum zaten) daha sonra şefim de o gün izinli olan kişinin masasındaki dosyanın acil olduğunu ve yapmam gerektiğini söyledi. Saat de 16.00 olmaya çok yakındı bende saat 4 de çıkmam gerektiğini daha önce söylemiş olsaydı yapabileceğimi söyledim, o da agresif bi tavırla bana zaten bu erken çıkma muhabbeti olduğundan beri işi saldığımızı falan söyledi. Alakası yok bu arada herkes aynı şekilde işini canla başla bitirmeye çalışıyor. Neyse ben o sırada yapmayacağımı 5e kadar orda olan erkek çalışanların yapabileceğini ve saatin 4 olduğunu çıkmam gerektiğini söyleyip çıktım, şefimiz de sinirlenip patronu aramış?? Hayır yani git müdüre söyle tamam mı kalkıp da patronu aramak ne demek ya? Bende bu olayları sabah işe hazırlanırken babamın bana nasihat vari konuşmasıyla öğreniyorum. Şefim gidiyor patrona söylüyor iş yapmadığımı ve erken çıktığımı(!) patron da kalkıp babamı arıyor, babam da gelmiş bana iş yerinde daha sakin olmamı ve verilen işleri yapmam gerektiğiyle alakalı nasihat çekiyor??

Saçmalığa bakın sinirden çıldırmak üzereyim. Bu sinirle gidip şefime bağırıp çağırmak istiyorum bu kadar ufak bi olayı büyülttüğü için ama yapmamam gerektiğinin de farkındayım. Sadece ne yapmam gerektiğini ona nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.
Bir saat daha dursaydın ne olacakti ki anlamadım yani bu yeni nesil de bir garip çık dedikleri saat 5. 4 -5 saat sonra çık demiyorlarki zaten bir saatlikte insan hatır gönül için bekler. Zaten seni de oraya hatır gönül için almışlar babanı rezil etmişsin yaptığın çok ayıp.

Gerçekten böyle işverenler olmasına çok şaşırdım.

Kendimi bildim bileli Allahım kabul etsin oruç da tuttum,işimi de yaptım. Erken çıkmayı bırakın,mesaiye bile kaldığım çok olmuştur.

Büyük bir nimet varmış elinizde. Umarım kıymetini bilirsiniz.

Haksızsın. Patronun babanı araması da bir nevi söyle çeki düzen versin kendine torpille işe soktuk bari işini yapsın demek istemiş adam. Erkekler yapsın ne ayrıca ya. Bundan sonra mimlendin en geç seni çıkartırlar hadi geçmiş olsun

işte bir şeyi kolay elde edince böyle nolduğunu şaşırıyorsun cahil özgüveni geliyor insana. insanda azıcık minnet duygusu olur elindekinin kıymetini bilir. adamlar insiyatif almış güzellik yapmış hanım kız kendine hak olarak görmüş. ne güzel memleket ya valla. o işe girerken bir sürü mülakattan geçilseydi bir sürü yerden red alıp sonra kabul alsaydın bir işe sahip olmanın kıymetini bilirdin

Herkese gunaydin gercekten kafayi yemek uzereyim. Babam ve calistigim ofisin sahibi ortaokuldan arkadaslar zaten staj yaparken de o vesileyle girmistim daha sonra da ise basladim. Babamin arkadasi kurucu patron bir de mudurumuz var ayrıca , ramazanda kadin personeller islerini bitirdiklerini şefe gosterdikten sonra 16.00 da paydos edebiliyor. Ramazan boyunca bu şekilde ilerledik dün de saat 16.00 olmaya yakın şefe yazıları yazdığımı, kontrole gittiğimi ve bir işimin kalmadığını söyledim her zamanki gibi (işimi 13.00-14.00 arası bitirmiş oluyorum zaten) daha sonra şefim de o gün izinli olan kişinin masasındaki dosyanın acil olduğunu ve yapmam gerektiğini söyledi. Saat de 16.00 olmaya çok yakındı bende saat 4 de çıkmam gerektiğini daha önce söylemiş olsaydı yapabileceğimi söyledim, o da agresif bi tavırla bana zaten bu erken çıkma muhabbeti olduğundan beri işi saldığımızı falan söyledi. Alakası yok bu arada herkes aynı şekilde işini canla başla bitirmeye çalışıyor. Neyse ben o sırada yapmayacağımı 5e kadar orda olan erkek çalışanların yapabileceğini ve saatin 4 olduğunu çıkmam gerektiğini söyleyip çıktım, şefimiz de sinirlenip patronu aramış?? Hayır yani git müdüre söyle tamam mı kalkıp da patronu aramak ne demek ya? Bende bu olayları sabah işe hazırlanırken babamın bana nasihat vari konuşmasıyla öğreniyorum. Şefim gidiyor patrona söylüyor iş yapmadığımı ve erken çıktığımı(!) patron da kalkıp babamı arıyor, babam da gelmiş bana iş yerinde daha sakin olmamı ve verilen işleri yapmam gerektiğiyle alakalı nasihat çekiyor??

Saçmalığa bakın sinirden çıldırmak üzereyim. Bu sinirle gidip şefime bağırıp çağırmak istiyorum bu kadar ufak bi olayı büyülttüğü için ama yapmamam gerektiğinin de farkındayım. Sadece ne yapmam gerektiğini ona nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.
Some nepotism problems 😂 birilerinin araciligiyla ise girerseniz, aracilar hep soz sahibi olur, boylede azar isitirsiniz. Eger kendiniz bulsaydiniz bu isi kimse babiskonuza sizi sikayet edemezdi, direkt cikisinizi verirdi, hos oyle bi durumda zaten isinize dort elle sarilirdiniz ya neyse.

Bu konuda haksızsınız malesef. Ramazan ayı olduğu için güzellik yapmışlar, bunu size verilmiş bir hak gibi görmeniz doğru değil. Normal çıkış saatiniz bile olsa acil bir iş varken işin aksamaması adına yapılabilir. Bu size bir şey kaybettirmez, aksine işinizi önemsediğinizi gösterir. Genel çıkış saatinize bağlı olarak sürekli tekrar eden bir durumsa tepki gösterebilirsiniz tabi o ayrı konu.

Sizinle konuşmak yerine babanızı aramalarına gelirsek, muhtemelen başka biri olsa işine son verileceği ve size de babanızın hatrına imtiyaz gösterdiği için doğrudan babanızı arayıp konuşmuş patronunuz. Durum bundan ibaret.

İçinde bulunduğunuz durumu romantize etmeye gerek yok. İş yerinde olan konular iş yerinde kalmalı. Patronunuz sizi uyaracaksa yüz yüze konuşmalıydı. Gençsiniz tecrübesizsiniz babanıza ayıp olmasın diye aramıştır ama bence bu da yanlış. Doğrudan demese de babanıza "bak senin kızın diye torpil yapıyorum, şefimi idare ediyorum" mesajı vermiş. Artık siz de bir zahmet olayları akışına bırakın. Ama sizin yerinizde olsam kendime başka iş bakmaya başlardım. Benzer bir olay başka bir konuda tekrar yaşanabilir

Tek yanlış olan babanı arayıp şikayet etmesi
nasıl bir iş yeri orası
Şikayet etmek için çocuğun velisini arayan öğretmen gibi
Ama davasında haklı şef
Verdiği işi yapmakla yükümlüsün, Ramazanda 16de çıkman iş yerinin çalışanlarına olan şıklığı, vermek zorunda değil, değişiklik yapabilir yada komple iptal edebilir. Yasal bir zorunluluğu yok.
Bu şekilde şımarıklık yapmanız çok yanlış.
Yöneticiniz olsam sizi çok sert uyarırdım, ikinci bir ihlalde işinize son verirdim.

ramazanda kadin personeller islerini bitirdiklerini şefe gosterdikten sonra 16.00 da paydos edebiliyor.

E işiniz bitmemiş. Yeni iş verilince işiniz bitmemiş oluyor farkındaysanız.
Şefiniz size mesai saatleriniz içinde bir iş vermiş. Benim çıkış saatim geldi diye bir şey olamaz çünkü çıkış saatiniz 16 değil. Çok basit bir mantık yürütmeyle sorun çözülüyor yani.
Bu işi ben yapmam, şu kişi yapsın diye bir şey de olamaz çünkü şefiniz sizden akıl alacak değil. İş size verildiyse tabii ki siz yapacaksınız.
Ufacık şeymiş, büyütmüşmüş. Meselenin büyüklüğünün kararını da vermişsiniz maşallah.

Babanızı araması normal şartlarda saçmalık ama beklentileriniz de tavrınız da normal olmadığı için adam sizin yüzünüzden kırk yıllık arkadaşıyla kötü olmak istememiştir.

Back
X