Paylasmam mantikli mi

Bende bunu anlamıyorum ve anlayamayacağım sanırım sorunun kimle kv ile kimle konuşuluyo kocayla ne alaka sorun kimle ise onla konuşulur onla çözülür bakıyorum okuyorum hep aynı kv ile sorun yaşıyorum eşime söyledim öyle oldu böyle oldu onu korudu falan filan e kv ye söylesene onla çözsene yok

Ne olmuş kızım demiyorsa yani. Yalandan dese daha mı iyi?

Benim kv de söylemez, ben de ona anne demiyorum. Kayınpedere baba deyip kendisine niye anne demediğimi sorduğunda da, babam bana kızım diyor, ben de ona baba diyorum dedim.

Bi daha da sesini çıkarmadı. Sen de öyle yap. Nişanlın sebebini sorarsa da söyle açık açık

icimden seni alkislamak geldi, harika yapmissin canim :)

arkadaslar ben hic strateji vs yapabilirmiyim tabikiside soyledim eskiyide karistirarak
sonuc husran :)
annem oyle zaten vs dedi, kisacasi savunma koruma herneyse
bende dedim ki tamam madem ailenin olumsuz yonde yaptigi hareketlere "o oyle, o oyledir, oyle yapar" diye koruyorsun
benimde bundan sonra ailene yapacagim olumsuz hareketler icinde "inceldigiyer oyle, oyledir, oyle yapar" diyeceksin onlarada beni koruyacaksin madem dedim.. tamam dedi

boylece kapattik konuyu
kisacasi ben herzman dis kapinin dis mandali, annesi biricik ve hakli :) hep oyle olacak demek ki bende artik kv ile ilgili en iyi ne kotu en ufak birsey ne konusurum ne sorarim

Nişanlını seviyorsun anladığım kadarıyla ama emin ol şu an rahatsız olduğun şeyler evlendiğimde çığ gibi büyüyecek.

Kv ile daha çok görüşeceksin ya da yaptığını ettiğini söylediğini daha çok duyacaksın. Ve ne kadar tahammül etmeye çalışsan da eşine patlayacaksın sonunda. He eşin sana hak verecek olsa ve annesi hakkındaki dırdırı ve kendine patlamanı kabul edecek olsa neyse... Ama senin nişanlın onu yapacak biri değil, belli. Sen de sinirlerini aldırıp pollyanna olamayacağına göre? Evliliği meydan muharebesi gibi yaşamayı mı göze alıyorsun?

Vazgeçemem diyorsan da bari kvden çok uzakta yaşayın ki daha az tatsızlık çıksın. Ki benimki şehirlerarası mesafeden, telefonda bile huzurumuzu kaçırmayı beceriyor. Seninki öyle olmaz umarım

Eda durup dururken bunu söylediyse onun da samimiyetinden şüphe ederim.
Çünkü kvden ile uzun zamandır tanışıyor hemen aranızı açmak için bu cümleyi kurmuş. Aklı başında bir insan olsa ikinizi ısındırmak için kvden de senden övgüyle bahsediyor, seni seviyor vs derdi. Ya da hiç yorum yapmazdı.

Sen konuştuklarına dikkat et Eda ile, yarın kvdenin ağzından duyabilirsin söylediklerini. Kim olursa olsun özellikle akrabalara karşı çok dikkatli ol.

Diğer konu ile de ilgili olarak demezse demesin, sen de mümkün olduğu kadar az anne dersin olur biter.
Eşinin annesine ne yapmasını bekliyorsun ki? Küssün mü tavır mı koysun? Koca kızsın mesafeni sen ayarla, belli bir duruşun olsun. Bunu eşin ikinizin arasında sağlayamaz, krize dönüşür.

zaten annesine birsey demesini istemem, birisinin beni zorla sevmesini asla istemem, kv sevgisine muhtac degilim ama benimkisi pna gosterdigimin karsiligini gorememek, bu da beni uzdu ama artik bende ona bana davrandigi gibi davranacagim

nisanlima soylemem dir dir etmem hala annesini savunuyor olmasi, haklisin dese evet bende farkindayim goruyorum askim keske seni kizi gibi gorse ama olmuyor bosver sen aldirma dese canimi yesin umrumda olmaz

o gidip gidip annesini savununca ben okadar daha ona orneklerle ispatlamaya calisiyorum bak beni sevmyor, kizim demiyor soyle boyle vs diye

ama artik birsey demeyecegim bende

sagol yorumlarin icin canim

Mutlaka söyle içinde kalmasın. Ama yinede bi değişiklik olacağını zannetmiyorum çünkü annesini savunur mutlaka. Ama en azından için içini yememis olur. Ondan sonrası strateji canım. Sende ona nisanlinin yanında iyi davran sonra iyi davranma olur biter

soyledim canim aksam :) dedigin gibi hiiiic bisey degismedi
ben strateji yapamayacagim ya gercekten, yok boyle bir kisiligim yok o yuzden ne nisanlimin yaninda ne de yalnizken buzlar kralicesi olacagim kendisine :) yapacak birsey yok

eda sana sakın agzından laf almak için yem atmıs olmasın alllahtan geciştirmişsin bence biraz da bu yönden bak

soyledim canim aksam :) dedigin gibi hiiiic bisey degismedi
ben strateji yapamayacagim ya gercekten, yok boyle bir kisiligim yok o yuzden ne nisanlimin yaninda ne de yalnizken buzlar kralicesi olacagim kendisine :) yapacak birsey yok
Eger soğuk davranırsan nisanlinin yanında emin ol şimdi sana tamam dese de hani senin içinde o öyledir diyeceğine dair evlendikten sonra bunu sorun olarak getirir önüne. Bunuda düşün canım

bu zamanda kimseye guven olmuyor ama gercekten hic oyle bir kiz degildir normalde nebileyim sanmam canim insallah oyle dememistir cok seviyorum cunku onu :)
bu zamanda kimseye güvenme sonucta senin akaraban deil nişanlının akrabası ve kv le altlı üstlü oturuyo.. ayrıca soguk falan davranma normal ölçülü davran daha nişanlıyken annesine tepki alman çok batar gözüne ve farklı yerlere gider ilişkiniz

Ay benimki kızııııııııım diyorda noluyor.
Boşversene
Nişanlına hiç bir zaman ama hiç bir zaman ailesini kötüleme her türlü haksız olursun.
Dünki arkadaşlarının önerisini dinlememiş yine de konuşmuşsun nişanlınla.
Umarım bu huyundan en kısa zaman da vazgeçersin.
Sıkıntın kimle ise onunla hallet, lafını en kestirme yerden kapat.
O Eda denen şahsı da hiç sevmedim hele birde kayınvaliden tarafı
Aman aman sakın nişanlının ailesinden biri ne nişanlını ne ailesini karalama. Onlardan birini kötüleyene de gül geç sen yanlış anlamışsın yok öyle birşeyimiz de.
Ne kadar kötü olursa olsun eninde sonunda kayınvaliden, bişey olduğunda onların akrabaları dışarda kalır.

Bak kayınvalidemi hiç sevmem ama bacısı bile kaynanamı kötülese kaplan kesilirim. Milletin içinde kayınvalidemin beni çooooook bozduğu da olmuştur ama ben o an tek laf etmemişimdir. Sonra eve gelince hakkını avcuna da vermişimdir. Eşim bu huylarımı da bilir. O yüzden hiç ses etmez. Ama benim kayınvalidemle aramdaki bir tartışmaya da eşim girerse, diyorum sen sus birinin avukatlığını yapacaksan haklı benim ya hiç araya girmeyecektin anneni sen uyaracaktın ya da madem uyarmadın iş bana kaldı o zaman laf etmiceksin.
(Ki kayınvalidem hiç kendini savunamıcak biri değildir. Heeeeeer söylediğinize bir değil birden fazla bahanesi vardır.)

Sana şişkomu diyor, şişkoyum ama oğlunu da aldım de geç.
Başka laflar mı söylüyor o an karşılığını ver.
Aslında gelinlerin en büyük kızgınlıkları hep o an cevapları vermeyip içinde biriktirmesinden.
Karşındaki lafı içinde tutuyor mu sende tutma
(Bunu 5 senedir lafları içinde büyütüp dert eden, son 1 senedir kabak çiçeği gibi açılan biri tavsiye ediyor)

tesekkur ederim canim, gercekten tecrubelerini paylastin benimle sagol, bundan sonra fayda eder mi bilmem ama nisanlima birsey demeden aninda kvýe cevap vericem bende, zaten nisanlimin annesini savunmaktan baska birsey yaptigida yok, bir ise yaramiyor yani
birazda annesi beni sikayet etsin ozaman

Aynı kişiyle nişanlı değiliz değilmi diyeceğim ama ben evliyim.
İlk başlarda ben de öyle birşey battımı hemen tepkimi belli ederdim eşime.
Sonuç: Ben yine yanlış anlıyorum, ben yine büyütüyorum, ne var şimdi onda cevapları ile karşılaşıyorum.

Artık pek önemseyipte gidip söylemiyorum eşime. Hatta bigün kv acayip sinirlerimi bozucak birşey söyledi bende o an cevabımı yapıştırdım. Nasıl olduysa eşim öğrendi niye bana söylemedin falan filan muhabbetleri oldu.
Sana söylediğimde bir sonuç olmuyor ben suçlu oluyorum bundan sonra da annenle aramızda ki muhabbetlere dahil olmanı gerektiricek birşey yok dedim..

Artık ufak şeyleri söylemiyorum batıyo ama pek dillendirmemeye çalışıyorum. Bekliyorum bir kaç defa daha olunca alttan alttan iyimser yaklaşmaya çalışıyorum. Bazen işe yarıyor haklısın diyor bazende savunma mekanizması açılıyor.

Alıştım, sende alışırsın.
Bol Şans

siz de potansiyel gelin kaynana sorunu yaşamak isteyen gelin gördüm.
kadın elle tutulur ne yaptısize soğuk davranmış istemediği belliymiş .hadi diyelim sen öyle sanmadın da öyle nişanlın ne yapsın hemen adama yetiştirmek için gelmesini bile beklemeyip görüntülü konuşmada şikayaet etmişsin.
belki kadın seni tanımaya çalışıyor belki seni gereksiz samimi görüyor.
bir yerde demişssin kızım demek zorunda nerden geiyor bu zorunluluk belki içinden gelmiyor kızım demek zorla mı dedirtecektin.
buraya şöyle bir konu açsaydın bana yakın davranmıyor ne yapabilirim anlarımda dediğin şey nişanlıma söylüyorum annesini savunuyor .
resmen kadının dedikodusu yapılmış bide suçlu çıkmış.ayrıca o edanında kadını da senide sevdiği filan yok resmen yangına körüklük yapıyor

sagol canim bende oyle yapicam artik ona birsey demeden aninda cevabini vericem
iyi gecinmek varken neden boyle zorlastiriyorlar anlamiyorum, koca insanlar bizden buyukler daha olgun olacaklari yerde dahada cocukca hareketler yapiyorlar, insanin iyi niyetli oldugunada pisman ediiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…