- 9 Mayıs 2015
- 1.366
- 3.880
- 333
- Konu Sahibi inceldigiyer
-
icimden seni alkislamak geldi, harika yapmissin canim :)Ne olmuş kızım demiyorsa yani. Yalandan dese daha mı iyi?
Benim kv de söylemez, ben de ona anne demiyorum. Kayınpedere baba deyip kendisine niye anne demediğimi sorduğunda da, babam bana kızım diyor, ben de ona baba diyorum dedim.
Bi daha da sesini çıkarmadı. Sen de öyle yap. Nişanlın sebebini sorarsa da söyle açık açık
icimden seni alkislamak geldi, harika yapmissin canim :)
arkadaslar ben hic strateji vs yapabilirmiyim tabikiside soyledim eskiyide karistirarak
sonuc husran :)
annem oyle zaten vs dedi, kisacasi savunma koruma herneyse
bende dedim ki tamam madem ailenin olumsuz yonde yaptigi hareketlere "o oyle, o oyledir, oyle yapar" diye koruyorsun
benimde bundan sonra ailene yapacagim olumsuz hareketler icinde "inceldigiyer oyle, oyledir, oyle yapar" diyeceksin onlarada beni koruyacaksin madem dedim.. tamam dedi
boylece kapattik konuyu
kisacasi ben herzman dis kapinin dis mandali, annesi biricik ve hakli :) hep oyle olacak demek ki bende artik kv ile ilgili en iyi ne kotu en ufak birsey ne konusurum ne sorarim
Diğer konu ile de ilgili olarak demezse demesin, sen de mümkün olduğu kadar az anne dersin olur biter.
Eşinin annesine ne yapmasını bekliyorsun ki? Küssün mü tavır mı koysun? Koca kızsın mesafeni sen ayarla, belli bir duruşun olsun. Bunu eşin ikinizin arasında sağlayamaz, krize dönüşür.
Mutlaka söyle içinde kalmasın. Ama yinede bi değişiklik olacağını zannetmiyorum çünkü annesini savunur mutlaka. Ama en azından için içini yememis olur. Ondan sonrası strateji canım. Sende ona nisanlinin yanında iyi davran sonra iyi davranma olur biter
Ozetleyeyim, kayinvalidem(nisanliyim) nisanlimin yaninda bana iyi, yokken soguk davranan ve beni istemedigi her turlu belli olan birisi. Ben nisanlima paylastigimda(hata ettim tabiki anasini savundu) kotu kalpli ve annesini kiskanan birisi oldum. Simdi konuma geleyim
Bugun Eda(kayinvalidenin gorumcesinin kizi ust katlarinda yasiyorlar) ile gorustuk konu konuyu acti ve bana dediki "Yengemi cok seviyorum cok iyi kalpli biri ama sana birkere bile kizim demiyor hep isminle hitap ediyor oysa sen ne sicakkanlisin 1 cumle kursan icinde 3 kere anne diyorsun ona neden boyle yapiyor kiziyorum ona" dedi .. bu tarz devam eden bir konusmamiz oldu, bende ne bileyim agzi aliskin degil herhalde dedim gecistirdim ama resmen yarama tuz basti
Size sorum ise.. nisanlim su an sehir disinda bir donem icin, aksama goruntulu konusacagiz ve bunu ona soylemek istiyorum, sen bana kotusun dedin anneni savundun ama bak cevreden insanlarinda dikkatini cekiyor, hemde senin kuzenin olan biri soyluyor bunu objektif bakan biri .. diye soylemelimiyim
Ben artik strateji ile ilerleyecegim kaynana baska dilden anlamiyor baksaniza
Sizce nisanlima soylemem mantikli olur mu? O yine annesini mi savunur? Lutfen akil verin lutfen sinir oluyorum[/QU
eda sana sakın agzından laf almak için yem atmıs olmasın alllahtan geciştirmişsin bence biraz da bu yönden bakOzetleyeyim, kayinvalidem(nisanliyim) nisanlimin yaninda bana iyi, yokken soguk davranan ve beni istemedigi her turlu belli olan birisi. Ben nisanlima paylastigimda(hata ettim tabiki anasini savundu) kotu kalpli ve annesini kiskanan birisi oldum. Simdi konuma geleyim
Bugun Eda(kayinvalidenin gorumcesinin kizi ust katlarinda yasiyorlar) ile gorustuk konu konuyu acti ve bana dediki "Yengemi cok seviyorum cok iyi kalpli biri ama sana birkere bile kizim demiyor hep isminle hitap ediyor oysa sen ne sicakkanlisin 1 cumle kursan icinde 3 kere anne diyorsun ona neden boyle yapiyor kiziyorum ona" dedi .. bu tarz devam eden bir konusmamiz oldu, bende ne bileyim agzi aliskin degil herhalde dedim gecistirdim ama resmen yarama tuz basti
Size sorum ise.. nisanlim su an sehir disinda bir donem icin, aksama goruntulu konusacagiz ve bunu ona soylemek istiyorum, sen bana kotusun dedin anneni savundun ama bak cevreden insanlarinda dikkatini cekiyor, hemde senin kuzenin olan biri soyluyor bunu objektif bakan biri .. diye soylemelimiyim
Sizce nisanlima soylemem mantikli olur mu? O yine annesini mi savunur? Lutfen akil verin lutfen sinir oluyorum
Eger soğuk davranırsan nisanlinin yanında emin ol şimdi sana tamam dese de hani senin içinde o öyledir diyeceğine dair evlendikten sonra bunu sorun olarak getirir önüne. Bunuda düşün canımsoyledim canim aksam :) dedigin gibi hiiiic bisey degismedi
ben strateji yapamayacagim ya gercekten, yok boyle bir kisiligim yok o yuzden ne nisanlimin yaninda ne de yalnizken buzlar kralicesi olacagim kendisine :) yapacak birsey yok
bu zamanda kimseye guven olmuyor ama gercekten hic oyle bir kiz degildir normalde nebileyim sanmam canim insallah oyle dememistir cok seviyorum cunku onu :)eda sana sakın agzından laf almak için yem atmıs olmasın alllahtan geciştirmişsin bence biraz da bu yönden bak
bu zamanda kimseye güvenme sonucta senin akaraban deil nişanlının akrabası ve kv le altlı üstlü oturuyo.. ayrıca soguk falan davranma normal ölçülü davran daha nişanlıyken annesine tepki alman çok batar gözüne ve farklı yerlere gider ilişkinizbu zamanda kimseye guven olmuyor ama gercekten hic oyle bir kiz degildir normalde nebileyim sanmam canim insallah oyle dememistir cok seviyorum cunku onu :)
Ay benimki kızııııııııım diyorda noluyor.
Boşversene
Nişanlına hiç bir zaman ama hiç bir zaman ailesini kötüleme her türlü haksız olursun.
Dünki arkadaşlarının önerisini dinlememiş yine de konuşmuşsun nişanlınla.
Umarım bu huyundan en kısa zaman da vazgeçersin.
Sıkıntın kimle ise onunla hallet, lafını en kestirme yerden kapat.
O Eda denen şahsı da hiç sevmedim hele birde kayınvaliden tarafı
Aman aman sakın nişanlının ailesinden biri ne nişanlını ne ailesini karalama. Onlardan birini kötüleyene de gül geç sen yanlış anlamışsın yok öyle birşeyimiz de.
Ne kadar kötü olursa olsun eninde sonunda kayınvaliden, bişey olduğunda onların akrabaları dışarda kalır.
Bak kayınvalidemi hiç sevmem ama bacısı bile kaynanamı kötülese kaplan kesilirim. Milletin içinde kayınvalidemin beni çooooook bozduğu da olmuştur ama ben o an tek laf etmemişimdir. Sonra eve gelince hakkını avcuna da vermişimdir. Eşim bu huylarımı da bilir. O yüzden hiç ses etmez. Ama benim kayınvalidemle aramdaki bir tartışmaya da eşim girerse, diyorum sen sus birinin avukatlığını yapacaksan haklı benim ya hiç araya girmeyecektin anneni sen uyaracaktın ya da madem uyarmadın iş bana kaldı o zaman laf etmiceksin.
(Ki kayınvalidem hiç kendini savunamıcak biri değildir. Heeeeeer söylediğinize bir değil birden fazla bahanesi vardır.)
Sana şişkomu diyor, şişkoyum ama oğlunu da aldım de geç.
Başka laflar mı söylüyor o an karşılığını ver.
Aslında gelinlerin en büyük kızgınlıkları hep o an cevapları vermeyip içinde biriktirmesinden.
Karşındaki lafı içinde tutuyor mu sende tutma
(Bunu 5 senedir lafları içinde büyütüp dert eden, son 1 senedir kabak çiçeği gibi açılan biri tavsiye ediyor)
Ozetleyeyim, kayinvalidem(nisanliyim) nisanlimin yaninda bana iyi, yokken soguk davranan ve beni istemedigi her turlu belli olan birisi. Ben nisanlima paylastigimda(hata ettim tabiki anasini savundu) kotu kalpli ve annesini kiskanan birisi oldum. Simdi konuma geleyim
Sizce nisanlima soylemem mantikli olur mu? O yine annesini mi savunur? Lutfen akil verin lutfen sinir oluyorum
Edit: Sonuc olarak soyledim arkadaslar
annem oyle zaten vs dedi, kisacasi savunma koruma herneyse
bende dedim ki tamam madem ailenin olumsuz yonde yaptigi hareketlere "o oyle, o oyledir, oyle yapar" diye koruyorsun
benimde bundan sonra ailene yapacagim olumsuz hareketler icinde "inceldigiyer oyle, oyledir, oyle yapar" diyeceksin onlarada beni koruyacaksin madem dedim.. tamam dedi
boylece kapattik konuyu, kisacasi annesi hakli ben haksiz olmaya mahkuum :)
bende artik kv ile ilgili en iyi ne kotu en ufak birsey ne konusurum ne sorarim
Aynı kişiyle nişanlı değiliz değilmi diyeceğim ama ben evliyim.
İlk başlarda ben de öyle birşey battımı hemen tepkimi belli ederdim eşime.
Sonuç: Ben yine yanlış anlıyorum, ben yine büyütüyorum, ne var şimdi onda cevapları ile karşılaşıyorum.
Artık pek önemseyipte gidip söylemiyorum eşime. Hatta bigün kv acayip sinirlerimi bozucak birşey söyledi bende o an cevabımı yapıştırdım. Nasıl olduysa eşim öğrendi niye bana söylemedin falan filan muhabbetleri oldu.
Sana söylediğimde bir sonuç olmuyor ben suçlu oluyorum bundan sonra da annenle aramızda ki muhabbetlere dahil olmanı gerektiricek birşey yok dedim..
Artık ufak şeyleri söylemiyorum batıyo ama pek dillendirmemeye çalışıyorum. Bekliyorum bir kaç defa daha olunca alttan alttan iyimser yaklaşmaya çalışıyorum. Bazen işe yarıyor haklısın diyor bazende savunma mekanizması açılıyor.
Alıştım, sende alışırsın.
Bol Şans
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?